הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חגורה בסקוואט

יוסי דניאל

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
באיזה שלב מומלץ להתחיל להשתמש בחגורה בסקוואט. אני שוקל 76 קג ועושה 110 קג בסקוואט האם אני צריך להשתמש בחגורה?

ירד מאז שאני הזמנתי
הSPUD אז יצאה לי 420 אם הייתי מזמין אותה לבד 😭

רגע חישבת מעמ?
פאק , לא אחרי מעמ יוצא 460 , שבמחיר הזה אפשר להשיג לונגהורן של טיטאן .. אחכה לתשובה מsmokingsnake שהם מבצעים עוד יבוא ואנקה ממנו בתקווה שזה יגיע באזור היום הולדת שלי בכ"מ תודה !

UOTE="Tank, post: 970308, member: 3566"]אז תיארת לא נכון. תתחיל לחגור.[/QUOTE]
@Tank
תסביר לי פשוט למה אתה ממליץ למישהו עם 80 סקוואט לשים חגורה? זה הרעיון הכי גרוע ששמעתי. שמים חגורה כדי להתקדם במשקל שנתקעת בו להרבה זמן או שאתה מרגיש לא יציב להפליא ללא חגורה שזה קורה במשקלים גבוהים. אם מישהו לדוגמה ישים חגורה ב80 סקוואט שהוא יכול להמשיך
להתקדם אין טעם. אולי זה יהיה קל יותר אבל שהוא
יתקע לגמרי אין שום כלי עזר שיעזור לו למצות את
התוכנית לגמרי (חגורה) לעומת זאת מישהו שנתקע ב145 סקוואט ללא חגורה בסס למשל יכול לשים אותה ולהשתמש בה כדי להמשיך להתקדם ואף להגיע ל160-170.
אחרי שהצגתי את שתי הדוגמאות האלו מה לפי דעתך יותר עדיף? ובלהיתקע אני לא מתכוון לזהו נכשלתי במשקל מסויים פעם אחת אני שם חגורה. מדובר במשקל שאתה פשוט לא מצליח לעבור במשך
שבוע אחרי ריסט/משקל שאתה מרוצה ממנו והוא גבוה יחסית בשביל לשים בו חגורה ולמצות את הסס.

@ohad12 כבר הסברתי את עצמי הרבה פעמים ואני אדגיש את הנקודה הזאת שוב.
הסיבה שאני ממליץ לשים חגורה גם ב80 קילו היא כי אין חסרונות לחגורה!
אתה אומר ששמים חגורה כשנתקעת הרבה זמן במשקל? אני אומר שזה BROSCIENCE ואין לך הסבר מדעי לתת לי למה זה יהיה נכון.
שים לב שאתה רק זורק משפטים לאוויר בלי לתת להם ביסוס פיזיקלי/פיזיולוגי כלשהו. "אם מישהו לדוגמה ישים חגורה ב80 סקוואט שהוא יכול להמשיך
להתקדם אין טעם. אולי זה יהיה קל יותר אבל שהוא".
המשפט הזה ספציפית מראה שאתה לא מבין בכלל מה המטרה של החגורה ולמה שמים אותה. ממליץ לך בחום לקרוא את המאמר בפורטל על למה לחגור כדי שתבין שיש לך הבנה שגויה לגמרי של הבסיס.
על סמך מה החלטת שמישהו שנתקע בSS ב145 קילו היה גם מגיע לאותה התקיעה באותו הזמן אם היה עובד בלי חגורה עד אותו המשקל? אתה מביא מקרה לא ריאלי בכלל ועדיין ההגיון היחיד שאתה מתבסס עליו הוא "אם נתקעים עם חגורה אין שום מנגנון שיעזור להמשיך להתקדם".
על טקסס שמעת? על סמולוב סקוואט שמעת? על שינוי בנפח עצימות של סקוואט/תוכנית שמעת?

אחרי שהצגתי את שתי הדוגמאות האלו מה לפי דעתך יותר עדיף?
לעבוד עם חגורה
ובלהיתקע אני לא מתכוון לזהו נכשלתי במשקל מסויים פעם אחת אני שם חגורה. מדובר במשקל שאתה פשוט לא מצליח לעבור במשך
להחליף תוכנית

הסיבה שאני ממליץ לשים חגורה גם ב80 קילו היא כי אין חסרונות לחגורה!
אתה אומר ששמים חגורה כשנתקעת הרבה זמן במשקל? אני אומר שזה BROSCIENCE ואין לך הסבר מדעי לתת לי למה זה יהיה נכון.
שים לב שאתה רק זורק משפטים לאוויר בלי לתת להם ביסוס פיזיקלי/פיזיולוגי כלשהו. "אם מישהו לדוגמה ישים חגורה ב80 סקוואט שהוא יכול להמשיך
להתקדם אין טעם. אולי זה יהיה קל יותר אבל שהוא".
אני לא מבין, כשמישהו אמר לך פה בתגובה "אם ככה שים חגורה גם במוט ריק או בדילואד" אתה לעגת לו.
אם אין שום חסרון לחגורה, למה שאני לא אשים אותה גם במוט ריק? ואני מבקש תשובה רצינית.

אני לא מבין, כשמישהו אמר לך פה בתגובה "אם ככה שים חגורה גם במוט ריק או בדילואד" אתה לעגת לו.
אם אין שום חסרון לחגורה, למה שאני לא אשים אותה גם במוט ריק? ואני מבקש תשובה רצינית.
כי במוט ריק אין בה תועלת. אבל גם אין חסרונות, אז אם זורם לך תאים מוט ריק עם חגורה. משהו רע לא יקרה מזה.

מאמר מאת פול קרטר (פאוורליפטר עד 110) ממליץ לקרוא
LIFT-RUN-BANG: Going beltless

The catalyst for me going beltless was actually injury. This might seem counter to what most people think, in that, they wear a belt to "protect them from injury".
In case you didn't know, you don't wear a belt to prevent injury. This is nonsense.

Ed Coan and Kirk both spent significant time in the offseason getting as strong as possible without a belt.

אד קואן בכלל בכל ראיון אתה מזכיר כמה פעמים שלא נוגע בחגורה בoff season שלו.
Atlas Speaks | T Nation
Depending on the season, like now in the off season, I don't wear any equipment – no belt, no wraps, nothing.

This Friday, since it's off season, with no belt or anything, I'm deadlifting off a 4-inch block.

This cycle, I'll go up to 600 for five reps, off the floor squat, no belt.

דן גרין, מלא פעמים ראינו תקופות שלו ללא חגורה ורצועות.
6:40

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית