דיון עם אלו משקלים סיימתם את SS

The Blast

משתמש משקיע
6,179
6,198
נק' מוניטין:
19,428
6,179
6,198
Home
חשבתי שיהיה מעניין לראות עם אלו משקלים כל אחד סיים את התוכנית SS
תודה למי שישתף ..

לא פספסתי את הנקודה, העדפתי לא ללכת לפיה.
הבעיה מתחילה כשאנשים לא מבינים את המקסימום שלהם ולא מגיעים אליו. מציבים לעצמם מטרה סקוואט 100/110, מגיעים אליה, ומפסיקים כי הם חושבים שהם עשו את המקסימום. אני כן דוגל בשיטה של שאיפה לגבוה ביותר, כי אם שואפים רק עד גבול הגנטיקה, כנראה שנפספס כמה קילו.
שאלת איך אפשר להשתמש בממוצע לטובתך, אז התשובה היא כזאת: אני בתור מתאמן מסתכל על הממוצע ואומר לעצמי: למה שאני אגיע לפחות מהממוצע? אני פחות טוב מאחרים? יש לי פחות כח רצון? אני אגיע לממוצע ויעבור אותו כי אני רוצה.
כמובן שכמו שאמרת יש גבול גנטי לכל אחד והוא שונה, אבל קשה עד בלתי אפשרי להגיע אליו בלי שתהיה לך מוטיבציה, ומוטיבציה משיגים גם בעזרת פוסטים כאלה.
זה גם יכול לגרום לאנשים להרגיש סתם אפסים שלא לצורך וזה בפני עצמו מוריד מוטיבציה.
הכל טוב ונחמד, רק שזה לא באמת משנה לך את הגנטיקה. יש סיבות הרבה יותר טובות להשקיע באימונים מאשר "עוד לא הגעתי אפילו לממוצע".

לא יודע אם זה אשכול שאמורים להקפיץ עם משקלים חדשים (בגלל שלא סיימתי עוד SS) אבל נרשום עדיין,
עדכון:
SQ 3x5 90KG
BP 3x5 72.5KG
Deadlift 1x5 70KG
Press 3x5 10KG (עשיתי סוג של ריסט כשהגעתי פעם ראשונה ל10 קילו וחזרתי ל5 קילו בשביל הטכניקה, אבל בנתיים לפחות אני לא רואה את עצמי עולה בפרס :/ )

לא יודע אם זה אשכול שאמורים להקפיץ עם משקלים חדשים (בגלל שלא סיימתי עוד SS) אבל נרשום עדיין,
עדכון:
SQ 3x5 90KG
BP 3x5 72.5KG
Deadlift 1x5 70KG
Press 3x5 10KG (עשיתי סוג של ריסט כשהגעתי פעם ראשונה ל10 קילו וחזרתי ל5 קילו בשביל הטכניקה, אבל בנתיים לפחות אני לא רואה את עצמי עולה בפרס :/ )

למה הדדליפט כזה נמוך?

למה הדדליפט כזה נמוך?
התחלתי עם דדליפט 40 קילו כי התחלתי אותו רק לפני חודש אולי חודשיים אבל לא רציני, מאז שהתחלתי SS, ארבע שבועות, התחלתי לעלות משקלים 30 קילו עליתי בדד בנתיים שזה סבבה, אבל לא לדאוג אני מעלה פה , זה ממש לא משקל שיא שלי, אני מתכנן 100 + בדד.
ואם כבר פרס נמוך אני חושב לא?
עריכה:
פרס אני עושה 40 קילו, 10 כל צד לא יודע למה דווקא בפרס רשמתי כמה כל צד אבל לא משנה

התחלתי עם דדליפט 40 קילו כי התחלתי אותו רק לפני חודש אולי חודשיים אבל לא רציני, מאז שהתחלתי SS, ארבע שבועות, התחלתי לעלות משקלים 30 קילו עליתי בדד בנתיים שזה סבבה, אבל לא לדאוג אני מעלה פה , זה ממש לא משקל שיא שלי, אני מתכנן 100 + בדד.
ואם כבר פרס נמוך אני חושב לא?

פרס נורא נמוך. איך אתה עושה 5 ק"ג? דמאבל?

אה אז הפרס בסדר.. זה תרגיל שמתקדם הכי פחות בSS
אני יודע שזה אינדוידואלי ולא חד משמעי אבל סתם לדעת בערך, אם אני מסיים SS עם 100 סקוואט (אולי קצת יותר), 100+ דדליפט, 80 בנץ', כמה בערך אמור להיות הפרס שלי?

אני יודע שזה אינדוידואלי ולא חד משמעי אבל סתם לדעת בערך, אם אני מסיים SS עם 100 סקוואט (אולי קצת יותר), 100+ דדליפט, 80 בנץ', כמה בערך אמור להיות הפרס שלי?
50-60
אתה יכול למשוך יותר בסקוואט ודדליפט לפחות 120 לדעתי כי זה תרגיל שהכי קל להתקדם בו (לי לפחות)
אלא אם כן יש לך מבנה גוף מיוחד ואז יותר קל לעשות לחיצות.

אז תרשום 40

הוא עדיין חלש מאוד יחסית לבאנצ׳
פרס זה תרגיל חדש לי, עד עכשיו בתוכנית AB הייתי עושה פרס במכונה (אל תשאל למה), אז התחלתי ממוט ריק (כשעברתי לSS) ועליתי לפי התוכנית, אבל כשהגעתי ל40 קילו הטכניקה לא הייתה פרפקט ולא הייתי בטוח בה, אז ירדתי ל30 קילו וחזרתי עכשיו ל40 קילו, אבל אני לא חושב אני יכול יותר מהמשקל הזה בנתיים

סיימתי עם 110 קילו סקוואט, 125 קילו דדליפט, 40 קילו פרס, 72 קילו בנצ' פרס. בנט אובר אני כבר לא זוכר. סיימתי בגיל 15 וחצי. לפני שנתיים בערך.

פרס זה תרגיל חדש לי, עד עכשיו בתוכנית AB הייתי עושה פרס במכונה (אל תשאל למה), אז התחלתי ממוט ריק (כשעברתי לSS) ועליתי לפי התוכנית, אבל כשהגעתי ל40 קילו הטכניקה לא הייתה פרפקט ולא הייתי בטוח בה, אז ירדתי ל30 קילו וחזרתי עכשיו ל40 קילו, אבל אני לא חושב אני יכול יותר מהמשקל הזה בנתיים
אתה חושב לא נכון. קרה לי לא פעם אחת שבקושי סגרתי 3X5 ואימון אחריו סגרתי הכול/סט-שניים

אתה חושב לא נכון. קרה לי לא פעם אחת שבקושי סגרתי 3X5 ואימון אחריו סגרתי הכול/סט-שניים
אני יודע, זה מה שאני עושה בכל תרגיל.רק בתרגיל הזה עשיתי סוג של ריסט כי לא הייתי בטוח בטכניקה בכללי של התרגיל הזה, בכל התרגילים האחרים אני מכיר את הטכניקה אז אין בעיה

עדכון:
SQ 3x5 90KG
BP 3x5 72.5KG
Deadlift 1x5 70KG
שמע משקלים בסדר תמשיך לעבוד ..ותגיע למשקלים יפים
ושאר החברה לא לשחק אותה כאילו כל 1 הוא אריק ללילבריג׳ ככולםם מתחילים ממקום כלשהו ומשפרים את זה עם התמדה ורצון

סקוואט 185 3X5
בנץ' 120 3X5
דדליפט 170 1X5 (לא האמנתי שאי פעם אצליח למצוא טכניקה יעילה עבורי)

אחי סיים על סקוואט 190 3X5 בלי חגורה(!) ובלי כלום על הברך, עם אפשרות להמשיך להתקדם, אבל חתכנו לטקסס במטרה להתחרות (בתחרות האחרונה)
בסוף התגייס יומיים לפני
ולכל החבר'ה הצעירים/חדשים, אין סיבה לא להגיע קרוב למשקלים האלה בSS - כל אחד בהתאם למבנה גופו.
הדרך הטובה ביותר היא למצוא מאמן שיודע את העבודה הספציפית הזאת (לימוד תרגילי הבסיס, הכוונה נכונה למספרים הגובהים)
לי לדוגמה (גיל 17) לקח המון זמן יקר להגיע לטכניקה סבירה בסקוואט. יכול להיות שעם התנאים של אחי (הדרכה צמודה שלי כמאמן) הייתי מגיע ליותר משקל.
אקח לדוגמה אחרת את אילן, שאגיע ל112.5 3X5,
אבל מדובר בילד בגיל 14-15, במשקל גוף מקסימלי של 55, והכי קריטי - מבנה גוף רזה מאוד. (את זה שהוא טבעוני ואנורקס נעזוב 😃 )

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית