הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת הניהליזם.

• פותח/ת השרשור
אם אתה בטוח בזה שאיכות חיים של טבעוני נמוכה בממוצע מזה של אוכל בשר- תעביר לי מחקר כזה..
ומה הקשר אום שמום? הגיון פשוט- עד שהפרה מגיעה אלייך לצלחת מאביסים אותה בדגנים, נדרשים גם כמויות גדולות של מים..
בסופו של דבר יותר משאבים מנוצלים.
אין מה לעשות, אנחנו צריכים בשר, גם דלק זה לא אידיאלי ובינתיים אין כל כך תחליף...

• פותח/ת השרשור
תגדיר חייבים בשר
ותוכיח. מחקר אמין ואובייקטיבי ולא איזה סרטון.
@Moshe
@Tom
תעזרו לי בזה אני מחפש בנרות.

בכל אופן כל העולם אוכל בשר, זה לא טיעון אבל זה הנורמה, זה נצרך,
טבעונים בדרך כלל טוענים שאכילת בשר היא לא בריאה, אל תשבי סתם ותביאי את מחקרים התומכים בעמדה הזאת.
כלומר אנחנו יכולים להסתדר גם בלי פחמימות, אז למה שלא נפסיק לגדל חיטה? גם זאת מזהמת ודורשת משאבים.

מכל המחקרים שאני בודק על השוואה בין טבעונים לאוכלי כל אין בידוד משתנים אידאלי, ידוע שאמריקאים נורמלים אוכלים שטויות, צמחונים וטבעוניים שמים לב לתזונה שלהם.
צריך מחקר שנעשה על אנשים שאוכלים את אותם המאקרו נוטריינט אך ממקורות שונים, האחד מבשר ומן החי והשני
מהצומח.

נערך לאחרונה:
בכל אופן כל העולם אוכל בשר, זה לא טיעון אבל זה הנורמה, זה נצרך,

500 מיליון בודהיסטים לא נחשבים בעינך? כמות נכבדה של יפנים? שאר הצמחונים בעולם?

טבעונים בדרך כלל טוענים שאכילת בשר היא לא בריאה

זאת כבר הכללה. אני חושב שיותר טבעונים "עוברים צד" מסיבות הומניות אבל בשביל זה צריך סקר רחב היקף.

למען הסר ספק, אני לא צמחוני ולא טבעוני.

@NonCivilized
אני לא טענתי שאכילת בשר היא לא בריאה. השיקולים שלי הם לא בריאותיים. למה שאני אצטרך להוכיח משהו שאני אפילו לא טוענת?

אתה לעומת זאת, טענת שחייבים לצרוך בשר.. אז אתה צריך להוכיח זאת..

ולגבי החיטה.. אתה מודע לכך שכאשר מאביסים את בעל החיים בדגנים מגדלים שדות שלמים בשביל זה נכון?

• פותח/ת השרשור
@NonCivilized
אני לא טענתי שאכילת בשר היא לא בריאה. השיקולים שלי הם לא בריאותיים. למה שאני אצטרך להוכיח משהו שאני אפילו לא טוענת?

אתה לעומת זאת, טענת שחייבים לצרוך בשר.. אז אתה צריך להוכיח זאת..

ולגבי החיטה.. אתה מודע לכך שכאשר מאביסים את בעל החיים בדגנים מגדלים שדות שלמים בשביל זה נכון?
אז אנחנו צריכים להפסיק לצרוך בשר כי זה מזהם את הסביבה?

אז אנחנו צריכים להפסיק לצרוך בשר כי זה מזהם את הסביבה?
שאלת מה יכול רציונלי עבור חברה להפוך אכילת בשר- אם מתייחסים לשיטת הגידול הנפוצה כיום- ללא מוסרית..
אז כן, זה יכול להיות שיקול בעד במצב הנוכחי.
אם צריכים או חייבים? תלוי בנסיבות. כרגע יש לזה השלכות סביבתיות גדולות.. אבל זה יכול להישתנות. אם למשל בשר מעבדה יהיה זמין ויזהם פחות אפילו מטבעונות..
הכל יכול להישתנות..

עשיתם לי חשק ל"איציק הגדול" ביפו 😋🍴
🤤
1534514-5.jpg

• פותח/ת השרשור
שאלת מה יכול רציונלי עבור חברה להפוך אכילת בשר- אם מתייחסים לשיטת הגידול הנפוצה כיום- ללא מוסרית..
אז כן, זה יכול להיות שיקול בעד במצב הנוכחי.
אם צריכים או חייבים? תלוי בנסיבות. כרגע יש לזה השלכות סביבתיות גדולות.. אבל זה יכול להישתנות. אם למשל בשר מעבדה יהיה זמין ויזהם פחות אפילו מטבעונות..
הכל יכול להישתנות..
גם שריפת דלק מאובנים מזהמת, אני לא רואה אותך מכבה את המזגן.
גם הולדת ילדים מזהמת, הדבר הכי מזהם הוא פיצוץ אוכליסין.
לא סיבה מספיק טובה לעומת התועלת, התועלת היא כמובן אוכל ותזונה.

גם שריפת דלק מאובנים מזהמת, אני לא רואה אותך מכבה את המזגן.
גם הולדת ילדים מזהמת, הדבר הכי מזהם הוא פיצוץ אוכליסין.
לא סיבה מספיק טובה לעומת התועלת, התועלת היא כמובן אוכל ותזונה.
כמובן שהשיקול אצלי הוא לא רק סביבתי.. זה צירוף של כמה שיקולים + העובדה שטבעונות לא פוגעת בי אישית..
והטענות "גם זה מזהם.. וגם זה מזהם.."
הן לא שקולות ולא רק זה- זה לא סותר. אפשר לנסות להשתפר בעוד תחומים.. תכלס גם לרוב הטבעונים שאני מכירה יש מודעות אקולוגית בתחומים נוספים.. לעומת רוב הקרניבורים שיש לי איתם היכרות ולא אכפת להם מנושא הסביבה.

ועל הקטע של הילדים אני שנים אומרת שאני אוותר.. החלום שלי זה לאמץ.. נקווה שלא יתפקששו התכניות 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית