הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון ליפטינג VS בילדינג

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
בכללי צריך להכניס לראש של מתאמן מתחיל סטנדרטי(70 קילו של חוסר שריר/כח) שהאלמנט הכי חשוב לו בהתחלה הוא כח בתנועות המורכבות ולהסביר מה הרציונל מאחורי זה(למה זה אלמנט הכושר הגופני הכי מהותי).
אפשר עד מחר לעשות קיקבק עם 5 קילו לסטים של 12 ו4 וריאציות של פרפר, אם הלחיצה היא 70 קילו החזה והידיים ייראו בהתאם.

מעבר לזה אני חושב שכל אחד צריך לעשות מה שטוב לו, אין שום הכרח להיות בתכנית כח מתקדמת של חמישיות ולהגיע לדדליפט 250 ובנץ' 150, זו לא השאיפה של כל מי שמתאמן וזה לגיטימי.

כרגע הוא נכשל בבנץ' של 40KG 3x5 ובגלל זה אמרתי שחשוב שהוא יתחזק.

כרגע הוא נכשל בבנץ' של 40KG 3x5 ובגלל זה אמרתי שחשוב שהוא יתחזק.
🤦‍♂️

FB_IMG_1437563444457.jpg

*לא לוחץ 40 קילו בבנץ*

אני עוזר לו

הוא שיתף אותי במצב שלו(קרוב ל-1.90 62KG)

סיפר שאוכל מלא בתוספת של גיינר ועדיין לא מצליח לעלות במשקל.

ושהוא מצא וקרא באינטרנט על מישו שעשה תכנית מסויימת ל-5 חזרות(בדיעבד זה היה ה-SS)

אז סיפרתי לו ושיתפתי אותו בסיפור שלי עם התכנית.

כמה ימים אחרי קבענו להפגש במכון כדי שאסביר לו איך לעשות כל תרגיל בתכנית.

בן אדם ששוקל 62 על 1.90 לא "אוכל מלא", הוא רק חושב שהוא אוכל מלא.
ליפטינג או בילדינג לא שווים כלום בלי אוכל בכמות מספקת, את זה הוא חייב להבין.

זה מתחיל להעיק כי אז אני צריך להיות "הנציג" של הליפטינג ולנסות להראות למה יש יתרון על פני הבילדינג, וכבר אני מתחיל לאבד את עצמי.
למה אתה צריך להיות משהו? הצעת לו עזרה, הוא בוחר לא לקבל ולהמשיך לעשות את שלו, שייהנה.
זה מזכיר לי שחבר אחד התחיל להתאמן לפני כמעט שנה, לא יודע מה הגובה והמשקל אבל הואא ממש ממש רזה וחסר מסה לחלוטין. הוא קיבל תכנית של מכשירים כמובן מהמדריך עם 3-4X15 בכל תרגיל. הצעתי לו לנסות ללמד אותו את תרגילי הבסיס ולעזור לו עם תכנית להתחלה, אבל הוא לא רצה להשקיע מאמץ וזמן בלימוד תרגילים וזה, הוא רצה לקבל "רשימת מכולת" מהמדריך, לעשות ולראות תוצות, אז אין מה לשכנע בנאדם כזה בכוח. אמרתי לו "כשתראה שמה שאתה עושה לא עובד דבר איתי אני אעזור לך ואפנה אותך גם למקורות שתקרא על אימונים ותזונה". אחרי כמה חודשים הוא הפסיק ללכת למכון...

למה אתה צריך להיות משהו? הצעת לו עזרה, הוא בוחר לא לקבל ולהמשיך לעשות את שלו, שייהנה.
זה מזכיר לי שחבר אחד התחיל להתאמן לפני כמעט שנה, לא יודע מה הגובה והמשקל אבל הואא ממש ממש רזה וחסר מסה לחלוטין. הוא קיבל תכנית של מכשירים כמובן מהמדריך עם 3-4X15 בכל תרגיל. הצעתי לו לנסות ללמד אותו את תרגילי הבסיס ולעזור לו עם תכנית להתחלה, אבל הוא לא רצה להשקיע מאמץ וזמן בלימוד תרגילים וזה, הוא רצה לקבל "רשימת מכולת" מהמדריך, לעשות ולראות תוצות, אז אין מה לשכנע בנאדם כזה בכוח. אמרתי לו "כשתראה שמה שאתה עושה לא עובד דבר איתי אני אעזור לך ואפנה אותך גם למקורות שתקרא על אימונים ותזונה". אחרי כמה חודשים הוא הפסיק ללכת למכון...

תפסיקו להציעה עזרה לאנשים, גם ככה יש מספיק לחץ בסקוואט. ועכשיו גם בעייתי לעבוד בגבהים שונים.

תפסיקו להציעה עזרה לאנשים, גם ככה יש מספיק לחץ בסקוואט. ועכשיו גם בעייתי לעבוד בגבהים שונים.
אל תדאג, אותו חבר לא מתאמן בטכניון, הוא ממעלות. אם הוא היה מתאמן בטכניון הייתי אומר לו שלג פרס זה התרגיל הכי טוב שקיים לרגליים 😆

אל תדאג, אותו חבר לא מתאמן בטכניון, הוא ממעלות. אם הוא היה מתאמן בטכניון הייתי אומר לו שלג פרס זה התרגיל הכי טוב שקיים לרגליים 😆
יבגני, אתה מתקרב בכמות המוניטין שלך לאלכס ולמשה. בצעדים קטנים.. אבל בקרוב אתה שם 😆

• פותח/ת השרשור

אני לא אגיד שהוא לא מקשיב לי לחלוטין כי הוא לא עושה זאת אבל בהחלט שהוא לא נראה רציני.

דוגמא: רשמתי לו על פתק את התכנית SS מחולק לימים A ו-B, הבנאדם כבר פעמיים שכח אותה בבית/אוטו והתחיל לערבב את התרגילים בתכנית.

אתמול ראיתי אותו בסוף האימון שלי - ערבב בין בנץ' לפרס ואחרי זה די התפלא למה הוא נתקע(חוץ מזה שהוא גם לא מביא שעון סטופר ועושה ויוצא מהפסקות "על עיוור")
תגיד לו שאם הוא בוחר להיות חלש, שימשיך בדרך שלו.

בינתיים הוא מוכן לתת לתכנית צ'אנס לכמה חודשים אבל כמו שחשבתי נראה כמה רציני הוא יהיה...

בן אדם ששוקל 62 על 1.90 לא "אוכל מלא", הוא רק חושב שהוא אוכל מלא.
ליפטינג או בילדינג לא שווים כלום בלי אוכל בכמות מספקת, את זה הוא חייב להבין.

הדגשתי לו את שלושת הקווים המנחים ועדיין אומר לו את זה כל הזמן - אימונים, תזונה והתאוששות.

אחרי כמה חודשים הוא הפסיק ללכת למכון...
ואת זה אתה אומר כדי לשכנע את עוז לפעול כמוך?
אני הייתי בטוח שהסיפור ייגמר "אחרי ארבעה חודשים הדרכתי אותו ב SS והיום הוא אלוף הארץ סקווואט" או משהו דומה 😃

אני הייתי בטוח שהסיפור ייגמר "אחרי ארבעה חודשים הדרכתי אותו ב SS והיום הוא אלוף הארץ סקווואט" או משהו דומה 😃
א בשביל לשכנע
לא בשביל לשכנע, בשביל להגיד שיש אנשים שלא רוצים באמת להשקיע כלום בנושא, ומעדיפים לא להתאמן מאשר להשקיע ולראות תוצאות. פשוט אין מה לשכנע מישהו שהוא בגישה הזאת. הצעת עזרה, אם ירצה יישם...

אני ממעלות רוצה ללמד אותי תרגילי בסיס?

אני ממעלות רוצה ללמד אותי תרגילי בסיס?
אני לא מתיימר להיות ברמה גבוהה של ללמד מישהו, אבל אם אתה מתאמן בלייף&פיטנס אני נמצא שם משהו כמו פעם בשבוע ובכיף יכול לעזור.
מחר אני אהיה שם אגב

Back
למעלה תחתית