הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקוואט ומפרק הירך

Kakarot

משתמש פעיל
832
730
נק' מוניטין:
1,235
832
730
התחלתי תוכנית נפח לפני שבועיים [טקסס] , שזה אומר שיום ראשון סקוואט 5X5
עשיתי שבוע שעבר נפח של סקוואט ולא יכלתי לסיים את הסטים ,בלי שום קשר הייתי עייפה[ישנתי 5 שעות] וסיימתי 4X5
ביום התאוששות עשיתי 3X3 עם 85% ממשקל המקסימלי [לא כולל חימום]
יום חמישי עשיתי חימום ולא יכלתי כי היו כאבים במפרק הירך,די הבנתי שזה פציעה מעומס אז עזבתי ועברתי למשהו אחר
כרגע אני נמנעת מסקוואט וזה מרגיש לי כמו נצח , ואני עושה אימוני משקל גוף בינתיים ותרגילים שלא מערבים כל כך את מפרק הירך

כרגע יש לי שאלה בנושא ועוד שניים באופן כללי ,
(1) באמת כדי לי לעשות 5X5 סקוואט ? כי אני זוכרת בSS ה3X5 היה מתיש אותי
ואיזה מתיחות לעשות כדי להבא שלא יקרו דברים כאלו ? חייבת לציין שאני מקדישה 10 דק' מזמן האימון על מתיחות, אבל מי אמר שהן טובות?
*וגם יכול להיות שזאת בעיה בטכניקה ,אין לי בעיה לעלות סרטון

(2) אימוני משקל גוף- התחלתי לעשות מתח עם עזר לרגליים (משקל גוף חלקי) עם צ'ינאפס 3X8 , פול אפס 3X8 ומתח רחב 3X6
שאלתי הרבה חברים שעובדים בסטריט וורקאאוט אבל ענו לי בתשובה חלקית , כמה זמן לעבוד עם עזר ברגליים ? עד שארגיש שקל לי עם הסטים האלו?
או שלעלות חזרות כשאני משתמשת בעזר לרגליים?

(3) תזונה- לפי מה שהבנתי אני צריכה לאכול חלבון פי 2 ממשקל גוף להתאוששות ,אבל יש שאומרים לי שקל' זה מה שיעזור לי להתאוששות
אני חיה על אורז כעיקרון,אני מאוד אוהבת אורז ולא יכולה לעזוב את זה ואני אוכלת בין 3 ארוחות ביום ,בתוספת בשר של רוסים
אז על מה לשמור יותר בזמן התאוששות , על חלבון או קלוריות ? תודה לכל העונים ,ולא התכוונתי לחפור בשאלות 😕

חלבון הוא קלוריות, כל גרם חלבון שווה לכ- 4 קלוריות.
לא כלכך הבנתי מה המטרה שלך באימונים ובכללי, אם תהיי יותר ספציפית זה יעזור...

• פותח/ת השרשור
חלבון הוא קלוריות, כל גרם חלבון שווה לכ- 4 קלוריות.
לא כלכך הבנתי מה המטרה שלך באימונים ובכללי, אם תהיי יותר ספציפית זה יעזור...
בעיקר כוח ,לפחות זה מה שמעניין אותי
אימוני משקל גוף והרמת משקולות

דבר ראשון יפה שאת עושה טקסס !
באיזה משקלים סיימת SS ואיזה משקלים את עושה כרגע או עשית.. נפח התאוששות ועצימות ?
ותעשי טקסס קלאסי בלי יותר מידי תרגילי עזר ..
לגביי תזונה תבדקי כמה אתה שורפת ותוסיף על זה עוד 500 קלוריות נגיד את שוקלת 60 תקחי 120 חלבון ואת השאר מחמימה ושומן ..

