הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון ליפטינג VS בילדינג

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך

oz25

משתמש משקיע
7,975
2,377
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,827
7,975
2,377
Space חולון
יש לי דיון בנושא עם מישהו שהתחלתי לאמן ונתתי לו תכנית SS.

הבחור התחיל לחקור ובטבעיות הוא הגיע ל-BB. ראה שם מאמר על "תכנית היברדית"(אין לי מושג מאיפה הביאו את השם הזה) שבה עושים שילוב של תכנית כוח עם סקוואט וכל המורכבים ומשלבים עם תכנית בילדינג - יום ליפטינג, יום בילדינג.

הדיון היה לגבי השוני בין המתודות ואיך הליפטינג טובה יותר לגדילה מאשר הבילדינג.

מישהו רוצה להוסיף ?

@oz25 ברור לך שאף אחד לא עשה מחקר אמיתי מה עובד יותר טוב.
אני מניח שמהנסיון שלך כבר למדת שתרגילי עזר יותר מפריעים למתאמן המתחיל מאשר עוזרים.
אני לא חסיד של ה ss, כי קצב ההתקדמות נראה לי מהיר מדי אבל העקרונות של התמקדות בתרגילי בסיס, עבודה במשקל כבד (יחסית) והקפדה על התקדמות לפחות שבועית טובה לכל מתאמן בעיקר בהתחלה.
אחרי שמשקלי הבסיס מגיעים למשקל סביר אפשר להוסיף עוד תרגילי עזר.

הסברת לו שבעתיד הייברידית תהיה אחלה אבל להתחלה SS יעיף אותו?

• פותח/ת השרשור
אמרתי לו ש-SS יגרום לו להתחזק ולעלות במשקלי גוף ועבודה.

אין בעיה שיעבור לבילדינג אח"כ אחרי שהוא יסיים את ה-SS.

הוא לא כ"כ הצליח להבין למה זה כ"כ חשוב...

התוכנית יכולה לעבוד אחרי שהוא בנה בסיס אחרי SS עם סקוואט נגיד 150 דד 170 בנץ 120 אחכ הוא יכול לעשות תוכנית בסגנון
אבל בתור התחלה לדעתי זה לא יועיל רק יאט את ההתקדמות

אמרתי לו ש-SS יגרום לו להתחזק ולעלות במשקלי גוף ועבודה.

אין בעיה שיעבור לבילדינג אח"כ אחרי שהוא יסיים את ה-SS.

הוא לא כ"כ הצליח להבין למה זה כ"כ חשוב...
אתה מאמן שלו או סתם עוזר לו?

• פותח/ת השרשור
אני עוזר לו

הוא שיתף אותי במצב שלו(קרוב ל-1.90 62KG)

סיפר שאוכל מלא בתוספת של גיינר ועדיין לא מצליח לעלות במשקל.

ושהוא מצא וקרא באינטרנט על מישו שעשה תכנית מסויימת ל-5 חזרות(בדיעבד זה היה ה-SS)

אז סיפרתי לו ושיתפתי אותו בסיפור שלי עם התכנית.

כמה ימים אחרי קבענו להפגש במכון כדי שאסביר לו איך לעשות כל תרגיל בתכנית.

אני עוזר לו

הוא שיתף אותי במצב שלו(קרוב ל-1.90 62KG)

סיפר שאוכל מלא בתוספת של גיינר ועדיין לא מצליח לעלות במשקל.

ושהוא מצא וקרא באינטרנט על מישו שעשה תכנית מסויימת ל-5 חזרות(בדיעבד זה היה ה-SS)

אז סיפרתי לו ושיתפתי אותו בסיפור שלי עם התכנית.

כמה ימים אחרי קבענו להפגש במכון כדי שאסביר לו איך לעשות כל תרגיל בתכנית.
אני לא מבין את אלה שמבקשים עצה ואז באים להתווכח, או שיסמוך עליך ועל הידע שלך ויעשה מה שאתה אומר לו או שילך קיבינימט.
אל תבזבז את הזמן שלך על אידיוטים.

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין את אלה שמבקשים עצה ואז באים להתווכח, או שיסמוך עליך ועל הידע שלך ויעשה מה שאתה אומר לו או שילך קיבינימט.
אל תבזבז את הזמן שלך על אידיוטים.

אין לי בעיה שהוא מנסה ללמוד ולשאול שאלות - גם אנחנו עושים את זה.

הבעיה מתחילה שיש היום כ"כ הרבה מידע באינטרנט שצריך לדעת מה לסנן ומה לא.

וזה כבר התחיל להעיק כי הייתי צריך לעשות דיון שהעלה מאות של שאלות שעליהן הייתי צריך לענות.

בסופו של דבר אמרתי לו - עד היום לא הרגשת מסופק מהתכנית שעשית, נסה לשנות גישה ומשהו אחר.

אחרי שתתחזק ותעלה במשקלי עבודה, רק אחרי זה - אין מניעה שתחזור לתכנית בילדינג.

אני לא מבין את אלה שמבקשים עצה ואז באים להתווכח
רוב האנשים הם כאלה, ורואים את זה גם כאן בפורום אצל החדשים ששואלים ואז מתקנים את התשובה שלך כך שתתאים למה שהם מכירים ויודעים. אני כבר לא יכול לספור כמה אנשים ביקשו ממני תפריט חיטוב ותוכנית אימונים ואז עשו בדיוק להפך.
ולא שזה מזיז לי, שיעשו מה שבא להם, אבל הוויכוחים וההרצאות הרוויות בברו-סיינס והסיפורים איך אבקת חלבון מנפחת אותם ואיך גירעון של 1000 קלוריות הרבה יותר טוב מהתפריט שאני רושם וההסברים איך 5 חזרות לא שוות כלום ואם לא עושים 4-5 תרגילים שונים לחזה הוא לא מתפתח בכלל... תעזבו אותי באמא שלכם.

רוב האנשים הם כאלה, ורואים את זה גם כאן בפורום אצל החדשים ששואלים ואז מתקנים את התשובה שלך כך שתתאים למה שהם מכירים ויודעים. אני כבר לא יכול לספור כמה אנשים ביקשו ממני תפריט חיטוב ותוכנית אימונים ואז עשו בדיוק להפך.
ולא שזה מזיז לי, שיעשו מה שבא להם, אבל הוויכוחים וההרצאות הרוויות בברו-סיינס והסיפורים איך אבקת חלבון מנפחת אותם ואיך גירעון של 1000 קלוריות הרבה יותר טוב מהתפריט שאני רושם וההסברים איך 5 חזרות לא שוות כלום ואם לא עושים 4-5 תרגילים שונים לחזה הוא לא מתפתח בכלל... תעזבו אותי באמא שלכם.
כבר ראיתי בחד"כ לא מעט מתאמנים שהלכו מאחורי הגב למדריך אחר וביקשו להחליף את הFBW שכתבתי להם, כי הם רוצים AB+ או שחסרים להם תרגילי פרפר והרחקות לצדדים למיניהם.

כבר ראיתי בחד"כ לא מעט מתאמנים שהלכו מאחורי הגב למדריך אחר וביקשו להחליף את הFBW שכתבתי להם, כי הם רוצים AB+ או שחסרים להם תרגילי פרפר והרחקות לצדדים למיניהם.
חזה תחתון בכבלים
כשהבנץ' עומד על 45 קילו....
🫤

• פותח/ת השרשור
זה מתחיל להעיק כי אז אני צריך להיות "הנציג" של הליפטינג ולנסות להראות למה יש יתרון על פני הבילדינג, וכבר אני מתחיל לאבד את עצמי.

זה מתחיל להעיק כי אז אני צריך להיות "הנציג" של הליפטינג ולנסות להראות למה יש יתרון על פני הבילדינג, וכבר אני מתחיל לאבד את עצמי.
חבל על האנרגיות שלך, על כל הסבר שתיתן אפשר למצוא 5 שונים, שלא לדבר על הטיעונים המנצחים 'יש לו קוביות' 'אבא שלי היה מר נורווגיה הצפונית' 'כתבו על זה ב ynet'
רוצים להתאמן כמו ליצנים, שיהנו.

• פותח/ת השרשור
חבל על האנרגיות שלך, על כל הסבר שתיתן אפשר למצוא 5 שונים, שלא לדבר על הטיעונים המנצחים 'יש לו קוביות' 'אבא שלי היה מר נורווגיה הצפונית' 'כתבו על זה ב ynet'
רוצים להתאמן כמו ליצנים, שיהנו.

צריך להיות לי איזשהו הסבר למה הליפטינג טוב יותר. ואין לי אותו.

אמרתי בעיקרון שזה עוזר להעלות במשקלי עבודה ומשקל גוף מהר יותר. ואז השאלה הטבעית שנשאלת - בתכנית בילדינג זה לא ככה ?

זה כבר עניין של מתמטיקה ולוגיסטיקה.
בתרגילי הבסיס סקווט, דדליפט,בנץ', פרס אפשר להתקדם באמצעות מוט ופלטות בצורה הרבה יותר עקבית בהשוואה למכונות או דאמבלים.
בתרגיל כמו הנפת ידיים לצדדים, המעבר ממשקולת של 6 קילו ל 8 קילו יכול לקחת חודשיים שבהם לא באמת תדע אם אתה מתקדם.
בנוסף ככל שמספר החזרות נמוך יותר המשקל גבוה יותר וגם כאן השינוי באחוזים למשקל הבא קטן יותר.
בקיצור אימונים בתרגילים שאפשר להרים בהם כבד ולהתקדם עדיפים על תרגילים שזה יותר קשה. בנוסף יש יתרון לתרגילים מורכבים על מבודדים.

בכללי צריך להכניס לראש של מתאמן מתחיל סטנדרטי(70 קילו של חוסר שריר/כח) שהאלמנט הכי חשוב לו בהתחלה הוא כח בתנועות המורכבות ולהסביר מה הרציונל מאחורי זה(למה זה אלמנט הכושר הגופני הכי מהותי).
אפשר עד מחר לעשות קיקבק עם 5 קילו לסטים של 12 ו4 וריאציות של פרפר, אם הלחיצה היא 70 קילו החזה והידיים ייראו בהתאם.

מעבר לזה אני חושב שכל אחד צריך לעשות מה שטוב לו, אין שום הכרח להיות בתכנית כח מתקדמת של חמישיות ולהגיע לדדליפט 250 ובנץ' 150, זו לא השאיפה של כל מי שמתאמן וזה לגיטימי.

Back
למעלה תחתית