סרטון טכניקה בסקוואט

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך

Tank

משתמש על
11,357
7,609
נק' מוניטין:
19,644
11,357
7,609
בדרך כלל אני זה שמבקר פה טכניקות אבל אשמח לקבל פידבק של המשתמשים הפעם.
חזרתי בשבוע האחרון מפציעה בגב התחתון ועבדתי קשה על לשפר את טכניקת הסקוואט שלי עם עזרה גדולה מ @incin
אשמח לשמוע ביקורת מחברי הפורום שאולי יוכלו לאתר מה הCUE שאני צריך כדי לרדת יותר עמוק בלי BUTTWINK, כי אני עוצר את הירידה שלי לפני שבירת מקביל, מתחת לזה יש לי באט ווינק דיי משמעותי שלא הצלחנו לתקן עד עכשיו.
110 ל5 בינתיים

@stitch
@Beast and cheat

תודה 😃

לפעמים קשה להשיג ממך תשובות ישירות 🫤
בכל מקרה קראתי חלק מהלינק והבנתי את הפואנטה, פיזיוטרפיסטים מנסים לגנוב ממני כסף.
הקטע שאני לא יודע מה עוד לעשות ועדיין לא הבנתי למה התכוונת כשאמרת "בכל מחיר" ולא התכוונת לכסף.
"בכל מחיר" זה ביטוי. זה לא חייב להיות קשור לכסף. כמו שאתה תבוא למכון ותגיד "היום אני שובר שיא ושופף 200 ק"ג בכל מחיר". זה לא אומר שאתה שם על המוט 200 ש"ח והוא עולה איתך למעלה בתמורה.

אני לא יודע מה הפציעה שלך. אין לי שום מידע עליה, ככה שאני לא יכול לסייע לך בשום דבר שקשור אליה.

• פותח/ת השרשור
"בכל מחיר" זה ביטוי. זה לא חייב להיות קשור לכסף. כמו שאתה תבוא למכון ותגיד "היום אני שובר שיא ושופף 200 ק"ג בכל מחיר". זה לא אומר שאתה שם על המוט 200 ש"ח והוא עולה איתך למעלה בתמורה.

אני לא יודע מה הפציעה שלך. אין לי שום מידע עליה, ככה שאני לא יכול לסייע לך בשום דבר שקשור אליה.
בכל מקרה, עזוב בצד את עניין הפציעה. בוא נחשוב בצורה אובייקטיבית. יש לי 3 אופציות שאני רואה.
1) להמשיך לעבוד בטכניקה שאני עובד איתה עם נסיונות לשינוי עמידה/ברכיים בתקווה שזה יגרום לשיפור מידי כלשהו או לטווח רחוק
2) לעבור לוריאציות אחרות של סקוואט שיאפשרו לי לעבוד בטכניקה טובה ללא הצורך להמנע מאקסטנשן בגב (היי באר/פרונט סקוואט) ולחזור ללואו באר כשאוכל לבצע אותו כמו שצריך כאשר הפציעה תעבור לגמרי
3) להפסיק לבצע סקוואטים

מה היית בוחר במקומי בהתחשב בזה שרוב הסיכויים שבחודשים הקרובים לא אוכל לבצע לואו באר סקוואט ללא אקסטנשן.

מה היית בוחר במקומי בהתחשב בזה שרוב הסיכויים שבחודשים הקרובים לא אוכל לבצע לואו באר סקוואט ללא אקסטנשן.
אני לא מתחשב בזה, כי זה מאוד, מאוד לא סביר שנכון. זה שניסית איזה משהו הרגע בבית וכאב לך לא אומר לי כלום על מה התרחש שם.
ואני מניח שבאקסטנשן אתה מתכוון אובר אקסטנשן. כי אקסטנשן זו המטרה. אצלך זה over extension.

אין כאן בעית butt wink והגב לא קרוב ללהתעגל. תוריד את החגורה, תלמד להשתמש בבטן ובגב ואיך מרגיש טורסו יציב, ותרד לעומק מלא.

• פותח/ת השרשור
אין כאן בעית butt wink והגב לא קרוב ללהתעגל. תוריד את החגורה, תלמד להשתמש בבטן ובגב ואיך מרגיש טורסו יציב, ותרד לעומק מלא.
סרטון מהיום ללא חגורה עם 100 קילו
ניסיתי ליישם את אפקט הוולסבה, להשתמש כמה שיותר בבטן ולדעתי הרגשתי שהטורסו היה יציב. לגבי עומק, הגב מתעגל כשאני יורד עמוק. אני עוצר כשאני מתחיל להרגיש את זה.

אתה עקשן. הסקוואט הזה נראה אותו הדבר. תוציא את הברכיים ושב עמוק יותר. הגב שלך עדיין בפשיטת יתר.

אתה עקשן. הסקוואט הזה נראה אותו הדבר. תוציא את הברכיים ושב עמוק יותר. הגב שלך עדיין בפשיטת יתר.
אני מגיב מגילות, מסביר, מפרט, אומר מה לעשות, וללא הועיל.
אתה מגיב ישר ולעניין במשפט אחד וזו התגובה שאתה מקבל:
תודה על ההערות. יטופל ביום ראשון.

אני מתחיל לחשוב שיש אפקט היפנוזה בדובי הורוד. לא מוצא הסבר אחר.

• פותח/ת השרשור

אני אטפל בהכל ואצלם וריאציות שונות ואנסה כל מה שהציעו לי פה. פשוט עם מה שהוא אמר אין לי איך להתווכח כשמה שאתה הצעת לי הכאיב לי.

אני אטפל בהכל ואצלם וריאציות שונות ואנסה כל מה שהציעו לי פה. פשוט עם מה שהוא אמר אין לי איך להתווכח כשמה שאתה הצעת לי הכאיב לי.
הצענו לך אותו דבר. לשפוף בצורה תקינה ובטיחותית. פה האבסורד.

אחרי שראיתי את הסרטון אני חושב שהדבר שהכי חסר לך זה הbracing של הבטן בשביל להתנגד לפשיטת היתר, נראה ביום ראשון.

• פותח/ת השרשור
הצענו לך אותו דבר. לשפוף בצורה תקינה ובטיחותית. פה האבסורד.
עכשיו אתה סותר את עצמך...
לא למצוא באיזו עמידה אתה תצליח לפשוט את הגב יותר. הפיתרון הוא ההיפך המוחלט.
כולם הציעו לי לשנות רוחב עמידה ולפתוח ברכיים, אתה הצעת לי לפשוט את הגב פחות וזה לא עשה לי טוב.
בקיצור לא בא לי להתווכח איתך סה"כ באת בכוונה טובה וניסית לעזור ואני מודה לך מאוד על זה 😃

כולם הציעו לי לשנות רוחב עמידה ולפתוח ברכיים, אתה הצעת לי לפשוט את הגב פחות וזה לא עשה לי טוב.
תבדיל בין אבחון ובין פיתרון. קרא את ההודעה הראשונה שלי שוב:
אתם מאבחנים בעייה שלא קיימת. זה סמנטיקה אם לקרוא לזה באט ווינק או לא, אבל flexion אין כאן. יש כאן over extension, ולא קטן. כשאתה מתקרב לתחתית אתה מתקרב יותר למנח ניטרלי. לא סביר להניח שתצליח להגיע לתחתית עם אובר אקסטנשן, וזה גם ככה לא נדרש. כבר דיברנו על זה והסברתי לך שמה שאתה רואה בתחתית זה לא מסוכן כי זה רק מקרב אותך יותר למנח ניטרלי. אתה צריך ללמוד להשתמש בבטן, והרבה יותר. כבר הראיתי לך סקרין שוט של התחתית שלך והסכמת איתי שזה לא פלקשן, אלא שמעל התחתית אתה פשוט באובר אקסטנשן.

עכשיו בנוגע לסקוואט,
הוא לא טוב. לא מספיק עמוק, ואתה פושט את הגב יתר על המידה בצורה שמכאיבה לי רק מלהסתכל.
תפסיק להלחם בשטות הזו שאבחנת בתחתית, בפעם המיליון, זה לא פלקשן, אתה פשוט באובר אקסטנשן מוגזם לפני שאתה מגיע אליה. הפיתרון הוא לא למצוא באיזו עמידה אתה תצליח לפשוט את הגב יותר. הפיתרון הוא ההיפך המוחלט.
הפציעה שלך, אם התרחשה מהסקוואט, התרחשה בסבירות הרבה יותר גבוהה מהאובר אקסטנשן, וגם אם לא, היא לא נבעה מפלקשן, כי אין לך אחד כזה, וגם לא היה לך לפני הפציעה על פי הוידאו מאותה תקופה שצירפת פעם קודמת.
כל זה = אבחון המצב. הפיתרון המתבקש מכך, הוא כמובן לתקן את הבעיות הקיימות. זה מבוסס על ללמוד לעשות סקוואט תקין ובטיחותי, כפי שהצעתי יותר מפעם אחת בדיון הזה. סקוואט תקין ובטיחותי כולל גם עומק תקין, גם מיקום ברכיים תקין וגם מנח עמוד שדרה ניטרלי.
אני פשוט לא כל כך הגעתי איתך לרמה הפרקטית, כי כל הדיון הזה סבב סביב ויכוח על אבחון המצב והאם הגב שלך בפלקשן או לא. זה כל הסיפור. אתה צריך ללמוד את הסקוואט, ואני לעולם לא אגיד שסקוואט תקין כולל עומק חלקי ו/או ברכיים לא במקום ו/או אובר אקסטנשן/פלקשן בעמוד השדרה, למען הסר ספק.

@Tank, כבר הביאו לך פתרונות אבל אני רק רוצה לומר שגם אני בהתחלה סבלתי מאובראקסטנשן וזה עשה לי כאבי גב דיי רציניים, לקח לי הרבה זמן לעלות על הבעיה.
קח בחשבון שכנראה זה באמת הגורם לכאבי גב.

מה שהוא אמר

תראה ב 3:40, הייתי עושה סקוואט כמוך לוקח את תחת אחרוה בהתחלה ואז יורד אחרי שהבנתי את הקיו הזה של לשבת אחורה לא רק שהסקוואט שלי התחזק גם לא היו לי יותר כאבי גב בנוסף שעשיתי סווקאט ככה כל הכיוץ בבטן נעלם לי,אני ממליץ לך לעבוד עם הבטן הרבה אל תחשוב על להוציא את הברכיים תחשוב לפתוח את המפשעה ואז אוטומטית תשב אחורה והברכיים יפתחו,יכול להיות תבין יותר את הקיו הזה,מנסיון אישי לא ממליץ לעשות ככה סקוואט.שיהיה בהצלחה

נכון, רואים כבר איך האגן מתחיל להסתובב אחורה.
אני הייתי מצר את העמידה, ואפילו בצורה לא מעטה - להוריד איזה רבע מהרוחב.
כפות רגליים הייתי מפנה עוד קצת החוצה.
וכמו שהרוסיה הכוסית אמר - הברכיים צריכות לצאת עוד הרבה החוצה, אפילו קצת מעבר לכפות הרגליים.

תצר את העמידה, תפנה כפות רגליים החוצה ותצליח.
למה הברכיים צריכות לצאת החוצה אפילו אל מעבר כפות הרגליים?

למה הברכיים צריכות לצאת החוצה אפילו אל מעבר כפות הרגליים?
כך אתה מגיע לפתיחה מקסימלית של המקרבים (שעוזרים בבאונס ובעליה), וכך אין שום דבר שמפריע לאגן לרדת.

אתה לא יודע שאנשים לא מסוגלים לקרוא יותר משתי שורות? 😣

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית