הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון מחפש הכוונה

• פותח/ת השרשור Sagior
  • פורסם בתאריך

Sagior

משתמש מתחיל
37
2
נק' מוניטין:
2
37
2
ב״ה
שלום לכולם
חדש פה סליחה אם גורם לבעיה.
בן 31
משקל 105
אחוז.ש 25-30
מתאמן 3 שנים מרגיש תקוע
מבקש עזרה לגבי תרגילים מבודדים מסוימים על מנת לתת יותר דגש לרוחב עובי
אשמח לכל הערה עזרה
תודה מראש

נערך לאחרונה:
השאלה שלך לא ממש ברורה. אתה מחפש תרגילים מבודדים לרחב הגבי ולזוקפי הגב?
לפי הנתונים שנתת בפוסטים שפתחת הייתי מנחש שאתה לא צריך שום דבר מבודד, אלא פשוט להתחיל להתאמן נכון.

• פותח/ת השרשור
שלום מנהל יקר
למה הכוונה להתאמן נכון?
עבודה איטית , קיבוץ בסוף תנועה, קשר מוחי עם התרגיל, לעבוד פחות עם האמות?
לא להעמיס המון סטים?
לנוח בין 60-90 שניות בין סט לסט?

תעבור על הנעוצים והמאמרים בפורטל (לשונית מאמרים למעלה). שום דבר ממה שאמרת לא נכון.

• פותח/ת השרשור
איך אני אדע לאן לפנות , לתזונה? אתה מתכון

גם לתזונה וגם לאימונים. יש המון מאמרים בנעוצים.

• פותח/ת השרשור
אוקיי תודה רבה
וסתם נקודה למחשבה על הגישה!
אני בעצמי מורה לעיצוב וכאשר פונים אלי תלמידים אני קשוב אליהם ומנסה להבין מהם הבעיות , לפני שאני מפנה אותם לספרים או לרשת.
כי אני לא שוכח שגם אני הייתי כמוהם תלמיד

אוקיי תודה רבה
וסתם נקודה למחשבה על הגישה!
אני בעצמי מורה לעיצוב וכאשר פונים אלי תלמידים אני קשוב אליהם ומנסה להבין מהם הבעיות , לפני שאני מפנה אותם לספרים או לרשת.
כי אני לא שוכח שגם אני הייתי כמוהם תלמיד
אהלן, אשמח אם תספר לי קודם איך התאמנת עד היום, איזה תוכניות עשית ולאילו תוצאות הגעת מבחינת גדילה ומשקלי עבודה. אשמח גם אם תשאל שאלה יותר ממוקדת כי בעיקרון אם אתה רוצה דגש לרוחב ועובי אתה פשוט צריך לאכול יותר ולגדול יותר.

• פותח/ת השרשור
אהלן שלום לך ותודה על תשומת הלב
כמו שאמרתי אני בן 31 ובאמת שעברתי המון , למה הכוונה אני זוכר שהתחלתי להתאמן , אלי האנה היה בשיאו.
ניסיתי את כל התוספים (ללא סופר תוספים)
והבנתי שאת המראה המחוטב אני לא אשיג כי עם יד על הלב האשמה אצלי , אני לא שומר במאת האחוזים על תזונה.
אז אני מעדיף בכל זאת להתאמן כי אני מטורף על זה.
פשוט אני שוקל 105 קילו ולא נראה מסיבי (זה מעצבן)
באימון אני כל כולי שם נותן אלף %
מכניס את כמות החלבון הנדרשת לאחר הפעילות
וגורנישט לא רואים ממש את גודל השריר ( ידוע לי שיהיה קשה לראות מעבר לרקמת השומן) אבל בכל זאת
מה אני מבקש טיפלה מסיביות.
סליחה על החפירה מקווה שתבין אותי

אהלן שלום לך ותודה על תשומת הלב
כמו שאמרתי אני בן 31 ובאמת שעברתי המון , למה הכוונה אני זוכר שהתחלתי להתאמן , אלי האנה היה בשיאו.
ניסיתי את כל התוספים (ללא סופר תוספים)
והבנתי שאת המראה המחוטב אני לא אשיג כי עם יד על הלב האשמה אצלי , אני לא שומר במאת האחוזים על תזונה.
אז אני מעדיף בכל זאת להתאמן כי אני מטורף על זה.
פשוט אני שוקל 105 קילו ולא נראה מסיבי (זה מעצבן)
וגורנישט לא רואים ממש את גודל השריר ( ידוע לי שיהיה קשה לראות מעבר לרקמת השומן) אבל בכל זאת
מה אני מבקש טיפלה מסיביות.
סליחה על החפירה מקווה שתבין אותי
אוקיי בוא נסגור כמה פערים בהבנה שלך בנושא ואז נתחיל להתקדם הלאה.
1.
לצערי זה שאתה נותן 1000% באימון לא אומר שההתקדמות גם תהיה 1000%. צריך לראות את התוכנית שאתה עושה, ואולי לעשות תוכנית שבה לא תתן 1000% אבל אולי תראה התקדמות טובה יותר. אתה מבין, אולי אתה מורה לעיצוב אבל פה, לא כמו בעיצוב, לא תמיד 1000% השקעה שווה 1000% תוצאות. לפעמים 1000% השקעה שווה 10% תוצאות ו70% השקעה שווה 80% תוצאות. לך תדע, העיקר למצוא את תוכנית האימונים שתעבוד ולעבוד לפיה. בשביל זה אשמח לראות איך אתה מתאמן ומה תוכניות האימונים שעבדת איתן עד היום ומה אתה עושה עכשיו, כולל כמה אימונים בשבוע אתה מבצע

2.
לצערי הרב כמות החלבון שאתה מכניס אחרי אימון לא רלוונטית בכלל. מה שחשוב זה מה שאתה אוכל ביום יום וכמות הקלוריות שאתה מכניס בסוף כל יום, כולל כמות החלבון הפחמימה והשומן. גם אם אתה לא שומר תזונה ולא סופר ערכים קלוריים עד המלפפון האחרון, רצוי לדעת מה וכמה אתה מכניס כי יש לזה השפעה ישירה על התוצאות שלך.

3. אני חושב שהשלב הראשון הוא להבין מה אתה עושה נכון ומה אתה עושה לא נכון. מה שיעזור לי להבין את זה זה כמו שאמרתי, היסטוריית האימונים שלך, תוכנית אימונים עכשווית וכמה תמונות של פרונט. אחרי זה אני אוכל לשפוט בצורה טובה יותר מה עדיף יותר לעתיד שלך. בינתיים ממליץ לך לקרוא את זה:
https://www.lbs.co.il/threads/32311/

• פותח/ת השרשור
אחי אני מוריד את הכובע!!!!
איזה כייף שיש אנשים טובים!
אני ארשום הכל מסודר ואז אעלה לך לפה.
מבחינתי בלי להכיר אותך או לראות אותך
מה שתגיד אקבל!
תודה באמת תודה
שלום לך.
את תוכניות האימון שלי עד עכשיו הייתי עושה על פי מאמרים , ספרות , וחברים .
כרגע אני עובד כך (עובד חופשי ללא מכונות !דמבלים,מוט וכו . לא אוהב תמכונות)
גב - יום א
כתפיים - יום ב
מנוחה
חזה - יום ד
ידיים - יום ה
רגליים - יום ו
משך האימון עד שעה! כולל חימום ומתיחות.
זמן בין סט לסט 60-90 שניות.
זמן בין תרגיל לתרגיל עד 2 דק.
כאשר הייתי עושה חלוקה של שתי שרירים באימון לא הייתי מרגיש ממש שהתאמנתי (לדוגמה גב+יד קידמית).
האימונים שלי בבוקר 8-9
תזונה כמו שאמרתי אני לא שומר הדוק.
3 ארוחות ביום עיקריות ובאמצע יכול להיות תוספות כמו כריכים מעדנים ופירות

אחי אני מוריד את הכובע!!!!
איזה כייף שיש אנשים טובים!
אני ארשום הכל מסודר ואז אעלה לך לפה.
מבחינתי בלי להכיר אותך או לראות אותך
מה שתגיד אקבל!
תודה באמת תודה
שלום לך.
את תוכניות האימון שלי עד עכשיו הייתי עושה על פי מאמרים , ספרות , וחברים .
כרגע אני עובד כך (עובד חופשי ללא מכונות !דמבלים,מוט וכו . לא אוהב תמכונות)
גב - יום א
כתפיים - יום ב
מנוחה
חזה - יום ד
ידיים - יום ה
רגליים - יום ו
משך האימון עד שעה! כולל חימום ומתיחות.
זמן בין סט לסט 60-90 שניות.
זמן בין תרגיל לתרגיל עד 2 דק.
כאשר הייתי עושה חלוקה של שתי שרירים באימון לא הייתי מרגיש ממש שהתאמנתי (לדוגמה גב+יד קידמית).
האימונים שלי בבוקר 8-9
תזונה כמו שאמרתי אני לא שומר הדוק.
3 ארוחות ביום עיקריות ובאמצע יכול להיות תוספות כמו כריכים מעדנים ופירות
לא סיפקת לי את כל המידע שביקשתי אבל ננסה לעבוד עם זה. אתה אומר "לא הרגשתי שעבדתי כשעשיתי 2 שרירים באימון" אבל הסברתי לך שלא תמיד זה שאתה מרגיש שאתה לא יכול ללכת אחרי אימון דווקא אומר שאתה תגדל בצורה הטובה ביותר.
קודם כל, מי קבע שלנוח 60-90 שניות בין סט לסט זה מה שצריך לעשות? אני לפעמים נח 5 דקות בין סט לסט סתם כי אני צריך את המנוחה הזאת. יש הגדרה שנקראת "עבודה עד כשל", הכוונה היא, לדוגמא, אם אתה עושה תרגיל מסוים ל5 חזרות, תעשה אותו עם משקל כזה שאתה יכול להרים ל5 חזרות והחזרה השישית לא תעלה גם אם יתהפך העולם. אני מבטיח לך שאם תעבוד בצורה כזאת אתה פתאום תראה שאם תנוח 60-90 שניות בין הסטים אתה לא תצליח בסט השני לקחת את אותו המשקל לאותו טווח חזרות.
דבר שני, זרוק את התוכנית שלך לפח. אין טעם למתאמן כמוך לעבוד בפיצול ABCDE ולתת יום לכל קבוצת שרירים. אני ממליץ לך ללכת על תוכנית AB של 4 פעמים בשבוע, בתוכנית כזאת, נפח העבודה יהיה סביר לאימון ותוכל לעלות גם במשקלי העבודה, שאומנם לא ציינת לי למרות שביקשתי (לפחות בתרגילי הבסיס שהם סקוואט, בנץ' ודד ליפט), אני מניח שהם נמוכים יחסית לזמן האימונים שלך בהתחשב בעובדה שאתה עובד בתוכנית אימונים שלא נועדה לך.

אני חושב שכדאי לך לעשות סייקל אחד של 12 שבועות בטקסס מת'וד. התוכנית תעזור לך להכנס לעניינים ולעבוד קצת על הגדל הכוח, ולאחריה נוכל לראות מה עובד עליך טוב וכיצד אפשר להתקדם משם.
הסבר על התוכנית:
https://www.kilogram.co.il/265/תוכנית-אימונים-texas-method/

• פותח/ת השרשור
שלום לך
אני מעדכן אותך כרגע חזרתי מרופא ספורט
עקב עייפות מרובה , חוסר מוטיבציה וחוסר תאבון וכו.
האיבחון אימון יתר ולחץ דם גבוהה 140/100 (הרופא חשב שנעזרתי בתוספים ) חח הצחיק אותי
ביקש שבוע מנוחה מאנאירובי
בדיקות דם מורחבות (חתך הורמונלי)
ואישר לעשות רק אירובי 40 דק ביום מתון.
מבאס רצח
והאם אפשר בבקשה לפשט לי את שיטת הטקסס מת׳וד
לא הבנתי איך לתרגם את זה לתוכנית
תודה מראש

הדוגמא באקסל לא רעה בכלל אתה יכול להתאמן לפיה. ואני לא מופתע שהגעת לאימון יתר עם תוכנית אימונים כזאת. זה למה אני חושב שכדאי לך כרגע לרדת ל3 אימונים בשבוע.

• פותח/ת השרשור
ושוב המון תודה על העזרה.
בוא נראה אם הבנתי נכון
האימון יהיה AXBXCXX
A-נפח (משקלים עד כשל)
סקוואט-5*5
לחיצת חזה 5*5
סנט אובר רו 5*5
B-התאוששות ( להוריד 10% מאימון הנפח)
סקוואט קל 3*3
לחיצת כתף 3*3
מתח 3*max
C-עצימות (משקלים גבוהים)
סקוואט5*5
לחיצת חזה5*5
דד ליפט 5*5

ושוב המון תודה על העזרה.
בוא נראה אם הבנתי נכון
האימון יהיה AXBXCXX
A-נפח (משקלים עד כשל)
סקוואט-5*5
לחיצת חזה 5*5
סנט אובר רו 5*5
B-התאוששות ( להוריד 10% מאימון הנפח)
סקוואט קל 3*3
לחיצת כתף 3*3
מתח 3*max
C-עצימות (משקלים גבוהים)
סקוואט5*5
לחיצת חזה5*5
דד ליפט 5*5
שים לב שבאימון C ארבעת הסטים הראשונים הם חימום. בסקוואט. רשום לך ברשימה בדיוק מה אתה מבצע באותו יום, מה הסטים של החימום ומה הסטים של העבודה.

• פותח/ת השרשור
אוקיי המון המון תודה
אני מזמין אותך למספרה שלי
בהוד השרון
לתספורת על חשבוני
מתי שתרצה
תודה

• פותח/ת השרשור
בכייף
אז אתה מציע להקשיב לרופא ולעשות הפסקה שבוע.
או להתאמן קל?

בכייף
אז אתה מציע להקשיב לרופא ולעשות הפסקה שבוע.
או להתאמן קל?
אני לא רופא ואני לא ראיתי או בדקתי אותך אז אני לא יכול להביא לך דעה בעניין הרופא. מנסיון אישי, אני יודע כשאני מרגיש מאוד עייף מתקופת אימונים ובמקרים כאלה אני מרגיש שאני צריך לקחת שבוע הפסקה ולוקח. אני ממליץ לך להחליט לפי הרגשה אישית, אם אתה חושב ששבוע הפסקה יהיה לטובה ותוכל לחזור אחר כך לאימונים כמו חדש אז לך על זה. אם אין לך צורך בזה אז אל תעשה את זה. לדעתי האישית אם אתה מרגיש צורך במנוחה עדיף לקחת מנוחה מלאה ולא להתאמן קל.

Back
למעלה תחתית