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון יפה שאת עושה טקסס !
באיזה משקלים סיימת SS ואיזה משקלים את עושה כרגע או עשית.. נפח התאוששות ועצימות ?
ותעשי טקסס קלאסי בלי יותר מידי תרגילי עזר ..
לגביי תזונה תבדקי כמה אתה שורפת ותוסיף על זה עוד 500 קלוריות נגיד את שוקלת 60 תקחי 120 חלבון ואת השאר מחמימה ושומן ..
סיימתי ss סקוואט 65 ,דדליפט 85 ,בנץ' 37.5
התרגילי עזר היחידים שאני משתמשת זה מתח מקבילים וכפיפות בטן ,אם זה נחשב בכלל
ולפעמים יוצא שאני לא מצליחה להגיע לערכים התזונתיים שלי אז אני מנסה לאכול שטויות למיניהן כדי שיגיעו לערכים (לרוב זה היוגורטים של yolo)
ובעניין מפרק הירך ,לעשות מנוחה מוחלטת באופן כללי או מסקוואט לבינתיים?

סיימתי ss סקוואט 65 ,דדליפט 85 ,בנץ' 37.5
התרגילי עזר היחידים שאני משתמשת זה מתח מקבילים וכפיפות בטן ,אם זה נחשב בכלל
ולפעמים יוצא שאני לא מצליחה להגיע לערכים התזונתיים שלי אז אני מנסה לאכול שטויות למיניהן כדי שיגיעו לערכים (לרוב זה היוגורטים של yolo)
ובעניין מפרק הירך ,לעשות מנוחה מוחלטת באופן כללי או מסקוואט לבינתיים?
דבר ראשון תעשי שבוע או שבועיים של מנוחה תלוי באיך את מרגישה ..
דבר שני לדעתי התחלת עם משקלים גבוהים .. איזה משקלים עשית נפח התאוששות ועצימות ?
ותרגילי העזר האלה בסדר גמור !
והשטויות שאתה אוכל זה בסדר גמור לא הייתיקורא לזה כך .. תבדקי כמה קלוריות את שורפת וכמה אתה מכניסה ..

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון תעשי שבוע או שבועיים של מנוחה תלוי באיך את מרגישה ..
דבר שני לדעתי התחלת עם משקלים גבוהים .. איזה משקלים עשית נפח התאוששות ועצימות ?
ותרגילי העזר האלה בסדר גמור !
והשטויות שאתה אוכל זה בסדר גמור לא הייתיקורא לזה כך .. תבדקי כמה קלוריות את שורפת וכמה אתה מכניסה ..
התחלתי נפח עם 80% מהמשקל המקסימלי , 16 כל צד אם אני לא טועה , דדליפט 85% מהמשקל ובנץ' 85% מהמשקל
התאוששות 10% פחות מהמשקל שהתחלתי איתו , חוץ מפרס שאני מתקדמת כמו בSS
עצימות מעלה ב2.5 קג כל צד מלבד בנץ' שזה 1.25 כל צד

התחלתי נפח עם 80% מהמשקל המקסימלי , 16 כל צד אם אני לא טועה , דדליפט 85% מהמשקל ובנץ' 85% מהמשקל
התאוששות 10% פחות מהמשקל שהתחלתי איתו , חוץ מפרס שאני מתקדמת כמו בSS
עצימות מעלה ב2.5 קג כל צד מלבד בנץ' שזה 1.25 כל צד
כמוה שחשבתי התחלת לדעתי גבוה מידי
לדעתי תעשי שבועיים סקוואט עם מוט ריק או ממש משקל קל תוסיפי טיפה אירובי לשיפור התאוששות בעצימות נמוכה עד בינונית ..
אם אחרי שבוע את מרגישה בסדר לדעתי תתחיל 40-45 נפח שזה אומר 10-12.5 כל צד התאוששות 30 קילו ל סט 1-3 של 3 חזרות תלוי איך את מרגישה
ועצימות תתחילי מ 55-60ל 5 חזרות ...

דבר ראשון, איך את לא מתביישת לקרוא לעצמך קקרוטו ולהשים תמונה של גוהן, חצופהwhip2

דבר שני, לעשות התאוששות עם 85% מהמשקל המקסימלי נשמע לי קצת תמוהה, את עושה נפח עם המשקל הזה אז איפה ההתאוששות?
אל תמנעי מהסקוואט, תעשי סקוואט קל כל עוד אין כאב. תעלי סרטון כדי שנהיה בטוחים שהטכניקה שלך טובה ואנחנו לא סתם הולכים במעגלים כדי למצוא את מקור הבעיה.

עכשיו בנוגע שלאלות שלך:
(1) אין בעיה לעשות 5*5, את אמורה להתחיל ממשקל שאתה בטוחה שתסיימי איתו 5*5, האחוזים יחסים לRM1 שלך נמוכים יותר אז זה יותר "קל" יחסית.
(אחרי כמה שבועות זה כבר לא יהיה משחק)
אם את אומר שזאת כנראה פציעה שנובעת מעומס אז איך מתיחות יועילו?

(2) למה כל הרבה סוגים של מתח ועבודה על הגב, לדעתי זה מיותר, תבחרי סוג אחד של מתח ותתקדמי בו, מפסיקים להשתמש בעזר לרגליים שלא צריך אותו, ברגע שתצליחי לעשות בלעדיו את מפסיקה להשתמש בו.

(3) חלבון וקלוריות הם שני מרכיבים חשובים בתזונה, את צריכה להגיע לכמות חלבון מספקת על מנת להתאושש אך גם לכמות קלוריות מספקת

• פותח/ת השרשור
לדעתי תעשי שבועיים סקוואט עם מוט ריק או ממש משקל קל תוסיפי טיפה אירובי לשיפור התאוששות בעצימות נמוכה עד בינונית ..
אם אחרי שבוע את מרגישה בסדר לדעתי תתחיל 40-45 נפח שזה אומר 10-12.5 כל צד התאוששות 30 קילו ל סט 1-3 של 3 חזרות תלוי איך את מרגישה
כלומר לקחת מנוחה ואז להתחיל פרוטוקול פציעות?

דבר ראשון, איך את לא מתביישת לקרוא לעצמך קקרוטו ולהשים תמונה של גוהן, חצופהwhip2

דבר שני, לעשות התאוששות עם 85% מהמשקל המקסימלי נשמע לי קצת תמוהה, את עושה נפח עם המשקל הזה אז איפה ההתאוששות?
אל תמנעי מהסקוואט, תעשי סקוואט קל כל עוד אין כאב. תעלי סרטון כדי שנהיה בטוחים שהטכניקה שלך טובה ואנחנו לא סתם הולכים במעגלים כדי למצוא את מקור הבעיה.

עכשיו בנוגע שלאלות שלך:
(1) אין בעיה לעשות 5*5, את אמורה להתחיל ממשקל שאתה בטוחה שתסיימי איתו 5*5, האחוזים יחסים לRM1 שלך נמוכים יותר אז זה יותר "קל" יחסית.
(אחרי כמה שבועות זה כבר לא יהיה משחק)
אם את אומר שזאת כנראה פציעה שנובעת מעומס אז איך מתיחות יועילו?

(2) למה כל הרבה סוגים של מתח ועבודה על הגב, לדעתי זה מיותר, תבחרי סוג אחד של מתח ותתקדמי בו, מפסיקים להשתמש בעזר לרגליים שלא צריך אותו, ברגע שתצליחי לעשות בלעדיו את מפסיקה להשתמש בו.

(3) חלבון וקלוריות הם שני מרכיבים חשובים בתזונה, את צריכה להגיע לכמות חלבון מספקת על מנת להתאושש אך גם לכמות קלוריות מספקת
עד כמה שאני אוהבת את גוקו , גם כלפי גוהאן יש אהבה כמו לגוקו 🤩
ובקשר ל85% מהמשקל המקסימל זה כשהתחלתי טקסס , כלומר התחלתי עם 15 כל צד אז בהתאוששות 10 כל צד

אני כרגע נמנעת כי עם סקוואט עם משקל גוף די כואב לי בעלייה,כלומר לא כאב שבלתי אפשרי איתו אלא יותר כאב כמו צביטה וזה עובר.
הייתי בטוחה שאולי מתיחות יקלו על העומס , אבל באמת שזה משהו שאני באופן אישי מפחדת ממנו
חשבתי שאולי יש איכשהוא לזה פתרון אבל ככל הנראה שאין :\

בקשר למתח אני מנסה לעשות את כל סוגי המתח כדי שיבוא יום ואני אוכל לעשות עליית כוח אחת 🤩
כרגע אני עושה משקל גוף חלקי , יבוא יום וזה יקרה

חלבון אני מנסה כמה שיותר להגיע לערכים התזונתיים, לפעמים יוצא שאני לא מגיע לכל הערכים ואני צריכה פשוט לאכול את מה שיש במקרר
ולרוב זה מתוק ,ואני שונאת לאכול מתוק 🤢

ואני סרטון טכניקה ברגע שיוטוב יעלה לי אותו

כלומר לקחת מנוחה ואז להתחיל פרוטוקול פציעות?

עד כמה שאני אוהבת את גוקו , גם כלפי גוהאן יש אהבה כמו לגוקו 🤩
ובקשר ל85% מהמשקל המקסימל זה כשהתחלתי טקסס , כלומר התחלתי עם 15 כל צד אז בהתאוששות 10 כל צד

אני כרגע נמנעת כי עם סקוואט עם משקל גוף די כואב לי בעלייה,כלומר לא כאב שבלתי אפשרי איתו אלא יותר כאב כמו צביטה וזה עובר.
הייתי בטוחה שאולי מתיחות יקלו על העומס , אבל באמת שזה משהו שאני באופן אישי מפחדת ממנו
חשבתי שאולי יש איכשהוא לזה פתרון אבל ככל הנראה שאין :\

בקשר למתח אני מנסה לעשות את כל סוגי המתח כדי שיבוא יום ואני אוכל לעשות עליית כוח אחת 🤩
כרגע אני עושה משקל גוף חלקי , יבוא יום וזה יקרה

חלבון אני מנסה כמה שיותר להגיע לערכים התזונתיים, לפעמים יוצא שאני לא מגיע לכל הערכים ואני צריכה פשוט לאכול את מה שיש במקרר
ולרוב זה מתוק ,ואני שונאת לאכול מתוק 🤢

ואני סרטון טכניקה ברגע שיוטוב יעלה לי אותו
לא פשוט להתאושש ..

יעזור מאוד אם תעלי תמונה ותסמני בדיוק את המקום שכואב.
מה המטרה שלך בעזר לרגליים?

• פותח/ת השרשור
יעזור מאוד אם תעלי תמונה ותסמני בדיוק את המקום שכואב.
מה המטרה שלך בעזר לרגליים?
להשתפר במתח כעיקרון
ובקשר לכאב , ניסיתי למצוא בגוגל ומצאתי בדיוק את התמונה המתאימה
hip-prostheses.jpg

אין לי מה להוסיף אבל אגיב כי גם לי יש תמונה של סאייני.
SAYAINS ARE NUMBER 1#

להשתפר במתח כעיקרון
ובקשר לכאב , ניסיתי למצוא בגוגל ומצאתי בדיוק את התמונה המתאימה
hip-prostheses.jpg

SAYAINS ARE NUMBER 1#

כל הכבוד על התמונה המעולה.

שוב: היכן בדיוק כואב לך ומתי בדיוק ("בזמן סקוואט" אינט נחשב כתשובה טובה)

• פותח/ת השרשור
כל הכבוד על התמונה המעולה.

שוב: היכן בדיוק כואב לך ומתי בדיוק ("בזמן סקוואט" אינט נחשב כתשובה טובה)
כפי שהבנת ,בתמונה באיזור הזה כואב לי
בזמן עלייה אני מרגישה את זה ,בירידה פחות מורגש

בזמן עלייה אני מרגישה את זה ,בירידה פחות מורגש
היה לי את הכאב הזה גם,באותו אזור..בהנחה שזה באמת אותו עיניין, מנוחה מסקווט למשך שבועיים פתרה לי את הבעיה

הו! מוכר!
היה לי את הכאב הזה (בירך שמאל) למשך שני אימונים (סקוואט ומדרגות). אני לא יודעת מה גרם לזה ומה פתר את זה כי כל מה שעשיתי היה למתוח מתיחה חזקה ומבוקרת.

Back
למעלה תחתית