הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ בעיות מעצבנות עם הבנץ' והסקוואט

The Hulk

משתמש מתחיל
209
58
נק' מוניטין:
101
209
58
סקוואט:

הברכיים קורסות באופן מוגזם אפילו בסטים הקלים וזה פשוט מחרפן אותי, מצולמת כאן חמישייה אפשר להגיד קלה עם 95 (או 97.5, לא זוכר).
ובכוונה צילמתי את הסרטון ככה, פשוט מהצד לא ממש שמים לב לזה.

בנץ':

עוד בעיה מוזרה שפשוט מחרפנת אותי - הידיים שלי רועדות לאורך כמעט כל התנועה ובעיקר בנעילה. עכשיו אני יודע שמדובר במשהו נפוץ למתחילים עם התרגיל ואני אפילו זוכר את הבעיה הספציפית הזו, אבל אני מבצע את התרגיל כבר יחסית הרבה זמן והבעיה הזו לפעמים מופיעה בין אם המשקל קל או כבד.

תודה.

מאיזו בחינה? כאילו... לא רואים פה כלום.
לפי מה שרואים בסרטון העומק גבולי מאוד אפילו ל-lb
והברכיים בhb צריכות ללכת קדימה והחוצה
מה שאתה עושה זה: ממקם את המוט גבוה ויורד לסקוואט lb
בכל מקרה תעלה סרטון מהצד בשביל לקבל ביקורת נורמלית יותר

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לפי מה שרואים בסרטון העומק גבולי מאוד אפילו ל-lb
והברכיים בhb צריכות ללכת קדימה
מה שאתה עושה זה: ממקם את המוט גבוה ויורד לסקוואט lb
בכל מקרה תעלה סרטון מהצד בשביל לקבל ביקורת נורמלית יותר
זהו, שאני לא ממש מעוניין עכשיו בביקורת "נורמלית יותר", אלא להבין איך אני נפטר מהקריסה המעצבנת בברכיים (אחרי שאנסה את העצה של @stitch, נראה כבר מה לעשות עם הטכניקה עצמה - למרות שאני באמת מאמין שאין איתה בעיה).

פרה פרה בקיצור.

זהו, שאני לא ממש מעוניין עכשיו בביקורת "נורמלית יותר", אלא להבין איך אני נפטר מהקריסה המעצבנת בברכיים (אחרי שאנסה את העצה של @stitch, נראה כבר מה לעשות עם הטכניקה עצמה - למרות שאני באמת מאמין שאין איתה בעיה).

השורה האחרונה? פרה-פרה.
הבעיה עמוקה יותר מהקריסה של הברכיים
אני מאמין שזה חוסר הבנה בביצוע התרגיל
ובכל מקרה ממליץ לך להתחיל lb

• פותח/ת השרשור
הבעיה עמוקה יותר מהקריסה של הברכיים
אני מאמין שזה חוסר הבנה בביצוע התרגיל
ובכל מקרה ממליץ לך להתחיל lb
אשמח שתסביר לי איך הסקת את מה שהסקת מסרטון הספציפי הזה שהוא לא אינדיקציה לכלום - הרגליים והברכיים שלי רוקדות ורועדות כאן באופן קיצוני, עומק לא ניתן להסיק מהזווית הזו, האם הברכיים הולכות קדימה אי אפשר להבין ובטח שאני לא מצליח להבין איך הבנת שאני מתיישב אחורה ולא "למטה".

ושלא תבין לא נכון, הסקוואט שלי רחוק מלהיות מושלם ואני בטוח לגמרי שהידע שלך בנושאים האלו גדול משלי פי כמה וכמה, אבל עוד הפעם - הסרטון הזה הוא לא אינדיקציה לכלום.

אשמח שתסביר לי איך הסקת את מה שהסקת מסרטון הספציפי הזה שהוא לא אינדיקציה לכלום - הרגליים והברכיים שלי רוקדות ורועדות כאן באופן קיצוני, עומק לא ניתן להסיק מהזווית הזו, האם הברכיים הולכות קדימה אי אפשר להבין ובטח שאני לא מצליח איך הבנת שאני מתיישב אחורה ולא "למטה".

