סרטון טכניקה בסקוואט

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך

Tank

משתמש על
11,357
7,609
נק' מוניטין:
19,644
11,357
7,609
בדרך כלל אני זה שמבקר פה טכניקות אבל אשמח לקבל פידבק של המשתמשים הפעם.
חזרתי בשבוע האחרון מפציעה בגב התחתון ועבדתי קשה על לשפר את טכניקת הסקוואט שלי עם עזרה גדולה מ @incin
אשמח לשמוע ביקורת מחברי הפורום שאולי יוכלו לאתר מה הCUE שאני צריך כדי לרדת יותר עמוק בלי BUTTWINK, כי אני עוצר את הירידה שלי לפני שבירת מקביל, מתחת לזה יש לי באט ווינק דיי משמעותי שלא הצלחנו לתקן עד עכשיו.
110 ל5 בינתיים

@stitch
@Beast and cheat

תודה 😃

אתה לא יודע שאנשים לא מסוגלים לקרוא יותר משתי שורות? 😣
Shame on me.

כך אתה מגיע לפתיחה מקסימלית של המקרבים (שעוזרים בבאונס ובעליה), וכך אין שום דבר שמפריע לאגן לרדת.
מה שאתה אומר נכון ב100% לגביי הוצאת הברכיים החוצה. אבל כמה לכפוף אותן (=כמה רחוק הן יגיעו ביחס לכף הרגל) לא משליך על המקרבים כי הם לא קשורים למפרק הברך.

לא ידוע אם כתבו לך בכל מקרה שפר גמישות באמסטרינג זה יעשה טוב 😃

אם כבר מתמקדים במקום אחד למתוח הייתי אומר שכדי להתחיל קודם כל עם הhip flexors
משום שבעולם שלנו שכולם יושבים אין אדם אחד(שלא מתאמן) עם היפ פלקסורס לא מקוצרים.

בכל מקרה עבודה על כל הפלג גוף תחתון תיהיה הרבה יותר יעילה רק מעבודה על חלק אחד.

מה שאתה אומר נכון ב100% לגביי הוצאת הברכיים החוצה. אבל כמה לכפוף אותן (=כמה רחוק הן יגיעו ביחס לכף הרגל) לא משליך על המקרבים כי הם לא קשורים למפרק הברך.
נכון מאד. @Muzi שאל לגבי הוצאת ברכיים החוצה, מעבר לכפות כף הרגליים - לא קדימה. לפחות זה מה שאני התכוונתי בהמלצה המקורית שלי שלגביה הוא שאל.

אם כבר מתמקדים במקום אחד למתוח הייתי אומר שכדי להתחיל קודם כל עם הhip flexors
משום שבעולם שלנו שכולם יושבים אין אדם אחד(שלא מתאמן) עם היפ פלקסורס לא מקוצרים.

בכל מקרה עבודה על כל הפלג גוף תחתון תיהיה הרבה יותר יעילה רק מעבודה על חלק אחד.

מה הקשר בין סקוואט ל hip flexors? ומה זה שריר מקוצר?

מה הקשר בין סקוואט ל hip flexors? ומה זה שריר מקוצר?
מניסיון אישי למתוח את ההיפ פלקסור(מותן כסל, איליופסואס, איך שבא לך לקרוא למקום\שריר) עזר לי לתקן את הבאטווינק, מתיחות להאמסטרינג לא הובילו אותי לשום מקום.
גם מהסתכלות על אנשים אחרים בעולם האימונים ראיתי שדווקא עבודה על גמישות במותן כסל עזר להם לתקן את הבאטווינק.

בקשר לשריר מקוצר
ציטוט ממאמר בפורטאל של הפורום
''שרירים, אשר אינם פועלים במלוא טווח התנועה שלהם, יאבדו מאורכם ויתקצרו. לאורך זמן, יסתגלו השרירים למצבם המקוצר וטווח פעולתם יצטמצם ותנועת השריר תוגבל. מצב זה לרוב גורר אחריו כאבים.''
לינק למאמר https://www.kilogram.co.il/4429/יורדים-לתחתית-הכאב-כאבי-גב-תחתון/

מניסיון אישי למתוח את ההיפ פלקסור(מותן כסל, איליופסואס, איך שבא לך לקרוא למקום\שריר) עזר לי לתקן את הבאטווינק, מתיחות להאמסטרינג לא הובילו אותי לשום מקום.
גם מהסתכלות על אנשים אחרים בעולם האימונים ראיתי שדווקא עבודה על גמישות במותן כסל עזר להם לתקן את הבאטווינק.

בקשר לשריר מקוצר
ציטוט ממאמר בפורטאל של הפורום
''שרירים, אשר אינם פועלים במלוא טווח התנועה שלהם, יאבדו מאורכם ויתקצרו. לאורך זמן, יסתגלו השרירים למצבם המקוצר וטווח פעולתם יצטמצם ותנועת השריר תוגבל. מצב זה לרוב גורר אחריו כאבים.''
לינק למאמר https://www.kilogram.co.il/4429/יורדים-לתחתית-הכאב-כאבי-גב-תחתון/

אז הכוונה של מקוצר זה לא גמיש?
איך גמישות של שריר שמתכווץ בזמן החלק האקצנטרי של הסקוואט יכול לעזור לך להחזיק את הגב בצורה נכונה?

אז הכוונה של מקוצר זה לא גמיש?
איך גמישות של שריר שמתכווץ בזמן החלק האקצנטרי של הסקוואט יכול לעזור לך להחזיק את הגב בצורה נכונה?
לצערי אני לא לומד אנטומיה או כל תחום שקשור לגוף האדם עדיין...
אשמח אם תסביר לי אם אני טועה או צודק ולמה.

לצערי אני לא לומד אנטומיה או כל תחום שקשור לגוף האדם עדיין...
אשמח אם תסביר לי אם אני טועה או צודק ולמה.
הפעולה של שריר היא לכופף את הירך, ואין לו השפעה על תנועתיות האגן. בסקוואט אנחנו מבצעים פשיטת ירך, כך שהשריר לא פעיל בתנועה ו"קיצור" שלו לא ישפיע על התנועה.
שיהיה ברור, זה כמה לטעון שקיצור בבייספס מגביל טווח תנועה בכפיפת מרפקים. (בשלב הכיווץ)

הפעולה של שריר היא לכופף את הירך, ואין לו השפעה על תנועתיות האגן. בסקוואט אנחנו מבצעים פשיטת ירך, כך שהשריר לא פעיל בתנועה ו"קיצור" שלו לא ישפיע על התנועה.
שיהיה ברור, זה כמה לטעון שקיצור בבייספס מגביל טווח תנועה בכפיפת מרפקים. (בשלב הכיווץ)
בסדר...
בכל מקרה מניסיון בפועל, שלי ושל אנשים אחרים שראיתי וחלקם מכיר.
עבודה על גמישות על המותן כסל עזרה להעלים באטווינק.

כמובן שאני חסר ידע בנושא אז אני לא יודע איך להסביר.

בסדר...

אז הנה, דיברנו על פעולת השריר. איך זה יכול לעזור בבאטווינק? איזה עבודה על גמישות השריר עשיתם? אולי נמצא פתרון הגיוני אחר.

אז הנה, דיברנו על פעולת השריר. איך זה יכול לעזור בבאטווינק? איזה עבודה על גמישות השריר עשיתם? אולי נמצא פתרון הגיוני אחר.
המתיחה הזו
1.png

או כל מתיחה אחרת שעובדת על האיליופסואס עזרה בלתקן באטווינק.

@coldfire
אני עדיין מחכה לתשובה שלך

בסדר...

לא רק שמה שאורי כתב זה נכון, אלא שהשריר מתחבר לעמוד השדרה התחתון וכשהוא מתקצר הוא מושך את האגן לסיבוב קדמי, כלומר ככל שהוא קצר יותר, למעשה הוא פושט יותר את הגב התחתון (ליתר דיוק מסובב את האגן).

אז או שבמקרה הכי הגיוני, אתה לא באמת מכיר מישהו שזה סייע לו (זה לא שולל את האפשרות שהוא אמר ו/או חשב שכן), או שבמקרה הפחות סביר, הוא היה כמו טנק באובר אקסטנשן ולכן חשב שיש לו באט ווינק בתחתית, ושיפור הגמישות באיליופסואס הקטין את האובר אקסטנשן ואז האגן הסתובב פחות בתחתית.

לא רק שמה שאורי כתב זה נכון, אלא שהשריר מתחבר לעמוד השדרה התחתון וכשהוא מתקצר הוא מושך את האגן לסיבוב קדמי, כלומר ככל שהוא קצר יותר, למעשה הוא פושט יותר את הגב התחתון (ליתר דיוק מסובב את האגן).

אז או שבמקרה הכי הגיוני, אתה לא באמת מכיר מישהו שזה סייע לו (זה לא שולל את האפשרות שהוא אמר ו/או חשב שכן), או שבמקרה הפחות סביר, הוא היה כמו טנק באובר אקסטנשן ולכן חשב שיש לו באט ווינק בתחתית, ושיפור הגמישות באיליופסואס הקטין את האובר אקסטנשן ואז האגן הסתובב פחות בתחתית.

אתה לא יכול להגיד שאני לא מכיר מישהו שזה סייע לו, כי לי זה סייע.

אבל מה שכתבת עזר לי להבין למה עבודה על האיליופסואס עוזרת להעלים באטווינק כנראה?(בעבר הייה לי תמיד אובר אקסטנשן גם כשאני עומד...)

לא הבנתי. איך האיליופסואס גורם לסיבוב קדימה כשהוא מתקצר? תסביר בבקשה.

לא הבנתי. איך האיליופסואס גורם לסיבוב קדימה כשהוא מתקצר? תסביר בבקשה.
עשיתי קצת סלט, הוא רק פושט את הגב התחתון - ככה שכשהוא פשוט מידי האגן לא יהיה מסובב מספיק לאחור כדי שעמוד השדרה ישאר במנח ניטרלי.
גם עם המקרבים הכללתי קודם, הגראסיליס כן מתחבר לשוק, אבל זה מן הסתם דיי שולי ובכל מקרה ככל שהברך נכפפת יותר הוא מתקצר ולא מתארך.

עשיתי קצת סלט, הוא רק פושט את הגב התחתון - ככה שכשהוא פשוט מידי האגן לא יהיה מסובב מספיק לאחור כדי שעמוד השדרה ישאר במנח ניטרלי.
גם עם המקרבים הכללתי קודם, הגראסיליס כן מתחבר לשוק, אבל זה מן הסתם דיי שולי ובכל מקרה ככל שהברך נכפפת יותר הוא מתקצר ולא מתארך.

אז עדיין לא הבנתי.
איך למתוח את האיליפסואס עוזר בהפחתת הבאטווינק?

הוא לא. להחזיק את הגב במצב נכון עוזר.
אז אני אשאל את זה ככה.
מה גורם לאדם להחזיק את הגב במצב נכון?
למשל מlumber lordosis ליציבה נכונה?
ואם בכלל עבודה על האיליופסואס בכלל עוזרת בזה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית