הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית סקוואט hi או low ושאר דברים

• פותח/ת השרשור Guy76
  • פורסם בתאריך

Guy76

משתמש מתחיל
118
8
נק' מוניטין:
1
118
8
טוב טנק שוב תודה על תוכנית שהצעת לי fbw
אבל אני לא סגור על כמה דברים שחייב לתקן ולהבין :
1. סקוואט low bar מרגיש נחמד עם זה פחות עומס על ברכיים אבל לא מרגיש את הקוואד עובד מספיק די מזונח למכן האמת הבנתי מקריאה שמי שלא הולך להיות פאוור ליפטר אז אין טעם לעשות low
כרגע אני מבצע משקל 77.5 קילו ואני ממש מרגיש שזה קשה לא יודע מדוע אבל באמת יש לי רגליים יחסית די חזקות במיוחד ארבע ראשי גנטי טוב אבל משקל שאני מבצע עלוב ואני ממש מרגיש מפוחד לבצע משקל גבוה מזה באמת מפחיד להשאר למטה ולך תצא מזה , לעומת זאת high bar מרגיש אחוש שילינג את הקוואד עובד ומרגיש די טבעי עם זה לא מחפש לשים את הבר למטה כמו ה low אבל
שהוא אבל גדול שאני מרגיש את הברכיים לא עפות על ההרגשה גם במשקלים של 50 קילו בלבד .
לא הבנתי את הנקודה של מבנה הגוף לסוג הסקוואט אני בעל מבנה רגליים יחסית קצרות פלג גוף עליון טורסו נראה בינוני כלומר מה מתאים לי וגם מה כדאי לי לעשות את סוג סקוואט?
2. Press אני מתקדם ממש ממש קשה לי לעבור את המחסום של 42.5 קילו ויש לי כתפיים די חזקות כלומר אני רואה ילדים עושים עם 50 קילו פרס ונראים חצי ממני בכתף משהו לא תקין נראה לי מוזר כאילו מרגיש שאי אפשר להשתפר בפרס הגוף רועד בחזרה האחרונה השישית עם משקל 42.5 ואני זוכר את עצמי עושה לחיצת כתפיים בישיבה כנגד משקולות יד בכל יד 25 קילו ומצליח להתקדם אבל פרס רוצח אותי
בנוסף לכל הצרות שלי מה אתם אומרים יש לי מוטיבציה גבוהה להשתפר גם דדליפט אני מאוד ישמח לעשות אבל זה זיין לי את הגב בתחתון כולה מ 103.5 קילו
מצב קשה אני למרות שאני מתאמן כבר מספר חודשיים בתוכנית והכל מתחרבש לי מה עושים חברים

הקוואדס עובדים קשה מאד גם ב-LB. אני אישית חושב ש-LB יותר מאוזן לגוף, מבחינת השרירים שעובדים, אבל זה עניין של העדפה. זה לא נכון שרק פאוורליפטרים אמורים לעשות LB.

לגבי הפרס - תעלה סרטון. כמה הבנץ' שלך אגב?

לגבי הדדליפט - תעלה סרטון של נניח 90 קילו ו-100 קילו לחמישיות.

אבל לא מרגיש את הקוואד עובד מספיק די מזונח למכן האמת
אתה כנראה לא יורד מספיק רואים זאת על פי מה שרשמת פה:
מפחיד להשאר למטה ולך תצא מזה
ולכן אתה לא מעמיס מספיק על הרגליים, הארבע ראשי הם פושטי הברך היחידים לעומת הרבה שרירים שעובדים בירך, ולכן הם גם אלו שתמיד נרגיש הכי הרבה בסקוואט. (בדרך כלל)

אני רואה ילדים עושים עם 50 קילו פרס ונראים חצי ממני בכתף משהו לא תקין
לא אומר כלום, אני יכול להראות לך המון אנשים גדולים שלא מרימים כבד במיוחד, יש הרבה דברים שמשפיעים על המסת שריר חוץ מכוח - התזונה, מצב הורמונלי, גיל, גנטיקה, חומרים ועוד

זה זיין לי את הגב בתחתון
הרבה אנשים כשהזוקפים שלהם נתפסים הם חושבים שזה משהו רציני, זה לא אומר כלום חוץ מזה שעבדה חזק, יכול גם להיות שהטכניקה שלך לא טובה אתה מוזמן להעלות סרטון ונעזור לך.

מצב קשה אני למרות שאני מתאמן כבר מספר חודשיים בתוכנית והכל מתחרבש לי מה עושים חברים
לא מצב קשה בכלל, מה עושים? מסדרים את החירבוש.

@לוטם @stitch רק לקונטקסט אני רוצה לציין שבתוכנית שנתתי לו אם אני לא טועה שילבתי לו בנט אובר ודד ליפט באותו אימון ובפוסט הקודם שלו המלצתי לו לפצל בנט אובר ודד ליפט לאימונים שונים ולרדת מAB לFBW ל3 פעמים בשבוע מפוצלת A1 A2 בגלל העצימות הגבוהה שהוא נותן לפעילות אירובית (13 ק"מ ריצה בסוף כל אימון). לדעתי עם השינויים האלה רוב הבעיות שלו יפתרו

@Guy76 לוטם ענה לך יפה על השאלות אם יש לך עוד אז תשאל בכיף בהזדמנות אני אענה לך 😃

• פותח/ת השרשור
הי סטיטיס
זה מה שראיתי שנאמר בנושא שים לב למה שהוא טוען
מ8:30 למה שהוא אומר נשמע הגיוני לא?

הבנץ שלי 80 קילו ל חמש חזרות
פרס 42,5 קילו ואני לא חלש אבל אין מושג למה משקל כזה נמוך אני אדם פיזי וגם לא צעיר 39 אבל יש לי כתפיים יחסית לשאר הגוף מכל הממוצע ואגב לגבי הטכניקה אני מבין אותה מאוד פשוט עמידה ברוחב הכתפיים ברכיים נעולות אגן מקובע בטן מכווצת והתנועה היא פשוטה לחיצה כלפי מעלה מעל הראש בקו אנכי כמו למעשה בלחיצה כתפיים כנגד דאמבלים בישיבה והייתי עושה זאת שנים
לוטם אייך הגעת למסקנה הזו ממה שרשמתי שאני לא יורד מספיק זה לא נכון כי אני כן אמרתי שלך תצא מזה במידה ואתה לא מצליח להתרומם מה סקוואט שאתה למטה עכשיו אולי הבנת אותי יותר טוב
וזה נכון שהיי באר הסקוואט עובד הכי חזק על הקוואד בגלל שאתה עושה סקוואט בצורה יותר אנכית ישרה ולא לוקח את הטוסיק אחורה ומערב את השרשרת האחורית של הגוף ? תקן אותי אם אני טועה low bar הקוואד מוזנח, יותר האמסטרינג עובד וגלוטס שרירים ששייכים לשרשרת הקינטית האחורית של הגוף ?הסקואט מעשה בצורה יותר אופקית הפטמות מצביעות כלפי מטה הגב יכול לשאת יותר משקל כי יותר שרירים מעורבים בלו באר סקוואט
אני מבין נכון או שאני מטומטם ?

• פותח/ת השרשור
אני עם כאב גב תחתון אתה מציע לי לעשות דדליפט אני יכול לנסות אבל זה כואב לי אז מה למסות עם משקל קל זה לא יהיה דוגמה טובה כי גשאתה מצלם את עצמך עם משקל קל הטכניקה לרוב טובה כי קל לגוף לעשות ולשמור על האיזון הנכון הצרות באות שהמשקל לא נוח ואז הגוף מפצה בתנועות לא טובות ואז יש פציעות לא ? אז אני צריך לצלם את עצמי ישוב עם 100 קילו דדליפט ואז גומר את הגב לגמרי וואלה אני חושב שקשה למצוא פתרון במקרה של כאב
יש קורטוז של צדק בדברי אני לא מתרברב כמבין גדול אבל חוקר ובודק ושואל כי אני גם בא מהתחום של ספורט 4 שנים חינוך גופני בכל זאת ביומכניקה פיזיולוגיה של המאמץ אנטומיה פונקוצינאלית מגמת יציבה ותנועה
אבל אני באמת לומד פה המון ממספר חברים שמבינים יפה בתחום האימון ובשרירים בפרט יפה לכם אבל קשה לי שאין היגיון לפעמיים

אני מבין נכון או שאני מטומטם ?
אתה לא מטומטם אתה לומד וזה מצויין, אני אסביר, אנחנו אכן עושים לוא בר סקוואט כדי לערב את הפוסטריור ציין יותר, זו המטרה המרכזית, זה עדיין לא אומר שהארבע ראשי לא יעבוד חזק, הוא עדיין השריר היחידי במפרק הברך לכן אין סקוואט שלא יעבוד עליו חזק. בטח שאי אפשר להגיד שלוא בר "מזניח את הקאוודס" כן אפשר להגיד שפרונט סקוואט יעבוד עליו חזק יותר מבק סקוואט

• פותח/ת השרשור
ראיתה בסרטון הוא אומר מי צריך לעשות לו באר סקוואט שני אנשים: 1 פאוור ליפטר 2.אנשים שלא נוח להם או לא מצליחים לעשות היי באר סקוואט .
ובדוגמה הכי מצחיקה שהוא אומר ראיתם פעם אדם שעושה חרבון בטבע בלואו באר סקוואט או בצורה טבעית כמו בהיי באר סקוואט זה ממש נכון חייבים לראות את הסרטון חחח.
אבל כוס אמו בסרטון אני באמת מרגיש רגישות יתר בברכים בהיי באר ומה גם שאני בטח יעשה אף פחות מ מה שאני עושה עכשיו 77.5 קילו
לסיום אני באמת אוהב ונהנה מלהתחזק ממש מכור לחדר כושר וממש רוצה להגיע לסקוואט מעל 100 קילו בהיי באר סקוואט מרגיש לי יותר טבעי אבל יותר קשה ומפחיד.
הלוואי והיה לי בחדר כושר המסריח הזה כלוב כוח שישמור עלי

ראיתה בסרטון הוא אומר מי צריך לעשות לו באר סקוואט שני אנשים: 1 פאוור ליפטר 2.אנשים שלא נוח להם או לא מצליחים לעשות היי באר סקוואט .
ובדוגמה הכי מצחיקה שהוא אומר ראיתם פעם אדם שעושה חרבון בטבע בלואו באר סקוואט או בצורה טבעית כמו בהיי באר סקוואט זה ממש נכון חייבים לראות את הסרטון חחח.
אבל כוס אמו בסרטון אני באמת מרגיש רגישות יתר בברכים בהיי באר ומה גם שאני בטח יעשה אף פחות מ מה שאני עושה עכשיו 77.5 קילו
לסיום אני באמת אוהב ונהנה מלהתחזק ממש מכור לחדר כושר וממש רוצה להגיע לסקוואט מעל 100 קילו בהיי באר סקוואט מרגיש לי יותר טבעי אבל יותר קשה ומפחיד.
הלוואי והיה לי בחדר כושר המסריח הזה כלוב כוח שישמור עלי
בסרטון הספציפי הזה יש הרבה שטויות.

• פותח/ת השרשור
בקיצור בנץ פרס מעולם לא הצלחתי לעשות יותר מ 80 קילו ל 5 חזרות ואני אדם שמתאמן משנת 2005 בחדרי כושר אבל עם הפסקות ושינויים אז בטוח אני כבר לא ירגיש את ההרגשה של בנץ במשקל 100 ל חמש חזרות
שלא לדבר על פרס בושה וכלם 42.5 זה משמע הגיוני שאני כזה חלש נראה לי שאני צריך להשלים עם העובדה הזו לא ?
באמת מיואש מהכל אבל אני ימשיך כי אני משוגע לדבר
בגל מקרה ריצה מאוד חשובה לי אני רץ קבוע לא משהו רציני 13.5 13 קמש למשך 22-23 דקות חמישה קילומטר אין לי טעם לרוץ יותר רק בשביל הכושר וההרגשה לא אוותר הזה לעולם

בקיצור בנץ פרס מעולם לא הצלחתי לעשות יותר מ 80 קילו ל 5 חזרות ואני אדם שמתאמן משנת 2005 בחדרי כושר אבל עם הפסקות ושינויים אז בטוח אני כבר לא ירגיש את ההרגשה של בנץ במשקל 100 ל חמש חזרות
שלא לדבר על פרס בושה וכלם 42.5 זה משמע הגיוני שאני כזה חלש נראה לי שאני צריך להשלים עם העובדה הזו לא ?
באמת מיואש מהכל אבל אני ימשיך כי אני משוגע לדבר
בגל מקרה ריצה מאוד חשובה לי אני רץ קבוע לא משהו רציני 13.5 13 קמש למשך 22-23 דקות חמישה קילומטר אין לי טעם לרוץ יותר רק בשביל הכושר וההרגשה לא אוותר הזה לעולם
אני מאוד מסוקרן איך תראה ההתקדמות שלך אם תיתן צ'אנס של 12 שבועות ללינארית

• פותח/ת השרשור
טנק ידידי יכול להיות שיש שטויות אבל גם הם יכולים לקרוא את הפורום הזה ולומר אותו הדבר על כולנו פה לא חחח??
זה נראה לי די הגיוני מה שהם אומרים לפי מה קבעת שלא?
האמת לא ראיתי מעולם סרטון של מארק ריפפ מלמד היי באר סקוואט ? מכיר אשמח לראות

לקרוא את הפורום הזה ולומר אותו הדבר על כולנו פה לא חחח??
לא אתה לא.
כי טנק מסתמך על דברים אמינים ולך אין מושג על מה הבחור בסרטון מסתמך.
אין עד כמה שזכור לי.

• פותח/ת השרשור
החלק שלי הכי קשה זה לבנות תוכנית אימונים טובה בשבילי כי אני מפונק לא אוכל יותר מידי מתקשה לשמור תזונה לפי הספר ולספור קלוריות וגם יש לי רגישות בברכיים מה זה הלינארית שוב אני מבולבל שלח לי את הלינק טנקי
יכול להיות שאין לי מושג כל מה הוא מסתמך אבל על מה מארק ריפ מסתמך שלואו באר יותר טוב מהי באר ?
הוא מסתמך מתוך העולם שהוא מכיר

טנק ידידי יכול להיות שיש שטויות אבל גם הם יכולים לקרוא את הפורום הזה ולומר אותו הדבר על כולנו פה לא חחח??
לטעון שדד ליפט זה כמו לוטו באר סקוואט עם מוט למטה זה כמו לטעון ש1+1=3
וזאת רק דוגמא אחת. אני זוכר שהייתה תגובה של ביסט שבה הוא הסביר לעומק את כל מה שלא נכון בסרטון הזה וההסברים שלו היו הרבה יותר מנומקים ומשכנעים מהסרטון, מה שגרם לי גם כן לבחור בצד האפל של הלואו באר.

• פותח/ת השרשור
בתכלס עקרונות האימון הם מקור אמין פיזיולוגי של הגוף אבל סתם בשביל הקטע אם אדם עושה סקוואט עם משקל של 40 קילו ל 80 חזרות אז מה הוא יהיה מסוגל לעשות חזרה אחת 120 קילו ? סתם שאלה עקרונית כי למעשה לעשות המון חזרות זה גם קשה מאוד והגוף מתחזק אולי לאורך יותר זמן אבל הגוף יהיה חזק מאוד למשל אדם שעושה 20 עליות מתח ל 20 סטים יהיה חזק יותר מאדם ששם על עצמו 50 קילו ועושה 5 חזרות ? נכון שבמקרה של הוספת משקל שמיותר שחרור של הורמון בנייה אבל מה יוגדר כאדם חזק יותר
אני הבנתי את ההשוואה של דדליפט ללואו באר בצורה של מנח גוף הפוך מבחינת העבודה כמובן שהם לא אותו דבר הוא רק ניסה להמחיש בקיצר יש הרבה דברים לא ברורים בעולם הזה אבל אני שמח לשאול וללמוד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית