הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Bench Press - עזרה לגבי טכניקה וייצוב המוט

daniel4998

משתמש מתחיל
14
2
נק' מוניטין:
2
14
2
שלום, רציתי לדעת איך אני יכול לשפר את הטכניקה שלי בבנץ' פרס.
הטכניקה לא גרועה אך לא טובה, יד שמאל שלי (החלשה יותר) עולה טיפה אחרי יד ימין (יד ימין גבוהה יותר).
עכשיו הבנתי שעבודה עם דאמבלים יכולה לשפר את יכולת היציבה שלי בתרגיל, אז התחלתי לעבוד עם דאמבלים בשיפוע חיובי כתרגיל עזר.
בכל מקרה, רציתי לדעת האם יש טיפ כלשהו שיכול לעזור לי להגיע לטכניקה לא מושלמת אך בהחלט טובה יותר מהנוכחית.
אם חשוב לדעת אני בן 15, במכון כושר כ3 חודשים, במשך שבועיים-שלוש הייתי עם תוכנית FBW ואז עברתי לAB.
לגבי משקלים אני לא יודע איפה אני עומד אבל אני מניח שלא כלכך גבוה לגילי, אני שוקל 58 קילו וגובה 1.73, (התחלתי 52).
אז לגבי המשקלים, אני עושה 4X8 סט ראשון 10 כל צד והשני 11.25 כל צד, ושני הסטים האחרונים 12.5 כל צד (יש לציין כי זה בשיפוע ניטרלי).
אני לא מרגיש שהמשקל ממש כבד בשבילי אבל אני מרגיש שאני מבזבז המון כוח בלייצב את המוט.
עזרה בבקשה 😃
תודה.

נ.ב רציתי לדעת האם אני צריך לשנות את מספר הסטים והחזרות, מה הטווח היעיל ביותר.

שלום, רציתי לדעת איך אני יכול לשפר את הטכניקה שלי בבנץ' פרס.
הטכניקה לא גרועה אך לא טובה, יד שמאל שלי (החלשה יותר) עולה טיפה אחרי יד ימין (יד ימין גבוהה יותר).
עכשיו הבנתי שעבודה עם דאמבלים יכולה לשפר את יכולת היציבה שלי בתרגיל, אז התחלתי לעבוד עם דאמבלים בשיפוע חיובי כתרגיל עזר.
בכל מקרה, רציתי לדעת האם יש טיפ כלשהו שיכול לעזור לי להגיע לטכניקה לא מושלמת אך בהחלט טובה יותר מהנוכחית.
אם חשוב לדעת אני בן 15, במכון כושר כ3 חודשים, במשך שבועיים-שלוש הייתי עם תוכנית FBW ואז עברתי לAB.
לגבי משקלים אני לא יודע איפה אני עומד אבל אני מניח שלא כלכך גבוה לגילי, אני שוקל 58 קילו וגובה 1.73, (התחלתי 52).
אז לגבי המשקלים, אני עושה 4X8 סט ראשון 10 כל צד והשני 11.25 כל צד, ושני הסטים האחרונים 12.5 כל צד (יש לציין כי זה בשיפוע ניטרלי).
אני לא מרגיש שהמשקל ממש כבד בשבילי אבל אני מרגיש שאני מבזבז המון כוח בלייצב את המוט.
עזרה בבקשה 😃
תודה.

נ.ב רציתי לדעת האם אני צריך לשנות את מספר הסטים והחזרות, מה הטווח היעיל ביותר.

בנוסף ל @White Walker , מציע לך לוודא שהשכמות ממוקמות בצורה נכונה ומאוזנת על הספסל ושהידיים תופסות את המוט במרחק שווה מהאמצע.

• פותח/ת השרשור
חזרתי לפני כמה זמן מאימון וחבר שבא איתי אמר לי שמהזוית שלו רואים שיש שיפור באיזון ובייצוב של המוט, כנ"ל גם בדאמבלים (אפילו הייתה התקדמות - 2 סטים מלאים ללא עזרה עם 12.5 כל צד, ובדאמבלים 18 כל יד במקום 15.)
תודה רבה על העצות ! לדעתי הבעיה הייתה בשכמות שהנחתי אותם בצורה לא מאוזנת, לכן התקשתי לייצב קצת.

חזרתי לפני כמה זמן מאימון וחבר שבא איתי אמר לי שמהזוית שלו רואים שיש שיפור באיזון ובייצוב של המוט, כנ"ל גם בדאמבלים (אפילו הייתה התקדמות - 2 סטים מלאים ללא עזרה עם 12.5 כל צד, ובדאמבלים 18 כל יד במקום 15.)
תודה רבה על העצות ! לדעתי הבעיה הייתה בשכמות שהנחתי אותם בצורה לא מאוזנת, לכן התקשתי לייצב קצת.
מתי כבר הספקת לבדוק? פתחת את הפוסט לפני שעה וחצי.

• פותח/ת השרשור
מתי כבר הספקת לבדוק? פתחת את הפוסט לפני שעה וחצי.
לא הבנתי מה לא הבנת...
חיכיתי שיגיבו כדי שאני אוכל לנסות את זה היום בחדר כושר כי גם ככה היה לי אימון, אז ישר שהגיבו יצאתי...
שעה וחצי זה אימון יחסית ארוך... בדרך כלל לוקח לי שעה - שעה ורבע.
אגב פתחתי את האשכול ב11:42 אחי.
שאלה נוספת זה לגבי הנפח, כמה סטים וכמה חזרות יהיו היעילים ביותר ?
כרגע אני עושה 4X8 לחיצה עם מוט ו - 3X8 עם דאמבלים בשיפוע חיובי.

נערך לאחרונה:
לא הבנתי מה לא הבנת...
חיכיתי שיגיבו כדי שאני אוכל לנסות את זה היום בחדר כושר כי גם ככה היה לי אימון, אז ישר שהגיבו יצאתי...
שעה וחצי זה אימון יחסית ארוך... בדרך כלל לוקח לי שעה - שעה ורבע.
אגב פתחתי את האשכול ב11:42 אחי..

צודק, התבלבלתי בשעה..

שאלה נוספת זה לגבי הנפח, כמה סטים וכמה חזרות יהיו היעילים ביותר ?
כרגע אני עושה 4X8 לחיצה עם מוט ו - 3X8 עם דאמבלים בשיפוע חיובי.
באיזו תוכנית אתה?ab?

שמע,כמות נפח אידאלית זה עניין מאד אינדוידואלי, יש אנשים שיכולים להעמיס המון נפח ולהאושש מהר ולהמשיך להתקדם ויש כאלה ויכולים לשאת הרבה פחות (אחרת הם יפצעו או סתם לא יצליחו לעבוד בצורה יעילה). אם אתה לא מכיר את עצמך מספיק טוב כדי לדעת איך הגוף שלך יגיב (כנראה שאתה לא..) קח תוכנית מהפורטל ותעבוד איתה..
בקשר לחזרות, נהוג להחשיב 8-12 חזרות לטובות ביותר עבטור נפח אבל צריך לשלב גם תרגילים בחזרות נמוכות ולפעמים גם תרגילים בחזרות גבוהות יותר.

• פותח/ת השרשור
שמע,כמות נפח אידאלית זה עניין מאד אינדוידואלי, יש אנשים שיכולים להעמיס המון נפח ולהאושש מהר ולהמשיך להתקדם ויש כאלה ויכולים לשאת הרבה פחות (אחרת הם יפצעו או סתם לא יצליחו לעבוד בצורה יעילה). אם אתה לא מכיר את עצמך מספיק טוב כדי לדעת איך הגוף שלך יגיב (כנראה שאתה לא..) קח תוכנית מהפורטל ותעבוד איתה..
בקשר לחזרות, נהוג להחשיב 8-12 חזרות לטובות ביותר עבטור נפח אבל צריך לשלב גם תרגילים בחזרות נמוכות ולפעמים גם תרגילים בחזרות גבוהות יותר.
כרגע אני חושב שהתאוששות שלי סבירה למדיי, אתה מציע לנסות לעשות שבוע עם חזרות נמוכות ? כמו 5X5

כרגע אני חושב שהתאוששות שלי סבירה למדיי, אתה מציע לנסות לעשות שבוע עם חזרות נמוכות ? כמו 5X5
לא, אתה לא תדע כלום מעבודה של שבוע.
תבחר תוכנית אחת שבנויה טוב ותעבוד בא עד שתמצא (פיזית, לא בראש).

• פותח/ת השרשור
לא, אתה לא תדע כלום מעבודה של שבוע.
תבחר תוכנית אחת שבנויה טוב ותעבוד בא עד שתמצא (פיזית, לא בראש).
איך אני אוכל לדעת איזה טווח חזרות הכי מתאים לי, הרי אתה מציע לדבוק בתוכנית אחת מסוימת.

• פותח/ת השרשור
אתה מנסה בעיקר לגדול או בעיקר להתחזק?
לגדול, שונא להיות בקטגוריית "תת משקל" למרות שעכשיו אני במצב יותר טוב...
בכל מקרה שעם הגדילה אתה נהיה חזק יותר (כל עוד זה עלייה נקייה).

• פותח/ת השרשור
אתה חושב שאני יכול לעבור לABC, או שזה עוד לא לרמה שלי ?
ואם לא, מה בדיוק השלב שבו צריך לעבור?
לדעתי עוד לא, לדעתי אחרי תוכנית שתיים של AB או FBW תשקול לעבור.

אל תהיה בגישה של כמה שיותר פיצולים/ימים בשבוע/חומצות חלב/כמה אתה עייף/... זה יותר טוב. תעבוד בצורה נכונה, מאוזנת ומתונה וככה תתקדם הכי מהר לטווח הארוך

• פותח/ת השרשור
לדעתי עוד לא, לדעתי אחרי תוכנית שתיים של AB או FBW תשקול לעבור.

אל תהיה בגישה של כמה שיותר פיצולים/ימים בשבוע/חומצות חלב/כמה אתה עייף/... זה יותר טוב. תעבוד בצורה נכונה, מאוזנת ומתונה וככה תתקדם הכי מהר לטווח הארוך
תודה רבה על הטיפים, אבל מה הכוונה בלעבור תוכנית-שתיים ?

אתה בוחר למשל FBW מהקישור שהבאתי, מתאמן מספר חודשים ואז מרגיש ואתה כבר לא מתקדם בא ואתה רוצה לגוון אז אתה עובר לAB כשלהו ואחרי מספר חודשים אתה ממצא גם אותו.. לאחר מכן אתה כבר קצת יותר חזק ובנוי ממה שהיית בהתחלה וזה הזמן לעבור לABC.
זו רק דוגמא.

• פותח/ת השרשור
אתה בוחר למשל FBW מהקישור שהבאתי, מתאמן מספר חודשים ואז מרגיש ואתה כבר לא מתקדם בא ואתה רוצה לגוון אז אתה עובר לAB כשלהו ואחרי מספר חודשים אתה ממצא גם אותו.. לאחר מכן אתה כבר קצת יותר חזק ובנוי ממה שהיית בהתחלה וזה הזמן לעבור לABC.
זו רק דוגמא.
אוקיי, תודה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית