הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בעיה להתאמן במחזור?

באיזה סוג של ספורט ובאיזו רמה את עוסקת?
מעניין אותי פשוט אם את מדברת מניסיון שמצדיק. רמת האגרסיביות של התגובות שלך ('תפסיקו לייפות את עצמכן? למי את פונה בדיוק?) .
לא צריך רגישות בספורט? את חושבת שמגיעים לרמה מקצועית באמצעות מאמנים אטומים לבעיות?
אם כן, קטונתי..

אין שום קשר לסוג ספורט ולרמה בכל היא באשר היא.
אני אישה בעצמי לכן נראה לי שאני מדברת מניסיון. תגידי לי שאני טועה במשפט 'נשים אוהבות לתרץ'.
את לא מבינה אותי, זה לא העניין של רגישות. אם המאמנים היו רגישים כמו שאת מבקשת, אז על פיפס קטן של 'אין לי כוח לקום בבוקר' או 'עבדתי היום קשה בעבודה' היו מוותרים להם על אימון.
אין שום סיבה שתוותרי על אימון אלא אם קרה משהו חס וחלילה או שאת חולה / אנטיביוטיקה או כמו שאת אומרת, במחזור עם התעלפויות מכאב.
אם את בוחרת לוותר כי היה לך יום קשה בעבודה - זה משהו אחר וזו בחירה שלך.
אך בתור מאמן, הוא אמור לעזור לך להגיע למטרה שלך ו-cut the bullshit עם כל התירוצים.

קחי את זה איך שאת רוצה, אני חושבת שהדיון הזה כבר עבר לנושא אחר לגמרי ופה אפסיק.

אין שום קשר לסוג ספורט ולרמה בכל היא באשר היא.
אני אישה בעצמי לכן נראה לי שאני מדברת מניסיון. תגידי לי שאני טועה במשפט 'נשים אוהבות לתרץ'.
את לא מבינה אותי, זה לא העניין של רגישות. אם המאמנים היו רגישים כמו שאת מבקשת, אז על פיפס קטן של 'אין לי כוח לקום בבוקר' או 'עבדתי היום קשה בעבודה' היו מוותרים להם על אימון.
אין שום סיבה שתוותרי על אימון אלא אם קרה משהו חס וחלילה או שאת חולה / אנטיביוטיקה או כמו שאת אומרת, במחזור עם התעלפויות מכאב.
אם את בוחרת לוותר כי היה לך יום קשה בעבודה - זה משהו אחר וזו בחירה שלך.
אך בתור מאמן, הוא אמור לעזור לך להגיע למטרה שלך ו-cut the bullshit עם כל התירוצים.

קחי את זה איך שאת רוצה, אני חושבת שהדיון הזה כבר עבר לנושא אחר לגמרי ופה אפסיק.

נכון, בהחלט כדאי לשים קץ לדיון חסר התוחלת הזה ואני ממליצה לך לא להשתמש במילה 'את', אם את לא באמתא מתכוונת אלי. ואני מאוד רוצה לחשוב שלא.

שבוע טוב..

אפשר בעיקרון להתאמן במחזור, רק צריך לעשות ניסויים לפני כן. צריך לעשות אימון יחסית קל אם זה אימון ראשון+מחזור לאותה מתאמנת.
במידה וזה עבר בשלום, יש להעלות את העצימות ולהתאמן בעצימות בינונית. אימון שלישי, במידה והכל עבר בשלום, אפשר להתאמן רגיל, כמו לפני המחזור. במידה והאימון הרגיל עושה הרגשה רעה למתאמנת, יש לחזור צעד אחורה ולהשאר שם.
סה״כ עניין של ניסוי וטעייה - קשה עד בלתי אפשרי לתת פה תשובה חד משמעית ואני גם לא חושב שיש כזו.

צריך רק להבין כמה דברים בנוגע לאנטומיה הנשית בכדי אולי להבין על מה מדובר.

רוב הנשים שלא צורכות גלולות למניעת הריון רגישות פי כמה לכאבי מחזור מאשר אלו שכן.
אבל מה שיותר מעניין זה שנמצא קשר בין אנדומטריוזיס על רמותיו השונות לבין סף הכאבים שנשים חשות בעת מחזור.

אנדומטריוזיס מתייחס לתופעה של תאי רחם בד"כ לאורך השחלות (נראות כמו ציסטות עכורות), אך יש גם מקרים של התפשטויות לאגן ואף לריאות ולמוח (מקרים נדירים מאוד). כאשר מדובר בציסטה בודדת התופעה תכונה אנדומטריומה ואילו כאשר מדובר בפיזור רב, תכונה התופעה אנדומטריוזיס כרוני.
כמו-כן, יש להבדיל בין ציסטות שהן בעלות נוזל שקוף ויכולות להיעלם כמו שבאו לבין אנדומטריומות הנראות עכורות אולטראסאונד.

מדובר בתופעה די רחבת היקף וכי מתגלים יותר ויתר מקרים בקרב נשים, היום התופעה מוכרת ע"י הרפואה בטיפול לכאבים כרוניים. ההשערות לעליה בתופעה ובמקרי ההידבקויות (כמה ציסטות אשר יוצרות מעין הדיבקות, חיבור תאים) היא בין היתר גם תזונה לקויה.

נשים הסובלות מאנדומטריוזיס עלולות לסבול באופן קשה ביותר בעת המחזור החודשי עקב היצרות השחלות באופן דרסטי ויצירת לחץ רחמי פנימי.
בנוסף, התופעה עלולה לגרום בין היתר לעייפות כרונית ואף דכאון. רמות הפוריות נוטות להפגע אף הן (בשבלים מתקדמים), חלק מהסיבות לפוריות נמוכה הן כמובן הצרות השחלות, שינוי החומציות באזור ועליה ברמות הפרולקטין.

חשוב לציין, מדובר בתופעה רחבת היקף, אך בדרגות מינוריות אצל רוב הנשים ללא תופעות לוואי מיוחדות.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

לכן, כשבחורה אומרת לך שיש לה מחזור - יש גם כאלה שביומיים הראשונים לא מסוגלות לקום מהמיטה.

נערך לאחרונה:
בואו נשים דברים בפרופורציות, נשים וגברים (!) ממציאים תירוצים כדי לבטל אימונים!
הבחור כאן רצה רק לדעת אם יש משהו שהוא מפספס סביב הנושא של מחזור כדי לשים את הדברים בפרופורציות. אם נוריד את מפלס ההתחסדות הרי שיש כאן תופעות שברוב המקרים כדור אקמול אחד פותר.

מודה שגם לי אין סבלנות או אמפטיה כלפי התירוצים האלה אבל למזלי אני לא מאמנת אז גם אין בזה נזק..
אצל מאמנים לעומת זאת התפתחו שני טיפוסים: האדישים, אלה שכבר התייאשו. הם לא ממש מנסים ליצור שינוי אצל מתאמנים ופשוט "מחתימים כרטיס" בדרך למשכורת. והמתמידים, אלה שמצליחים לשמור על אופטימיות למרות המתאמנים שלהם. אבל אין ספק שזה מקצוע טיפולי ורמה גבוהה של אמפטיה (במיוחד לאלה שעובדים עם נשים) דרושה כאן.

בואו נשים דברים בפרופורציות, נשים וגברים (!) ממציאים תירוצים כדי לבטל אימונים!
הבחור כאן רצה רק לדעת אם יש משהו שהוא מפספס סביב הנושא של מחזור כדי לשים את הדברים בפרופורציות. אם נוריד את מפלס ההתחסדות הרי שיש כאן תופעות שברוב המקרים כדור אקמול אחד פותר.

מודה שגם לי אין סבלנות או אמפטיה כלפי התירוצים האלה אבל למזלי אני לא מאמנת אז גם אין בזה נזק..
אצל מאמנים לעומת זאת התפתחו שני טיפוסים: האדישים, אלה שכבר התייאשו. הם לא ממש מנסים ליצור שינוי אצל מתאמנים ופשוט "מחתימים כרטיס" בדרך למשכורת. והמתמידים, אלה שמצליחים לשמור על אופטימיות למרות המתאמנים שלהם. אבל אין ספק שזה מקצוע טיפולי ורמה גבוהה של אמפטיה (במיוחד לאלה שעובדים עם נשים) דרושה כאן.

אני לא מסכים עם האמרה הזאת. לא כך אצל הרבה נשים שמקבלות מחזור - כדור אקמול רגיל אינו פותר כאבי מחזור של אנדומטריוזיס איני מציע לך לראות נשים בשיבא שסובלות מכך - חלקן מקבלות פרקוסט שאמנם משכך את הכאבים, איך אינו מאפשר להתאמן.

אני כן מסכים שברוב המקרים מדובר בהנחה לעצמך ולא באמת במשהו שלא בר ביצוע. אך נשים באופן טבעי הנן שופעות אסטרוגן ותקופת המחזור היא תקופה רוויה בפרץ הורמונים שעלולה להסביר התנהגות כזו.

אני לא מסכים עם האמרה הזאת. לא כך אצל הרבה נשים שמקבלות מחזור - כדור אקמול רגיל אינו פותר כאבי מחזור של אנדומטריוזיס איני מציע לך לראות נשים בשיבא שסובלות מכך - חלקן מקבלות פרקוסט שאמנם משכך את הכאבים, איך אינו מאפשר להתאמן.

אני כן מסכים שברוב המקרים מדובר בהנחה לעצמך ולא באמת במשהו שלא בר ביצוע. אך נשים באופן טבעי הנן שופעות אסטרוגן ותקופת המחזור היא תקופה רוויה בפרץ הורמונים שעלולה להסביר התנהגות כזו.

אתה גם צודק, אבל כמה באמת נשים מגיעות לכזו רמה של סבל? מה הסיכויים שבידיוק אותה מתאמנת שלו היא כזו?
אם אני לא הייתי לוקחת גלולות היום והייתי נשארת באותו מצב קודם של התעלפויות מכאב, הייתי מסבירה את זה למאמן עוד לפני שהיינו עושים את התוכנית כושר.
בכל מקרה גם מה שמשה אמר זה נכון, באמת לעשות ניסוי וטעייה ולראות עד איפה אפשר.
וגם ממליצה למאמן באמת לשאול את המתאמנת על זה, לשים את הבושה בצד גם אם זה אימון ראשון והיא חדשה..

כדור אקמול רגיל אינו פותר כאבי מחזור של אנדומטריוזיס
בהחלט יתכן שכדור אקמול לא יעזור במקרה כזה אבל סטטיסטית כמה מקרים כאלה יש??
אני לא מכירה אף אחת בסביבה הקרובה או הרחוקה שלי שסובלת מתופעות דומות למה שציינת.

אתה גם צודק, אבל כמה באמת נשים מגיעות לכזו רמה של סבל? מה הסיכויים שבידיוק אותה מתאמנת שלו היא כזו?
אם אני לא הייתי לוקחת גלולות היום והייתי נשארת באותו מצב קודם של התעלפויות מכאב, הייתי מסבירה את זה למאמן עוד לפני שהיינו עושים את התוכנית כושר.
בכל מקרה גם מה שמשה אמר זה נכון, באמת לעשות ניסוי וטעייה ולראות עד איפה אפשר.
וגם ממליצה למאמן באמת לשאול את המתאמנת על זה, לשים את הבושה בצד גם אם זה אימון ראשון והיא חדשה..

בהחלט יתכן שכדור אקמול לא יעזור במקרה כזה אבל סטטיסטית כמה מקרים כאלה יש??
אני לא מכירה אף אחת בסביבה הקרובה או הרחוקה שלי שסובלת מתופעות דומות למה שציינת.

רגע רגע, בואו נעשה סדר.

1. אנדומטריוזיס ברמות כאלה אכן לא נפוץ, אבל יש המון מקרים לא מאובחנים כלל כי נשים מקשרות את הכאבים כמשהו טיפוסי.
2. ישנם נשים הסובלות מעיבוי יתר של הרחם ללא קשר לאנדומטריוזיס (תופעה נפוצה בהרבה) וסובלות מכאבי מחזור איומים כגון: דיסמנוריאה (ראשונית ומשנית).

הסיבות לכאבי מחזור איומים הן שונות ומגוונות - יש כאלה הנסמכות על ממצאים פתולוגיים ויש כאלה ללא ממצאים פתולוגיים ממשיים אך בהחלט ניתן לצפות בפעילות הורמונלית מוגברת כגון: הפרשה גבוהה של PGFa2 (פרוסטוגלנדאידים) , עליה ברמות פרולקטין הגורמת לאגירת נוזלים רבה והרגשת כללית רעה, נפיחות בטנית - הרבה פעמים לפני מחזור ניתן להבחין בבטן תחתונה נפוחה מעט (אצל נשים רזות בעיקר) כמו תחילת הריון. רמות אסטרוגן גבוהות שמביאות את סף הרגישות העצבית לגבוה כמו-גם ירידה בפרוגסטרון שגורם להפחתה בשחרור אנדורפינים מהמוח שבד"כ אמורים להקל על כאבים.

צריך לזכור שמערכת השרירים ברחם רגישה יותר בזמן המחזור ולכן הכיווצים יוצרים כאב לפעמים בלתי נסבל ביומיים הראשונים.

שוב, לא באתי לעמוד על גובה התופעה, מאחר ואני לא מכיר את המתאמנת שלו אבל מכיר בתופעות הללו, אני מניח שיומיים בחודש לא יקרה כלום אם היא לא תתאמן. באם הסיבה נמשכת, אזי ברור לכולנו עד כמה היא רצינית....

צום קל 😃

וואו...
הרגתם אותי עם רמת החוסר רגישות שלכם! טוב, חלקכם....
אתם שוכחים מרכיב חשוב מאוד, הפן הנפשי...
יש המון נשים ואני חלק מהם, שבימי המחזור מבחינה נפשית מרגישים פשוט זווע!!!
וכמו שלכול המאמנים ידוע היטב, מוטיבציה היא חלק מאוד חשוב באימון.
אין שום יגיון לכפות על מישהי להתאמן כשהיא בשיא השפל שלה!
היא לא ספורטאית מקצועית, היא לא רגילה להכריח את עצמה ולעבוד דרך/למרות הכאב!

אה, ועוד משהו. לא כולם מגיבים טוב לגישת ה״מפקד״
זה הדבר הראשון שאמרתי בחדר כושר: אני לא מוכנה לעבוד עם מפקד!!!!
אני רוצה מישהו רגיש שיתמוך ויעודד!!! ולא רק יגיד לי: קדימה! לא לוות! בלי תירוצים!

לשמחתי קיבלתי מאמן שהוא מאוד ״עדין״ ורגיש ותוך חודשיים הגענו לתוצאות מאוד יפות!!!
עם כול התירוצים והקיטורים 😃

• אהבתי
Reactions: SPF
אני חייבת לומר לכם שאל תמהרו לשפוט,
אצלי ביום הראשון למחזור יש כאבים איומים עד כדי הקאה, ולכן ביום הזה אני לא מתאמנת. אני חושבת שאני מקרה חריג בתחום, זה ככה אצל כל הנשים במשפחה שלי. ביום השני גם כואב אבל אני לוקחת משכח כאבים חזק וממשיכה בחיי כרגיל, אבל כן, ביום הראשון אני "מוותרת" לעצמי במרכאות כפולות. בגדול אני משתדלת מאד לא לפספס אימון, אתמול עשיתי אימון למרות המיגרנה והייתי כל כך גאה בעצמי ומסופקת 😃

Back
למעלה תחתית