הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ביקורת LB Squat

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך

DorT

משתמש משקיע
2,363
624
נק' מוניטין:
1,823
2,363
624
אז בגלל שאני מת מכל מיני כאבים בסקוואט כבר איזה שלושה חודשים (שמתוכם חודש הפסקה) ומרגיש כמו איזה פנסיונר עם כל הכאבים האלה החלטתי לנסות לואו באר.

זו פעם ראשונה שאני מבצע LB והתנועה מרגישה לי הרבה יותר "חלקה", אין כאבים בכלל! בהיי באר היו כאבים אפילו עם חמישים קילו (שבוע שעבר ניסיתי לחזור לאט לאט ועדין כאב).

קיצר אשמח לביקורת

@Beast and cheat @coldfire @stitch

אתה קצת קורס עם החזה, הייתי מחזיק אותו קצת יותר בחוץ - כלומר גוף טיפה יותר זקוף, וזוקפי גב מכווצים בבור.
פרט לכך תפנה את כפות הרגליים עוד טיפה החוצה, ואת הברכיים החוצה בעקבותיהם. אז גם פחות תיפול למטה.
מפרק כף היד צריך להיות ישר ולא שבור, ואני לא בטוח שהאחיזה שלך פתוחה - היא צריכה להיות (כלומר אגודל לא סוגר את המוט).
סה"כ בסדר גמור.

אני לא חושב שיש לו צורך במקרה הזה, המשקל הזה קל לו.
אפשר לדעת מה זה משנה זה שהמשקל קל לו אם הוא רוצה לראות מה הטכניקה שלו כי אני מאמין שהיא לא תשתנה אם הוא יעלה משקל.

1.הכף יד שלך לא ישרה
2.יש לך butt wink
3.אתה קורס עם החזה
ובין חזרה לחזרה תיקח אוויר ותשמור אותו עד שאתה עולה בחזרה

אפשר לדעת מה זה משנה זה שהמשקל קל לו אם הוא רוצה לראות מה הטכניקה שלו כי אני מאמין שהיא לא תשתנה אם הוא יעלה משקל.
יש הבדל בין טכניקה עם משקל עבודה לטכניקה עם משקל קל.
עם משקל קל אני לא מאמין שיש צורך בלהשקיע להכניס אוויר. נגיד שאתה עושה 50% מ-RM5 (שזה פחות או יותר מה שהוא עשה), אתה לא תבוא ותתחיל להכניס הרבה אוויר לפני כל חזרה, כי המשקל קל לך. אותו דבר אצלו.
כמובן שאם הוא היה עושה משקל עבודה, אז זה כן היה הכרחי (אפשר להבין למה הוא לא עשה משקל עבודה, זה פעם ראשונה שהוא עושה LB).

יש הבדל בין טכניקה עם משקל עבודה לטכניקה עם משקל קל.
עם משקל קל אני לא מאמין שיש צורך בלהשקיע להכניס אוויר. נגיד שאתה עושה 50% מ-RM5 (שזה פחות או יותר מה שהוא עשה), אתה לא תבוא ותתחיל להכניס הרבה אוויר לפני כל חזרה, כי המשקל קל לך. אותו דבר אצלו.
כמובן שאם הוא היה עושה משקל עבודה, אז זה כן היה הכרחי (אפשר להבין למה הוא לא עשה משקל עבודה, זה פעם ראשונה שהוא עושה LB).
האוויר תומך בעמוד השדרה ומקטין סיכוי פציעה. למה אתה מציע בשלב כלשהו באימונים להשאיר אותו בחוץ, כשהוא לא עולה לך כסף ובגלל זה ליהודים יש אף גדול?

@DorT
הסקוואט טוב. אתה צריך למקם את הברכיים במקומן הסופי בשליש-חצי הראשון של הירידה, ומאז להשאיר אותן במקום במשך שאר הירידה. חוץ מזה, סך הכל נראה טוב. אם אתה לא לוקח אוויר - לקחת, והרבה. צרף וידאו עם משקל שמאתגר אותך כדי שתהיה אפשרות יותר רלוונטית לאתר בעיות.

כדאי לבצע כל חזרה, בכל משקל החל מהחימום, באותה צורה. לא תמיד ישים, אבל זה הכלל המנחה.

• פותח/ת השרשור
לא לקחתי אוויר כי פשוט שכחתי מזה, בעיקר בגלל שהמשקל היה קל.
אתה קצת קורס עם החזה, הייתי מחזיק אותו קצת יותר בחוץ - כלומר גוף טיפה יותר זקוף, וזוקפי גב מכווצים בבור.
פרט לכך תפנה את כפות הרגליים עוד טיפה החוצה, ואת הברכיים החוצה בעקבותיהם. אז גם פחות תיפול למטה.
מפרק כף היד צריך להיות ישר ולא שבור, ואני לא בטוח שהאחיזה שלך פתוחה - היא צריכה להיות (כלומר אגודל לא סוגר את המוט).
סה"כ בסדר גמור.
האוויר תומך בעמוד השדרה ומקטין סיכוי פציעה. למה אתה מציע בשלב כלשהו באימונים להשאיר אותו בחוץ, כשהוא לא עולה לך כסף ובגלל זה ליהודים יש אף גדול?

@DorT
הסקוואט טוב. אתה צריך למקם את הברכיים במקומן הסופי בשליש-חצי הראשון של הירידה, ומאז להשאיר אותן במקום במשך שאר הירידה. חוץ מזה, סך הכל נראה טוב. אם אתה לא לוקח אוויר - לקחת, והרבה. צרף וידאו עם משקל שמאתגר אותך כדי שתהיה אפשרות יותר רלוונטית לאתר בעיות.

תודה רבה, כמה שאלות:

1. כשניסיתי להשאיר את כף היד ישרה (ולא שבורה) זה הרגיש לי לא נוח על גבול הכואב במפרק כף היד. יכול להיות שמיקמתי את המוט נמוך מדי? אגב @stitch האחיזה אכן פתוחה.
2. כמו שנאמר פה, מה עם הבאט ווינק? זה "נחשב" באט ווינק או שזה בסדר? יש טיפים איך להפטר מזה (בהיי באר זה לא היה קורה לי והגמישות שלי דיי טובה)

אני אעלה סרטון עוד כמה אימונים כשהמשקל יתחיל לאתגר.

1. תרחיב מעט אחיזה וכל אימון-שניים תצר מעט כדי להתגמש. בכל מקרה תקרב שכמות חזק.
2. אין בוידאו משהו מסוכן, ובכל מקרה כשתקח אוויר, תשים חגורה והמשקל יעלה, זה יותר יראה כמו שאתה רוצה שזה יראה.

לא לקחתי אוויר כי פשוט שכחתי מזה, בעיקר בגלל שהמשקל היה קל.

תודה רבה, כמה שאלות:

1. כשניסיתי להשאיר את כף היד ישרה (ולא שבורה) זה הרגיש לי לא נוח על גבול הכואב במפרק כף היד. יכול להיות שמיקמתי את המוט נמוך מדי? אגב @stitch האחיזה אכן פתוחה.
2. כמו שנאמר פה, מה עם הבאט ווינק? זה "נחשב" באט ווינק או שזה בסדר? יש טיפים איך להפטר מזה (בהיי באר זה לא היה קורה לי והגמישות שלי דיי טובה)

אני אעלה סרטון עוד כמה אימונים כשהמשקל יתחיל לאתגר.
1. תעשה קצת מוביליטי לכתפיים לפני הסטים, וזה יסתדר. הכל שאלה של כמה אתה מסוגל לקחת את המרפקים אחורה, כלומר כמה הכתפיים גמישות וחמות.
2. לא חושב שיש butt wink, אתה נראה לי בסדר. נראה את זה יותר טוב עם קצת יותר פתיחה של הברכיים, כמו שאני חושב שצריך לעשות. עריכה: וכשתחזיק חזה יותר חזק, עם זוקפים מכווצים.

האוויר תומך בעמוד השדרה ומקטין סיכוי פציעה. למה אתה מציע בשלב כלשהו באימונים להשאיר אותו בחוץ
אם לא תשקיע הרבה אוויר בזמן סקוואט קל אתה לא תיפצע. כמות הכנסת האוויר תלויה בדרגת הקושי של התרגיל.
ככל שמרגישים פחות קושי כך הצורך להכניס אוויר הולך ופוחת. אתה מוזמן לנסות.
כדאי לבצע כל חזרה, בכל משקל החל מהחימום, באותה צורה. לא תמיד ישים, אבל זה הכלל המנחה.
כשאתה עושה חימום עם מוט ריק (אם אתה עושה), אתה מכניס אוויר בזמן כל חזרה (אם בכלל)?
כפי שכתבתי למעלה:
כמות הכנסת האוויר תלויה בדרגת הקושי של התרגיל.
ככל שמרגישים פחות קושי כך הצורך להכניס אוויר הולך ופוחת.

נערך לאחרונה:
אם לא תשקיע הרבה אוויר בזמן סקוואט קל אתה לא תיפצע. כמות הכנסת האוויר תלויה בדרגת הקושי של התרגיל.
ככל שמרגישים פחות קושי כך הצורך להכניס אוויר הולך ופוחת. אתה מוזמן לנסות.
אני גם יכול לעבוד בדדליפט קל עם גב עגול לחלוטין וסביר להניח שלא אפצע מזה כי המשקל קל. האם זה הופך את זה לבטיחותי? ומה הנקודה בכלל, שאתה מסתמך על המשקל הקל כשאתה עושה דברים לא בטיחותיים? ומה בדיוק אתה מרוויח כאן? אוויר זה חינם.

לא אמרתי שאתה תכשל אם לא תכניס אוויר כשהמשקל קל. אמרתי שעמוד השדרה יהיה פחות יציב, וזה בהגדרה מגדיל סיכוי לפציעה.
יש לך מכניזם כלשהו שמציע אחרת כדי להסביר את הרעיון שלך של להשתמש בפחות אוויר? אשמח לשמוע.

אני גם יכול לעבוד בדדליפט קל עם גב עגול לחלוטין וסביר להניח שלא אפצע מזה כי המשקל קל. האם זה הופך את זה לבטיחותי? ומה הנקודה בכלל, שאתה מסתמך על המשקל הקל כשאתה עושה דברים לא בטיחותיים? ומה בדיוק אתה מרוויח כאן? אוויר זה חינם.

לא אמרתי שאתה תכשל אם לא תכניס אוויר כשהמשקל קל. אמרתי שעמוד השדרה יהיה פחות יציב, וזה בהגדרה מגדיל סיכוי לפציעה.
יש לך מכניזם כלשהו שמציע אחרת כדי להסביר את הרעיון שלך של להשתמש בפחות אוויר? אשמח לשמוע.
לא לזה התכוונתי. אני מתכוון לזה שביצוע סט שכל עוד המאמץ בו הוא קל, יכול להתבצע ללא פציעות גם אם לא לוקחים הרבה אוויר לפני כל חזרה (בהתאם לקושי שמרגישים כפי שהסברתי למעלה). אני מדבר פה רק על לקיחת האוויר, לא על שאר הדגשים.

לא לזה התכוונתי. אני מתכוון לזה שביצוע סט שכל עוד המאמץ בו הוא קל, יכול להתבצע ללא פציעות גם אם לא לוקחים הרבה אוויר לפני כל חזרה (בהתאם לקושי שמרגישים כפי שהסברתי למעלה). אני מדבר פה רק על לקיחת האוויר, לא על שאר הדגשים.
זה תקף לכל שגיאה טכנית. אז את החימום בדדליפט למשוך בגב עגול? הרי אני לא אפצע ממשקל קל...

זה תקף לכל שגיאה טכנית. אז את החימום בדדליפט למשוך בגב עגול? הרי אני לא אפצע ממשקל קל...
זה משהו אחר. אני לא חושב שיש סיבה שלקיחת מעט אוויר בזמן מאמץ קל תגרום לפציעה ולאי ייצוב עמוד השדרה וכל דבר אחר.
העומס שמופעל על אותו אזור במשקל קל הוא קטן ומזערי, ולכן גם מעט אוויר יספיק כדי להוציא את העומס.
אני אגיד את זה ככה: ככל שהעומס קטן יותר כך מעט יותר אוויר יספיק על מנת לא להיפצע.

זה משהו אחר. אני לא חושב שיש סיבה שלקיחת מעט אוויר בזמן מאמץ קל תגרום לפציעה ולאי ייצוב עמוד השדרה וכל דבר אחר.
העומס שמופעל על אותו אזור במשקל קל הוא קטן ומזערי, ולכן גם מעט אוויר יספיק כדי להוציא את העומס.
אני אגיד את זה ככה: ככל שהעומס קטן יותר כך מעט יותר אוויר יספיק על מנת לא להיפצע.
גם ככל שהמשקל קל יותר, כך מעט יותר זקיפת חזה בדדליפט תספיק על מנת לא להפצע.
אז את הסטים של החימום להרים עם גב פחות מ100% ישר?

ועוד לא ענית לגביי מה אתה בכלל מנסה להשיג בכך שאתה לוקח פחות אוויר. הצד השלילי הוא שזה פחות בטיחותי. מה הצד החיובי בדיוק? מה היתרונות?
העובדה שהמשקל הקל רוב הסיכויים לא יפצע אותך היא לא יתרון של לא לקחת אוויר, היא פשוט מקטינה את החיסרון. אבל הוא עדיין קיים. מה היתרון בזה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית