הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמות פחממה בארוחת צהריים וערב

Hello2You

משתמש פעיל
507
75
נק' מוניטין:
143
507
75
אהלן חברה.
האחרוחת צהריים וערב שלי מתחלקת לכמות פחממה כזו של 325 גרם אורז / קינואה או 400 גרם בטטה.
אני מיועד להגיע ביום ל 360 גרם פחממה ואכן אני מגיע.
אבל האם זה לא מעמיס על הגוף יותר מידי 325 גרם ב 2 ארוחות זה כמות יומית של 650 גרם אורז / קינואה או 800 גרם בטטה.
מה דעתכם.?

אני חושב שאולי עדיף לך מעט לצמצם את הפחמימה בצהריים ולהוסיף מעט לבוקר כי זה יוצא שאתה מרוקן מגליקוגן אחרי הצום של הלילה עד הצהריים לפי מה שאתה מציג ..

לא יודע בדיוק אם זה קריטי אבל כל עוד אתה עומד בערכים שלך ואתה אוכל ארוחה אחת אחרי אימון והכל בסדר לא נראלי שיש לך מה לדאוג ..
אני לפחות הייתי מוריד מעט ומוסיף בקטנה לבוקר .. משהו כמו איזה 30-60 גרם

יש בעיקרון המלצות לכמויות שכדאי לאכול 2-4 שעות לפני אימון וכמויות שכדאי לאכול מאחרי האימון ובזמן האימון (תלוי בסוג האימון) לשפר את הביצועים אבל אני מאמין שאין בעיה עם הדרך שלך ... נחכה לעוד תגובות

נערך לאחרונה:
אפשר לחלק את הפחמימות לנוחיותך במהלך הארוחות. החלוקה יכולה לשאוף להיות שווה בין הארוחות או קרובה לזו, אך אין חובה.
מעבר לכך, אני, אישית, הייתי מעדיף לצרוך את מרבית הפחמימות בארוחה שלפני האימון וב-2 הארוחות שלאחרי האימון.
לאכול 325 גרם אורז או 400 גרם בטטה בפעם אחת זה לא בעיה. מה שחשוב זה, שוב, שמירה על הערכים הסופיים באמת המאקרו, וברמת המיקרו לראות האם מסתדרת לך כמות כזו (אם אתה לא מרגיש עייף מידי או שבע עד כדי כאב) - אין בעיה.

אצלי, למשל, בטטה גורמת לשובע מהיר ואף לחץ בבטן מ2 סיבות: הבטטה מתוקה, ואני לא מתמודד היטב עם מאכלים מתוקים (גורמים לי מהר לתחושה רעה) וגם היא עתירה בסיבים, וכמות גדולה מידי ממנה גורמת להרגשת נפיחות.

בשורה התחתונה תתבסס על מאכלים נקיים וטובים, ותחלק לך בנוחיות ובאידיאליות את הכמויות. ערכים סופיים זו מילת המפתח, אך גם לראיה ברמת המיקרו יש חשיבות

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אני חושב שאולי עדיף לך מעט לצמצם את הפחמימה בצהריים ולהוסיף מעט לבוקר כי זה יוצא שאתה מרוקן מגליקוגן אחרי הצום של הלילה עד הצהריים לפי מה שאתה מציג ..

לא יודע בדיוק אם זה קריטי אבל כל עוד אתה עומד בערכים שלך ואתה אוכל ארוחה אחת אחרי אימון והכל בסדר לא נראלי שיש לך מה לדאוג ..
אני לפחות הייתי מוריד מעט ומוסיף בקטנה לבוקר .. משהו כמו איזה 30-60 גרם

יש בעיקרון המלצות לכמויות שכדאי לאכול 2-4 שעות לפני אימון וכמויות שכדאי לאכול מאחרי האימון ובזמן האימון (תלוי בסוג האימון) לשפר את הביצועים אבל אני מאמין שאין בעיה עם הדרך שלך ... נחכה לעוד תגובות

אני מתחיל את הבוקר עם 100 גרם שיבולת שועל 30 גרם אגוזים 30 גרם שקדים כף אבקת חלבון 2 פירות.
בהחלט מקור פחממה של בוקר.

אפשר לחלק את הפחמימות לנוחיותך במהלך הארוחות. החלוקה יכולה לשאוף להיות שווה בין הארוחות או קרובה לזו, אך אין חובה.
מעבר לכך, אני, אישית, הייתי מעדיף לצרוך את מרבית הפחמימות בארוחה שלפני האימון וב-2 הארוחות שלאחרי האימון.
לאכול 325 גרם אורז או 400 גרם בטטה בפעם אחת זה לא בעיה. מה שחשוב זה, שוב, שמירה על הערכים הסופיים באמת המאקרו, וברמת המיקרו לראות האם מסתדרת לך כמות כזו (אם אתה לא מרגיש עייף מידי או שבע עד כדי כאב) - אין בעיה.

אצלי, למשל, בטטה גורמת לשובע מהיר ואף לחץ בבטן מ2 סיבות: הבטטה מתוקה, ואני לא מתמודד היטב עם מאכלים מתוקים (גורמים לי מהר לתחושה רעה) וגם היא עתירה בסיבים, וכמות גדולה מידי ממנה גורמת להרגשת נפיחות.

בשורה התחתונה תתבסס על מאכלים נקיים וטובים, ותחלק לך בנוחיות ובאידיאליות את הכמויות. ערכים סופיים זו מילת המפתח, אך גם לראיה ברמת המיקרו יש חשיבות

בהצלחה

האמת ביום שאני אוכל בטטה למשל 400 גרם אני משתדל לא לאכול בארוחה הנוספת בטטה אלא אורז או קינואה לצורך הדוגמא.
והארוחות שלי מתחלקות בדיוק כמו שרשמת 2 הארוחות העיקריות שלי בצהריים ובערב צוברות את רוב הפחממה.
נכון לכרגע אין בעיה מבחינת כמות היא דיי בסדר אבל אני נותן שבוע נסיון.

כשאתה אומר מאכלים נקיים, אופציות החלבון הם בעיקר חזה עוף סינטה ודג סלמון (בצהריים כמובן)
ואופציות פחממה אורז קינואה בטטה ומידי פעם אם בכלל פסטה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית