הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת הניהליזם.

NonCivilized

משתמש קבוע
1,942
886
נק' מוניטין:
2,310
1,942
886
הולמס פלייס חיפה.
מה זה ניהליזם?
ניהליזם מדברי ניטשה (אבי הפילוסופיה הניהליסטית) היא מחלה של האדם המודרני, אחרי ש"הרג" את האלוהים
הוא מתאר כי האדם הפך ניהליסט, ללא משמעות בחייו, עובד אלילים אקראיים כמו מוסר.

פילוסופיה ניהליסטית.
מאמצת את ה"אין" לחיכה, ההבנה כי אין משמעות בחיים, אין טוב ורע, אין כוח עליון
מחשבה זאת כמו אוקיינוס פתוח יכולה להפחיד, אבל גם להרגיעה.
על ידי ריסוק כל אידיאל או תבנית שהניחו לנו מלידה,
אנו בונים תמונת מציאות חדשה, מדויקת יותר, אובייקטיבית, שתשרת אותנו למטרה שבחרנו לנו.

היפוך סיבה ומסובב.
כחץ השלוח אל מטרה, כך גם עקרונות המוסר אל עבר הקדמה, המוסר אינו אלא כלי להשגת המטרה,
כלי שעלול להיות לא רלוונטי בחלוף הזמן והמשתנים, אלה העושים היפוך סיבה ומסובב יהיו נאמנים לחץ ולקשת שלהם
ולא יחליפו אותה בעד דבר, בעוד שהיא כבר מחמיצה את המטרה.

על אדם
אותו מושג שהנאצים אימצו ועיקמו ניטשה הגה, שהאדם הוא מצב ביניים בין הקוף אל העל אדם, האדם הולך על חבל
מתוח בין השניים, לעתים צועד קדימה ולעתים אחורה, וגם עלול ליפול.

זה על רגל אחת,
אני אעלה לפה מידי פעם מאמרים, אשתדל לתרגם גם.

http://www.anus.com/zine/philosophy/
מקור נהדר שמסביר

נערך לאחרונה:
טוב אז תענו לי פה למה רצח כן נתפס עבורכם כרע אם אתם טוענים שאין משמעות למצפון מוסר ואמפתיה.
רצח יכול להיות פעולה רציונלית עבור אנשים מסויימים

טוב אז תענו לי פה למה רצח כן נתפס עבורכם כרע אם אתם טוענים שאין משמעות למצפון מוסר ואמפתיה.
רצח יכול להיות פעולה רציונלית עבור אנשים מסויימים

תגידרי לי רצח קודם.

תגידרי לי רצח קודם.
מעתיקה לך את ההגדרה מויקיפדיה-
רצח הוא פשע של המתת אדם בידי הזולת בכוונה תחילה.
לכל חברה כללי מוסר שונים לגבי מקרים בהם לא מוסרי לרצוח ומקרים בהם זה הכרחי.
לדוגמא, לשם הגנה עצמית מקובל שמוסרי לרצוח.
מכל זה, אתה מבין שגם לגבי רצח יש הגדרות מוסר שונות. באם אתה מבטל רעיונות של טוב ורע לחלוטין - כל רצח עבורך הוא תקין.
ובאם הפעולה היא רציונלית- אין סיבה שלא תרצח אדם אחר בחדרי חדרים, כשזה יביא לך תועלת.

• פותח/ת השרשור
פה אני חולק על DDT
מערכת מוסר שמעבירים לילדים כוללת המון דברים וככל שהילד מתבגר המורכבות של הנושא מול האובייקטיביות של החיים מתבהרת.

לרצוח, ככל שהציוויליזציה שלנו התקדמה בכל מיני תרבויות היו דרכים למנוע רצח אקראי,
למה למנוע רצח אקראי בכלל? בשביל סדר, הסדר גרם לנו להתנהל בדרך שתועיל לכולנו.
ראשית חינוך ההורה, הדבר הראשון שילד ידע על רצח הוא שהוא פסול, הרי לא נספר לו שזה אפשרי אם וכאשר בלה בלה בלה.
ככל שהוא יתפתח הוא ילמד על ההבדל בין מעשי רצח, החינוך הראשוני מונע ממנו להתייחס אל זה כדבר נהוג אלא פסול.
לאחר מכן החינוך הקהילתי, הקהילה כופה על רוצחים משפט בשביל לסלק את היוצאים מהנורמה שמפריעים לסדר התקין.
ולבסוף הדת, דתות התייחסו אל זה בצורה של ענישה בחיים שלאחר המוות, לפעמים אפילו מוות בקרב תגמול בחיים שלאחר המוות.

עכשיו רצח הוא רק אחד מיני רבים, כל מיני סוגיות להן יש התייחסות חינוכית, "ממסדית" ודתית.

עכשיו כאשר האדם המודרני זנח את האמונה באל הוא לא זנח את המערכת המוסרית איתו היא הגיעה, רוב העולם המערבי אימץ
את המוסר ה"ידו-נוצרי" אל חיכו,
ונתן לו מעמד אלילי, כלומר למרות שידוע שאין עולם הבא, עדיין המעשים הנוגדים את כל מה שמוסרי הם פסולים כי ככה.

אז יש משמעות למצפון ומוסר, משמעות מהותית, אך עם זאת אני תמיד מודע לכך שמה שמוסרי בעיניי, לא מוסרי כלפי האחר, ושזאת בחירה,
מושכלת בשביל סדר או תועלת כלשהי.

אין אנו מבטלים טוב ורע, אנו רק רואים בזה בחירה, בחירה מושכלת שלפעמים, בחרו אותה בשבילנו וקשה לנו להתנער ממנה.

מעתיקה לך את ההגדרה מויקיפדיה-
רצח הוא פשע של המתת אדם בידי הזולת בכוונה תחילה.
לכל חברה כללי מוסר שונים לגבי מקרים בהם לא מוסרי לרצוח ומקרים בהם זה הכרחי.
לדוגמא, לשם הגנה עצמית מקובל שמוסרי לרצוח.
מכל זה, אתה מבין שגם לגבי רצח יש הגדרות מוסר שונות. באם אתה מבטל רעיונות של טוב ורע לחלוטין - כל רצח עבורך הוא תקין.
ובאם הפעולה היא רציונלית- אין סיבה שלא תרצח אדם אחר בחדרי חדרים, כשזה יביא לך תועלת.

זה יהיה כל כך פסול מבחינתך לרצוח אנס שהרס חיים של אין ספור נשים?
זה יהיה כל כך פסול מבחינתך לרצוח רוצח סידרתי?
על זה מבוסס עונש מוות ולטעמי הוא הכרחי.
לא עם כל רצח יש בעיה, גם זה סובייקטיבי.

פה אני חולק על DDT
מערכת מוסר שמעבירים לילדים כוללת המון דברים וככל שהילד מתבגר המורכבות של הנושא מול האובייקטיביות של החיים מתבהרת.

לרצוח, ככל שהציוויליזציה שלנו התקדמה בכל מיני תרבויות היו דרכים למנוע רצח אקראי,
ראשית חינוך ההורה, הדבר הראשון שילד ידע על רצח הוא שהוא פסול, הרי לא נספר לו שזה אפשרי אם וכאשר בלה בלה בלה.
ככל שהוא יתפתח הוא ילמד על ההבדל בין מעשי רצח, החינוך הראשוני מונע ממנו להתייחס אל זה כדבר נהוג אלא פסול.
לאחר מכן החינוך הקהילתי, הקהילה כופה על רוצחים משפט בשביל לסלק את היוצאים מהנורמה שמפריעים לסדר התקין.
ולבסוף הדת, דתות התייחסו אל זה בצורה של ענישה בחיים שלאחר המוות, לפעמים אפילו מוות בקרב תגמול בחיים שלאחר המוות.

עכשיו רצח הוא רק אחד מיני רבים, כל מיני סוגיות להן יש התייחסות חינוכית, "ממסדית" ודתית.

עכשיו כאשר האדם המודרני זנח את האמונה באל הוא לא זנח את המערכת המוסרית איתו היא הגיעה, רוב העולם המערבי אימץ
ונתן לו מעמד אלילי, כלומר למרות שידוע שאין עולם הבא, עדיין המעשים הנוגדים את כל מה שמוסרי הם פסולים כי ככה.

אז יש משמעות למצפון ומוסר, משמעות מהותית, אך עם זאת אני תמיד מודע לכך שמה שמוסרי בעיניי, לא מוסרי כלפי האחר, ושזאת בחירה,

אין אנו מבטלים טוב ורע, אנו רק רואים בזה בחירה, בחירה מושכלת שלפעמים, בחרו אותה בשבילנו וקשה לנו להתנער ממנה.
השאלה היא מהו הגבול בו השוני בכללי המוסר אצל אדם אחר מפריע לך עד כדי פעולה.
כלומר, אתה יכול להגיד, לשבט x כללי מוסר כאלו שמאפשרים רצח למטרת מאכל, קניבליזם , למרות שאין להם מחסור במקורות אחרים למזון.
כל עוד הם לא מפריעים לי אני לא אתערב בכך.
מתי יהיה הכרחי להתערב?
עד שהם יחליטו לרצוח מישהו מהמדינה שלך/מהשכונה שלך/מהמשפחה שלך או רק כשיגיעו אלייך?

פה אני חולק על DDT

בדיוק מהסיבה שמוסר הוא סובייקטיבי, הוא לא צריך להיות פקטור לכלום.

זה יהיה כל כך פסול מבחינתך לרצוח אנס שהרס חיים של אין ספור נשים?
זה יהיה כל כך פסול מבחינתך לרצוח רוצח סידרתי?
על זה מבוסס עונש מוות ולטעמי הוא הכרחי.
לא עם כל רצח יש בעיה, גם זה סובייקטיבי.
נכון ולמה אתה חושב שרצח כזה הוא מוסרי? בגלל שגדלת על פי כללי טוב ורע.

לא בדיוק, אני לא אוהב את המונח "רוע" באופן כללי.
זה פשוט ישרת את האינטרסים שלי שיהיו פחות רוצחים ואנסים בעולם, לא מטעמים מוסריים, מטעמים הישרדותיים.
הם מסכנים אותי ולכן לא היה אכפת לי שירצחו אותם.

• פותח/ת השרשור
השאלה היא מהו הגבול בו השוני בכללי המוסר אצל אדם אחר מפריע לך עד כדי פעולה.
כלומר, אתה יכול להגיד, לשבט x כללי מוסר כאלו שמאפשרים רצח למטרת מאכל, קניבליזם , למרות שאין להם מחסור במקורות אחרים למזון.
כל עוד הם לא מפריעים לי אני לא אתערב בכך.
מתי יהיה הכרחי להתערב?
עד שהם יחליטו לרצוח מישהו מהמדינה שלך/מהשכונה שלך/מהמשפחה שלך או רק כשיגיעו אלייך?
ישנם עד היום שבטים של קניבלים, וזה לא נראה כאילו מישהו עושה עם זה משהו.
ובצדק, החטא הכי גדול בעולם הזה הוא להתערב בעניינים של אחרים, זה גרם להרבה בעיות בעולם המערבי שמוצף כרגע בזרים
שכופים את מערכת האמונות שלהם הקרויה "שריעה" בתוך מדינה שלא מקבלת מעשים כאלה.

לי לא אכפת מרעבים באפריקה, ממלחמת אזרחים בסוריה, משלטון דיקטטורי בתורכיה.
הטבע יעשה את שלו כמו שהוא עשה עד עכשיו, הרעבים ימותו והאוכלוסיה שלהם תצטמצם להיות קטנה והם כבר לא יהיו רעבים, אם נאכיל אותם
הם רק יכפילו את מספרם ויכפילו את האומללות שלהם.
ובנוגע למלחמות אזרחים, תראי מה קרה בעירק, האמריקאים נכנסו לשם השאירו אוכלוסיה שגידלה דיקטטור לגדל ג'יאהד קיצוני, בראבו, אם הם יעשו את זה שוב את רק יכולה לדמיין מה תהיה המפלצת הבאה, תנו להם למות ולגוועה, כל ציוויליזציה מגיעה לזה.

אז כן רק כשמדובר בסכנה של הסובבים אותי או בי, זה נוגע לי ויש לפעול בזה,
מוסר כלל אנושי זה זוועת עולם. וזה לא ליברלי.

בדיוק מהסיבה שמוסר הוא סובייקטיבי, הוא לא צריך להיות פקטור לכלום.
אתה יכול להתייחס במדויק?
ומה תגידי לאנשים שגדלו על מערכת מוסר מוסלמית ג'יאהדיסטית ומכריחים אותם לירות ל"בוגדים לא מוסלמים" בראש?

ובצדק, החטא הכי גדול בעולם הזה הוא להתערב בעניינים של אחרים, זה גרם להרבה בעיות בעולם המערבי שמוצף כרגע בזרים

הטבע יעשה את שלו כמו שהוא עשה עד עכשיו, הרעבים ימותו והאוכלוסיה שלהם תצטמצם להיות קטנה והם כבר לא יהיו רעבים, אם נאכיל אותם
ובנוגע למלחמות אזרחים, תראי מה קרה בעירק, האמריקאים נכנסו לשם השאירו אוכלוסיה שגידלה דיקטטור לגדל ג'יאהד קיצוני, בראבו, אם הם יעשו את זה שוב את רק יכולה לדמיין מה תהיה המפלצת הבאה, תנו להם למות ולגוועה, כל ציוויליזציה מגיעה לזה.

אתה יכול להתייחס במדויק?

ומה תגידי לאנשים שגדלו על מערכת מוסר מוסלמית ג'יאהדיסטית ומכריחים אותם לירות ל"בוגדים לא מוסלמים" בראש?

התייחסתי למה שאמרת על חינוך, למען האמת אתה נתת דוגמאות טובות ללמה זה מיותר.
המוסר של הג'יהדיסטים)

לא בדיוק, אני לא אוהב את המונח "רוע" באופן כללי.
זה פשוט ישרת את האינטרסים שלי שיהיו פחות רוצחים ואנסים בעולם, לא מטעמים מוסריים, מטעמים הישרדותיים.
הם מסכנים אותי ולכן לא היה אכפת לי שירצחו אותם.
אוקיי אז גם כללי מוסר כלפי בעלי חיים יכולים להביא תועלת.
אתה לא חושב שהצדקת התעללות בבעלי חיים למטרות הנאה יכולה להוביל להצדקה של התעללות גם בבני אדם?
אדם ששורף כלב למוות שזה מביא לו הנאה רגעית, הוא לא עלול לפגוע גם בבן אדם חלש ממנו למטרות הנאה?
אנחנו עושים פה קישור לסאדיזם.

• פותח/ת השרשור
התייחסתי למה שאמרת על חינוך, למען האמת אתה נתת דוגמאות טובות ללמה זה מיותר.
המוסר של הג'יהדיסטים)
הם עושים את זה בצורה מדויקת, פשוט שונה מדרכי המוסר שלנו בלשון המעטה.

אתה רוצה לומר לי שלבן שלך אתה תגיד מגיל קטן שמוסר הוא אובייקטיבי?
זה דבר מורכב, אתה קודם צריך לחנך אותו מה טוב ורע בעיניך ורק אז כשיתפתח לחשוף אותו למורכבות החיים ולניהליזם בקיצור.
אתה לא חושב שהצדקת התעללות בבעלי חיים למטרות הנאה יכולה להוביל להצדקה של התעללות גם בבני אדם?
אדם ששורף כלב למוות שזה מביא לו הנאה רגעית, הוא לא עלול לפגוע גם בבן אדם חלש ממנו למטרות הנאה?
אני מסכים איתך, אני גם מאמין שאנשים שמרגישים סיפוק מהתעללות גם בחיות הם מבחינתי על טווח הרוע.
אבל שחיטה לאכילה, זה משהו אחר...

הם עושים את זה בצורה מדויקת, פשוט שונה מדרכי המוסר שלנו בלשון המעטה.

אתה רוצה לומר לי שלבן שלך אתה תגיד מגיל קטן שמוסר הוא אובייקטיבי?
זה דבר מורכב, אתה קודם צריך לחנך אותו מה טוב ורע בעיניך ורק אז כשיתפתח לחשוף אותו למורכבות החיים ולניהליזם בקיצור.

אני אלמד אותו לפקפק בהכל ולשאת בתוצאות של המעשים שלו.
ככה הוא יבין שרצח זה לא משתלם (ברוב המקרים) ושלא יוכלו לקנות אותו במוסר ג'יהדיסטי וכו.

אתה יכול להתייחס במדויק?

מהי ההגדרה ל"סובבים" אותך..?
כלומר, מתי תתערב וממש תפעל על מנת להגן על אותח אדם קרוב - מהו הגבול- כשהמרחק הוא בינך לבין מישהו ממדינה צמודה לך/ מאותה מדינה/ מאותו יישוב/ משפחה?

• פותח/ת השרשור
אני אלמד אותו לפקפק בהכל ולשאת בתוצאות של המעשים שלו.
ככה הוא יבין שרצח זה לא משתלם (ברוב המקרים) ושלא יוכלו לקנות אותו במוסר ג'יהדיסטי וכו.
זה טוב, אבל כשהוא בן 3 צמצם את זה ל"להרביץ לאחותך זה לא יפה"

לא בהכרח, לא ידוע לי שיש קורולציה בין המקרים.

אני אגיד שבחברה שלהם יש התדרדרות מוסרית
לא בהכרח, לא ידוע לי שיש קורולציה בין המקרים.
התעללות בבעלי חיים לשם הנאה זה סימפטום לסאדיזם

• פותח/ת השרשור
מהי ההגדרה ל"סובבים" אותך..?
כלומר, מתי תתערב וממש תפעל על מנת להגן על אותח אדם קרוב - מהו הגבול- כשהמרחק הוא בינך לבין מישהו ממדינה צמודה לך/ מאותה מדינה/ מאותו יישוב/ משפחה?
זה מורכב, כמו כל הדברים בעולם ונכנס גם לפוליטיקה,
מדינה שכנה? אויבת? ידידה? הסכם סחר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית