ייעוץ יש תחליף זמני לסקוואט בss?

anukhejh

משתמש מתחיל
67
13
נק' מוניטין:
27
67
13
יש לי משהו דפוק ממש ברגל וזה מאוד מגביל אותי בסקוואט (אני בקושי עושה עם 50 בגללו, וזה גורר כאבים רציניים אחרי)
זה כאב בtfl אם זה מעניין מישהו.

בכל מקרה, התחלתי ss לפני כמה זמן ויש התקדמות בהכל, אבל מה זה מועיל לי בss? יש בכלל טעם לעשות ss או להחליף זמנית לתוכנית אחרת? או להחליף את הסקוואט במשהו אחר? (גם לג פרס אני כנראה לא יכול לעשות..)
אני מאמין שעוד פחות משבוע אני אחזור לעשות סקוואט אבל אני לא רוצה לבזבז את הזמן הזה על שטויות.

• פותח/ת השרשור
זאת כבר לא תיהיה תוכנית ה SS..

ניגשת לאיש מקצוע כדי לטפל בבעיה? לבדוק מדוע יש כאבים?
עדיין לא.. יש אצלנו אורטופד רק בסוף החודש :(
הדבר היחיד שאני יודע לגבי זה. זה שזה בtfl וזה דבר יחסית שכיח (שהפציעה נגרמת בגלל הסקוואט)

שני הדברים שהם איךשהו יכולים להיות טובים,זה כל הווריאציות של הסקוואט על רגל אחת,ז"א מכרעים,Bulgarian split squat וכו'
וסקוואט עם חגורת משקל,על מדרגות,הקטע של שני הדברים האלה זה שהם מנטרלים את הפלג גוף עליון.
אני חושב שהווריאציה של הסקוואט עם חגורת משקל יותר טובה כי אתה משתמש בשתי הרגליים ביחד וגם בגלל שאתה בערך משתמש בפלג גוף עליון כדי לאזן את מרכז הכובד כמובן,שאין תחליף לסקוואט,אבל זה מן הסתם עדיף מאשר לא לעשות כלום.
למרות שאם יש לך בעיה ברגל כנראה שאתה לא מסוגל לעשות שום דבר...

• פותח/ת השרשור
שני הדברים שהם איךשהו יכולים להיות טובים,זה כל הווריאציות של הסקוואט על רגל אחת,ז"א מכרעים,Bulgarian split squat וכו'
וסקוואט עם חגורת משקל,על מדרגות,הקטע של שני הדברים האלה זה שהם מנטרלים את הפלג גוף עליון.
אני חושב שהווריאציה של הסקוואט עם חגורת משקל יותר טובה כי אתה משתמש בשתי הרגליים ביחד וגם בגלל שאתה בערך משתמש בפלג גוף עליון כדי לאזן את מרכז הכובד כמובן,שאין תחליף לסקוואט,אבל זה מן הסתם עדיף מאשר לא לעשות כלום.
למרות שאם יש לך בעיה ברגל כנראה שאתה לא מסוגל לעשות שום דבר...
מכרעיים זה בלתי אפשרי לצערי, התנועה בתרגיל הזה מפעילה את השריר הכואב.
הכאב התחיל כשאני התחלתי לשבור מקביל בסקוואט, לפי מה שהבנתי זה בגלל שהשריר מייצב את הגוף ולפחות לפי דעתי בגלל שהייתה לי קריסה של הברכיים אז היה עומס יתר על השריר.

דרך אגב התקשרתי אליהם והתברר שיש להם אורטופד ביום שני הקרוב אז זה קצת יעזור.

אם יש אימון שיכול לעזור ב3 אימונים האלה שאני אפספס.. או שאני אעשה רק תרגילי עזר לסקוואט. לא יודע עד כמה זה נורא אני אשמח לרעיונות.

יש לי משהו דפוק ממש ברגל וזה מאוד מגביל אותי בסקוואט (אני בקושי עושה עם 50 בגללו, וזה גורר כאבים רציניים אחרי)
זה כאב בtfl אם זה מעניין מישהו.

בכל מקרה, התחלתי ss לפני כמה זמן ויש התקדמות בהכל, אבל מה זה מועיל לי בss? יש בכלל טעם לעשות ss או להחליף זמנית לתוכנית אחרת? או להחליף את הסקוואט במשהו אחר? (גם לג פרס אני כנראה לא יכול לעשות..)
אני מאמין שעוד פחות משבוע אני אחזור לעשות סקוואט אבל אני לא רוצה לבזבז את הזמן הזה על שטויות.
בספר PPST של ריפטו מוזכר את התכנית SS בוריאציה לבעלי עודף משקל, שבו במקום סקוואט יש לג פרס ובמקום צין אפס יש משיכת פולי עליון, וגם אז זה כדי להגיע למצב שבו בסופו של דבר אותו מתאמן יבצע את הסקוואט.
אבל אתה אומר שגם לג פרס זה לא אפשרי לך לבצע, לכן זה בחיים לא תהיה SS.
SS בנויה על הסקוואט, זה התרגיל הכי חשוב בתכנית.

בכל אופן אני ממליץ לך ללכת לאורטופד תטפל בזה.

בספר PPST של ריפטו מוזכר את התכנית SS בוריאציה לבעלי עודף משקל, שבו במקום סקוואט יש לג פרס ובמקום צין אפס יש משיכת פולי עליון, וגם אז זה כדי להגיע למצב שבו בסופו של דבר אותו מתאמן יבצע את הסקוואט.

Ss לבעלי עודף משקל? ריפטו באמת חושב שמישהו עם עודף משקל יתחיל עכשיו מסה?

• פותח/ת השרשור

אני אנסה את זה, לא ניסיתי לג פרס אבל יש את הכיפוך של הברך לכיוון האגן וזה מה שמפעיל את הכאב..

אז ב3 אימונים הקרובים, מה לעשות? רק תרגילי עזר שיעזרו נגד הקריסה בברכיים ואת התרגילים הרגילים בנוסף? או אימון אחר בכלל?

Ss לבעלי עודף משקל? ריפטו באמת חושב שמישהו עם עודף משקל יתחיל עכשיו מסה?
למה כשאומרים ss אתה ישר חושב על מסה? אתה חושב שבעלי עודף משקל לא צריכים כוח? יש באימונים דברים חשובים יותר מאשר המראה החיצוני.
אז ב3 אימונים הקרובים, מה לעשות?
תבצע תרגילים שלא כואבים לך, ותלך לרופא שיבדוק אותך, אני לא רופא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית