הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פעם ראשונה בחדר כושר

• פותח/ת השרשור ido12
  • פורסם בתאריך

ido12

משתמש מתחיל
4
1
נק' מוניטין:
1
4
1
שלום לכולם!
היום הייתי פעם ראשונה בחיי בחדר כושר.
אני בן 22, גובה 189 ס"מ שוקל 88 קילו. יש לציין שבשנה האחרונה ירדתי 40 קילו מדיאטה של ספירת קלוריות - 1600 קלוריות ביום, ו2-3 הליכות בהליכון בשבוע.
מכיוון שירדה לי הרבה מסה החלטתי קצת להתחזק (אני לא יודע איך קוראים לזה מסה או חיטוב)
קיבלתי תוכנית אימונים כזו:
רגליים:
1) לחיצת רגליים במכונה 15 חזרות 2 סטים
2)פשיטת ברך במכונה 15 חזרות 2 סטים

חזה:
פרפר במכונה 15 חזרות 2 סטים

גב:
1) חתירה 15 חזרות 2 סטים
2) כיסא רומי 10 חזרות 2 סטים

כתפיים:
לחיצת כתף רחב 15 חזרות 2 סטים

ידיים:
משקולות יד: 15 חזרות 2 סטים
פשיטת מרפק עם פולי עליון: 15 חזרות 2 סטים

בטן:
1) כפיפות בטן 15 חזרות 3 סטים
2) כיסא בטן 15 חזרות 3 סטים

אירובי 30 דקות בעצימות בינונית - הליכון/אליפטי/אופניים

השאלה שלי כזאת: האם התוכנית הזו מתאימה למה שאני מצפה - חיזוק השרירים בכלל הגוף(לא במטרה להתנפח, כמובן שלהגדיל את הידיים וקצת לחטב את הבטן יעזור, אבל יותר מזה אני רוצה פשוט להיות חזק יותר)?

תודה וסליחה על החפירה הארוכה

האם התוכנית הזו מתאימה למה שאני מצפה
לא, אבל היא מתאימה למה שהמדריך שבנה לך אותה מצפה: שתעשה אימונים במכונות ותעזוב אותו בשקט (תרגילים במשקולות חופשיות צריך ללמוד, ורצוי שמישהו ילווה אותך בפעמים הראשונות ויתקן לך שגיאות, וזה לא מה שהמדריך בחד"כ מעוניין לעשות). לא נורא להתחיל שבוע- שבועיים-שלושה עם התוכנית הזאת רק בשביל שהגוף שלך בכלל יתרגל לרעיון של עבודה מול התנגדות כלשהי, אבל אחר כך תצטרך להחליף אותה במשהו שונה לגמרי. אני משאיר למומחים שכאן להמליץ לך לאיזה כיוון לפנות.

אתה רוצה לעלות במשקל? לרדת? להישאר על אותו משקל?

• פותח/ת השרשור
התוכנית הלינארית של ביל סטאר לא מתאימה למתאמן חדש

יש לך המלצה כלשהי בשבילי? כמובן שאבצע את התוכנית אחרי שבועיים לפחות של הסתגלות...

למה אתה חושב ככה?
כי זו תכנית טבעונית שדורשת להתקדם במשקלי העבודה כל אימון. אם לא אוכלים במאזן קלורי חיובי, בלתי אפשרי להתמיד בתכנית לאורך זמן.

כי זו תכנית טבעונית שדורשת להתקדם במשקלי העבודה כל אימון. אם לא אוכלים במאזן קלורי חיובי, בלתי אפשרי להתמיד בתכנית לאורך זמן.
ואיך בדיוק לינארית היא שיפור לאומת זה? יש לך 5 סטים של 5 חזרות לכל תרגיל עם עליה של 10% מסט לסט. כשמשקל העבודה שלך הוא 30-60 קילו בכל תרגיל האחוז כל כך נמוך שזה הופך את התוכנית לקשה יותר ודורשת יותר מהמתאמן. את SS אפשר לבצע עם עליה קצת יותר איטית בלי לעלות במשקל הגוף כשלינארית אתה תצטרך לשפץ כדי להתאים אותה למתאמן בעל משקלי עבודה נמוכים ועדיף פשוט לא להתעסק בזה ולעשות SS או SL

ואיך בדיוק לינארית היא שיפור לאומת זה? יש לך 5 סטים של 5 חזרות לכל תרגיל עם עליה של 10% מסט לסט. כשמשקל העבודה שלך הוא 30-60 קילו בכל תרגיל האחוז כל כך נמוך שזה הופך את התוכנית לקשה יותר ודורשת יותר מהמתאמן. את SS אפשר לבצע עם עליה קצת יותר איטית בלי לעלות במשקל הגוף כשלינארית אתה תצטרך לשפץ כדי להתאים אותה למתאמן בעל משקלי עבודה נמוכים ועדיף פשוט לא להתעסק בזה ולעשות SS או SL
אני חושב שהדרך הכי טובה בשבילו תהיה להתחיל באמת ב ss ולהתקדם כמה שאפשר ואז לעבור להתקדמות שבועית.

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה רבה לכולם על העצות.
לסיכום: 3 שבועות הקרובים אעשה את התוכנית המצוינת למעלה, לאחר מכן אעבור ל - SS.

Back
למעלה תחתית