הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אבקת חלבון בזמן הנקה

• פותח/ת השרשור Hadar
  • פורסם בתאריך

Hadar

משתמש מתחיל
18
1
נק' מוניטין:
1
18
1
האם מותר לצרוך אבקת חלבון בזמן ההנקה? אני מניקה כרגע הנקה מלאה ומעוניינת להתחיל לשלב אבקת חלבון בתזונה שלי על מנת לאבד אחוזי שומן ולשמור על מסת השריר.
בנוסף מה דעתכם על האבקה "סופר אפקט"?

האם מותר לצרוך אבקת חלבון בזמן ההנקה? אני מניקה כרגע הנקה מלאה ומעוניינת להתחיל לשלב אבקת חלבון בתזונה שלי על מנת לאבד אחוזי שומן ולשמור על מסת השריר.
לא ידוע לי על מחקרים שבדקו את נושא צריכת אבקות חלבון בזמן הנקה או הריון.
לא חושבת שיש מניעה, אך בכל מקרה את תמיד יכולה להגיע לכמות החלבון היומית דרך אוכל. אבקת חלבון היא פשוט דרך נוחה יותר להשלמת חלבון במידה וקשה לך להגיע לערכי החלבון הרצויים לך. היא לא מיועדת לאיבוד אחוזי השומן, את זה עושים רק ע"י גירעון קלורי ואימונים סדירים 😃

אני לא יודע לומר לגבי המרכיבים (אני הייתי מקטלג את זה כבריא כמו דיאט קולה)
אבל למנת חלבון יש השפעה גבוהה על האינסולין ואני לא בטוח שזה טוב.
לדעתי עדיף להמנע

שוב טעות סליחה נא למחוק

האם מותר לצרוך אבקת חלבון בזמן ההנקה?
מותר? כנראה כן. רצוי? קרוב לודאי לא.

לפעמים אנחנו שוכחים שאבקות חלבון הן מזון מעובד. אמנם בתור מזון מעובד הוא אחד היותר ידידותיים שיש, אבל בתקופת ההריון וההנקה כדאי להתרחק מכל סוג של מזון מעובד. כשאת מקבלת את החלבון שלך מאוכל אמיתי נלוים אליו עוד המון מזונות קורט חשובים לך ולצאצא החמוד שלך. בנוסף, אבקות חלבון תמיד תהיינה חשודות בכך שמישהו הוסיף להן משהו לא מוצהר להגברת האפקט.

עריכה: למשל קריאטין (כדי לרמות את הבדיקות). לא שאני יודע שהוא לא רצוי בזמן הנקה, אבל איכשהו יש לי הרגשה שלא היית שואלת עליו בכלל, כי בתקופה הזאת better safe than sorry.

נערך לאחרונה:
אילו מהמרכיבים באבקה משפיעים על האינסולין?
חלבון ופחמימה ביחד גורמים לתגובה אינסולינית חריפה, וכשהכל מגיע בצורה נוזלית שנספגת מהר אפשר רק לנחש לאיזה גובה מגיע הפיק.

חלבון ופחמימה ביחד גורמים לתגובה אינסולינית חריפה, וכשהכל מגיע בצורה נוזלית שנספגת מהר אפשר רק לנחש לאיזה גובה מגיע הפיק.

רוב אבקות החלבון מכילות כמות פחמימה נמוכה מאוד...(לפחות כך מוצהר ברכיבים) השאלה אם גם אז התגובה האינסולינית היא גבוהה..?

השאלה אם גם אז התגובה האינסולינית היא גבוהה..?
לצערי איני יודע. עד כמה שאני זוכר (עם ההסתייגות הרגילה שנובעת מהניק שלי) בשעתו התהלכה השמועה שחלבון לכשלעצמו גורם לתגובה כזאת, אבל המחקר עליו השמועה הזאת התבססה דיבר על תערובת של פחמימות וחלבון. את יכולה לחפש בפורום "מחקרים" מלפני שלוש שנים, אני לא מתכנן להניק בעתיד הקרוב כך שהנושא לא בוער בעצמותי 😃

נערך לאחרונה:

עד כמה שאני יודע, בזמן הנקה יכולה להיות בעיה לרדת במשקל היות והגוף מנסה לשמור רזרבות.

אין שום בעיה לרדת במשקל בזמן הנקה אבל בהחלט חשוב להקפיד על תפריט מאוזן.

על מנת לאבד אחוזי שומן ולשמור על מסת השריר.
איפה כתוב שזה מה שאבקת חלבון עושה?!?
לאבקה יש מטרה אחת: לעזור לך להגיע לערכי החלבון. בחורה בגרעון קלורי יכולה להגיע בקלות לערכים בלי שום תוספים.

חלק מהאפקט של הWHEY מגיע מחומצת האמינו לאוצין שהיא סממן של מצב אנרגטי גבוה בהרבה מעגלים מטבוליים בגוף האדם וכנראה שזאת הסיבה שהיא והמטבוליטים שלה גורמים להפרשת אינסולין ,החלק האחר מגיע ממנגנונים אחרים שאני לא מכיר כל כך ועד כמה שידוע לי חוץ מאיזה חלבון או שניים שידוע שמשתתפים בהעברת האותות הם ממש לא מובנים ולא נחקרו .

Back
למעלה תחתית