ושלא תבין לא נכון, הסקוואט שלי רחוק מלהיות מושלם ואני בטוח לגמרי שהידע שלך בנושאים האלו גדול משלי פי כמה וכמה, אבל עוד הפעם - הסרטון הזה הוא לא אינדיקציה לכלום.
רואים את העומק גם מאחורה ורואים שהוא גבולי ורואים בבירור שאתה פותח את הברכיים יותר מידי החוצה ובגלל זה הקריסה
אם אתה מתעקש על hb
תצר עמידה ותשלח ברכיים הרבה יותר קדימה
אם תבצע את הדברים האלה הברכיים שלך יהיו יציבות כמו גזעים בקרקע

ואחר כך תבקש ממישהו להביא לך נבוט בראש, זה בודק את יציבות הפרס.

בסקוואט תצר טיפה את העמידה, ובעליה תשלח ברכיים חזק החוצה. אין יותר מדי מה לעשות פרט להקפיד על זה - כי אתה מוציא אותן טוב בירידה רק בעליה מתחיל לרקוד, וזה לא רק הברכיים, כל הגוף שלך על סף קריסה. תוריד קצת משקל, תעשה את זה נכון עם 60-70-80 קילו ותמשיך משם.

בבנץ' אתה בכלל לא נכנס לפוזיציה. הרגליים מקופלות רק למראית עין. אתה לא מחזיק חזק את המוט בידיים, אתה לא סוגר מרפקים קרוב לגוף, ואתה בכלל לא שולט במשקל - ולראיה, אתה מקפיץ אותו על החזה ואז מתפלל לטוב, כשאחת הידיים נמוכה מהשניה. שוב - תוריד משקל, תלמד ללחוץ.
בטוח שבכל זה הבחנת בסירטון?

לא. ראיתי את זה בסיאנס.
אם משהו ממה שרשמתי לא נראה לך, אתה מוזמן לפרט.
זוית צילום פשוט רעה מאוד. לא ניתן להבחין בשום דבר למעט האחיזה הרחבה שלא מאפשרת להכניס מרפקים (רחבה).
שוב, לא ניתן להבחין בסירטון אבל כנראה שאין כיווץ.
עדיין, רעידות הן עניין עצבי, אפשר ללחוץ ללא התייחסות לטכניקה ועדיין לא לרעוד.

נערך לאחרונה:
זוית צילום פשוט רעה מאוד. לא ניתן להבחין בשום דבר למעט האחיזה הרחבה שלא מאפשרת להכניס מרפקים (רחבה).
שוב, לא ניתן להבחין בסירטון אבל כנראה שאין כיווץ.
עדיין, רעידות הן עניין עצבי, אפשר ללחוץ ללא התייחסות לטכניקה ועדיין לא לרעוד.
זה מה שאני רשמתי על הבנץ':
בבנץ' אתה בכלל לא נכנס לפוזיציה. הרגליים מקופלות רק למראית עין. אתה לא מחזיק חזק את המוט בידיים, אתה לא סוגר מרפקים קרוב לגוף, ואתה בכלל לא שולט במשקל - ולראיה, אתה מקפיץ אותו על החזה ואז מתפלל לטוב, כשאחת הידיים נמוכה מהשניה. שוב - תוריד משקל, תלמד ללחוץ.
רשמתי מרפקים. רשמתי שאין פוזיצית גוף ולג דרייב. רשמתי שהמוט לא מוחזק חזק ואין שליטה בו. רשמתי שהוא מקפיץ על החזה.
מה פה סותר את מה שרשמת, ואיפה רשמתי רעידות?

זה מה שאני רשמתי על הבנץ':

רשמתי מרפקים. רשמתי שאין פוזיצית גוף ולג דרייב. רשמתי שהמוט לא מוחזק חזק ואין שליטה בו. רשמתי שהוא מקפיץ על החזה.
מה פה סותר את מה שרשמת, ואיפה רשמתי רעידות?
זאת התלונה של פותח הפוסט 😃
כל מה שרשמת כנראה נכון (פשוט זוית צילום רעה...). אני הייתי מקפיד ראשית על כיווץ ועל קירוב שכמות. זה צעד ראשון והכרחי.

אחי אתה עושה היי בר .
התחת צריך להוביל תתנועה תרד לאט יותר ותפתח תמקרבים והרכיים וד"א תנסה low bar יש כאלה שיותר מתאים להם

תעלה גם סרטון בנצ' עם זווית יותר נורמלית שיהיה יותר קל לראות את הפוזיציה ואת הלג דרייב.
לגביי הידיים שרועדות, כל מה שנאמר לך יכול וכנראה יפתור לך את הבעיה.
מה לגביי תרגילי עזר? מקבילים? אתה עושה?
חיזוק הטרייספס יכול להועיל..

• פותח/ת השרשור
אחי אתה עושה היי בר .
התחת צריך להוביל תתנועה תרד לאט יותר ותפתח תמקרבים והרכיים וד"א תנסה low bar יש כאלה שיותר מתאים להם
אני נוטה לסמוך יותר על מאמן שראה אותי באחד על אחד מאשר מסקנות שהוסקו מסרטון בזוויות נוראית ובאיכות של טוסטר, כרגע אני אשאר בהיי בר, יכול להיות שבהמשך אשקול לתת צ'אנס יותר רציני ללואו בר.
תעלה גם סרטון בנצ' עם זווית יותר נורמלית שיהיה יותר קל לראות את הפוזיציה ואת הלג דרייב.
לגביי הידיים שרועדות, כל מה שנאמר לך יכול וכנראה יפתור לך את הבעיה.
מה לגביי תרגילי עזר? מקבילים? אתה עושה?
חיזוק הטרייספס יכול להועיל..
מקבילים כתרגיל עזר אני משלב באופן קבוע - כרגע מבצע שלוש ארבע סטים עד כשל (לרוב זה מסתכם ב-8-12 חזרות), אני מתכנן בעתיד הקרוב לעבור לחמישיות עם משקל. חוץ מזה, לפעמים אני מחליף את הלחיצה בשיפוע בלחיצה באחיזה צרה, ככה שאני מניח שפיגור בטרייספס הוא לא הבעיה כאן.

תודה לכם

אני נוטה לסמוך יותר על מאמן שראה אותי באחד על אחד מאשר מסקנות שהוסקו מסרטון בזוויות נוראית ובאיכות של טוסטר, כרגע אני אשאר בהיי בר, יכול להיות שבהמשך אשקול לתת צ'אנס יותר רציני ללואו בר.

מקבילים כתרגיל עזר אני משלב באופן קבוע - כרגע מבצע שלוש ארבע סטים עד כשל (לרוב זה מסתכם ב-8-12 חזרות), אני מתכנן בעתיד הקרוב לעבור לחמישיות עם משקל. חוץ מזה, לפעמים אני מחליף את הלחיצה בשיפוע בלחיצה באחיזה צרה, ככה שאני מניח שפיגור בטרייספס הוא לא הבעיה כאן.

תודה לכם
רק לפרוטוקול, אשמח אם תבוא ותשאל את המאמן שלך אימון הבא מה זה לואו באר ותגיד לנו מה התשובה שהוא ענה לך. אני מהמר שהתשובה שלו תהיה "לואו באר? בחיים לא שמעתי את המילה הזאת", וזה כי הוא כנראה, כמו כל המאמנים, בור בנושא תרגילי הבסיס, וזאת הסיבה שלהקשיב למאמנים בנושא תרגילי בסיס זה לרוב רעיון גרוע.

• פותח/ת השרשור
רק לפרוטוקול, אשמח אם תבוא ותשאל את המאמן שלך אימון הבא מה זה לואו באר ותגיד לנו מה התשובה שהוא ענה לך. אני מהמר שהתשובה שלו תהיה "לואו באר? בחיים לא שמעתי את המילה הזאת", וזה כי הוא כנראה, כמו כל המאמנים, בור בנושא תרגילי הבסיס, וזאת הסיבה שלהקשיב למאמנים בנושא תרגילי בסיס זה לרוב רעיון גרוע.
אז הייתי צריך לציין שאותו מאמן הוא מייק?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית