ליפטרים משקיעים יותר מבילדרים או להפך?

• פותח/ת השרשור Y0na
  • פורסם בתאריך
אם הבנתי נכון אתה אומר שאני דביל.
בכל אופן, יש את הסצינה הירושלמית שאני מכיר בה אנשים אישית,
יש אושיות בילדינג שפעילות מאוד ברשת. התוכן שהם מציעים הוא מקסימום- "לא מביך".
לעומת זאת יש לא מעט ליפטרים שמצאתי כאנשי שיחה \ אקדמאים וזה הבדל ניכר וגס בעיניי
איך הבנת שטענתי שאתה דביל?... 🫤
באופן אישי (לא שזה אמור לעניין אותך) ממעט האינטראקציה ביננו, אני דווקא מעריך אותך מאוד 😃
האמירה היא כללית משום שאני מתעב תיוגים והכללות. הן מעניקות לפרטים להיפגע או לחילופין לחוש עליונות שלא בצדק.

חחח דיברת על תחושת עליונות חסרת בסיס "אמיתי", וזה לכאורה מה שהצגתי. עכשיו מובן יותר
אני מרגיש לא מעט פעמים שיש לנו הרבה מאוד מהסוג הזה בפורום...
עדיף שכל ליפטר בפורום יזכור רגע לפני השימוש בהכללות ובתיוגים שקיים בפורום בילדר אחד לכל הפחות חד, פיקח ואינטיליגנט ממנו ולהפך...😃

אימוני נפח כבדים בתכניות כמו פנדליי, טקסס המינימום זה שעתיים, יש כאלה שמגיעים לשלוש שעות גם...
95% מזמן המכון זו מנוחה, אצל ליפטר
עדיף שכל ליפטר בפורום יזכור רגע לפני השימוש בהכללות ובתיוגים שקיים בפורום בילדר אחד לכל הפחות חד, פיקח ואינטיליגנט ממנו ולהפך...😃
יש קטע של לפסול על מנת לפסול שנמצא בחיים בנושאים שונים ומשונים, לא פחות מאשר בדה לגיטימציה כלפי בילדינג שישנה פה. אני בכל מקרה מדבר מתוך החוויה שלי.
חשוב היה לי לסייג את זה למתחרים כי אם נכניס לדיון הזה אנשים שמתאמנים למטרה כזו או אחרת אז כבר רבע אוכלוסייה בפנים חח

אפילו הכללות לגבי כושים?
41fc84a5df3463174acd0a13ba85a539.jpg

חבל שיש פה זילזול ,למעשה מבחינת האנשים "הרגילים" שני סוגי האנשים שייכים לעוף מוזר .בילדרים זה האנשים המנופחים מדי שלוקחים סטרואידים ולא עומד להם וכו וכו וכו ,ולאדם הממוצע ליפטרים הם סתם אנשים שמנים,שבאים לחדר כשר ומדברים חצי מהזמן שלהם שמה .הבילדרים המקוריים ראו את המקצוע שלהם כאומנות , לסטט גוף כמו בפסלים ,והאימונים שלהם אז לא היו רחוקים מאימוני ליפטינג " של היום .הם הרימו דברים כבדים והיו אנשים חזקים (כן,נכון שהבילדינג התחרותי היום לוקח צעד קצת מוזר וקיצוני לעבר עוד ועוד ועוד ) .

הויכוח הוא קצת מוזר כי באמת לטופ הקרבה היא קשה ,רק אחרת ,וקשה לנו לדעת מהי באמת . בוא נודה באמת , רוב המוחלט של מתווכחים פה באשכול הזה שייכים לזן החצי חובבני עד חובבן ,אנשים פה באמת רחוק מאוד מלהיות המקצוענים (בלי להעליב !! ) .אין פה כמעט "בילדרים" או "ליפטרים" , הייתי שומר את המושגים האלו לאנשים שבאמת מגיע להם להיקרא ככה . שזה אנשים שמקריבים המון או מוותרים המון כי יש להם באג בראש ,ולליפטרים יש גם באג בראש (האובססיה להרים יותר ויותר משקל) ,רק כל אחד מוותר או מקריב מצד שונה .רוב האנשים מהצד של "באדיבילדינג" פה לא הולכים לתחרויות ,ורוב האנשים מהצד של ליפטינג רחוקים מלהרים את המשקל האמיתי שהם יכולים .

אני אישית התחלתי לעשות אימון אז כשהתחלתי במתכונת של "באדיבילדינג " (אני באמת לא יכול לקרוא לעצמי בילדר ,פשוט הכי לא מגיע לי ) והמשכתי את זה ,כי עליתי המון במסת שריר .הרגשתי שאנשים התחילו להתייחס אלי ברצינות רק בגלל שנהייתי "יותר גדול" ,ותאמת זה חשוב לי שאנשים יקחו אותי ברצינות ,וזה מוזר שרוב האנשים הם די שטחיים ולא לוקחים אותך ברצינות כי אתה "גמד" (איכשהו זה אומר שאתה גם בשאר הדברים לא משהו) . אם זה עושה אותי מרוכז בעצמי אז שיהיה ,ואימוני ליפטינג לדעתי לא היו מביאים אותי לנקודה הזאת -גם מחקרית וגם אנקדוטלית בפרק זמן נתון ניתן לבנות מסת שריר בולטת יותר מאימונים במתכונת של "באדידילדינג" נקרא לזה (עד כמה היא "פונקציונלית" זה משהו אחר). עכשיו שאני מקבל את הרסקפט חח,אני יכול באמת להתאמן בשביל כוח ,ולטעמי בכלל אין שום דבר פסול בלהרים כבד וגם להיות אסטטי . בנאדם מצליח אמור להיות "מסודר" בכל תחומי החיים שלו ,גם בגוף מסודר .

בוא גם נודה שרוב האנשים שמשקשקים מהסט עצימות עם משקל גבוה אוהבים את החרא הזה מאוד,אחרת הייתם משאירים את המשקל והולכים הביתה באותו רגע . יש אנשים שאוהבים את האימון שהכל שורף לך וכל הגוף שלך מרגיש כמו זקפה אחת גדולה ,ואתה באמת "דופק עבודה" ולא מדבר חצי מהזמן שלך בחדר כשר .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית