הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קראתי את המאמרים על חיטוב אבל לא יודע איך להתחיל.

Yakov_98

משתמש מתחיל
273
6
נק' מוניטין:
6
273
6
אני מתאמן כמעט 4 חודשים שבוע הבא אני יהיה 4 חודשים וירדתי עד עכשיו 15.9 קילו מ91.5 ואני רואה שיפור במראה אבל אני צריך לרדת עוד באמת שעוד אל תסתכלו רק על הנתונים של הגובה ומשקל שלי יש לי שומן בחזה ובבטן מותנים ועוד.
אני לא בחדר כושר אני מתאמן SW וכשור קרבי.
אני יכול להיפצע מהר מאוד כי האימונים חזקים בריצות הרוב ממש גורמים להתאמץ ויש כאבים ברגליים.
אני עובד 10 שעות ביום עבודה פיזית לא קשה לי ממש לא קשה לכולם שם אני יכול לסחוב הרבה אבל לא רוצה להגזים בשביל שיהיה לי כוח לאימוני כוח שלא יהיו לי כאבי גב.
אני קראתי פעם ועכשיו על התזונה ודבר ראשון כל הכבוד על ההשקעה וקראתי את הראיתי שרשמתם שלא לבקש תפריט אלא רק לעזור ואתם צודקים אתם לא חייבים כלום אני רוצה שתלמדו אותי לבנות תפריט ולא שתבנו לי רק עזרה איך להתחיל וללמוד לבנות תפריט ממש לבד אבל זה יהיה לי ממש קשה אני יסתבך ממש.
חשוב להזכיר אני רוצה שמישו יעזור לי לבנות ולא ותת לי תפריט גם אם תציעו אני לא ירצה לקבל ככה סתם כי זה מפגר כל הקטע זה ללמוד איך לעשות.
מצטער שאני לא עושה פסיקים ונקודות אני לא יודע איפה לשים אני דיסלקט וגם ההבנה לא משו אני הבנתי מה שכתבתם אבל עכשיו תגידו לי לבנות אני לא ידע מה לעשות בכלל ממש בכלל.
עוד משו אני חייב לדעת איך לגוון בתפריט ולא כל הזמן אותו דבר כי אני משתגע שהכל אותו דבר וגם הגוף אני רוצה להקיא ואני חושב על אבקת חלבון בשביל גיוון ולא כי זה יעשה אותי סוס.

איפה בדיוק כואבות לך הרגליים בזמן ריצה?
לגבי הגיוון, יש באתר פורום של מתכונים שווה להציץ. ובכלל תלמד ושים לב מה אתה אוכל ומה מכילה כל מנה. נכון זה קשה בהתחלה אבל עם הזמן כל פעם שתראה "אוכל" אתה בעצם תראה "חלבון, פחמימה, שומן, מינרלים.."
אתה יכול להשתמש באפלקיצייה: My Fitness Pal היא ממש טובה ויכולה לעזור לך לבדוק מה אתה אוכל וכמה.
וכל הכבוד על ההרזייה! רק תעשה לי טובה ואל תהיה בתפריט צום ותאכל נורמלי כל מהכל פשוט שמור על גירעון קלורי.
ובחיים אל תקרא לעצמך דיסלקט!

דבר ראשון כל הכבוד על ירידה של 15.9 קילו!
לגבי לבנות תפריט, בעיקרון אם קראת את המדריך לחיטוב אתה אמור לדעת בערך את הכמויות שאתה אמור להתחיל איתם של חלבון שומן פחמימה וקלוריות. אחר כך אתה בוחר מאכלים שאתה רוצה שיהיו בתפריט שלך כלומר מאכלים שאתה אוהב ומכניס אוצם למחשבון תזונה או לאפליקצייה כמו MYFITNESSPAL ובודק את הערכים היומיים (בהתחלה אפשר לבדוק את הסך היומי, בהמשך תחלק לארוחות איך שבא לך זה לא משנה). אם יש יותר מדי ערך מסוים (יותר מדי פחמימה, חלבון או שומן) אז אתה מוריד קצת מהמאכלים שעשירים בזה. אם יש מעט מדי אתה מוסיף מאכלים עשירים בזה (למשל - מאכלים עשירים בחלבון: בשרים למיניהם, יש עם יותר שומן ופחות שומן, ביצים, גבינות, טונה, דגים, אבקת חלבון. מאכלים עשירים בפחמימות: אורז, כוסמת, שיבולת שועל, פסטה, לחם. מאכלים עשירים בשומן: שמן זית, טחינה, גבינה צהובה (גם בחלבון), חלק מהבשרים, חמאת בוטנים טבעית, חמאה).
לגבי גיוון בתפריט אין שום בעיה להחליף מאכלים במאכלים אחרים כל עוד הערכים היומיים נשארים אותו דבר.
אפשר לעשות מה שאני עושה כשאני מחליט לספור קלוריות (אולי לא השיטה הכי טובה אבל אני סבבה עם זה), אני לא אוכל לפי תפריט אלא פשוט מכניס מה שאני אוכל כל ארוחה ל MYFITNESSPAL ולקראת אמצע-סוף היום אני רואה כמה אני אמור לאכול עוד מכל דבר בשביל להגיע לערכים שלי (לדעתי אבל צריך לדעת לפחות להעריך את כמויות והערכים בשביל לא להיות להיות בבעיה לקראת סוף היום).

• פותח/ת השרשור
איפה בדיוק כואבות לך הרגליים בזמן ריצה?
לגבי הגיוון, יש באתר פורום של מתכונים שווה להציץ. ובכלל תלמד ושים לב מה אתה אוכל ומה מכילה כל מנה. נכון זה קשה בהתחלה אבל עם הזמן כל פעם שתראה "אוכל" אתה בעצם תראה "חלבון, פחמימה, שומן, מינרלים.."
אתה יכול להשתמש באפלקיצייה: My Fitness Pal היא ממש טובה ויכולה לעזור לך לבדוק מה אתה אוכל וכמה.
וכל הכבוד על ההרזייה! רק תעשה לי טובה ואל תהיה בתפריט צום ותאכל נורמלי כל מהכל פשוט שמור על גירעון קלורי.
ובחיים אל תקרא לעצמך דיסלקט!
כואב לי בשוק של הרגל לא שיברי מאמץ.
תודה על האפליקציה אבל אני לא יודע אנגלית.
ואני לא צם אני יודע שזה הכי גרוע אני פשוט אוכל מתי שאני רעב אבל בהתחלה הייתי אוכל כל 4 שעות ועכשיו זה טבעי ואני שם לב שאני יכול לא לאכול הרבה זמן ואני רוצה תפריט שלא יצא מצב שאני אוכל ממש קצת כי זה לא בריא.
אני צריך עזרה בתפריט לא יודע בדיוק במה להתחיל למרות שפעם עשיתי אבל עדיין מישו עזר לי.
אני לא רוצה שיביאו לי תפריט אלא לעזור לבנות.
עכשיו אני לא יכול אני בדרך לעבודה.
דבר ראשון כל הכבוד על ירידה של 15.9 קילו!
לגבי לבנות תפריט, בעיקרון אם קראת את המדריך לחיטוב אתה אמור לדעת בערך את הכמויות שאתה אמור להתחיל איתם של חלבון שומן פחמימה וקלוריות. אחר כך אתה בוחר מאכלים שאתה רוצה שיהיו בתפריט שלך כלומר מאכלים שאתה אוהב ומכניס אוצם למחשבון תזונה או לאפליקצייה כמו MYFITNESSPAL ובודק את הערכים היומיים (בהתחלה אפשר לבדוק את הסך היומי, בהמשך תחלק לארוחות איך שבא לך זה לא משנה). אם יש יותר מדי ערך מסוים (יותר מדי פחמימה, חלבון או שומן) אז אתה מוריד קצת מהמאכלים שעשירים בזה. אם יש מעט מדי אתה מוסיף מאכלים עשירים בזה (למשל - מאכלים עשירים בחלבון: בשרים למיניהם, יש עם יותר שומן ופחות שומן, ביצים, גבינות, טונה, דגים, אבקת חלבון. מאכלים עשירים בפחמימות: אורז, כוסמת, שיבולת שועל, פסטה, לחם. מאכלים עשירים בשומן: שמן זית, טחינה, גבינה צהובה (גם בחלבון), חלק מהבשרים, חמאת בוטנים טבעית, חמאה).
לגבי גיוון בתפריט אין שום בעיה להחליף מאכלים במאכלים אחרים כל עוד הערכים היומיים נשארים אותו דבר.
אפשר לעשות מה שאני עושה כשאני מחליט לספור קלוריות (אולי לא השיטה הכי טובה אבל אני סבבה עם זה), אני לא אוכל לפי תפריט אלא פשוט מכניס מה שאני אוכל כל ארוחה ל MYFITNESSPAL ולקראת אמצע-סוף היום אני רואה כמה אני אמור לאכול עוד מכל דבר בשביל להגיע לערכים שלי (לדעתי אבל צריך לדעת לפחות להעריך את כמויות והערכים בשביל לא להיות להיות בבעיה לקראת סוף היום).
סבבה תודה אבל הבעיה באפליקציה שאני לא יודע אנגלית.
אני קראתי על החלבון,שומן ועוד אבל אני לא בטוח כמה חלבון,שומן,פחמימות ביום כפול כמה המשקל אני יודע שקראתי אבל עדיין להיות בטוח

סבבה תודה אבל הבעיה באפליקציה שאני לא יודע אנגלית.
אני קראתי על החלבון,שומן ועוד אבל אני לא בטוח כמה חלבון,שומן,פחמימות ביום כפול כמה המשקל אני יודע שקראתי אבל עדיין להיות בטוח
1.8-2 גרם חלבון, 0.8-1 גרם שומן
והיתר פחמימה

• פותח/ת השרשור
אם לא תסיים אז תסיים בארוחה הבאה.
סבבה.
שקמים בבוקר אז ארוחת בוקר כמה זמן יש לאכול שזה אומר שקמים כמה זמן זה נחשב ארוחת בוקר?
לחשב תערכים בגולינו זה בסדר?

שקמים בבוקר אז ארוחת בוקר כמה זמן יש לאכול שזה אומר שקמים כמה זמן זה נחשב ארוחת בוקר?
אני שוב מצטט את עצמי:
תחלק לארוחות איך שבא לך זה לא משנה
מה זה חשוב אחרי כמה זמן זה נחשב ארוחת בוקר?
לחשב תערכים בגולינו זה בסדר?
אני אישית לא השתמשתי בזה אבל הבנתי שיש כאן כאלה שסומכים עליו, נראה לי בסדר

• פותח/ת השרשור
אני שוב מצטט את עצמי:

סבבה תודה אני יתחיל לבנות שאני יסתבך אני יודיע.
אני שוב מצטט את עצמי:

שחכתי משו שחשוב מאוד לתפריט שזה כמה קלוריות לאכול ביממה.
אני יודע שמחשבים תגיל,גובה,מין ומשקל אבל הבעיה שהם שואלים רמת פעילות ואני לא יודע מה הרמת פעילות שלי אם היא בינונית,חלשה,גבוהה.
אני מתאמן לתחרות 10 ק"מ לא תוצאה וואו אני עדיין לא ב10 מקווה שהגיע לזה בקרוב.
אני גם עושה אימוני כוח sw ובאחריי ואני עובד בעבודה פיזית לי לא קשה אבל לחלק יהיה קשה.
אני אמור להתאמן כל יום לפי הסדר שלי אבל עכשיו לא יוצא בכלל בגלל שאחריי אין מתחיל בספטמבר וההכנה לתחרות אני מתאמן והsw.
אני רוצה לאכול 1700 קלוריות בערך כי אני רוצה לרדת 4 קילו כל חודש ולא קילו כל חודש.
אני ירדתי עד עכשיו כל חודש 4 קילו ושיפור ממש טוב בשומן ושריר גדל לא וואו אבל גדל.
מה אתה מציע בקשר לכמות קלוריות כי אני רוצה לרדת 4 קילו כל חודש ולא 1-2 קילו.
ואני לא בחדר כושר.

שחכתי משו שחשוב מאוד לתפריט שזה כמה קלוריות לאכול ביממה.
אני יודע שמחשבים תגיל,גובה,מין ומשקל אבל הבעיה שהם שואלים רמת פעילות ואני לא יודע מה הרמת פעילות שלי אם היא בינונית,חלשה,גבוהה.
אני מתאמן לתחרות 10 ק"מ לא תוצאה וואו אני עדיין לא ב10 מקווה שהגיע לזה בקרוב.
אני גם עושה אימוני כוח sw ובאחריי ואני עובד בעבודה פיזית לי לא קשה אבל לחלק יהיה קשה.
אני אמור להתאמן כל יום לפי הסדר שלי אבל עכשיו לא יוצא בכלל בגלל שאחריי אין מתחיל בספטמבר וההכנה לתחרות אני מתאמן והsw.
אני רוצה לאכול 1700 קלוריות בערך כי אני רוצה לרדת 4 קילו כל חודש ולא קילו כל חודש.
אני ירדתי עד עכשיו כל חודש 4 קילו ושיפור ממש טוב בשומן ושריר גדל לא וואו אבל גדל.
מה אתה מציע בקשר לכמות קלוריות כי אני רוצה לרדת 4 קילו כל חודש ולא 1-2 קילו.
ואני לא בחדר כושר.
לגבי חישוב RMR יש לך במדריך לחיטוב. לגבי כמה אתה שורף באימונים זה אני לא ממש יודע איך לחשב. השיטה הכי פשוטהזה לעשות תפריט עם מספר קלוריות שאתה חושב שבסדר להתחיל ממנו ולראות שבוע-שועיים את קצב הירידה. אם ירדת יותר מדי אז תעלה קצת אם ירדת מעט מדי אז תוריד קצת.
בכל מקרה לדעתי במשקל גוף של 75 לרדת 4 קילו בחודש זה עלול להיות יותר מדי.

• פותח/ת השרשור
לגבי חישוב RMR יש לך במדריך לחיטוב. לגבי כמה אתה שורף באימונים זה אני לא ממש יודע איך לחשב. השיטה הכי פשוטהזה לעשות תפריט עם מספר קלוריות שאתה חושב שבסדר להתחיל ממנו ולראות שבוע-שועיים את קצב הירידה. אם ירדת יותר מדי אז תעלה קצת אם ירדת מעט מדי אז תוריד קצת.
בכל מקרה לדעתי במשקל גוף של 75 לרדת 4 קילו בחודש זה עלול להיות יותר מדי.
אז כמה להוריד כל חודש כמה מומלץ?
אני 1.77 משקל 75.9 יש לי שומן אבל לא הרבה אבל אתה צודק יש קצת שומן לא מוגזם אז עדיך לרדת לאט יותר.
אבל מה ההבדל בין הבדיקה לפי האתר פה שזה ממש חישוב לפי האינטרנט גיל וכל זה?
ותמשקל וגובה לחשב עם נקודות נגיד 75.9?

אז כמה להוריד כל חודש כמה מומלץ?
אני 1.77 משקל 75.9 יש לי שומן אבל לא הרבה אבל אתה צודק יש קצת שומן לא מוגזם אז עדיך לרדת לאט יותר.
אבל מה ההבדל בין הבדיקה לפי האתר פה שזה ממש חישוב לפי האינטרנט גיל וכל זה?
ותמשקל וגובה לחשב עם נקודות נגיד 75.9?
נראה לי 2-2.5 קילו בחודש זה סבבה. נקודות לא קריטי, יצא לך אולי הבדל של קלוריות בודדות, ממש לא משנה.

• פותח/ת השרשור
נראה לי 2-2.5 קילו בחודש זה סבבה. נקודות לא קריטי, יצא לך אולי הבדל של קלוריות בודדות, ממש לא משנה.
סבבה אני ינסה להגיע ל2-2.5 קילו לחודש.
לחשב לפי החישוב של הlbs או של האינטרנט? כי המחשבונים של כל אתר זה משו אחר ויכול להיות הפרש של 300 קלוריות שאי אפשר לדעת למי לאמין אז לעשות מה שlbs רשמו לעשות?

לחשב לפי החישוב של הlbs או של האינטרנט? כי המחשבונים של כל אתר זה משו אחר ויכול להיות הפרש של 300 קלוריות שאי אפשר לדעת למי לאמין אז לעשות מה שlbs רשמו לעשות?
Lbs לנצח

אני לא יודע איפה יותר מדוייק, בכל מקרה תעשה ככה:
השיטה הכי פשוטהזה לעשות תפריט עם מספר קלוריות שאתה חושב שבסדר להתחיל ממנו ולראות שבוע-שועיים את קצב הירידה. אם ירדת יותר מדי אז תעלה קצת אם ירדת מעט מדי אז תוריד קצת.

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע איפה יותר מדוייק, בכל מקרה תעשה ככה:
עשיתי פעילות בסיסית BMR ויצא 2131 מה עכשיו לעשות להוריד קלוריות או להשאיר ככה כי אני זז או שלהוריד 500 קלוריות או 700 אני זוכר שפעם עשיתי תפריט של 2000 קלוריות והיה לי קשה לאכול שזה היה יותר מידיי.
אני יעשה את מה שאמרת שהראה איך המשקל זז אבל מכמה להתחיל ה2131 זה מה שיצא מכל החישוב.

עשיתי פעילות בסיסית BMR ויצא 2131 מה עכשיו לעשות להוריד קלוריות או להשאיר ככה כי אני זז או שלהוריד 500 קלוריות או 700 אני זוכר שפעם עשיתי תפריט של 2000 קלוריות והיה לי קשה לאכול שזה היה יותר מידיי.
אני יעשה את מה שאמרת שהראה איך המשקל זז אבל מכמה להתחיל ה2131 זה מה שיצא מכל החישוב.
אתה בטוח שקראת את המדריך לחיטוב? כי כתוב שם מה זה BMR ומה זה RMR.
תחשב את ניטרלי שלך, כולל הפעילות גופנית (כמו שאמרתי אני לא יודע איך לחשב כמה אתה שורף בכל פעילות, וזה גם לא באמת מדוייק), תוריד מזה 500 ותתחיל מהכמות שקיבלת. אם ירדת 0.5-0.7 קילו בשבוע תישאר עם זה (לדעתי זה ירידה בסדר במשקל שלך), אם ירדת פחות תוריד 100-200 קלוריות.

• פותח/ת השרשור
תחשב את ניטרלי שלך, כולל הפעילות גופנית (כמו שאמרתי אני לא יודע איך לחשב כמה אתה שורף בכל פעילות, וזה גם לא באמת מדוייק), תוריד מזה 500 ותתחיל מהכמות שקיבלת. אם ירדת 0.5-0.7 קילו בשבוע תישאר עם זה (לדעתי זה ירידה בסדר במשקל שלך), אם ירדת פחות תוריד 100-200 קלוריות.
אני מצטער אבל עכשיו סיבכת אותי
אני חישבתי BMR שזה קצב מטבולי בסיסי לפי מה שרשום ומי פה לא יודע מה לחשב ומה לעשות יצא לי 2131 מה לעשות אני חושב שזה העזרה האחרונה שאני צריך לדעת ואז אני מתחיל לבנות תפריט.
אני יודע שזה שאלה מטומטמת אבל לא הבנתי אחר כך הבנה תפריט ואני ילך אחורה כל מה שאמרת

אני מצטער אבל עכשיו סיבכת אותי
אני חישבתי BMR שזה קצב מטבולי בסיסי לפי מה שרשום ומי פה לא יודע מה לחשב ומה לעשות יצא לי 2131 מה לעשות אני חושב שזה העזרה האחרונה שאני צריך לדעת ואז אני מתחיל לבנות תפריט.
אתה מחשב כמה קלוריות אתה שורף ביום בממוצע ומוריד מזה 500 בערך.
אני יודע שזה שאלה מטומטמת אבל לא הבנתי אחר כך הבנה תפריט ואני ילך אחורה כל מה שאמרת
לא הבנתי את השאלה

Back
למעלה תחתית