ייעוץ טכניקה בסקוואט ודדליפט

RoniNinja636

משתמש מתחיל
265
78
נק' מוניטין:
115
265
78

את הטכניקה בסקוואט צילמתי באימון לפני שבוע ושמתי לב שאני לא מוציא מספיק את הברכיים קדימה ולא יורד מתחת למקביל. חוץ מזה?
כבר הגעתי ל90+ בתרגילים האלה אבל אני ממש פוחד שאני עושה משהו לא בסדר אז הורדתי במשקל.

תודה 😃

*סליחה על הנשימות שלי בסרטונים..

• פותח/ת השרשור
אני משתמש בהיי באר ואני די מבסוט. פשוט זה מרגיש לי הכי טבעי. בלואו יש לי קושי מסויים, נתחיל מזה שאני אף פעם לא מוצא את המיקום הנכון על הגב..

דדליפט לא עושים מגובה כזה, זה ראק פולס.
זה נראה כאילו יש לו רק פלטות של 10,וכנראה שאין לו משהו טוב יותר להגביה.
אני משתמש בהיי באר ואני די מבסוט. פשוט זה מרגיש לי הכי טבעי. בלואו יש לי קושי מסויים, נתחיל מזה שאני אף פעם לא מוצא את המיקום הנכון על הגב..
חוץ מהמיקום של המוט אתה עושה LOWBAR.

• פותח/ת השרשור
דדליפט לא עושים מגובה כזה, זה ראק פולס.
אני יודע אבל זה הכי קרוב שאני יכול להוריד את המוט בכלוב מבלי לרדת מתחת ל1/3 מהשוק..

עד כמה מסוכן לעשות לואו בר כשהמוט ממוקם בHB? כי ניסיתי לרדת כמו בHB אבל שוב זה לא הרגיש לי טבעי בכלל.

סקוואט:
1. עמידה רחבה מידי - לצמצם כך שהעקבים יהיו ברוחב הכתפיים או מעט יותר מכך, עם כפות רגליים שפונות החוצה ב-30-35 מעלות.
2. אתה מתחיל את הירידה מהאגן ורק מאוחר מאוד מכופף את הברכיים. זה צריך להתבצע במקביל.
3. תלמד למקם את המוט במקום הנכון:
4. עומק גבולי, ושוקיים אנכיות מידי.
5. אתה יותר מידי על העקבים, אתה צריך להיות על מרכז כף הרגל. כשהברכיים יהיו במקום זה ישתפר משמעותית.
6. המבט שלך קדימה, מה שמותח את הצוואר ומחליש אותך בלי קשר. תסתכל למטה, על הריצפה, על נקודה שנמצאת 1.5-2 מ' ממך.

דדליפט:
יותר מידי דברים מקולקלים, הכי גרוע זה שאתה בפשיטת יתר בעמוד השדרה, אבל זה צפוי להסתדר כשהמוט יהיה בגובה סטנדרטי. אתה צריך ללמוד למשוך.

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
סקוואט:
1. עמידה רחבה מידי - לצמצם כך שהעקבים יהיו ברוחב הכתפיים או מעט יותר מכך, עם כפות רגליים שפונות החוצה ב-30-35 מעלות. קיבלתי
2. אתה מתחיל את הירידה מהאגן ורק מאוחר מאוד מכופף את הברכיים. זה צריך להתבצע במקביל. תיקנתי מאז הצילום
3. תלמד למקם את המוט במקום הנכון:
4. עומק גבולי, ושוקיים אנכיות מידי. תיקנתי מאז הצילום
5. אתה יותר מידי על העקבים, אתה צריך להיות על מרכז כף הרגל. כשהברכיים יהיו במקום זה ישתפר משמעותית.
6. המבט שלך קדימה, מה שמותח את הצוואר ומחליש אותך בלי קשר. תסתכל למטה, על הריצפה, על נקודה שנמצאת 1.5-2 מ' ממך. אשתדל

דדליפט:
יותר מידי דברים מקולקלים, הכי גרוע זה שאתה בפשיטת יתר בעמוד השדרה, אבל זה צפוי להסתדר כשהמוט יהיה בגובה סטנדרטי. אתה צריך ללמוד למשוך. פשיטת יתר בעמוד השדרה? ואוקיי אני אעבור על הסרטונים האלה שוב, בגדול אני מנסה לדחוף את הרצפה עם הרגליים ולא להרים את המוט עם הגב

בהצלחה. תודה!

@Beast and cheat

ראיתי את הסרטונים שוב ושוב וניסיתי אימון שלם עם מוט ריק למצוא את המיקום הנכון ביותר בLB וזה שצילמתי הרגיש לי הכי נכון. בסופו של דבר סיימתי 3 סטים עם משקל עלוב של 45 כי מיליון הסטים הקודמים פשוט התישו לי הכתפיים.
לגבי המבט למטה אני פשוט נלחם בזה. ולגבי האחיזה, בחזרות האחרונות שמתי לב שקשה לי לשמור על כף היד באותו קו עם האמה. איך אני שומר על הקו הזה?

אמשיך לעדכן!

ניסיתי אימון שלם עם מוט ריק למצוא את המיקום הנכון ביותר בLB וזה שצילמתי הרגיש לי הכי נכון
המוט ממוקם מעט גבוה מידי. מעט.

לגבי המבט למטה אני פשוט נלחם בזה
תלחם טוב יותר. מצופה ממך לשלוט במבט והצוואר שלך. מתחילת כל חזרה, ולהשאיר אותם במקומם.

לגבי האחיזה, בחזרות האחרונות שמתי לב שקשה לי לשמור על כף היד באותו קו עם האמה. איך אני שומר על הקו הזה?
נלחם גם בזה, ושומר ששורש כף היד לא יהיה מתחת למוט. ככל הנראה תצטרך או לכווץ שכמות יותר במידה ואתה יכול, או להרחיב מעט אחיזה. מוסבר בוידאו.

בנוגע לוידאו - צלם על פי הוראות הצילום כדי שיהיה אפשר לתת לך ביקורת. זה נראה שפלג הגוף העליון שלך אנכי מידי ושאתה שוב על העקבים במקום על מרכז כף הרגל, אבל זה ברמת הניחוש - כי זווית הצילום לא מאפשרת לדעת באמת.

אני מנסה לדחוף את הרצפה עם הרגליים ולא להרים את המוט עם הגב
אין דבר כזה להרים עם הגב.

• פותח/ת השרשור
@Beast and cheat
איפה בדיוק ה"מדף" הזה שיוצרות השכמות נמצא? כי איפה שאני חושב שזה לפי הצילום האחרון שהעלתי זה היה גבוה מדי..
אין מצב שאני לא אצליח ללמוד את הלואו בר!

הפלטות של ה-20 לא יציבות בכלל אבל הנה ניסיתי לעבוד איתן כמו שאמרתם בלי שום הגבהה. זה לא נמוך מדי? אני לא מרוצה בכלל מאיך שהאגן שלי נמצא בסט-אפ אבל זה המקסימום שהייתי יכול לסובב.

קבצים מצורפים

• 20150817_015420.jpg
    20150817_015420.jpg
    KB 32.2 · צפיות: 76
נערך לאחרונה:
בסקוואט תקטין את העמידה, היא רחבה מידי ומונעת ממך לשבור מקביל.
בנוסף אתה מוציא את האגן קודם למקסימום ואז מנחית אותו. זה לא טוב
אתה צריך להוציא אגן וברכיים יחד, למקם את הברכיים בשליש הראשון של התנועה ואז הן רק מתפקדות כציר הן לא מתקדמות.
והאגן צריך לצאת תוך כדי את הירידה, ולא שהתנועה הראשונה תהיה הוצאת אגן למקסימום ואז ירידה.

• פותח/ת השרשור
בסקוואט תקטין את העמידה, היא רחבה מידי ומונעת ממך לשבור מקביל.
בנוסף אתה מוציא את האגן קודם למקסימום ואז מנחית אותו.

תודה, אני עובד על זה. פרה פרה, בנתיים ניסיתי לעבוד על המבט ונטיית הראש ב2 התרגילים
יותר קיוויתי לדעת איך הסקוואט מבחינת LB כי עד עכשיו עשיתי HB.

שים לב למיקום של המוט לאורך התנועה. הוא מתחיל מעל אמצע כף הרב, כשאתה נכנס לבור בתחתית הוא מעל העקב ואז בעלייה חוזר לאיפה שהוא היה ( ככה נראה לי לפחות).
המוט צריך להיות מעל אמצע כף הרגל לאורך כל התנועה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית