הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון עם אלו משקלים סיימתם את SS

The Blast

משתמש משקיע
6,179
6,198
נק' מוניטין:
19,428
6,179
6,198
Home
חשבתי שיהיה מעניין לראות עם אלו משקלים כל אחד סיים את התוכנית SS
תודה למי שישתף ..

זה מאוד פשוט. אם אתה מזכיר לו לפני כל סט כבד פשוט לנשום עמוק להרגע ולהכנס, הכל יהיה בסדר. אם כל מה שהוא רואה מהסביבה (ומיישם) זה רבע שעה של רייג' ומטאל וכאפות ואמוניה ודפיקת ראש בקיר, ברור שזה ישרוף אותו לאורך זמן.
מסכים שברוב המקרים זה יספיק. אולי אני מוטה כי אני סובל מקצת יותר מזה (אם כי לא ברמה שתוארה כאן).. אבל מתאמן צריך לקחת את זה בחשבון. מאמן הוא לא פסיכולוג. ומהפירוט הצנוע שקראנו פה אני לא חושב שאפשר לאבחן מה בדיוק קרה. אם הוא מרגיש שזה תובעני מדי, שיעשה AB עד סוף ימיו. כן, זה לא יעיל כמו SS, אבל גם להיות במיון במקום במכון זה לא יעיל במיוחד

מסכים שברוב המקרים זה יספיק. אולי אני מוטה כי אני סובל מקצת יותר מזה (אם כי לא ברמה שתוארה כאן).. אבל מתאמן צריך לקחת את זה בחשבון. מאמן הוא לא פסיכולוג. ומהפירוט הצנוע שקראנו פה אני לא חושב שאפשר לאבחן מה בדיוק קרה. אם הוא מרגיש שזה תובעני מדי, שיעשה AB עד סוף ימיו. כן, זה לא יעיל כמו SS, אבל גם להיות במיון במקום במכון זה לא יעיל במיוחד

אם תנסה לאמן מישהו שהוא לא בא מוכן "בראש הנכון", אתה תגלה שחצי מהזמן תפקיד המאמן זה להיות פסיכולוג.

זו בדיוק המשמעות של נשרף. הכל עניין של גישה לאימונים. ללמד מתאמן לא להתרגש לפני סט/אימון זה לא פחות חשוב מללמד אותו טכניקה נכונה.
הוא היה צריך הורדת מתח כללית. זה מה שנתן לו את זה. כמו שאמרתי, אני לא אנסה לשכנע אף אחד לעשות משהו שהוא לא רוצה. בטח ובטח כשזה מתאמן שאני מאמן בחינם. זה לא מתאמן שהייתי מאמן בפול טיים. השתדלנו לבוא באותן שעות ככל שניתן כדי שאעבוד איתו אבל אני בכל זאת לא יכול להיות 100% מהזמן עם הבן אדם. לימדתי אותו את הטכניקות, עברתי איתו על מה לעשות במצבים מסויימים אבל רוב הזמן זה בסופו של דבר רץ על קרוז קונטרול. כשזה המצב קשה מאד לשנות את המצב המנטלי של בן אדם. אם והוא ירצה לחזור להרים משקלים והוא יהיה מוכן לזה נפשית אני יותר מאשמח לעזור לו בזה. אבל כרגע טוב לו בפיצולים ולהרגיש שהוא עושה עבודה ושהוא חטוב עחי. אז הסקוואט שלו בקושי איזה 85 עכשיו לשמיניות והדדליפט איזה 125 לשישיות אבל מה לעשות

הוא היה צריך הורדת מתח כללית. זה מה שנתן לו את זה. כמו שאמרתי, אני לא אנסה לשכנע אף אחד לעשות משהו שהוא לא רוצה. בטח ובטח כשזה מתאמן שאני מאמן בחינם. זה לא מתאמן שהייתי מאמן בפול טיים. השתדלנו לבוא באותן שעות ככל שניתן כדי שאעבוד איתו אבל אני בכל זאת לא יכול להיות 100% מהזמן עם הבן אדם. לימדתי אותו את הטכניקות, עברתי איתו על מה לעשות במצבים מסויימים אבל רוב הזמן זה בסופו של דבר רץ על קרוז קונטרול. כשזה המצב קשה מאד לשנות את המצב המנטלי של בן אדם. אם והוא ירצה לחזור להרים משקלים והוא יהיה מוכן לזה נפשית אני יותר מאשמח לעזור לו בזה. אבל כרגע טוב לו בפיצולים ולהרגיש שהוא עושה עבודה ושהוא חטוב עחי. אז הסקוואט שלו בקושי איזה 85 עכשיו לשמיניות והדדליפט איזה 125 לשישיות אבל מה לעשות

לא אמרתי שאתה צריך לשכנע אותו או שאתה אשם, רק שביסט צדק בתגובה שלו.

אם תנסה לאמן מישהו שהוא לא בא מוכן "בראש הנכון", אתה תגלה שחצי מהזמן תפקיד המאמן זה להיות פסיכולוג.
ולמרות שאולי המאמן בעל ניסיון (שזה חשוב) הוא לא מוכשר לכך. היית נותן לפסיכולוג ללמד אותך סקוואט?
מי שלא בראש הנכון לא צריך להפיל את זה על מאמן. שיהיה מספיק אחראי לטפל בזה אם זה אפשרי, או להתפשר על משהו פשוט יותר. אין בזה שום דבר רע.

נערך לאחרונה:
ולמרות שאולי המאמן בעל ניסיון (שזה חשוב) הוא לא מוכשר לכך. היית נותן לפסיכולוג ללמד אותך סקוואט?
מי שלא בראש הנכון לא צריך להפיל את זה על מאמן. שיהיה מספיק אחראי לטפל בזה אם זה אפשרי, או להתפשר על משהו פשוט יותר.

המאמן לא מוכשר למה? למצוא גישה נכונה לבן אדם ספציפי? צריך פיסת נייר ממוסד אקדמי שכתוב עליה שזה בסדר?

זו בדיוק המשמעות של נשרף. הכל עניין של גישה לאימונים. ללמד מתאמן לא להתרגש לפני סט/אימון זה לא פחות חשוב מללמד אותו טכניקה נכונה.
אבל זו כל המשמעות של ליפטינג. אי אפשר אחרת. זה פשוט לא לכולם...

upload_2015-7-26_14-49-28.png

Seems legit

המאמן לא מוכשר למה? למצוא גישה נכונה לבן אדם ספציפי? צריך פיסת נייר ממוסד אקדמי שכתוב עליה שזה בסדר?
תשמע, ברוב המקרים זה באמת מספיק. פשוט הרגשתי צורך להשמיע את המעט שזה לא מספיק עבורם. שהיום הסתבר לי שזה לא רק אני.
אם מאמן מעביר חצי מזמן האימון (באופן עקבי, כלומר לא באימון אחד או שניים) בלסדר למתאמן את הראש, כנראה שהמתאמן מבזבז את כספו.

אבל זו כל המשמעות של ליפטינג. אי אפשר אחרת. זה פשוט לא לכולם...

אפשר להיכנס לרוב הסטים בלי רייג', זה מה שאני עושה בדר"כ - את הרייג' אני שומר ל97% 1RM ומעלה (עבור חזרה אחת כמובן), גיליתי שזה מאפשר לעבוד בעצימות גבוהה בלי להרגיש שדרסה אותך משאית למחרת (בעצתו של אלכס, אני אתן לו ולבולגרית את הקרדיט).

אתה יכול להרחיב?
לי אישית אין ניסיון עם כניסה למשקל של למעלה מ70 אחוז ללא רייג'.
בהנחה שזה מאפשר לעבוד הרבה יותר כבד, למה לוותר על זה

אתה יכול להרחיב?
לי אישית אין ניסיון עם כניסה למשקל של למעלה מ70 אחוז ללא רייג'.
בהנחה שזה מאפשר לעבוד הרבה יותר כבד, למה לוותר על זה

זו הנחה שגויה. אתה חושב שזה מאפשר לעבוד הרבה יותר כבד רק כי התרגלת לעבוד ככה. תתרגל לעבוד רגוע ואתה תעבוד כבד בצורה רגועה.
היתרון הוא שזה מאפשר לך לעבוד כבד בתדירות גבוהה יותר ונפח גבוה יותר.

מכיר את ההרגשה יום אחרי טוטאל חדש? אתה מרגיש שבור וחולה, למרות שעשית חזרה אחת כבדה בכל תרגיל - משמעותית פחות מיום נפח כבד למשל. זה לא קורה כי הרמת משקל טיפה יותר כבד, זה קורה כי שרפת את עצמך מנטלית.

זו הנחה שגויה. אתה חושב שזה מאפשר לעבוד הרבה יותר כבד רק כי התרגלת לעבוד ככה. תתרגל לעבוד רגוע ואתה תעבוד כבד בצורה רגועה.
היתרון הוא שזה מאפשר לך לעבוד כבד בתדירות גבוהה יותר ונפח גבוה יותר.

מכיר את ההרגשה יום אחרי טוטאל חדש? אתה מרגיש שבור וחולה, למרות שעשית חזרה אחת כבדה בכל תרגיל - משמעותית פחות מיום נפח כבד למשל. זה לא קורה כי הרמת משקל טיפה יותר כבד, זה קורה כי שרפת את עצמך מנטלית.

מאז שהתחלתי עם ה 5X5 הבנתי שלהכנס לרייג' כל סט זה שגוי, מהסיבה שאתה נהיה תלותי בו והביצועים פחות טובים משמעותית בלעדיו, בדיוק מה שתיארת (הרגל מגונה).
אבל לטעמי חלק גדול מהכיף בליפטינג זה הרייג' של סינגל PR, בתור ליפטר עדיף להפטר מההרגל הזה, אבל זה מאד קשה להשתלט על הרצון להתפוצץ פעם אחת בתקופה, בייחוד שיש לזה לגיטימציה:sweatingbullets:.
מה שעוד שמתי לב ואני מניח שיזדהו איתי פה מספר אנשים זה שבימים רעים ששום דבר לא הולך, אתה כועס, מדוכא ונמאס לך מהכל, דווקא אז, הסיכוי שלי לתת PR גבוהה יותר.
הרייג' הרבה יותר עוצמתי ולאחר מכן אני רגוע כמו בודהה.

@the Raccoon סתם מתוך עניין, לזה התכוונת שאמרת שקשה לך לוותר על רייג'?

מאז שהתחלתי עם ה 5X5 הבנתי שלהכנס לרייג' כל סט זה שגוי, מהסיבה שאתה נהיה תלותי בו והביצועים פחות טובים משמעותית בלעדיו, בדיוק מה שתיארת (הרגל מגונה).
אבל לטעמי חלק גדול מהכיף בליפטינג זה הרייג' של סינגל PR, בתור ליפטר עדיף להפטר מההרגל הזה, אבל זה מאד קשה להשתלט על הרצון להתפוצץ פעם אחת בתקופה, בייחוד שיש לזה לגיטימציה:sweatingbullets:.
מה שעוד שמתי לב ואני מניח שיזדהו איתי פה מספר אנשים זה שבימים רעים ששום דבר לא הולך, אתה כועס, מדוכא ונמאס לך מהכל, דווקא אז, הסיכוי שלי לתת PR גבוהה יותר.
הרייג' הרבה יותר עוצמתי ולאחר מכן אני רגוע כמו בודהה.

מכיר את התופעה שאתה מתאר, אבל אני חושב שזה יותר קשור ל-PR עצמו, לא איך נכנסת אליו. אישית גם כשאני כועס, מדוכא וכל השאר, עדיין צריך ריכוז לפני הסט ולא עצבים.

מכיר את התופעה שאתה מתאר, אבל אני חושב שזה יותר קשור ל-PR עצמו, לא איך נכנסת אליו. אישית גם כשאני כועס, מדוכא וכל השאר, עדיין צריך ריכוז לפני הסט ולא עצבים.

מסכים, יש עוד על מה לעבוד:)

שרפת את עצמך מנטלית
איך המנטליות צוברת תשישות ברמה של עשרות אחוזים. מה עם מערכת העצבים
גם ברמת הביצועים וגם בגלל הזדמנות הפז לפרוק זעם שקשה לי טכנית לאפק

תאמת שאני לא זוכר משקלים מדויקים כי זה היה די מזמן.
בנץ' היה 100 או 102.5 ל-5 חזרות
דדליפט היה 200 ל5 חזרות
סקוואט היה באיזור 150-160 קילו ל-5 חזרות

טוב חברים, הרשתי לעצמי לחשב בקטנה ממוצעים של הנתונים עד כה [ללא התייחסות למשקל גוף וללא מקדם חרטוט/בעיות זכרון (מאמין שצריך להיות 0.85 או משהו כזה)]:
סקוואט 3x5 ממוצע בסיום התכנית - 142.9 ק"ג.
בנצ' פרס 3x5 ממוצע בסיום התכנית - 94.7 ק"ג
דדליפט 1x5 ממוצע בסיום התכנית - 162.4 ק"ג
פרס 3x5 ממוצע בסיום התכנית (מהמעט שכתבו): 63.9 ק"ג.

חושבו נתונים מ21 מגיבים.
הסקוואט הכי גבוה - 180 ק"ג. הכי נמוך - 115 ק"ג.
בנצ' הכי גבוה - 140 ק"ג. הכי נמוך - 65 ק"ג.
דדליפט הכי גבוה - 217 ק"ג. הכי נמוך - 130 ק"ג.
פרס הכי גבוה - 80 ק"ג. הכי נמוך - 30 ק"ג.

יש מצב שפספסתי פה ושם.
נא לתלות ולמסגר בפורום אימונים 🙄

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית