הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסה Vs חיטוב

Barak102

משתמש מתחיל
271
6
נק' מוניטין:
9
271
6
אני מתאמן כמעט שנה בעלייה במסת שריר, וההתקדמות שלי איטית, המשקלים שהגעתי אליהם לא גבוהים קרי אין לי מסת שריר מספיק מכובדת עדין בשביל לבצע חיטוב.
מבחינת חיטוב הדבר העיקרי שגורם לי לרצות לעשות אותו כרגע היא הבטן החסרת פרופורציות שגדלה לי ולא נוח לי איתה בכלל מבחינה מנטאלית.

איך כדאי לצאת מהנקודת אמצע הזאת בין מסה לחיטוב, לקבל החלטה ולהתמסר אליה

אתה מוזמן להעלות תמונה כדי שיעזרו לך לשפוט האם זה באמת מחוץ לפרופורציה או שזה רק בראש שלך
אבל במידה וזו באמת כרס, אני ממליץ על להוריד אותה, ואז לחזור למסה איטית, שבה אתה מתקן את הטעויות שהביאו לכרס מלכתחילה

תעלה תמונה ונוכל להציע, בסוף זה החלטה שלך כמובן.

• פותח/ת השרשור
20160515_202321.jpg 20160515_202334.jpg

קשה לי להמליץלך האמת, מצד אחד יש בטן, מצד שני יש מעט מדי מסת שריר מה שגם גורם לבטן להיות בולטת יותר.

המצב שלך קצת בעייתי, אבל אני הייתי ממליץ על אימונים על מאזן נייטרלי, נוטה לכיוון הגירעון, לדעתי זו תהיה הגישה היעילה ביותר

• פותח/ת השרשור
קשה לי להמליץלך האמת, מצד אחד יש בטן, מצד שני יש מעט מדי מסת שריר מה שגם גורם לבטן להיות בולטת יותר.
אם אני מתחיל חיטוב עם מסת שריר נמוכה מה יהיו ההשלכות העיקריות?

המצב שלך קצת בעייתי, אבל אני הייתי ממליץ על אימונים על מאזן נייטרלי, נוטה לכיוון הגירעון, לדעתי זו תהיה הגישה היעילה ביותר

מאזן נייטרלי לא ישאיר אותי במקום ו/או יפגע לי בהתאוששות?

אם אני מתחיל חיטוב עם מסת שריר נמוכה מה יהיו ההשלכות העיקריות?
יהיה קשה לחטב, תצטרך לאכול מעט מאוד. ותיראה בסוף פשוט רזה מאוד בלי מסה.

• פותח/ת השרשור
יהיה קשה לחטב, תצטרך לאכול מעט מאוד. ותיראה בסוף פשוט רזה מאוד בלי מסה.

אני שחיף לשעבר, ורק מהתכניות כושר שאני עושה עליתי יותר מ10 קילו.
השיקול שלי לחשוב על חיטוב, זה אם אני אהיה במסה אני אצטרך לעבוד שנים בשביל להגיע למסת שריר מכובדת בייחוד שהתחלתי להתאמן בגיל 24 (כמובן שכושר דורש השקעה כל הזמן אבל צריך להנות מהתוצאות באיזשהו שלב)

• פותח/ת השרשור
נכנסים מאוחר, יותר קשה

מאזן נייטרלי לא ישאיר אותי במקום ו/או יפגע לי בהתאוששות?
לא יותר מחיטוב זה בטוח
זו תהיה הדרך הכי אידיאלית לשמר מסת שריר יחסית תוך כדי שריפת שומן

לא יותר מחיטוב זה בטוח
זו תהיה הדרך הכי אידיאלית לשמר מסת שריר יחסית תוך כדי שריפת שומן
איך נטרלי יעשה את זה? שריפת שומן תוך שימור שריר?

איך נטרלי יעשה את זה? שריפת שומן תוך שימור שריר?
יותר פעילות מטבולית של השריר, עם יצירה של סטרס מינימלי על המערך ההורמונלי-עצבי
בסופו של דבר העבודה שהוא ייתן לא תלך לאיבוד אם הוא לא יהיה במסה, היא פשוט תתורגם בדרכים אחרות

באיזה דרכים? הוא הרי לא יבנה מסת שריר במאזן ניטרלי וגם לא ישרוף שומן

באיזה דרכים? הוא הרי לא יבנה מסת שריר במאזן ניטרלי וגם לא ישרוף שומן
אתה גורם לזה להישמע כאילו זה הכל דיאטה וספורט לא קשור בכלל לעניין
אם הוא מתאמן על מאזן ניטרלי אז כן יהיה גירוי לשריר לגדול, אבל בגלל שיש מחסור באנרגיה הוא פיזית לא יוכל לגדול, אבל הוא כן יקבל את הגירוי לשימור, בלי הגירוי לפירוק (או לפחות מינימלי) שמגיע כתוצאה מגירעון קלורי
ובמקביל שריר מגורה יותר, הוא יותר פעיל מטבולית בזמן, ואחרי האימון, מה שיעודד שריפת שומן במנוחה (קצת יותר איטית בנייטרלי, אבל בהחלט קיימת)
הרעיון פה הוא לא לעצור יותר נזק לגוף כבר בבעיה, כי גוף כזה כבר מעיד על נזק מטבולי מסויים, אבל לא בהכרח משהו חמור ולא בא תיקון, אז כן צריך לעבוד קצת יותר בזהירות

אם הוא מתאמן על מאזן ניטרלי אז כן יהיה גירוי לשריר לגדול, אבל בגלל שיש מחסור באנרגיה הוא פיזית לא יוכל לגדול, אבל הוא כן יקבל את הגירוי לשימור, בלי הגירוי לפירוק (או לפחות מינימלי) שמגיע כתוצאה מגירעון קלורי
עד כאן מסכים. בשביל זה גם עושים אימוני כוח בחיטוב, שיהיה גירוי לשרירים לשמור על המסה.
ובמקביל שריר מגורה יותר, הוא יותר פעיל מטבולית בזמן, ואחרי האימון, מה שיעודד שריפת שומן במנוחה (קצת יותר איטית בנייטרלי, אבל בהחלט קיימת)
אבל בשביל שריפת שומן הוא צריך להיות בגרעון קלורי. ואם הוא בניטרלי אז בהגדרה הוא מכניס בדיוק את אותה כמות קלוריות שהוא מוציא (מוציא על הכל כולל הקלוריות שהגוף דורש להתאושש מהאימונים).
אתה גורם לזה להישמע כאילו זה הכל דיאטה וספורט לא קשור בכלל לעניין
ממש לא לזה התכוונתי. ברור שאימונים כן קשורים לעניין אבל בסופו של דבר תזונה היא חלק מאוד גדול מהעניין. בגלל זה אתה יכול לראות במכון מלא אנשים שמתאמנים חודש אחרי חודש ושנה אחרי שנה ונראים אותו דבר ומרימים אותו דבר כי הם פשוט לא אוכלים מספיק בשביל מאזן קלורי חיובי.

אבל בשביל שריפת שומן הוא צריך להיות בגרעון קלורי. ואם הוא בניטרלי אז בהגדרה הוא מכניס בדיוק את אותה כמות קלוריות שהוא מוציא (מוציא על הכל כולל הקלוריות שהגוף דורש להתאושש מהאימונים).
זה די פישוט של הדברים
שריפת ואגירת שומן מסתכמים בכל כך הרבה יותר דברים מאך ורק מאזן קלורי, שכן משחקים תפקיד לא קטן, אבל הם גם לא השחקנים העיקריים היחידים פה
מהתמונות שלו אפשר בקלות לראות שיש משהו לקוי בחילוף החומרים אצלו, וברגע שמתקנים אותו אפשר בהחלט לעודד שריפת שומן הרבה יותר אפקטיבית, וככה לשרוף שומן תוך כדי בניית שריר

ממש לא לזה התכוונתי. ברור שאימונים כן קשורים לעניין אבל בסופו של דבר תזונה היא חלק מאוד גדול מהעניין. בגלל זה אתה יכול לראות במכון מלא אנשים שמתאמנים חודש אחרי חודש ושנה אחרי שנה ונראים אותו דבר ומרימים אותו דבר כי הם פשוט לא אוכלים מספיק בשביל מאזן קלורי חיובי.
האנשים האלה יש להם בעיות בדיאטה כל כך הרבה יותר גדולות משמירה על ערכים מדוייקים, ובעיקר מסתכמות בדיאטה לא מחושבת בכלל ואפילו לא מושכלת, בנוסף לתוכניות לא יעילות בעליל
אנשים שכן מנסים להשקיע, אפילו אם הם בסטייה די גדולה, יעברו שינוי מסויים

Back
למעלה תחתית