הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אי יעילות בתיסוף BCAA, האם הוא באמת לא יעיל או שמדובר במיתוס?

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך

Tank

משתמש על
11,357
7,609
נק' מוניטין:
19,644
11,357
7,609
היום מסקרנות קראתי את האבסטרקט של המחקר מהפורום שמסביר על אי יעילות התיסוף בBCAA ויש משהו שלא הצלחתי להבין.
https://www.lbs.co.il/threads/6293/
An acute bout of lower-body RE significantly increases insulin, GH, and IGF-1 in the immediate post-exercise time period, but oral ingestion of BCAA at a dosage of 120 mg/kg/bw does not impart an additional effect of the hormonal response to the resistance exercise stimulus.
מה שרשום פה זה שתיסוף BCAA לא משפיע על תגובה הורמונלית לאימוני התנגדות, מה שבעצם אומר שהמחקר בדק רק את ההשפעה ההורמונלית שיש לBCAA ולא מצא אותה, כאשר יש הרבה קריטריונים אחרים שבהם ניתן לשפוט את התוסף שעליהם המחקר לא התמקד, כלומר, המחקר הזה אינו פוסל את תוסף הBCAA בכל הקריטריונים אלה אך ורק בקריטריון אחד!

המשכתי לערוך מחקר בנושא והגעתי לזה:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18974721
Data show that BCAA supplementation before and after exercise has beneficial effects for decreasing exercise-induced muscle damage and promoting muscle-protein synthesis.
Other recent works indicate that BCAA supplementation recovers peripheral blood mononuclear cell proliferation in response to mitogens after a long distance intense exercise, as well as plasma glutamine concentration.
The BCAA also modifies the pattern of exercise-related cytokine production, leading to a diversion of the lymphocyte immune response towards a Th1 type. According to these findings, it is possible to consider the BCAA as a useful supplement for muscle recovery and immune regulation for sports events.
מה? פתאום BCAA הוא תוסף יעיל? מה זה אומר? האם היה פה אינטרס להוציא את הBCAA כתוסף לא יעיל כשבאמת בקריטריונים שלא קשורים לתגובה הורמונלית הוא כן הוכח כיעיל? מה זה אומר?

רגע, אני לא סיימתי פה, בוא נעבור לעוד מחקרים

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21297567
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11440914

מלא מחקרים תומכים ביעילות הBCAA כתוסף במהלך האימון אבל בגלל מחקר אחד שבדק רק קריטריון אחד פתאום לוקחים את אי היעילות שלו כמובן מאליו?

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא והאם לדעתכם יש מספיק הצדקה לזה שתיסוף בBCAA לא יהיה יעיל למתאמן.

רק אזרוק את זה פה :http://suppversity.blogspot.co.il/2015/03/true-or-false-intra-workout-bcaa.html

So, does that also mean that intra-workout BCAA supplements are beneficial only for the manufacturer?Not really, no. It is (a) possible that they reduce the protein breakdown in endurance athletes; and (b) not unlikely that they may exert their beneficial effects by reducing the influx of tryptophan into the brain and thus mediating or postponing the onset of central fatigue during workouts.

In that, it is almost ironic that the same researchers who debunked their usefulness as anti-catabolics report in a 2006 review that BCAAs, when they are consumed during a standardized cycle ergometer exercise, will reduce the subjective ratings of perceived exertion and mental fatigue. Evidence for actual ergogenic effects, i.e. performance increases, however, is scarce and restricted to the slowest runners during long-distance races like marathons (Blomstrand. 1991), while the average trainee does not seem to benefit (Van Hall. 1995).

בדברים האלו המחקרים הם בעלי אלף ואחד אינטרסים, האם אתה יודע מי מימן את המחקר? (אולי המחקר מומן על ידי החברה שמוכרת את המוצר)
אני אישית קראתי עליו כמה מחקרים ויעילותו נמצאת בספק וגם זה במאמצים אירובים ולא אימוני כוח.

כמה שאלות לעצמך:
1. למה לוקחים bcaa??
2. האם זה עוזר לי כשאני לוקח את זה?

אם ענית לעצמך בשאלה 2 כנראה שהבנת את הנקודה שלי 😃

יש לי חבר שלוקח את המוצר כי זה מעיר אותו לפני האימון, אמרתי לו שהמוצר לא נמצא כזה יעיל מחקרית, הוא ענה לי ובצדק: "שמע אני לוקח את זה כדי שזה יעיר אותי וזה עושה את העבודה זה מספיק בשבילי בשביל לקנות את זה" חוץ מלהגיד לו: "צודק" לא באמת הייתה לי תשובה.

זה כמו שקריאטין נמצא מחקרית כיעיל, ויש אנשים שאומרים שזה לא העלה להם את המשקלי עבודה אפילו בגרם. אפילו כאלה שעשו העמסה בשבוע והם צריכים לראות עליה במשקלי עבודה מהר יחסית ועדיין - כלום ושום דבר.

זה לא משנה מי ממן את המחקר, כל עוד הוא נעשה טוב הוא תקף וזה מדע לכל דבר.
שנית יש קבוצת אנשים שלא מגיבים לקריאטין.

ומה מעיר בדיוק בBCAA?

ומה מעיר בדיוק בBCAA?
בטח הטעם הפירותי..

ומה מעיר בדיוק בBCAA?
וזה כן משנה מי עושה את המחקר כי הם בוחרים מה יפורסם, הם יכולים לערוך 50 מחקרים ו1 ייצא לפי מה שהם רצו והם יפרסמו רק אותו.
בנוסף הם יכולים גם לעשות מחקרים פיקטיבים

שישתה מונסטר
בטח הטעם הפירותי..

וזה כן משנה מי עושה את המחקר כי הם בוחרים מה יפורסם, הם יכולים לערוך 50 מחקרים ו1 ייצא לפי מה שהם רצו והם יפרסמו רק אותו.
בנוסף הם יכולים גם לעשות מחקרים פיקטיבים
אם אתה עושה מחקר אחד כמו שצריך בקושי יהיה לך מספיק כדי לממן עוד אחד.
ומחקרים זה דבר שיש לו קהל בין אנשי המדע, אם הוא מתועד להתפרסם במקום חשוב הם יקבלו פיקוח מסוים גם על התהליך והוא כנראה יערך
ע"י חוקרים יודעי דבר בעלי שמות.
חברים תכניסו טוב טוב לראש שלכם, מחקרים רציניים זה לא צ'יפס ואי אפשר להטות אותם בקלות ואני מדגיש שרק מחקרים רציניים
עם N גדול, ועיוורון נתונים (double blinding) וקבוצת פלציבו ובידוד משתנים ואחרי כל זה לחזור עליו שנית.

• פותח/ת השרשור
בדברים האלו המחקרים הם בעלי אלף ואחד אינטרסים, האם אתה יודע מי מימן את המחקר? (אולי המחקר מומן על ידי החברה שמוכרת את המוצר)
אני אישית קראתי עליו כמה מחקרים ויעילותו נמצאת בספק וגם זה במאמצים אירובים ולא אימוני כוח.

כמה שאלות לעצמך:
1. למה לוקחים bcaa??
2. האם זה עוזר לי כשאני לוקח את זה?

אם ענית לעצמך בשאלה 2 כנראה שהבנת את הנקודה שלי 😃

יש לי חבר שלוקח את המוצר כי זה מעיר אותו לפני האימון, אמרתי לו שהמוצר לא נמצא כזה יעיל מחקרית, הוא ענה לי ובצדק: "שמע אני לוקח את זה כדי שזה יעיר אותי וזה עושה את העבודה זה מספיק בשבילי בשביל לקנות את זה" חוץ מלהגיד לו: "צודק" לא באמת הייתה לי תשובה.

זה כמו שקריאטין נמצא מחקרית כיעיל, ויש אנשים שאומרים שזה לא העלה להם את המשקלי עבודה אפילו בגרם. אפילו כאלה שעשו העמסה בשבוע והם צריכים לראות עליה במשקלי עבודה מהר יחסית ועדיין - כלום ושום דבר.
למה לוקחים BCAA? אני לא יודע את ההסבר המפורט, בחיים לא התעניינתי בזה, אבל נראה לי שרמות הBCAA בשריר יורדות במהלך האימון, בעיקר הליאוצין אם אני לא טועה, ותפקיד תיסוף הוא להעלות את הרמות האלה במהלך האימון, לא יודע, אני סה"כ שואל שאלה כי המחקר ששמו בפורום לא מספק אותי מבחינת פסילת תוסף הBCAA.
האם זה עוזר לי? למען האמת אני לא יודע כי למרות שאני לוקח אותו לא עשיתי אימונים אינטנסיביים מאז שאני פצוע, אולי הוא עוזר.

אני רק רוצה להבין מה נכון כי מה שאני רואה זה שהמחקר שמוכיח את אי יעילותו של BCAA לא מספק.

למה לוקחים BCAA? אני לא יודע את ההסבר המפורט, בחיים לא התעניינתי בזה, אבל נראה לי שרמות הBCAA בשריר יורדות במהלך האימון, בעיקר הליאוצין אם אני לא טועה, ותפקיד תיסוף הוא להעלות את הרמות האלה במהלך האימון, לא יודע, אני סה"כ שואל שאלה כי המחקר ששמו בפורום לא מספק אותי מבחינת פסילת תוסף הBCAA.
האם זה עוזר לי? למען האמת אני לא יודע כי למרות שאני לוקח אותו לא עשיתי אימונים אינטנסיביים מאז שאני פצוע, אולי הוא עוזר.

אני רק רוצה להבין מה נכון כי מה שאני רואה זה שהמחקר שמוכיח את אי יעילותו של BCAA לא מספק.
אומרים שאתה קטבולי אחרי אימון אז תה שותה ביסיאיאי ואתה כבר לא \ עוזר להתאוששות

כמה מקסים. מה יעיל בזה?
שלא נשרף לך השריר?

בכל מקרה, לפי מה שהבנתי התגובה האנאבולית אחרי שישרף השריר תהיה גדולה יותר והגוף "יפצה" את עצמו אז אין הרבה מה לדאוג מזה, אולי בחיטוב כן..

היום מסקרנות קראתי את האבסטרקט של המחקר מהפורום שמסביר על אי יעילות התיסוף בBCAA ויש משהו שלא הצלחתי להבין.
https://www.lbs.co.il/threads/6293/

מה שרשום פה זה שתיסוף BCAA לא משפיע על תגובה הורמונלית לאימוני התנגדות, מה שבעצם אומר שהמחקר בדק רק את ההשפעה ההורמונלית שיש לBCAA ולא מצא אותה, כאשר יש הרבה קריטריונים אחרים שבהם ניתן לשפוט את התוסף שעליהם המחקר לא התמקד, כלומר, המחקר הזה אינו פוסל את תוסף הBCAA בכל הקריטריונים אלה אך ורק בקריטריון אחד!

המשכתי לערוך מחקר בנושא והגעתי לזה:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18974721

מה? פתאום BCAA הוא תוסף יעיל? מה זה אומר? האם היה פה אינטרס להוציא את הBCAA כתוסף לא יעיל כשבאמת בקריטריונים שלא קשורים לתגובה הורמונלית הוא כן הוכח כיעיל? מה זה אומר?

רגע, אני לא סיימתי פה, בוא נעבור לעוד מחקרים

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21297567
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11440914

מלא מחקרים תומכים ביעילות הBCAA כתוסף במהלך האימון אבל בגלל מחקר אחד שבדק רק קריטריון אחד פתאום לוקחים את אי היעילות שלו כמובן מאליו?

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא והאם לדעתכם יש מספיק הצדקה לזה שתיסוף בBCAA לא יהיה יעיל למתאמן.
באופן כללי רצוי לעשות שימוש בתוסף מזון כשברור מהי המטרה שלשמה נעשה השימוש.
בכל המאמרים התומכים שצויינו נרשם ש-"BCAA עלול", "אפשרי ש-BCAA" או תיאור דומה, כלומר מדובר בסגולות שהמכאניזם מאחוריהן אינו ידוע ולמעשה כלל לא ברור אם קיימת הסגולה.
ישנם עשרות אם לא מאות תוספי תזונה להם יוחסו סגולות שונות ומשונות. המבחן הראשון חייב להיות באמצעות סט מחקרים עקבי המכיל תיאור של מכאניזם פעולה כמו כל פארמקודינמיקה המוגדרת לתרופה.
מבחן שני הוא מבחן התוצאה וגם הוא חייב להיות מגובה בסט של מחקרים רחבים ועקביים ולהציג רמת מובהקות טובה.
הניסיון הסובייקטיבי של מספר משתמשים דומים סובל מהקושי שבהפרדת המשתנים ולקות באיבחון ומכאן המבחן שלישי, החלש מכולם, הוא מבחן ה-"לא יודע... אני מרגיש שהוא עושה לי טוב" . מרבית תוספי התזונה נמכרים על בסיס המבחן השלישי שלמעשה אינו דורש מכאניזם פעולה, אינו מבחן תוצאה מובהק ולרוב מזיק (לבריאות, לכיס...)
BCAA נכשל לחלוטין במבחן הראשון, נלחם במבחן השני משום שלא מייצר עקביות ומובהקות ולמעשה מתמודד בהצלחה ניכרת רק עם השלישי.

בכל המאמרים התומכים שצויינו נרשם ש-"BCAA עלול", "אפשרי ש-BCAA" או תיאור דומה, כלומר מדובר בסגולות שהמכאניזם מאחוריהן אינו ידוע ולמעשה כלל לא ברור אם קיימת הסגולה.
רק לציין שברוב המחקרים רשום ככה, אין הרבה מחקרים שמציגים תוצאות חותכות של מוצרים ולהצהיר ב100% על כלל האוכלוסיה זה דורש הרבה בטחון.

שלא נשרף לך השריר?

בכל מקרה, לפי מה שהבנתי התגובה האנאבולית אחרי שישרף השריר תהיה גדולה יותר והגוף "יפצה" את עצמו אז אין הרבה מה לדאוג מזה, אולי בחיטוב כן..
אז ישרף לי שריר כי לא לקחתי BCAA? נו באמת.
מה אתה עושה שאתה קם בבוקר, רץ לאבקת חלבון שלא ישרף השריר אחרי הצום בשינה?
@Moshe , שפוך את מה שיש, אתה עושה את זה הכי טוב

אז ישרף לי שריר כי לא לקחתי BCAA? נו באמת.
מה אתה עושה שאתה קם בבוקר, רץ לאבקת חלבון שלא ישרף השריר אחרי הצום בשינה?
@Moshe , שפוך את מה שיש, אתה עושה את זה הכי טוב
אני מציג את הדעה של מי שמשווק את זה.
וכן, אתה קטבולי באימון, סביר להניח שלא ברמה גבוה מאוד.

אני מציג את הדעה של מי שמשווק את זה.
וכן, אתה קטבולי באימון, סביר להניח שלא ברמה גבוה מאוד.
הוצג כאן מספיק פעמים מחקרים שמה שחשוב בסופו של דבר זה הערכים הסופיים. אתה לא בילדר 100 קילו 8% שומן, כמה שבועות לפני אימון שרמת הקטבוליזם שלך גבוהה, אתה רק מתאמן ממוצע כמוני, כמוהו וכמוהם ככה שBCAA לא יהיה הכרחי

• פותח/ת השרשור
באופן כללי רצוי לעשות שימוש בתוסף מזון כשברור מהי המטרה שלשמה נעשה השימוש.
ישנם עשרות אם לא מאות תוספי תזונה להם יוחסו סגולות שונות ומשונות. המבחן הראשון חייב להיות באמצעות סט מחקרים עקבי המכיל תיאור של מכאניזם פעולה כמו כל פארמקודינמיקה המוגדרת לתרופה.
מבחן שני הוא מבחן התוצאה וגם הוא חייב להיות מגובה בסט של מחקרים רחבים ועקביים ולהציג רמת מובהקות טובה.
הניסיון הסובייקטיבי של מספר משתמשים דומים סובל מהקושי שבהפרדת המשתנים ולקות באיבחון ומכאן המבחן שלישי, החלש מכולם, הוא מבחן ה-"לא יודע... אני מרגיש שהוא עושה לי טוב" . מרבית תוספי התזונה נמכרים על בסיס המבחן השלישי שלמעשה אינו דורש מכאניזם פעולה, אינו מבחן תוצאה מובהק ולרוב מזיק (לבריאות, לכיס...)
BCAA נכשל לחלוטין במבחן הראשון, נלחם במבחן השני משום שלא מייצר עקביות ומובהקות ולמעשה מתמודד בהצלחה ניכרת רק עם השלישי.
דווקא ברוב החלקים (שלפחות ציטטתי) לא היה רשום "עלול" או "אפשרי" ורשום בצורה ישירה מה נמצא במחקרים.
שים לב לחלקים של DATA SHOWS או RECENT STUDIES INDICATE.
אני לא רואה איפה לפחות המחקר הראשון שהבאתי כדוגמא נופל לדעתך. הוא נראה בסדר גמור ומראה את היעילות של הBCAA בתור MUSCLE RECOVERY וחיזוק הIMMUNE SYSTEM.

אני לא מבין על מה הויכוח. הBCAA נמצאים בכל חלבון מלא, ובכל 100 גרם של חלבון מהחי(טונה, גבינה, בשר וביצים) יש יותר BCAA ממנת הגשה בקופסה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית