הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קמפיין ממשיכה להתאמן

מרטין

משתמש משקיע
2,916
3,660
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
12,027
2,916
3,660
מי מאיתנו לא שמעה את המשפטים האלה בגרסה כזו או אחרת ודווקא מהאנשים הכי קרובים אלינו, שדואגים לנו.
"זה לא נשי"
זה יפגע לך ברחם"
"שלא תראי גברית"
"אולי תעשי הפסקה"
קמפיין יפה שמעודד אותך להמשיך בדרך שלך ונפתח במקרה בדיוק בדרך "שלנו"...🏋️😅

אני רק רוצה להעיר שה''זה יפגע לך ברחם'' בדרך כלל בא בלי שום הסבר הגיוני ומדעי וממשי כול שהוא ,וש 90 אחוז מהאנשים שאומרים את זה פשוט מדקלים שמועות שהם שמעו ממפגרים במכון, ושאר ה10 האחוז הם סתם חצי מדריכים שקראו חצי פיסקה מספר הדרכה בקורס שלהם
(משהו שלצערי ראיתי קורה ממש מולי
🤦‍♂️)

קמפיין יפה
והספורטאית בסרטון הראשון היא שותפתו של נתי מושקוביץ לכתיבת המאמר על הדדליפט הרומני באתר הסמוך למקום מגוריכם.
ה''זה יפגע לך ברחם'' בדרך כלל בא בלי שום הסבר הגיוני ומדעי וממשי כול שהוא
יש אינדיקציות לכך שהרמות כבדות הן גורם סיכון לצניחת אברי האגן, אבל קשה לקבל נתונים כמותיים.

יש אינדיקציות לכך שהרמות כבדות הן גורם סיכון לצניחת אברי האגן, אבל קשה לקבל נתונים כמותיים.
בדיוק על זה רציתי לשאול.

מאחורי כל שטות מסתתר גרעין של משהו אמיתי..איזה מחקרים נעשו בנידון? מכיר משהו?

קשר "כמעט ישיר" ודאי אין, אבל ייתכן שהרמת משקולות היא גורם סיכון, אולי בדומה לסכנת הרניה אצל גברים. היא מוזכרת ברשימת גורמי הסיכון בכמה אתרים, למשל כאן.

הנה שורת הסיכום מהאבסטרקט של מאמר (לא מצאתי את המאמר השלם):
"The review reveals some evidence linking strenuous physical activity with pelvic organ prolapse but this is neither consistent nor adequately powered to reach any firm conclusions.". לפי אותו אבסטרקט אין מספיק מחקרים בנושא (ההדגשות שלי. הערה: אולי בגלל שכל התחום חדש יחסית, כך שאין יותר מדי נשים שעוסקות בו כמה עשורים).

אם הם (ואת) קוראים אנגלית, יש מאמר ארוך של עיתונאית פמיניסטית שעשתה מחקר די רציני בנושא (אני מודה שלא קראתי את כולו). הוא מסתיים, איך לא, בכך שצריך מחקרים נוספים...

והספורטאית בסרטון הראשון היא שותפתו של נתי מושקוביץ לכתיבת המאמר על הדדליפט הרומני באתר הסמוך למקום מגוריכם.

דבר ראשון- לא אמרתי שאין הוכחה מדעית שזה יכול לקרות כי להגיד משהו כזה שווה ערך כמו להגיד שכול תרגיל כול שהוא בעולם לא יפגע בך על ידי שלילה של אפשרות לטכניקה לקויה, מה שאמרתי הוא שאנשים שאומרים לאישה לא להרים כי זה יכול ליצור צניחת רחם לרוב לא מודעים להסבר המדעי שעומג מאחורי זאת וזורקים את זה כי האכילו אותם בשטיות שזה קשור ללחץ דם או דחיסת עצמות או משהו כזה (סיפור אמיתי) ,וזה כולל את מאמני השקל שיצאו יחד איתי מהקורס הזול הזה .
דבר שני - לא קראתי הכול אבל באבסרוקט של המחקר שהספקתי לקרוא עד עכשיו ,יש הרבה may not ו yet clear, אני הקרא את המשך ויערוך כי אני באמת לא רוצה לצאת סתם עקשן בלי לבחון את כול המידע שבידי ,אבל יש הבדל רב בין להגיד משהו כמו שהרמות כבדות אולי יפגעו לך ברחם לבין כך שהם בטח יפגעו לך ברחם כפי שרוב מאמנים נובחים באוזני המיתאמנות של היום

לא קראתי הכול
אם הנושא מעניין אותך מספיק, אני ממליץ על אותו מאמר ארוך אליו הפניתי (לא למחקר מסויים) משום שהוא נכתב בידי פמיניסטית שיצאה מנקודת הנחה שמדובר במיתוס חסר ביסוס ושינתה את דעתה במקצת לאחר שקראה מחקרים, והיא טורחת לציין לפחות חלק מהמקורות שלה בגוף המאמר כך שאפשר לבדוק ולגבש דיעה. אני חוזר ואומר שלא קראתי את המאמר כולו, אבל אם הייתי צריך לאמן נשים מן הסתם הייתי טורח.

אם הנושא מעניין אותך מספיק, אני ממליץ על אותו מאמר ארוך אליו הפניתי (לא למחקר מסויים) משום שהוא נכתב בידי פמיניסטית שיצאה מנקודת הנחה שמדובר במיתוס חסר ביסוס ושינתה את דעתה במקצת לאחר שקראה מחקרים, והיא טורחת לציין לפחות חלק מהמקורות שלה בגוף המאמר כך שאפשר לבדוק ולגבש דיעה. אני חוזר ואומר שלא קראתי את המאמר כולו, אבל אם הייתי צריך לאמן נשים מן הסתם הייתי טורח.
בתור אחד שאימן נשים ,אני חייב להגיד שבמרבית הזמן יש הרבה נקודות זכות לעומת אימון גברים (אני מניח שזה קשור גם לעובדה שאחוז האוכלסיה של גברים בנכון הוא יותר גדול)
לרוב אני בא מסביר להם משהו והם עושות אותו בלי בעייה, (יכולת הבנה והביצוע שלהם יותר גבוהות ברוב המיקרים)
וזה עוזר בהקשר להרמות הכבדות ,ללמד בחורה לעשות דדליפט או סקאווט מניסיון אישי יותר קל מאשר גבר
(יש גם את אופנת הסקאווט שעלה את המורל לנשים לעשות כך)
בקשר למה זה לעשות ,צריך לנהוג בהם כמיתאמנות
בין אם היא אהבלה שאני ישאיר על מכונות כי העקשנית שלא רוצה לילמוד
לבין אם מיתאמנת רצינית ונחושהה שאני יתקדיש לה קצת יותר זמן ותרגילים שווים יותר מאשר שטיות על הבוסו

• פותח/ת השרשור
ש אינדיקציות לכך שהרמות כבדות הן גורם סיכון לצניחת אברי האגן,
דווקא אין ממש אינדיקציה וקראתי די הרבה בנושא.
יש אמירה כללית על הרמת משאות כבדים ואין שום התייחסות להרמת משקל מקצועית וכמובן שלא נלקחת בחשבון העובדה שהעומס נבנה בהדרגה ושלטכניקה נכונה יש השפעה על חלוקת העומס. וגם אז, הרי הסיבה העיקרית לצניחת אברי האגן היא לידה. שמעת איזה המלצה לנשים שלא ללדת??
מה שמעצבן אותי זה שהאפליה נגד נשים פועלת בדיוק במקומות העמומים האלה.
הרדמה אפידורלית למשל, היא פרוצדורה נפוצה בניתוחים אורתופדיים אבל לא תשמע רופא מנתח ממליץ למנותח לוותר על ההרדמה. לנשים יולדות לעומת זאת מספרים בהרחבה על הסיכונים, ולמה היא לא צריכה את זה, ולידה זה טבעי, בלה בלה בלה
כל אלה תרוצים להשאיר את הנשים ב"מקום המיועד להן".

נערך לאחרונה:
האפליה נגד נשים פועלת בדיוק במקומות העמומים האלה
אם נתעלם לרגע מהלהט הפמיניסטי, השאלה היחידה על הפרק היא אם יש או אין אינדיקציות לכך שהרמת משקולות כבדות היא גורם סיכון לצניחת רחם או בעיות דומות ברצפת האגן. את טוענת, ואני מאמין לך, שאין מחקרים שמראים שיש סיכון כזה כאשר "העומס נבנה בהדרגה" ועם "טכניקה נכונה". ניחא. מהניסוח שלך אני מבין שאין גם מחקרים שחיפשו קשר כזה ולא מצאו אותו? האם הממצאים שכן קיימים מצדיקים את הפסוקית "יש אינדיקציות ש..."? אני משער שכל קורא וקוראת יוכלו להחליט.

בכל אופן, אני חייב להעיר שתי הערות על הפוסט שלך:

1. גם אם הסיכון קיים, זה אמור להיות רק שיקול אחד במערכת השיקולים הכללית. ידוע על סיכון להרניה אצל אצל גברים (סימוכין: יוני זרך) ועל סיכון לטחורים אצל שני המינים (סימוכין: הנ"ל) ואף אחד לא חושב שזאת סיבה שפוסלת את ספורט הרמת משקולות. מצד שני, לא נכון להתכחש למציאות הזאת לגמרי. לדוגמא, אנשים עם גורמי סיכון נוספים עשויים להחליט שעבורם הסיכון גדול מדי.

2. הנימוק "
הסיבה העיקרית לצניחת אברי האגן היא לידה. שמעת איזה המלצה לנשים שלא ללדת?
הוא נימוק כל כך לא רציני שאני מתפלא לשמוע אותו מפיך. כל החיים אינם אלא מסכת ארוכה של נטילת סיכונים, והשיקולים הם שיקולים של עלות/תועלת. סיכון שאישה נורמלית מוכנה לקחת עבור לידה הוא מטבעו גדול יותר מסיכון שאישה נורמלית תיקח עבור התחביב שלה, או לפחות כך זה במרבית המקרים (כידוע, עד לפני כמאה שנה הריון ולידה היו הרפתקה די מסוכנת עבור האישה, מה שלא מנע את המשך קיומו של המין האנושי. אני בטוח שאם היה סיכון שאפילו מזכיר את זה בהרמת משקולות אף אישה סבירה לא היתה עוסקת בספורט הזה).

• פותח/ת השרשור
אני לא מנסה לטעון שאין סיכון הרי בכל בחירה שלנו יש סיכון אבל במקרה הזה הוא לכל הפחות שווה לנשים ולגברים.
הטענה שלי - שאני מודה שמוציאה מתוכי להט פמיניסטי - היא שאין באמירות האלה דאגה אמיתית לבריאות האישה אלא יותר נסיון לשמור על מקומה -
אם תואיל כבודה להכנס פנימה..🥷
ולגבי ה-נימוק, ההתייחסות שלך מחזקת את הנקודה שלי. הרי הסיכון שהיה כרוך בהריון ולידה בתקופות עבר מעולם לא היו סיבה לנסות להגביל ילודה להפך וולדנות הפכה לערך מקודש שבשמו נשים העדיפו למות ולא להחשב עקרות.

מה המשמעות של אינדיקציות אם אין נתונים כמותיים?

סוף סוף סרטון מוטיבציה לנשים.
כל פעם שאני שולח סטרון מוטיבציה לחברה שלי היא מאשימה אותי בזה שאני צופה בפורנו רך.

מה המשמעות של אינדיקציות אם אין נתונים כמותיים?
משהו בערך כזה:

"The review reveals some evidence linking strenuous physical activity with pelvic organ prolapse but this is neither consistent nor adequately powered to reach any firm conclusions." (אין לי גישה לפרסום המלא).

עד המילים הראשונות בסרטון חשבתי שזה מחו"ל המתאמנת הראשונה מדהימה!

משהו בערך כזה:

"The review reveals some evidence linking strenuous physical activity with pelvic organ prolapse but this is neither consistent nor adequately powered to reach any firm conclusions." (אין לי גישה לפרסום המלא).

ראיתי את זה (גם לי אין גישה למלא). זה נשמע לי כמו משפט שמנסה להגיד משהו בלי להגיד כלום. לא רואה מה אפשר לעשות עם מסקנה כזו.

לא רואה מה אפשר לעשות עם מסקנה כזו
מסכים. גם אני לא חושב שהמידע המעורפל הקיים מאפשר להסיק מסקנות כלשהן. בכל אופן, לטובת נשים מתעניינות, בינתיים מצאתי מאמר מקיף בשם
It's Not All About Birth: Biomechanics Applied to Pelvic Organ Prolapse Prevention (ביחוד עמוד 4 שייך לענייננו).

חייבת לציין שיש לי חברה שמפחדת אפילו להרים משקולת יד מחשש 'שהיא תראה גברית'
אחרי הסרטון הזה היא רצה להשתמש במשקולות 🥰

Back
למעלה תחתית