הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ עדיין יש תקווה לטקסס ?

55883גבר

משתמש משקיע
7,646
4,637
נק' מוניטין:
19,238
7,646
4,637
שלום לכולם

בזמן האחרון יוצא לי לחשוב, האם עדיין יש לי תקווה לעשות טקסס ולהתקדם איתה ?
האימון האחרון שלי בטקסס היה לפני שנה, מאז עשיתי סבב של אוננות, נפצעתי, 2 סבבים בתוכנית שיוסי קלמנוביץ' כתב לי וסבב קורטה. כרגע עושה תוכנית שכתבתי לעצמי.
אם עדיין יש לי תקווה הייתי שמח לחזור לטקסס בספטמבר ולחזור לשבור שיאים כל שבוע.

דעתכם בנושא ?

אם עשית טקסס והגעת למשקלים X, Y וZ וכדי לעבור אותם היית צריך לעשות תוכנית יותר מתקדמת מה גורם לך לחשוב שטקסס תעבוד עכשיו?

• פותח/ת השרשור
אם עשית טקסס והגעת למשקלים X, Y וZ וכדי לעבור אותם היית צריך לעשות תוכנית יותר מתקדמת מה גורם לך לחשוב שטקסס תעבוד עכשיו?
הפסקתי את הטקסס בגלל שלא היה לי זמן עם הלימודים, לא בגלל שלא התקדמתי.

סקוואט 200 ברצועות
180 לזוג ללא רצועות
בנצ' 100
דדליפט 190
נראים לי משקלים די גבוהים בשביל התקדמות שבועית (ביחס למשקל גוף שלך, זה לא שאתה שוקל 120 עם משקלים כאלה). אבל מצד שני למה שלא תנסה ותראה בעצמך? תטחן אוכל כאילו אין מחר (לא נראה לי שיש לך נטיה להשמנה אז אין מה לדאוג) ותנסה להתקדם. במקרה הטוב תשבור שיאים ותתקדם כל שבוע למשך זמן מסויים, במקרה הגרוע תראה שאתה כבר מעל הרמה הזאת.

נראים לי משקלים די גבוהים בשביל התקדמות שבועית (ביחס למשקל גוף שלך, זה לא שאתה שוקל 120 עם משקלים כאלה). אבל מצד שני למה שלא תנסה ותראה בעצמך? תטחן אוכל כאילו אין מחר (לא נראה לי שיש לך נטיה להשמנה אז אין מה לדאוג) ותנסה להתקדם. במקרה הטוב תשבור שיאים ותתקדם כל שבוע למשך זמן מסויים, במקרה הגרוע תראה שאתה כבר מעל הרמה הזאת.

מסכים, ובנוסף בנץ׳ 100 בטוח ישתפר המון בטקסס

כן. המשחק בין עבודה עצימה לנפחית, למשחק עם העצימויות מאפשר התקדמות יעילה יותר כי אתה מאפשר לגוף להסתגל לעומסים שונים ולעבודות שונות, ולא מנסה לדרוך במקום או לשבור את הראש.
מי שחושב שיש דבר כזה ״מתאמן מתחיל״ ו״מתאמן מתקדם״ וחושב שלכל רמה יש תוכנית משלה, חי באשליה.

כן. המשחק בין עבודה עצימה לנפחית, למשחק עם העצימויות מאפשר התקדמות יעילה יותר כי אתה מאפשר לגוף להסתגל לעומסים שונים ולעבודות שונות, ולא מנסה לדרוך במקום או לשבור את הראש.
מי שחושב שיש דבר כזה ״מתאמן מתחיל״ ו״מתאמן מתקדם״ וחושב שלכל רמה יש תוכנית משלה, חי באשליה.
צודק, שיעשה SS 🫤

המשחק בין עבודה עצימה לנפחית, למשחק עם העצימויות מאפשר התקדמות יעילה יותר כי אתה מאפשר לגוף להסתגל לעומסים שונים ולעבודות שונות, ולא מנסה לדרוך במקום או לשבור את הראש.
אם המטרה היא להתחזק - אז אתה רוצה הסתגלות ספציפית - כוח. לא "הסתגלות לדברים שונים". זה לא קרוספיט. אלא אם מסיבה כלשהי זה מעניין מישהו מה היחס בין ה5X5 שלך לסינגל, אבל אני לא מכיר מישהו שהמטרה שלו באימונים היא לשפר את היחס הזה. לעומת זאת, אני מכיר הרבה שחשוב להם מה המספרים באופן אבסולוטי (בין אם ביחס למשקל גוף ובין אם לא).

חבל שאנדי בולטון לא יודע את זה. מהר מאוד הוא היה עוקף ככה את הדדליפט של בנדיקט מגנוסון. חסר לו רק 12 פאונד, וב-SS מוסיפים 5 פאונד כל אימון. הוא רק צריך לעשות אותה שבועיים, והוא מראה לבנדיקט מאיפה משתין הדג.

פותח הפוסט - אתה בבעייה. זה בדיוק מה שאני ממליץ להמנע ממנו כשאני ממליץ לא לעשות תוכניות שמעבר לרמה שלך. זה תקף גם בדברים אחרים בנוגע לאימונים ותזונה. אני לא אומר שלא תתקדם יותר בחיים, אבל כן, אתה בבעייה שיצרת במו ידיך. זה השלב בו ליפטרים מתחילים לראות האטה משמעותית בתוצאות, לחשוב שהם מיצו את הפוטנציאל שלהם, לרצות להיות יותר טובים, ואת חלקם זה מוביל להזריק. או לפרוש. או להמשיך לטחון מים תקופה מסויימת. ההמלצה הכי טובה שלי היא כמובן לא להגיע למצב הזה. ובהצלחה לצאת ממנו.

תן ריסט בינוני+ ותתחיל אין סיבה שהמשקלים לא ישתפרו מטקסס יש אנשים שהגיעו רחוק בפורום מטקסס וחוץ מזה אין הרבה אופציות אחרות שאפשר להריץ בתקופת לימודים

לנסות כנראה לא יפגע בך יותר מדי. מקסימום אחרי איזה חודש וחצי תבין שזה לא מספיק ותעבור למשהו אחר

יש סיכוי שזה יעבוד (סיכוי קטן והתקדמות קלה) אבל לדעתי עדיף לך לפסוח על הניסיון הזה, אלא אם אתה מוכן להתחייב שתעלה במשקל בהתאם.
למה לא 5/3/1BBB?

יש סיכוי שזה יעבוד (סיכוי קטן והתקדמות קלה) אבל לדעתי עדיף לך לפסוח על הניסיון הזה, אלא אם אתה מוכן להתחייב שתעלה במשקל בהתאם.
למה לא 5/3/1BBB?
למה כן 5/3/1 שיש לך תוכניות יותר טובות בשביל לשפר את ההרמות/טוטאל שלך?

מה רע ב-5/3/1? אחלה תוכנית שבעולם.
אני בכללי מאוד לא אוהב את התוכניות האמריקאיות, בוא נסתכל על 5/3/1 יש לך סט אחד כבד בשבוע ורוב הנפח מגיע מתרגילי עזר (פרט לגירסת הBBB).
למה שפאוורליפטר מתחרה (כמו פותח האשכול) ירצה לעשות תןכנית שיש בה רק סט אחד כבד באמת בשבוע, רוב הנפח מגיע מעזרים או אם הוא עושה BBB אז הוא מבלה בטווח ה50% מהRM1 ואפילו פחות. זה פשוט לא אחוז העצימות ה"אופטימלי" בשבילו. לא אמרתי שהתוכנית גרועה, אמרתי שיש אפשרויות טובות יותר.

אני בכללי מאוד לא אוהב את התוכניות האמריקאיות, בוא נסתכל על 5/3/1 יש לך סט אחד כבד בשבוע ורוב הנפח מגיע מתרגילי עזר (פרט לגירסת הBBB).
למה שפאוורליפטר מתחרה (כמו פותח האשכול) ירצה לעשות תןכנית שיש בה רק סט אחד כבד באמת בשבוע, רוב הנפח מגיע מעזרים או אם הוא עושה BBB אז הוא מבלה בטווח ה50% מהRM1 ואפילו פחות. זה פשוט לא אחוז העצימות ה"אופטימלי" בשבילו. לא אמרתי שהתוכנית גרועה, אמרתי שיש אפשרויות טובות יותר.
עוד לא הבנת איך התוכנית עובדת? היא לוקחת את אלה שעשו סמולוב / קורטה וכו' וזה פירק להם את הצורה ומבטיח להם תוצאות יותר טובות בפחות עבודה וזה קונה אותם
ואז מורידים מלא עבודה ו... ניחשת נכון! תוצאות!
כלומר עשית סמולוב, נשברת כשזה הגיע לשיא ואז עברת לתוכנית שתתן לך להתאושש מהנפח הגדול שבסמולוב, ואז אתה רואה תוצאות.
SHOCKING

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית