הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם לעשות מסה

shani671

משתמש מתחיל
33
3
נק' מוניטין:
3
33
3
היי אני 3 חודשיים בחיטוב אוכלת 1200 -1400 קלוריות ,יורדת חצי קילו בשבוע
עושה אימון כוח 3 פעמים בשבוע ועוד אירובי 3-4 פעמים בשבוע
כרגע שוקלת 64.5
גובה 167

אני די מרוצה מאיך שאני עכשיו למרות שישמח לרדת עוד 3 -4 קילו במיוחד בבטן שיש עוד קצת שומן ,אבל די נעצרתי בירידה וגם הייתי רוצה לעלות מסת שריר מה אתם מציעים לי לעשות עכשיו מסה או להמשיך בחיטוב עד לירידה של 3 4 קילו?

ועוד שאלה אם לא הייתי במסה לפני החיטוב לא משנה כמה אני ירד לא יראו שריר בגוף?

אם את מרוצה מהמראה ותקועה בחיטוב, מסה זה אופציה נפלאה. לאכול פחות מ 1200-1400 קלוריות נשמע לי קצת מדאיג.
ם לא הייתי במסה לפני החיטוב לא משנה כמה אני ירד לא יראו שריר בגוף?
כמובן שהיו רואים שריר. ביחד עם עצמות ועמוד אינפוזיה של בית חולים.

• פותח/ת השרשור
חחחח
אז כמה אני צריכה לעלות בקלוריות כדי להיות במסה?
לעלות יש או בהדרגה ?

אתם מציעים לי לעשות עכשיו מסה או להמשיך בחיטוב עד לירידה של 3 4 קילו?
החלטות כאל אפשר לעשות או אם נראה תמונה שלך ונוכל להחליט (אבל אני מודע לבעיה ולכן לשיקולך) או לפי החלטה שלך, זה הגוף שלך ואת יודעת הכי טוב על עצמך ואיך שאת מרגישה עם עצמך.

אם את תקועה זה כנראה כי לא עשית העמסת פחמימות אני צודק?
https://www.kilogram.co.il/1000/למה-חשוב-לעשות-הפסקות-בדיאטה/

כמובן שיראו, השאלה כמה כבר יש לך וכמה את צריכה לרדת כדי שיראו והאם זה שווה את זה, אל תשכחי שבירידה תמיד מאבדים גם שריר, מעט אבל יש איבוד

שוב לשיקולך, לגבי ההעלאה את יכולה להעלות אבל את צריכה שבועיים של נייטרלי לפחות לפני שאת מתחילה את המסה.

בהצלחה!

אני די מרוצה מאיך שאני עכשיו למרות שישמח לרדת עוד 3 -4 קילו במיוחד בבטן שיש עוד קצת שומן ,אבל די נעצרתי בירידה וגם הייתי רוצה לעלות מסת שריר מה אתם מציעים לי לעשות עכשיו מסה או להמשיך בחיטוב עד לירידה של 3 4 קילו?

אם ה3 קילו לא קריטיים עבורך, דעתי היא להמשיך למסה.
ההתעקשות עליהם לא נראית לי מספיק מוצדקת באם את מרוצה מהמראה העכשווי, אבל זה די אינדיבידואלי וכרוך ב"מוכנות נפשית" לתהליך.
אני לא יודעת על כמה אחוז שומן את עומדת וכמה מסת שריר צברת, ולאיזה יעד מבחינת מראה גוף את מכוונת- אבל בכל מקרה תוכלי לראות תוצאות טובות יותר בחיטוב אחרי מסה מאשר עכשיו.
כדי שהתהליך יהיה אפקטיבי מספיק עדיף לעלות 6 קילו לפחות (עם הקפדה על תזונה ואימונים מתאימים עבורך).

+עשית בדיקות דם לאחרונה?
כדאי מאוד לוודא שפעילות בלוטת התריס תקינה ושאין חוסרים.

חחחח
אז כמה אני צריכה לעלות בקלוריות כדי להיות במסה?
לעלות יש או בהדרגה ?
אוסיף למה שכבר נאמר פה... להעלות קלוריות עד כדי נייטרלי, לחכות שהמשקל יתאזן פחות או יותר (הגיוני שתהיה עלייה בנוזלים)
לאחר מכן תוכלי להעלות קלוריות בהדרגה ולראות איך הגוף מגיב לתפריט.. אם המשקל נתקע את מוסיפה עוד קלוריות..

מה אתם מציעים לי לעשות עכשיו מסה או להמשיך בחיטוב עד לירידה של 3 4 קילו?
להערכתי, עפי נתוני גובה ומשקל שנתת, אחוז השומן שלך גבוה מידי מכדי להתחיל מסה.
מאחר והיכולת של נשים לצבור מסת שריר מוגבלת בהשוואה לגברים, התחלת מסה עם אחוז שומן גבוה מידי תחייב חיטוב ארוך מידי בסופו ועלולה להסתיים באיבוד כל מסת השריר שצברת.
אם טוב לך במשקל הנוכחי את יכולה לצאת לנייטרלי ולהתמקד באימונים אבל אם את מתכננת מסה עדיף לך להמשיך לחטב.

ולגבי החיטוב אני בספק אם את נתקעת.
תפריט של "1200-1400 קלוריות" הוא טווח גדול מידי. תעבדי עם תפריט מדוייק יותר.
הRMR שלך הוא 1665 תוסיפי לכך את ממוצע שריפת הקלוריות היומי שלך באימונים אני מניחה שזה ימקם אותך סביב 1400 קלוריות.
ומשם תפחיתי על פי קצב הירידה במשקל.

קצת מסתייגת מההמלצה שלי להתחיל במסה- מרטין הוסיפה נקודה חשובה שלא לקחתי בחשבון.. 😃
באם נקודת ההתחלה למסה- אחוז השומן בגופך הוא לא מספיק נמוך- כלומר בערך מעל 24% , תהליך המסה יהיה פחות אפקטיבי.
עדיף שתעלי תמונה כדי שנוכל להעריך בצורה טובה על כמה אחוז שומן את עומדת כרגע. אנחנו לא יודעים כמה מסת שריר צברת עד כה, אנחנו רק יכולים לשער..

תצרפי תמונה יהיה יותר קל לייעץ

Back
למעלה תחתית