הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון רציתי לשתף אותכם בתופעה שקוראת לי הרבה לאחרונה

• פותח/ת השרשור Guyko
  • פורסם בתאריך

Guyko

משתמש מתחיל
160
4
נק' מוניטין:
4
160
4
קצת עלי..אני מתאמן הרבה 6 פעמים בשבוע אימונים מגווינים אבל.מקפיד על תזונה נכונה במהלך השבוע לא אוכל שטויות מקפיד על חלבון לא אוכל הרבה פחממה בעיקרון אני בתקופה של ניאטראלי העלתי תמונה שלי אתמול בפורום תמונות ואמרו לי שיש לי אחלה בסיס אבל לעשות מאסה אבל אני רוצה לחכות עם זה קצת אחרי הקיץ בגלל הים וכל זה
על הבעיה שיש לי: כמו שאמרתי במהלך השבוע אני מקפיד על תזונה נכונה בלי לאכול שטויות וכו ואז מגיע הסופש...בשישי אוטומטית אני אוכל יותר עם דגש על פחממה ופירות אבל בשבת הבעיה הגדולה מגיע כל פעם בשבת בערב אני אוכל בצורה לא הגיונית אוכל ים שוקולדים עוגות פירות וכמובן לפני כל זה אני אוכל ארוחה גדולה מאוד! כל פעם מגיע יום ראשון ואני מבטיח לעצמי לא לעשות את זה שוב ואז מגיע שבת בערב ואני שוב לא עומד בזה ואוכל כמו משוגע
עכשיו מצד אחד זה טוב כי זה גם מחזיק אותי כל השבוע אבל מצד שני אני אוכל כמויות לא הגיוניות של שטויות ואוכל
רציתי לדעת כמה זה פוגע בכל התהליך היום הזה שאני אוכל בו ככה אם כל השבוע אני ממש שומר
שוב כמו שאמרתי זה עוזר לי להחזיק כל השבוע
רציתי לדעת אם יש עוד כאלה שעוברים את אותו דבר כמוני?שפשוט פותחים את המקרר עומדים לידו ולא מפסיקים לאכול 🤦‍♂️
ודרך אגב זה אחד הדברים הכי כיפיים שזו עוד בעיה חח
ואם כבר מדברים כמו ששמתם לב שבת בערב אז משתף אותכם באחת הארוחות שלי ( אני אחרי שלוש צלחות כאלה)
גלידה שוקולד וברנפלקס מחיטה מלאה בשביל המצפון..
לא ממליץ לפתוח למי שצם

קבצים מצורפים

• image.jpg
    image.jpg
    KB 46.6 · צפיות: 230
אני רוצה לחכות עם זה קצת אחרי הקיץ בגלל הים וכל זה
אין לך למה לחכות.
רציתי לדעת אם יש עוד כאלה שעוברים את אותו דבר כמוני?שפשוט פותחים את המקרר עומדים לידו ולא מפסיקים לאכול 🤦‍♂️
ודרך אגב זה אחד הדברים הכי כיפיים שזו עוד בעיה חח
שליטה עצמית זה חלק מאוד חשוב בתהליך.
ואל תעלה כאלה תמונות לפורום יש מחטבים מסכנים שרואים את זה. 🤣

אני לא מבין מה קורה בשבת שאתה ככה מתפרע ומשחרר את חיית הגלידה והשוקולד שלך.
נכון בשישי ושבת יש נטייה בדרכ להפריז מעט כי זה ארוחת שישי ויש את שבת אבל שליטה עצמית זה הכי חשוב
תשמור על זה פעם ב מותר

לדעתי אם תגביל את עצמך לכל שבת שנייה אז זה בכלל לא מזיק ואף יכול להועיל ברמה מסויימת.

לאכול הרבה פחמימות פשוטות ממלא את מאגר הגליקוגן בשריר וזה אפילו מומלץ לעשות את זה כל מס' שבועות.

ההמלצה שלי היא שתנסה לעבור לשבת בבוקר או לכל המאוחר בצהריים (ועדיף כמובן אחרי אימון) כיוון שפחמימות פשוטות שנאכלות בלילה נאגרות על ידי הגוף כשומן.

ההמלצה שלי היא שתנסה לעבור לשבת בבוקר או לכל המאוחר בצהריים (ועדיף כמובן אחרי אימון) כיוון שפחמימות פשוטות שנאכלות בלילה נאגרות על ידי הגוף כשומן.
אפשר בבקשה לדעת למה או להפנות לפרפרנס?

אתה מתאר בולמוס אכילה . זה תופעה נורמלית שהיא מופיע אחת ל...
אבל ברגע שזה הופך לטקס קבוע ... בימים קבועים,שעות קבועות... זה יכול להעיד על התפתחות של הפרעת אכילה.

הבעיה פה היא שליטה... רוב הזמן אתה בשליטה קפדנית על התזונה שלך ואז שאתה מאבד שליטה אתה מרשה לעצמך לאכול את כל מה שאתה נמנע ממנו... אני מניח שאחרי אותה אפיזודה אתה מרגיש גם יסוריי מצפון וסוג של אכזבה עצמית...

אני שומר על תפריט כל השבוע ובשבת בערב עושה ארוחת צ'יט (במאסה ובחיטוב)
לפי מה שאתה אומר, יש לי הפרעת אכילה, נכון?

תשמע אם אתה נתקף בבולמוס שחורג את היעד שהגדרת לך בצ'יט... ואוכל בלי שליטה..
השאלה גם כמה זה מפריע לך וכמה זה בשליטה או לא בשליטה?
ושוב אני לא אומר לך שום דבר.. אני מתאר לך סוג של הפרעת אכילה... מי שיכול לאבחן אותך זה רק איש מקצוע..

אפשר בבקשה לדעת למה או להפנות לפרפרנס?

היי מתי,

אני לא בטוח במאת האחוזים בדבריי ולכן יש לקחת אותם בערבון מוגבל.

ובכל זאת, למדתי בעבר ביוכימיה ולכן אנסה להסביר ברמת הפשטה גבוהה מדוע אני סבור שהמלצתי נכונה.

פחמימות בעלות מדד גליקמי גבוה (פחמימות פשוטות) מורכבות בעיקרן מחד סוכרים (גלוקוז) וזאת להבדיל מפחמימות בעלות מדד גליקמי נמוך אשר מורכבות גם מדו-סוכרים ורב סוכריים.

הגוף מייצר אנרגיה על ידי גליקוליזה (פירוק הגלוקוז) ולכן כשאוכלים פחמימות מורכבות, הגוף צריך לעבור שלב נוסף של פירוק הפחמימה המורכבת לגלוקוז.
בהנחה שאתה הולך לישון אחרי שאכלת פחמימה מורכבת, הגוף ידע לפרק אותה בעצלתיים וזאת מפני שבכל מקרה אין לו צורך בהול באנרגיה והוא לא צריך את כל הגלוקוז במיידי. מה שסביר להניח שיקרה זה שהגוף יפרק את הפחמימות המורכבות לאט ויספק גלוקוז במתינות, בדיוק ברמה הנדרשת, ולמשך יותר שעות.

אם תאכל פחמימה פשוטה לעומת זאת, הגוף יקבל בוסט של גלוקוז וישר יתחיל בגליקוליזה. התוצר של הגליקוליזה יהיה נוקלאוטידים ("מטבעות אנרגיה") ופירובט. הפירובט ממשיך למעגל TCA (המשמש כצומת מטאבולי בגוף) ושם הגוף בוחר איך להשתמש בו. במצב שינה, הגוף יודע שאין צורך ממשי באנרגיה זמינה ולכן סביר להניח שהוא ימיר את החומצה הפירובית לחומצת שומן (נחשבת לדרך הטובה ביותר לאגור אנרגיה), אותן הוא יוכל לחמצן בשעת צרה.

אך כפי שאמרתי קודם, אני לא יודע אם הדברים שאמרתי נכונים בוודאות, אך אינטואיטיבית נראה לי כך. אם יהיה לי זמן לקראת הלילה אנסה לעיין קצת ולנסות להוסיף פרפראנס.

בכל מקרה אני חושב שלהמליץ לאכול פחמימות מורכבות בבוקר/צהריים/אחרי אימון זו המלצה סבירה שיכולה לתפוס גם בלי אסמכתאות לכך (כי ככל שהדבר לא יועיל, הוא לבטח לא יזיק 😃 ).

היי מתי,

אני לא בטוח במאת האחוזים בדבריי ולכן יש לקחת אותם בערבון מוגבל.

ובכל זאת, למדתי בעבר ביוכימיה ולכן אנסה להסביר ברמת הפשטה גבוהה מדוע אני סבור שהמלצתי נכונה.

פחמימות בעלות מדד גליקמי גבוה (פחמימות פשוטות) מורכבות בעיקרן מחד סוכרים (גלוקוז) וזאת להבדיל מפחמימות בעלות מדד גליקמי נמוך אשר מורכבות גם מדו-סוכרים ורב סוכריים.

הגוף מייצר אנרגיה על ידי גליקוליזה (פירוק הגלוקוז) ולכן כשאוכלים פחמימות מורכבות, הגוף צריך לעבור שלב נוסף של פירוק הפחמימה המורכבת לגלוקוז.
בהנחה שאתה הולך לישון אחרי שאכלת פחמימה מורכבת, הגוף ידע לפרק אותה בעצלתיים וזאת מפני שבכל מקרה אין לו צורך בהול באנרגיה והוא לא צריך את כל הגלוקוז במיידי. מה שסביר להניח שיקרה זה שהגוף יפרק את הפחמימות המורכבות לאט ויספק גלוקוז במתינות, בדיוק ברמה הנדרשת, ולמשך יותר שעות.

אם תאכל פחמימה פשוטה לעומת זאת, הגוף יקבל בוסט של גלוקוז וישר יתחיל בגליקוליזה. התוצר של הגליקוליזה יהיה נוקלאוטידים ("מטבעות אנרגיה") ופירובט. הפירובט ממשיך למעגל TCA (המשמש כצומת מטאבולי בגוף) ושם הגוף בוחר איך להשתמש בו. במצב שינה, הגוף יודע שאין צורך ממשי באנרגיה זמינה ולכן סביר להניח שהוא ימיר את החומצה הפירובית לחומצת שומן (נחשבת לדרך הטובה ביותר לאגור אנרגיה), אותן הוא יוכל לחמצן בשעת צרה.

אך כפי שאמרתי קודם, אני לא יודע אם הדברים שאמרתי נכונים בוודאות, אך אינטואיטיבית נראה לי כך. אם יהיה לי זמן לקראת הלילה אנסה לעיין קצת ולנסות להוסיף פרפראנס.

בכל מקרה אני חושב שלהמליץ לאכול פחמימות מורכבות בבוקר/צהריים/אחרי אימון זו המלצה סבירה שיכולה לתפוס גם בלי אסמכתאות לכך (כי ככל שהדבר לא יועיל, הוא לבטח לא יזיק 😃 ).
אז לפי מה שאתה אומר פשוט לא מומלץ לאכול פחמימה לא מורכבת לקראת השינה כי הגלוקוז עובר תהליך ונהפך לחומצת שומן?
נשמע הגיוני.

כל אנרגיה מיותרת נאגרת בגוף כשומן, אין שום קשר לזמני אכילת פחמימות.
זה כבר חוקי פיזיקה.

מעבר לזה שלוט בזה בשביל החוזק הפסיכולוגי שלך.
ותפתח את השבוע בגירעון קל ואירובי ככה ימיים לחסות על העודף, ככה אני עושה כי אני אוכל המון! בשישי בארוחת ערב מבחירה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית