הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כיצד והאם הייתם ממליצים לשלב HMB, קריאטין ויוהימבין בחיטוב?

galileo-galilei

משתמש מתחיל
41
5
נק' מוניטין:
12
41
5
שלום לכולם,

בשעה טובה אני אסיים בסוף החודש את תכנית המסה ואתחיל לחטב.

כיום אני צורך פורמולה שכוללת 27 ג' חלבון, 5 ג' קריאטין, 3 ג' HMB, סוכר ענבים- 15 ג'( שלוש כפיות), מגנזיום ציטראט, 200 מ"ג קפאין וויטמין B כל בוקר.

בתקופת החיטוב אני מתכוון להוסיף גם יוהמבין. לפורמולה הזו אני כמובן לא אוכל להוסיף אותה בגלל סכור הענבים. מצד שני- אני מרגיש שהסוכר ענבים ממש תורם לפורמולה ואני גם משלשל איתו הרבה פחות ולכן לא רוצה להפסיק איתו.

חשבתי להוריד את כמות סוכר הענבים ל-5 ג' (כפית אחת) והלתחיל לצרוך את הפורמולה לפני השינה כאשר בבוקר אני אצרוך רק את הקפאין והיומבין.

זו הדרך הטובה ביותר, נכון? הייתם ממליצים לוותר על משהו מהתוספים שציינתי בזמן החיטוב?

הבנתי שגם היוהמיבין סופח נוזלים ולכן אני חושש שיחד עם הקריאטין כמות הנוזלים בשריר תיראה באופן ניכר, האם באמת אני צריך לחשוש מכך או שלא ניתן לשים לב לכך?

אגב, אני 1.87, שוקל ~89 קילו עם בערך 12.5 אחוז שומן כשהשאיפה היא להתחיל את החיטוב עם 90 קילו ולסיים אותו עם 87 קילו ופחות מעשרה אחוזי שומן.

תודה רבה מראש לכולם,
גל.

HMB יעיל רק בכמויות גדולות ואז היחס עלות\תועלת לא שווה את זה אלא אם כן הכסף שלך גדל על העצים.

• פותח/ת השרשור
HMB יעיל רק בכמויות גדולות ואז היחס עלות\תועלת לא שווה את זה אלא אם כן הכסף שלך גדל על העצים.

קודם כל תודה רבה לשניכם.

למה כוונתך יעיל רק בכמויות גדולות? למיטב הבנתי, גם לפי הוראות היצרנים, גם לפי שיטוט נרחב באינטרנט וגם לפי המחקרים שנעשו בעניין, הרי שאת ה-HMB מומלץ לצרוך במנות של שלושה גרמים ליום.

לעניין המחיר, זו לא פעם ראשונה שאני שומע את הטענה שמדובר בתוסף יקר שאינו שווה את הכסף. אני לא יודע למה כולם טוענים זאת, האינטרנט מלא בחברות, חלקן מוכרות וחלקן פחות, שמוכרות את הHMB בצורת אבקה, במחיר של בין 60 - 80 ש"ח ל-210 גרם (דהיינו 70 מנות). באופן אישי הזמנתי מאיביי ואני צורך אותו כבר חודשיים ומוכרח לציין שאני מרגיש שיפור בהתאוששות ובבניה של השריר.

אשמח לדעות נוספות לעניין אופן השילוב של התוספים שציינתי עם היוהימבין.
https://www.kilogram.co.il/782/פרוטוקולי-השומן-העיקש/

יש לך פה מידע יוהמבין

קריאטין 5 גרם ביום
HMB אין לי מושג,מעולם לא התעניינתי

תודה רבה כמובן.

קראתי את המדריך הנהדר הזה מס' פעמים.

התהיה היחידה שנותרה לי היא כיצד לצרוך את היוהימבין מבלי לפגוע בהשפעה שלו עם פחמימות.

בעקרון בתקופת החיטוב אני אעדיף להתאמן בבקרים (רמת האינסולין בדם נמוכה ולכן יותר קל לשרוף שומן), אבל תיווצר לי בעיה כיוון שאני פוחד לצרוך את היוהמיבין לפני האימון (קראתי שהלחץ דם עולה לרמות מסוכנות).

אם נניח ישר אחרי שאסיים את האימון אני אצרוך את הקריאטין (אני מבין שאין בעיה מהותית לשלב את הקריאטין עם היוהימבין אבל את הקריאטין אני חייב לצרוך עם סוכר ענבים כדי לא לשלשל) יחד עם סוכר ענבים ואחרי חצי שעה נניח אני אצרוך את היויהימבין, האם הסכור ענבים יפריע ליומבין בפעולה?

אשמח להמלצות.

קודם כל תודה רבה לשניכם.

למה כוונתך יעיל רק בכמויות גדולות? למיטב הבנתי, גם לפי הוראות היצרנים, גם לפי שיטוט נרחב באינטרנט וגם לפי המחקרים שנעשו בעניין, הרי שאת ה-HMB מומלץ לצרוך במנות של שלושה גרמים ליום.

לעניין המחיר, זו לא פעם ראשונה שאני שומע את הטענה שמדובר בתוסף יקר שאינו שווה את הכסף. אני לא יודע למה כולם טוענים זאת, האינטרנט מלא בחברות, חלקן מוכרות וחלקן פחות, שמוכרות את הHMB בצורת אבקה, במחיר של בין 60 - 80 ש"ח ל-210 גרם (דהיינו 70 מנות). באופן אישי הזמנתי מאיביי ואני צורך אותו כבר חודשיים ומוכרח לציין שאני מרגיש שיפור בהתאוששות ובבניה של השריר.

אשמח לדעות נוספות לעניין אופן השילוב של התוספים שציינתי עם היוהימבין.

תודה רבה כמובן.

קראתי את המדריך הנהדר הזה מס' פעמים.

התהיה היחידה שנותרה לי היא כיצד לצרוך את היוהימבין מבלי לפגוע בהשפעה שלו עם פחמימות.

בעקרון בתקופת החיטוב אני אעדיף להתאמן בבקרים (רמת האינסולין בדם נמוכה ולכן יותר קל לשרוף שומן), אבל תיווצר לי בעיה כיוון שאני פוחד לצרוך את היוהמיבין לפני האימון (קראתי שהלחץ דם עולה לרמות מסוכנות).

אם נניח ישר אחרי שאסיים את האימון אני אצרוך את הקריאטין (אני מבין שאין בעיה מהותית לשלב את הקריאטין עם היוהימבין אבל את הקריאטין אני חייב לצרוך עם סוכר ענבים כדי לא לשלשל) יחד עם סוכר ענבים ואחרי חצי שעה נניח אני אצרוך את היויהימבין, האם הסכור ענבים יפריע ליומבין בפעולה?

אשמח להמלצות.
כן הוא יפריע. תצטרך לשנות אז את ההעדפה שלך לאימוני כוח בבקרים ולשנות את זה לאירובי אם אתה רוצה להשתמש במוצר כמו שצריך

• פותח/ת השרשור
כן הוא יפריע. תצטרך לשנות אז את ההעדפה שלך לאימוני כוח בבקרים ולשנות את זה לאירובי אם אתה רוצה להשתמש במוצר כמו שצריך

שוב תודה.
אני לא מתכנן לעבוד כוח בתקופת החיטוב, אני מתכוון להוריד משקלים ל-80% יכולת ולשמור על אותו מספר חזרות כך שאני לא אמור להגיע לכשל (פשוט חשוב לי להמשיך לעבוד על השרירים כדי לא לאבד מסה). אני גם מתכוון להוריד בחזרות (כיום אני עובד A-B עם 7-9 חזרות לשרירים גדולים ו-4-6 לשרירים קטנים, ואני מתכוון לעבוד לFBW עם 6 חזרות שריר גדול ו-3 חזרות שריר קטן).

השאלה האם גם במתכונת שכזו שלא אמורה להתיש אותי, השילוב עם היוהימבין עדיין מסוכן?

שאלה נוספת, אם אני ארוץ אינטרוולים, כשבעצימות גבוהה אני אגיע לכדי 85-90% דופק, האם זה יכול להיות מסוכן עם היוהימבין או שאין לי ממה לחשוש מדופק גבוה עם היוהימבין?

HMB 3 פעמים ביום - בוקר צהריים ערב, גרם כל אחד

תודה. האמת שאני משתדל לחלק אותו למנות אבל לרוב יוצא לי לקחת אותו במנה אחת של שלושה גרמים.

אני מתכוון להוריד משקלים ל-80% יכולת ולשמור על אותו מספר חזרות
למיטב ידיעתי זאת שגיאה. אתה צריך לנסות לשמור על משקלי עבודה ולהפחית את מס' החזרות, כלומר ההיפך ממה שאתה מתכנן לעשות.

• פותח/ת השרשור
שוב תודה.
אני לא מתכנן לעבוד כוח בתקופת החיטוב, אני מתכוון להוריד משקלים ל-80% יכולת ולשמור על אותו מספר חזרות כך שאני לא אמור להגיע לכשל (פשוט חשוב לי להמשיך לעבוד על השרירים כדי לא לאבד מסה). אני גם מתכוון להוריד בחזרות (כיום אני עובד A-B עם 7-9 חזרות לשרירים גדולים ו-4-6 לשרירים קטנים, ואני מתכוון לעבוד לFBW עם 6 חזרות שריר גדול ו-3 חזרות שריר קטן).

השאלה האם גם במתכונת שכזו שלא אמורה להתיש אותי, השילוב עם היוהימבין עדיין מסוכן?

שאלה נוספת, אם אני ארוץ אינטרוולים, כשבעצימות גבוהה אני אגיע לכדי 85-90% דופק, האם זה יכול להיות מסוכן עם היוהימבין או שאין לי ממה לחשוש מדופק גבוה עם היוהימבין?

תודה. האמת שאני משתדל לחלק אותו למנות אבל לרוב יוצא לי לקחת אותו במנה אחת של שלושה גרמים.

ד"א באיזה פורמולה אתה משתמש?

אה לא התכוונתי פורמולה מוכנה...

יש לי כל מיני תוספים בצורת אבקות ואני מערבב ביניהם לכדי פורמולה...

אני משלב בין חלבון קזאין, חלבון מי גבינה, אבקת HMB עם טאורין וויטמין B6 של אוסטורביט, אבקת קריאטין מונו של צ'מפיון, תשלובת של מגנזיום, סידן וויטמין B3 של סיוויט, אבקת קפאין עם תיאנין וסוכר ענבים...

סך הכל יש לי 7 סוגי אבקות ואני רוקח לי שייקים לפי הצורך 😃
למיטב ידיעתי זאת שגיאה. אתה צריך לנסות לשמור על משקלי עבודה ולהפחית את מס' החזרות, כלומר ההיפך ממה שאתה מתכנן לעשות.

אני מסכים איתך אבל אומרים שמסוכן לעבוד כוח עם יוהימבין בגלל שהלחץ דם גבוה אז אני מעדיף להוריד משקלים... אולי אני אבחר שריר אחד בכל אימון שעליו אני אעבוד עם 100% כדי לשמור על היכולת, אבל לעבוד FBW עם 100% משקל זה גם ככה אימון קשה, ועם יוהימבין אני מפחד להתרסק...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית