ייעוץ אימון כוח מתפרץ

eden1234

משתמש מתחיל
232
1
נק' מוניטין:
4
232
1
שלום לכולם,
יש לי מטרה מסוימת והיא להשתפר במהירות, יציאה מהמקום, זריזות וכו' כמו שרשמתי באחד מהפוסטים שפתחתי ואני יודע שהבסיס למהירות, יציאה מהמקום, זריזות הוא הכוח והכוח מתפרץ.

אז בשביל לשפר את הכוח המתפרץ התחלתי לפני שבועיים לשלב שתי אימונים פליאומטרים בשבוע ובונוסף שתי אימון כוח (עדיין לא כל כך רציניים כי אני בן 13 ועדיין לא יכול להיות במכון... אבל את זה מאשר כלום).
חשוב לציין שאני מתכנן להתאמן שתי אימונים פליאומטרים ושתי אימון כוח בשבוע למשך שנה עד שאני ירשם למכון כושר ויעבוד בצורה יותר מבוקרת ואחראית וישלב הנפות אולימפיות ועוד כל מה שיעזור לי לשפר כוח מתפרץ.

השאלה שלי היא האם שתי אימונים פליאומטרים ושתי אימון כוח בשבוע למשך שנה ישפרו את הכוח התפרץ? ואם הכוח מתפרץ ישתפר, הוא ישתפר בצורה משמעותית?
תודה מראש
bleh.gif

מהירות גיוס היחידות המוטוריות שלך היא פונקציה של כמעט אך ורק גנטיקה. בגלל שאתה בן 13 זה ישתפר בשנים הקרובות בכל מקרה. הדבר הכי אידיאלי בשבילך, כמתאמן מתחיל, יהיה להתחזק כמה שיותר מוקדם וכמה שיותר מהר, על מנת לצבור יתרון על פני המתחרים שלך. אם במקרה גם נולדת להורים הנכונים - אז אתה גם תהיה מאוד אקספלוסיבי. אימונים פליאומטריים לא נדרשים ברמה שלך, רק אימוני כוח + האימונים של ענף הספורט שאני מניח שבו אתה משחק (כדורסל, כדורעף וכו').

אימונים פליאומטריים לא נדרשים ברמה שלך
מסכים עם ביסט, תתעסק כרגע בבסיס, בתנועות המורכבות הבסיסיות ביותר, ולא באימונים פליאומטרים.

כוח מתפרץ זו היכולת לפתח כוח במהירות המירבית.
לכן כל שיפור בכוח יגרור לשיפור בכוח מתפרץ, המהירות זהו רכיב שהיכולת לשפרו שנויה במחלוקת וגם אם כן אינה משמעותית מכדי לדבר עליה בכלל.

המהירות זהו רכיב שהיכולת לשפרו שנויה במחלוקת וגם אם כן אינה משמעותית מכדי לדבר עליה בכלל.
למען האמת, אפשר לשפר את מהירות גיוס היחידות המוטוריות. אבל כנראה לא מעל 20% - 25%, וגם ככה 80%-90% יבוא פשוט משיפור הכוח, ועוד 10%-20% מהשיפור יגיע, לאחר שאתה כבר חזק, מאימוני כוח מתפרץ.

ובכל מקרה, אם נולדת עם ורטיקל ג'אמפ של 20 אינץ', גם אם תשפר ל-25 אינץ', וואלה, זה יהיה יפה ומרשים - ביחס לאוכלוסייה הכללית. זה לא יהיה מרשים בשום סטנדרט בינלאומי של ענפים שדורשים כוח מתפרץ.

@Beast and cheat תרגילים שדורשים אקספלוסיביות, כמו PC לא משפרים את מהירות גיוס היחידות המוטוריות ?
1. אתה תופתע לגלות שהם משתפרים הכי מהר כאשר מתחזקים.
2. הם דורשים כוח מתפרץ, והוא מושפע מהכוח שלך. אבל זה לא קשור בצורה ישירה למהירות גיוס היחידות המוטוריות. דדליפטר של 300KG תמיד ינקה יותר מדדליפטר של 100KG, גם אם לדדליפטר של ה300 יש 15 אינץ' ורטיקל ג'אמפ ולדדליפטר של ה100 יש 36 אינץ'.
התרגילים האלו בהחלט משפרים את מהירות גיוס היחידות המוטוריות, אבל זו לא תכונה שאפשר לשפר הרבה, ולכן בשלב יחסית מוקדם אתה תצטרך להתחזק כדי להמשיך להתקדם בהרמות, במידה ואתה לא נולדת אקספלוסיבי מספיק כדי שההרמות עצמן יהוו סטרס לStrength שלך.
3. כשמדובר על אתלטיקה (ניתור, יציאה מהמקום, שינויי כיוון וכו'), מדובר על התנגדות מאוד נמוכה (משקל גוף או משקל גוף כפול התאוצה אם מדובר על שינוי כיוון), ולכן הStrength שלך בא הרבה פחות לידי ביטוי - אלא יותר המהירות בה אתה מגייס את הכוח שלך. כמה יש לך זה לא הגורם המגביל.
4. תחשוב על מהירות גיוס היחידות המוטוריות שלך כעל כמה % מתוך הדדליפט שלך אתה תוכל להרים בקלין. אם תתאמן על שניהם זהה, מהרגע ששניהם יבוצעו בטכניקה יעילה מאוד, בדגש על הקלין - האחוז הזה ישתנה מעט מאוד. הוא יכול להיות 40%-45% אצל אנשים רגילים, והוא יכול להיות 70% אצל הווייטליפטרים שאתה רואה באולימפיאדה.

למען האמת, אפשר לשפר את מהירות גיוס היחידות המוטוריות. אבל כנראה לא מעל 20% - 25%,
כתבתי בכוונה:
שהיכולת לשפרו שנויה במחלוקת
מהסיבה שקראתי הרבה שאומרים דברים שונים, אני מניח שאפשר לשפר אף פעם לא התעמקתי באמת כמה.
אם נולדת עם ורטיקל ג'אמפ של 20 אינץ', גם אם תשפר ל-25 אינץ', וואלה, זה יהיה יפה ומרשים
מעניין מה שאתה מציין - זה חתיכת שיפור, לא זניח בכלל הייתי אומר

מעניין מה שאתה מציין - זה חתיכת שיפור, לא זניח בכלל הייתי אומר
זה שיפור של 25%
בוודאי שאם אנחנו מדברים על בן 15 עם 20 אינץ' אז סביר להניח שהוא יכול להגיע ליותר מזה, אבל זה בערך המקסימום שאדם בוגר עם 20 אינץ' יכול להגיע אליו בשלב כלשהו בחיים.

חוץ מבאינטרנט. באינטרנט אנשים שיפרו בגיל 25 את הורטיקל ג'אמפ שלהם מ15 אינץ' ל35 אינץ'. ביוטיוב זה קורה המון. במציאות לא.

• פותח/ת השרשור
מהירות גיוס היחידות המוטוריות שלך היא פונקציה של כמעט אך ורק גנטיקה. בגלל שאתה בן 13 זה ישתפר בשנים הקרובות בכל מקרה. הדבר הכי אידיאלי בשבילך, כמתאמן מתחיל, יהיה להתחזק כמה שיותר מוקדם וכמה שיותר מהר, על מנת לצבור יתרון על פני המתחרים שלך. אם במקרה גם נולדת להורים הנכונים - אז אתה גם תהיה מאוד אקספלוסיבי. אימונים פליאומטריים לא נדרשים ברמה שלך, רק אימוני כוח + האימונים של ענף הספורט שאני מניח שבו אתה משחק (כדורסל, כדורעף וכו').
אז ככל שאני מתחיל מגיל יותר קטן אימוני כוח והנפות אולמפיות הכוח מתפרץ שלי ישתפר יותר? או שזה לא משנה?
וגם לא הבנתי, איך אני יכול לדעת אם אני יכול לשפר את הכוח המתפרץ שלי יותר מאחרים?
אשמח להסבר קצת יותר מפורט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית