הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון דדליפט ,190 1X5

Yhonatan

משתמש מתחיל
74
41
נק' מוניטין:
554
74
41

הסט משבוע שעבר (187.5) שנראה קצת יותר יפה טכנית:

קרדיט לצלם @Daniel1

יש לי קצת ספקות לגבי הטכניקה הנוכחית.
לפני חודשיים +- פרסמתי לראשונה את הטכניקה שלי (סרטון - ביקורת לטכניקה של דדליפט)
ובגלל שהאגן היה עולה בניתוק והגב היה מתעגל עברתי לכמעט סטיף לג:
(סרטון - PR דדליפט 180X5)
הרגשתי קצת תקוע שניסיתי להעלות משקלים ובימים שאחרי האימוני דדליפט היו לי דומס די חזקים בגב תחתון, משהו שנראה כמו התחלה של בעיות בפיריפורמיס.. אז לקחתי שבוע הפסקה ממשיכות כבדות וזה די נעלם.
שמתי לב שאני בכלל לא משתמש ברגליים בניתוק, אז ניסיתי להכניס קצת כוח מהם באחד האימונים והרגשתי שזה הרבה יותר טבעי וזורם מאשר למשוך כמעט עם רגליים ישרות. מה שכן, הסטאפ עכשיו עם ברכיים יותר מכופפות ואגן מעט יותר נמוך (שלפחות לא עולה בניתוק כמו שהיה לי בהתחלה) אבל מאז שהתחלתי למשוך ככה אני מרגיש יותר טוב טכנית, רק טיפה חרד בגלל איך שהגב התחתון נראה.
אם יש פה אנשים שהמשיכה שלהם נראתה/נראית בערך ככה או כאלה שהתנסו עם דדליפט עם גב עגול לתקופה ארוכה (כן, אני יודע שבדדליפט עם גב עליון עגול הוא מתעגל הרבה יותר) אשמח לשמוע חוות דעת. או סתם הע/ארות.
אני מתייג כמה אנשים כדי לשמוע חוות דעת, רק אל תהפכו את זה לריב אלים בבקשה
@DarY @Beast and cheat @MikeRozner @coldfire @nlr666 @Tank @StasZ

נראה בסדר גמור.
אין לך בעיה עם ההתעגלות של הרחב גבי בסט של ה190 בעיקר?
מה שאני רואה פה נראה לי דיי בעייתי
roundback.png

המשקל כבר מתחיל להיות דיי כבד ממה שאני רואה ו190 זה כבר לא בדיחה. אני חושב שלא יזיק קצת בידוד למקרבי השכמות לפתור את זה, תיסוף בהרחקה אופקית ומתח רחב יוכל לעזור, פנדליי רואו גם כן. אשמח לראות צילום של סט ביצוע עם 160-170 קילו. מאמין שמדובר פה בפיקשוש טכניקה שנובע ממשקל ולא מאי ידיעת טכניקה ועבודה על שרירים בפיגור תפתור את הבעיה.

צפה בקובץ המצורף 28983
המשקל כבר מתחיל להיות דיי כבד ממה שאני רואה ו190 זה כבר לא בדיחה. אני חושב שלא יזיק קצת בידוד למקרבי השכמות לפתור את זה, תיסוף בהרחקה אופקית ומתח רחב יוכל לעזור, פנדליי רואו גם כן. אשמח לראות צילום של סט ביצוע עם 160-170 קילו. מאמין שמדובר פה בפיקשוש טכניקה שנובע ממשקל ולא מאי ידיעת טכניקה ועבודה על שרירים בפיגור תפתור את הבעיה.
ברור שיש פה קושי של הטרפזים להחזיק את השכמות מכווצות יותר (לזה התכוונת?), אבל זה נובע ממשקל גבוה (rm אמיתי) ואני לא רואה פה שום סיכון בטיחותי

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרתי (או שלא הבהרתי), אני כן מעגל קצת את הגב העליון כי מרגיש לי יותר טבעי. זה לא מחוסר תשומת לב..
סרטון - PR דדליפט 180X5 - פה אתה יכול לראות שאני מושך עם רגליים כמעט ישרות ומעמיס בעיקר על הגב (תחתון) ובכל זאת אין עיגול של הגב העליון.
פנדליי אני דווקא כן עושה כתרגיל עיקרי. בכל מקרה, אני אצלך בחימומים שבוע הבא 160-170. אני מאמין שאני אכן מסוגל לבצע משקלים כאלה עם טכניקה יותר "יפה".. למרות שבסטים הכבדים הטכניקה משתנה בכוונה ואני לא הולך למשוך עם גב עגול לגמרי רק כדי לסמן וי על משקלים. עד גבול מסויים זה סביר מבחינתי

ברור שיש פה קושי של הטרפזים להחזיק את השכמות מכווצות יותר (לזה התכוונת?), אבל זה נובע ממשקל גבוה (rm אמיתי) ואני לא רואה פה שום סיכון בטיחותי
אם אתה לא רואה שום סיכון אז כנראה שאין, אולי אני סתם דואג 😃

ה190 טוב יותר מה187.5, ואין לי מושג על איזה סטיף לג אתה מדבר ועל איזו הורדת אגן אתה מדבר (אדן שמתחיל 3 ס"מ נמוך מידי זה לא סוף העולם, יש הבדל גדול בין זה ובין מה שהיית עושה פעם)
הדדליפט סך הכל טוב. אתה רק צריך להפסיק לפמפם, לקחת עוד כמה שניות לפני כל חזרה כדי להכנס לסטאפ מושלם, ולהלחם טוב יותר בשמירה על מנח עמוד השדרה. אולי חגורה ברוחב 3 אינץ' במקום 4 אינץ' תקל עליך בזה.

צפה בקובץ המצורף 28983
זה רציני או הטרלה?

אפשר להגיד "אני לא מסכים" בצורה קצת יותר מכובדת.
מה שאני רואה אצלו זה שבסטים כבדים הCUE של CHEST UP לא מבוצע כראוי. או לפחות לא בצורה מושלמת
שאלתי ברצינות, באמת.
דברים כל כל מקולקלים במה שכתבת - התעגלות של הרחב גבי? הרחב גבי זה שריר. שרירים לא מתעגלים, הם מתכווצים ומתארכים/מתקצרים.
מקרבי שכמות? מה הם קשורים? השכמות צריכות להיות מורחקות במהלך הדדליפט. והן יהיו, תרצה או לא - כשהמשקל מספיק כבד.
והם בכל מקרה לא אחראים לChest up, כי הם לא זוקפי גב.

שאלתי ברצינות, באמת.
דברים כל כל מקולקלים במה שכתבת - התעגלות של הרחב גבי? הרחב גבי זה שריר. שרירים לא מתעגלים, הם מתכווצים ומתארכים/מתקצרים.
מקרבי שכמות? מה הם קשורים? השכמות צריכות להיות מורחקות במהלך הדדליפט. והן יהיו, תרצה או לא - כשהמשקל מספיק כבד.
והם בכל מקרה לא אחראים לChest up, כי הם לא זוקפי גב.
מה מקרבי השכמות קשורים? למיטב הבנתי על מנת לשמור על הCHEST UP CUE ללא התעגלות יש צורך בכוח במקרבי השכמות. במידה והגב עולה בצורה עגולה עמוד השדרה מאבד מהצורה האידיאלית שלו מה שיכול לגרום לפציעות.
למה אתה טוען שצריך להרים עם שכמות מורחקות? אם הבנתי נכון את הסט אפ (אשמח אם תתקן אותי במידה ולא) אז בשלב האחרון של הסט אפ שבו אתה מתקן את הצורה של הגב, מוציא את החזה ומקשת את הגב התחתון אתה אמור לקרב את השכמות.

נערך לאחרונה:

הסט משבוע שעבר (187.5) שנראה קצת יותר יפה טכנית:

קרדיט לצלם @Daniel1

יש לי קצת ספקות לגבי הטכניקה הנוכחית.
לפני חודשיים +- פרסמתי לראשונה את הטכניקה שלי (סרטון - ביקורת לטכניקה של דדליפט)
ובגלל שהאגן היה עולה בניתוק והגב היה מתעגל עברתי לכמעט סטיף לג:
(סרטון - PR דדליפט 180X5)
הרגשתי קצת תקוע שניסיתי להעלות משקלים ובימים שאחרי האימוני דדליפט היו לי דומס די חזקים בגב תחתון, משהו שנראה כמו התחלה של בעיות בפיריפורמיס.. אז לקחתי שבוע הפסקה ממשיכות כבדות וזה די נעלם.
שמתי לב שאני בכלל לא משתמש ברגליים בניתוק, אז ניסיתי להכניס קצת כוח מהם באחד האימונים והרגשתי שזה הרבה יותר טבעי וזורם מאשר למשוך כמעט עם רגליים ישרות. מה שכן, הסטאפ עכשיו עם ברכיים יותר מכופפות ואגן מעט יותר נמוך (שלפחות לא עולה בניתוק כמו שהיה לי בהתחלה) אבל מאז שהתחלתי למשוך ככה אני מרגיש יותר טוב טכנית, רק טיפה חרד בגלל איך שהגב התחתון נראה.
אם יש פה אנשים שהמשיכה שלהם נראתה/נראית בערך ככה או כאלה שהתנסו עם דדליפט עם גב עגול לתקופה ארוכה (כן, אני יודע שבדדליפט עם גב עליון עגול הוא מתעגל הרבה יותר) אשמח לשמוע חוות דעת. או סתם הע/ארות.
אני מתייג כמה אנשים כדי לשמוע חוות דעת, רק אל תהפכו את זה לריב אלים בבקשה
@DarY @Beast and cheat @MikeRozner @coldfire @nlr666 @Tank @StasZ

הפלא ופלא, המוט טיפה יותר רחוק מהרגל, הניתוק נראה טוב יותר והגב נשאר ישר (187.5).
אל תתרגש מקצת התעגלות ב190, זה לגיטימי במשקלי שיא (אני מדבר כמובן על גב עליון), קירבת לרגל - מאבד שליטה בגב, הרחקת? נראה טוב יותר.
מה הדילמה?

הפלא ופלא, המוט טיפה יותר רחוק מהרגל, הניתוק נראה טוב יותר והגב נשאר ישר (187.5).
אל תתרגש מקצת התעגלות ב190, זה לגיטימי במשקלי שיא (אני מדבר כמובן על גב עליון), קירבת לרגל - מאבד שליטה בגב, הרחקת? נראה טוב יותר.
מה הדילמה?
הגב במנחים דומים מאוד, ואם משהו ביניהם טוב יותר מבחינת מנח הגב, זה ה190. אה, וה190 גם יותר כבד, ככה שגם אם הם היו במנחים זהים מיקום המוט הנכון מנצח.

@Tank אני מהנייד אז אגיב אחר כך. אבל לא, קירוב שכמות הוא לא חלק מהסטאפ, הוא לא יעיל (מקצר את הידיים) ומסוכן.

• פותח/ת השרשור
ה190 טוב יותר מה187.5, ואין לי מושג על איזה סטיף לג

אתה רק צריך להפסיק לפמפם, לקחת עוד כמה שניות לפני כל חזרה כדי להכנס לסטאפ מושלם, ולהלחם טוב יותר בשמירה על מנח עמוד השדרה. אולי חגורה ברוחב 3 אינץ' במקום 4 אינץ' תקל עליך בזה.

הגזמתי קצת בתיאור סטיף לג, התכוונתי לסרטון של ה180 כי הגב שם כמעט ישר לגמרי..
אם אתה מתכוון ללהפסיק לפמפם בקטע של לקחת את הזמן יותר בסט, דווקא מנסיוני עד כה לקחת את הזמן בסטים כבדים פוגע בחזרות האחרונות. אבל אולי קצת הגזמתי.. נראה ככה?

הגזמתי קצת בתיאור סטיף לג, התכוונתי לסרטון של ה180 כי הגב שם כמעט ישר לגמרי..
אם אתה מתכוון ללהפסיק לפמפם בקטע של לקחת את הזמן יותר בסט, דווקא מנסיוני עד כה לקחת את הזמן בסטים כבדים פוגע בחזרות האחרונות. אבל אולי קצת הגזמתי.. נראה ככה?
זלא יודע על איזה 180 אתה מדבר. צירפת 187.5 ו-190. לא נכנסתי לנושאים הקודמים, כי זכור לי ששם כבר נתתי את דעתי. אבל אני לא זוכר את המשקלים שם.

וכן, קח עוד כמה שניות. אל תהיה פזיז. תשקיע בכל חזרה את הסט אפ המיטבי, גם אם זה אומר שיקח לך עוד כמה שניות.

מה מקרבי השכמות קשורים? למיטב הבנתי על מנת לשמור על הCHEST UP CUE ללא התעגלות יש צורך בכוח במקרבי השכמות. במידה והגב עולה בצורה עגולה עמוד השדרה מאבד מהצורה האידיאלית שלו מה שיכול לגרום לפציעות.
למה אתה טוען שצריך להרים עם שכמות מורחקות? אם הבנתי נכון את הסט אפ (אשמח אם תתקן אותי במידה ולא) אז בשלב האחרון של הסט אפ שבו אתה מתקן את הצורה של הגב, מוציא את החזה ומקשת את הגב התחתון אתה אמור לקרב את השכמות.

קירוב שכמות זה הדבר האחרון שאתה רוצה בדדליפט.

נראה אחלה, הייתי שם את החגורה קצת יותר גבוה (או בכלל מוריד אותה) כי נראה כאילו היא מפריעה לך להיכנס לסטאפ, אבל לא משהו קריטי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית