הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אחרי הרבה חודשים הגעתי להחלטה...

Peroman

משתמש קבוע
1,784
76
נק' מוניטין:
5,694
1,784
76
אס''א תל אביב, סניף בת-ים
טוב, אחרי הרבה חודשים של קריאה חומר מהאתר, הגעתי להחלטה לנסות את אחת התוכניות כח...
יש לי ניסיון עם מוט , ובכלל אני אני עובד הרבה עם מוט אולימפי...

ההתלבטות היא האם להתחיל עם SS או StrongLifts 5×5 Beginner Strength Training Program.

נערך לאחרונה:
SS היא התוכנית הכי טובה למתחילים, ואתה מתחיל אז יאללה 😃 כולם יגידו לך SS בפה אחד.

• פותח/ת השרשור
5X5 מה איתה? היא לא מתאימה? הרי היא גם למתחילים .... חוץ מיזה אני מתאמן הרבה זמן(אני יודע זה לא אינדיקציה)
בנץ' 140ק'ג 3 חזרות
בעבר הייתי מתאמן גם WL אצל איזה מאמן ארמני עתיק ביפו...

אני פשוט הגעתי להחלטה... שהתדירות ועצימות עדיפיםעל נפח אבל עדיין ה-SS נראת לי לא מספקת לעומת ה- 5X5... זו ההיתלבטות.. (למרות שהורדתי את הספר ואני התחלתי ליקרוא אותו)

5x5 אלו תוכניות שמיועדות למתאמנים שכבר לא יכולים להעלות משקל כל אימון, כלומר מתאמנים מתקדמים יותר.
עם בנצ' 140 ק"ג לא חושב שאתה מתחיל ושתוכל למשוך עוד התקדמות כל אימון.
מה עם שאר התרגילים?
תקרא גם את זה
http://www.kilogram.co.il/1113/מושגים-בסיסיים-בתכנון-אימונים/

• פותח/ת השרשור
שאר התרגילים לא מתייחס... כי סקוואט לא הייתי עושה הרבה זמן.... אבל 150ק'ג 8 חזרות אני עושה... ודד ליפט התחלתי לא מזמן.... פוש פרס אני הגעתי ל-110ק'ג חזרה..

זה לא משנה מה משקלי העבודה. מה שמשנה זה כמה מהר אתה מסתגל. בכל מקרה, Stronglifts 5x5 זה בולשיט. אם ההתלבטות היא בין שתי אלה, אז אין לך מה להתלבט.

שאלה לא רלוונטית, כי אי אפשר לדעת. יש גם אנשים שעולים מאימון לאימון עד ל 220 קילו סקוואט ל 5 חזרות.

בן כמה אתה? אתה ממש סוס. לדעתי האישית אתה לא תוכל להתקדם הרבה מSS. בכל מקרה זה שווה נסיון. ואני אישית לא אוהב את התוכנית את התוכנית של ה5X5 של הסטרונגליפטס. זאת תוכנית אקרוס עם 5X5 עם אותו משקל, תוכנית מאוד עצימה שקשה בה להעלות משקל מאימון לאימון. עדיף שתלך על הלינארית של סטאר או המדקאו. אם גם עם אלה קשה לך להתקדם תעבור לתוכנית של גלן

• פותח/ת השרשור
אני בן 23.... עדיין חשבתי להתחיל תוכנית כוח בסיסית ומשם להתפתח... אני רק מחכה ומקשיב לעצות של אנשים..

אני מסכים עם מקס, תתחיל עם SS ועל 70% ממשקלי העבודה שלך, תנסה להתקדם ואם אתה רואה שאתה לא שובר שיאים מאימון לאימון או לפחות בשני תרגילים בשבוע תנסה את התוכנית של ביל סטאר או מדקאו, בקיצור מה שמקס אמר.

תתחיל SS בראש שקט. 70% ממשקלי העבודה הנוכחיים שלך. תעלה 5 קילו בסקוואט ובדדליפט, ו2.5 קילו בשאר התרגילים, מאימון לאימון.
תפתח לוג ותעלה סרטונים כדי לקבל פידבק על הטכניקה שלך.
תקרא את הספר Starting Strength של מארק ריפטו (קישור זמין בספריית הפורום).
תאכל הרבה.

שנה טובה ובהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית