הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם לשנות תוכנית אימונים או לא

• פותח/ת השרשור E60d
  • פורסם בתאריך

E60d

משתמש קבוע
1,369
43
נק' מוניטין:
64
1,369
43
התחלתי להתאמן לפני 3 וחצי - 4 חודשים מ0
זאת אומרת מתאמן מתחיל, התחלתי בתור חיטוב .
התופעה הנפוצה בתור מתאמן מתחיל היא שגם בחיטוב התנפחתי מבחינת מסת שריר כי כל השרירים התעוררו לי.
עכשיו כבר חודש שאני תקוע על אותם משקלים ומשמר אותם ולא עולה יותר (בהתחלה קפצתי מיום ליום בפלטות )
התוכנית שעשיתי עד עכשיו היא fbw למתחילים.
לפני 3 חודש וחצי :
1.74
69.5
אחוז שומן לא יודע..
כרגע :
1.74
64.5
אחוז שומן ירד משמעותית אבל עדיין יש כרס תחתונה (פתחתי אשכול עם תמונות לא מזמן)
המטרה, וגם משה המליץ לי לרדת עוד 5 קילו, להגיע בעצם ל60 ואז להתחיל מסה עצבנית וארוכה. השאלה שלי האם לעבור לתוכנית ab כרגע אולי זה יגרום לי להרגיש יותר שינוי משמעותי כי כרגע אני מרגיש תקוע..
מבחינת תזונה אין בעיה אני בגירעון קבוע של 500 קלוריות יורד בערך חצי קילו בשבוע.
או להמשיך fbw עד ה60 קילו ואז במסה המשוגעת להתחיל ab.
בעצם ההתלבטות היא מתי להתחיל את הab , עכשיו או בסוף החיטוב שזה יהיה בערך עוד חודש וחצי אני מאמין (עד ל60 קילו)
אשמח לייעוץ
עריכה : אחוז שומן התחלתי בערך 21-22% (הייתי עם 0 מסת שריר, והייתי פעם שמן אז כולי נוזלי + עור רפוי, לכן הייתי חייב להתחיל חיטוב בשביל להוריד את כל הנוזלים ולהתחיל מסה מהאידאל)

אני חושב שהתשובה להאם להחליף תוכנית היא מאד ברורה. אם אתה תקוע בתוכנית (אחרי ריסט-שניים) תחליף תוכנית. אם אתה מתקדם בתוכנית תישאר בא.
לגבי חיטוב או מסה, אני פשוט ממליץ לך לאכול בריא ומאוזן (גירעון קל) עד שתוריד את העודפים ו אחרי זה תעבור לפלוס לא גדול מידי

• פותח/ת השרשור
אני חושב שהתשובה להאם להחליף תוכנית היא מאד ברורה. אם אתה תקוע בתוכנית (אחרי ריסט-שניים) תחליף תוכנית. אם אתה מתקדם בתוכנית תישאר בא.
לגבי חיטוב או מסה, אני פשוט ממליץ לך לאכול בריא ומאוזן (גירעון קל) עד שתוריד את העודפים ו אחרי זה תעבור לפלוס לא גדול מידי
מה זה ריסט?
ולא כדאי לחכות למסה?

ריסט זה כשאתה מנסה לעלות משקלים לפי התוכנית ולא מצליח אז מורידים 10%-15% ומעלים שוב בצורה הדרגתית.
עם מה לחכות למסה?

• פותח/ת השרשור
ריסט זה כשאתה מנסה לעלות משקלים לפי התוכנית ולא מצליח אז מורידים 10%-15% ומעלים שוב בצורה הדרגתית.
עם מה לחכות למסה?
אני מתכוון, בחיטוב אני אמור לעלות עוד ועוד במשקלים? הרי אני בגירעון, אולי בעצם זה הזמן לעבור למסה? כשנתקעים במשקלים? אני לא כל כך יודע איך זה עובד..
שאלתי אם לחכות למסה מבחינת תוכנית הab, או שעדיף כבר עכשיו באמצע (אמצע-סוף) החיטוב לעבור לתוכנית ab.
אני לא יודע מה הקריטריונים לדעת אם להתחיל או לא כי כולפ מסבירים לי שבחיטוב יורדים במשקלים אבל האש יורד אז זה המטרה עד למסה.

בעיקרון בחיטוב קצב עלית הצדקלים יורד משמעותית ולפעמים נעצר. אבל בגלל שאתה יחסית מתחיל אני חושב שיש לך עוד מקום לעלות במשקלים.
לגבי מסה או חיטוב כבר אמרתי לך את דעתי, תעשה איך שאתה מרגיש.
ולגבי תוכנית, ab זה כללי מידי,אני לא באמת יודע מה היא כוללת. אם אתה הולך ל חיטוב תשתדל שלא להעמיס יותר מידי באימונים ושקצב ההתקדמות יהיה מתון יותר

• פותח/ת השרשור
בעיקרון בחיטוב קצב עלית הצדקלים יורד משמעותית ולפעמים נעצר. אבל בגלל שאתה יחסית מתחיל אני חושב שיש לך עוד מקום לעלות במשקלים.
לגבי מסה או חיטוב כבר אמרתי לך את דעתי, תעשה איך שאתה מרגיש.
ולגבי תוכנית, ab זה כללי מידי,אני לא באמת יודע מה היא כוללת. אם אתה הולך ל חיטוב תשתדל שלא להעמיס יותר מידי באימונים ושקצב ההתקדמות יהיה מתון יותר
אוקי אז אני אסביר .
כרגע אני עובד fbw , הכוונה ראשון שלישי חמישי עובד על כל השרירים, כולל רגליים, גב, חזה, כתפיים, יד אחורי, יד קדמי , בטן
עכשיו אולי כדאי לשנות את התוכנית לab ככה:
ראשון שני רביעי חמישי
A- חלק קדמי
B- חלק אחורי
4 פעמים בשבוע , מה יניב לי יותר נכונות לחיטוב? המטרה שלי זה לשרוף כמה שיותר אש עד למסה.

לרדת בשומן תלוי בתזונה שלך ולא באימונים.

אם השאלה שלך איזו תוכנית תשמר לך את משקלי העבודה הייתי נשאר עם fbw כי ab זו לא תוכנית לכוח אלה למסה.

אם השאלה שלך איזו תוכנית תעלה אותך במסת שריר בצורה האידיאלית בזמן החיטוב אז אני לא יודע )אם י בכלל תוכנית כזאת)

• פותח/ת השרשור
לרדת בשומן תלוי בתזונה שלך ולא באימונים.

אם השאלה שלך איזו תוכנית תשמר לך את משקלי העבודה הייתי נשאר עם fbw כי ab זו לא תוכנית לכוח אלה למסה.

אם השאלה שלך איזו תוכנית תעלה אותך במסת שריר בצורה האידיאלית בזמן החיטוב אז אני לא יודע )אם י בכלל תוכנית כזאת)
אז זה קצת מסתבך אותי..
אני מחפש לסיים את החיטוב עם מקסימום מסת שריר ומינימום אש, כמובן שהכל ברמת ההיגיון .
Ab או להמשיך בfbw?
כי מבחינת תזונה אני אוכל בדיוק כמו שצריך, גירעון של 500 קלוריות , אולי בנוסף אתה חושב שצריך להקטין את הגירעון ל300 נגיד?

Ab ו fbw זה שמות של חלוקת האימונים ולא אימונים ספציפיים ולכן אני לא יודע מ בדיוק אתה עושה.
חוץ מזה אל תבנה להעלות מסת שריר בחיטוב אלה במקרה הטוב לשמר.

אני אישית אוהב יותר את הfbw למיניהם אבל אני סובייקטיבי.

אני אסכם לך שלא תסתבך: לך על גירעון קלורי מתון (300-400) ותמשיך אם תוכנית כלשהי (לא יודע להגיד לך איזו בדיוק, יש בפורטל תוכניות למיטוב קח אחת מהן).
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
Ab ו fbw זה שמות של חלוקת האימונים ולא אימונים ספציפיים ולכן אני לא יודע מ בדיוק אתה עושה.
חוץ מזה אל תבנה להעלות מסת שריר בחיטוב אלה במקרה הטוב לשמר.

אני אישית אוהב יותר את הfbw למיניהם אבל אני סובייקטיבי.

אני אסכם לך שלא תסתבך: לך על גירעון קלורי מתון (300-400) ותמשיך אם תוכנית כלשהי (לא יודע להגיד לך איזו בדיוק, יש בפורטל תוכניות למיטוב קח אחת מהן).
בהצלחה
הבנתי אותך חבר, אני הבנתי שבab אני בעצם אתקדם מהר יותר, הכוונה שבגלל שאני עובד 4 פעמים בשבוע אפילו שזה לא על כל השרירים, אז זה יוצא יותר עבודה כי זה יותר עבודה על כל שריר בנפרד .
אני אשאל שאלה אחרונה לסיכום , על פי מה יודעים האם אפשר לעבור למסה?
כי הייתי ממש נוזלי כשהתחלתי להתאמן, ועכשיו אני יחסית יבש מאז, אבל עדיין יש כרס וציצי נופל (אם באמת בא לך לראות זה באשכול התמונות שפתחתי אתה תבין מה זה כרס וציצי רציני..) , צדדים נעלמו יחסית, אבל עוד מרגיש נוזלי .
לא יודע מתי אפשר לדעת שצריך לעבור למסה. זאת השאלה האחרונה שלי
תודה רבה על העקביות!

הבנתי אותך חבר, אני הבנתי שבab אני בעצם אתקדם מהר יותר, הכוונה שבגלל שאני עובד 4 פעמים בשבוע אפילו שזה לא על כל השרירים, אז זה יוצא יותר עבודה כי זה יותר עבודה על כל שריר בנפרד .
אני אשאל שאלה אחרונה לסיכום , על פי מה יודעים האם אפשר לעבור למסה?
כי הייתי ממש נוזלי כשהתחלתי להתאמן, ועכשיו אני יחסית יבש מאז, אבל עדיין יש כרס וציצי נופל (אם באמת בא לך לראות זה באשכול התמונות שפתחתי אתה תבין מה זה כרס וציצי רציני..) , צדדים נעלמו יחסית, אבל עוד מרגיש נוזלי .
לא יודע מתי אפשר לדעת שצריך לעבור למסה. זאת השאלה האחרונה שלי
תודה רבה על העקביות!
שאלה מה יותר חשוב לך, להוריד את השומן העודף או להתחזק ולגדול יחד עם השומן העודף ו לאחר מספר חודשים להתחטב..

• פותח/ת השרשור
שאלה מה יותר חשוב לך, להוריד את השומן העודף או להתחזק ולגדול יחד עם השומן העודף ו לאחר מספר חודשים להתחטב..
חד משמעית, להוריד את השומן עודף קודם ורק רז להתחיל מסה משוגעת , כאילו שיהיה צי את הבסיס המושלם למסה, בלי שומן מיותר .. כי אני בא מעבר מאוד שמן אז יש לי עודפי עור ואני רוצה לעשות את המקסימום בחיטוב .. השאלה מתי נדע שזה הגבול.
מה לעשות?

חד משמעית, להוריד את השומן עודף קודם ורק רז להתחיל מסה משוגעת , כאילו שיהיה צי את הבסיס המושלם למסה, בלי שומן מיותר .. כי אני בא מעבר מאוד שמן אז יש לי עודפי עור ואני רוצה לעשות את המקסימום בחיטוב .. השאלה מתי נדע שזה הגבול.
מה לעשות?
כמו שאמרתי, אם אתה רוצה לרזות קודם כל אז תעשה חיטוב עד שתוריד מספיק אחוז שומן (רד ל15-20%) ולגבי עור עודף מציעה לפנות לרופא עור.

חבל על הזמן שלו. אין תרופה לעודפי עור אלא ניתוח (לא פשוט) שספק אם מישהו יציע לבחור בן 18 כי יש סיכוי שהם יקטנו קצת עם הזמן.
כן, למען האמת גם אני חושב, מצד שני מי אנחנו שנגיד לו את זה.

• פותח/ת השרשור
דניאל ויהושע.
כן, למען האמת גם אני חושב, מצד שני מי אנחנו שנגיד לו את זה.
אני פשוט אראה לכם איך זה נראה.. העור רפוי שלי לא במצב קטלני עכשיו.. אבל קיים.
בגלל הכרס הזו שיש לי אני רוצה להמשיך בחיטוב עד לאש מינימאלי (שדרך אגב כרגע אין לי מושג מה האש שלי) .
כרגע אני שוקל 64.5 שזה מאוד רזה ידוע. משה המליץ לי להגיע ל60-61 קילו , אני מאמין שזה בשביל להגיע למסה בבסיס מושלם.
מה דעתכם? מה אש שלי? מתי מסה?

קבצים מצורפים

• image.jpg
    image.jpg
    KB 25.8 · צפיות: 134
  • image.jpg
    image.jpg
    KB 28.1 · צפיות: 126
  • image.jpg
    image.jpg
    KB 22.4 · צפיות: 134
  • image.jpg
    image.jpg
    KB 30.6 · צפיות: 133
אני פשוט אראה לכם איך זה נראה.. העור רפוי שלי לא במצב קטלני עכשיו.. אבל קיים.
בגלל הכרס הזו שיש לי אני רוצה להמשיך בחיטוב עד לאש מינימאלי (שדרך אגב כרגע אין לי מושג מה האש שלי) .
כרגע אני שוקל 64.5 שזה מאוד רזה ידוע. משה המליץ לי להגיע ל60-61 קילו , אני מאמין שזה בשביל להגיע למסה בבסיס מושלם.
מה דעתכם? מה אש שלי? מתי מסה?

חביבי, אתה לא צריך חיטוב. אתה צריך מסה בכל הכח. תמצא תוכנית שאתה אוהב וכנס לפלוס קלורי (נקי ולא מוגזם) ואני מאמין והכלום עור עודף שיש לך יעלם מעצמו.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור

חביבי, אתה לא צריך חיטוב. אתה צריך מסה בכל הכח. תמצא תוכנית שאתה אוהב וכנס לפלוס קלורי (נקי ולא מוגזם) ואני מאמין והכלום עור עודף שיש לך יעלם מעצמו.

בהצלחה
אתה בטוח שלא כדאי להוריד עוד איזה 4 קילו בשביל להגיע לאש מינימאלי ביותר ? אני מרגיש נוזלי ביותר עדיים במצב רפוי ורגיל..
בנוסף, מה האחוז שומן שלי להערכתך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית