הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

סרטון סמי סומו 150kg כפול 2 - טכניקה

Maor David

משתמש פעיל
597
109
נק' מוניטין:
962
597
109
ספייס באר שבע
אשמח לקבל טיפים לגבי הטכניקה

הסרטון צולם אחרי סט עבודה של 5 חזרות עם אותו משקל

• פותח/ת השרשור
נראה לי שאתה מכופף טיפה את המרפק בזמן ההרמה. אם כן, אל תעשה את זה, סכנה לקריעת בייספס במשקל כבד.

קיבלתי אשים לב פעם הבאה תודה

התחת שלך עולה לפני שהמוט מתחיל לזוז מהרצפה.
גם נראה שאתה אוחז צר מידי

לתחת שמתי לב כבר
לאחיזה קיבלתית אני ינסה יותר רחב פעם הבאה

האמת שזה נראה כאילו אתה עושה דדליפט רגיל,רק בעמידה של סומו...

זו המטרה בסמי סומו לעומת סומו רגיל
(בעיית גב תחתון עגול הביאה אותי לזה בעצת מישהו פה בפורום)

לא יודע למה החלטת שאתה צריך עמידת semi. סמי-סומו מתאים לאנשים מאוד ספציפים עם גב דומינינטי שרוצים להקריב מעט מהניתוק לטובת הנעילה.
אנחנו רוצים עמידה כמה שיותר רחבה (בהתאם ליכולות שלך) כדי להקטין את המומנט בין האגן למוט ולהפעיל יותר מסת שריר מהקוניבציאנלי.
כן שמעת נכון בסומו מרימים יותר מאותה סיבה שנהוג להלל LB על גבי HB.

מה שאתה עושה נקרא קונביצנאלי בעמידה רחבה וזה דרך גרועה לעשות דדליפט, אם אתה כל כך רוצה לעשות מה שריפטו מלמד עדיף שתעשה ראק פול.
אם לעומת זאת, אתה נחוש להתחזק ולהרים 200 קילו בעתיד הלא רחוק תלמד למשוך סומו:

• פותח/ת השרשור
לא יודע למה החלטת שאתה צריך עמידת semi. סמי-סומו מתאים לאנשים מאוד ספציפים עם גב דומינינטי שרוצים להקריב מעט מהניתוק לטובת הנעילה.
אנחנו רוצים עמידה כמה שיותר רחבה (בהתאם ליכולות שלך) כדי להקטין את המומנט בין האגן למוט ולהפעיל יותר מסת שריר מהקוניבציאנלי.
כן שמעת נכון בסומו מרימים יותר מאותה סיבה שנהוג להלל LB על גבי HB.

מה שאתה עושה נקרא קונביצנאלי בעמידה רחבה וזה דרך גרועה לעשות דדליפט, אם אתה כל כך רוצה לעשות מה שריפטו מלמד עדיף שתעשה ראק פול.
אם לעומת זאת, אתה נחוש להתחזק ולהרים 200 קילו בעתיד הלא רחוק תלמד למשוך סומו:

תודה על התגובה.
טיפ להבא...אל תניח הנחות סתם, לא למדתי מריפטו לעשות סמי סומו אלא בחנתי והסתכלתי על סרטונים של אד קואן ולא בחרתי בתרגיל כי "שמעתי שבו מרימים יותר"
החלטתי שמתאים לי סמי סומו כי בדדליפט קונבנציונלי הגב התחתון שלי מתעקם עקב בעיית גמישות (או פשוט מבנה גוף אני אדע רק כשאני אהיה גמיש מספיק) אז ניסיתי בעצת מישהו מהפורום פה סמי סומו ו-וואלה נראה יותר טוב וגם אהבתי איך שזה מרגיש

עזוב את הפונקציונליות שאני מחפש בתרגיל כי להתחרות אני לא מתכוון לא עכשיו ולא בעתיד הרחוק מאוד

אז מה שאני מחפש זה פונקציונליות (מה מתאים לפעולות יום יומיות) + פתרון לבעיית הגב שמתעגל + משהו שירגיש לי טוב ושבאמת כל הגוף עובד

מצאתי את זה בסמי סומו בזמן שכשעשיתי סומו רגיל הרגשתי את הרגליים ותו לא + מי ירים משהו מהרצפה בעמידת סומו?

אני מבין שהתגובה שלך באה ממקום טוב של לעזור, יחד עם זאת באמת מציע שלא תניח הנחות בלי לשאול/לדעת

(ודרך אגב - אני עושה HB ולא LB כשאני עושה סקוואט בניגוד למה שחשבת)

חבר יש בעיה בלוגיקה שלך, בחיים האמיתיים אין כמעט קשר לתנועות המורכבות שאנו מבצעים.
מתי ראית מישהו שעושה בנצ' פרס? מישהו שמרים ומוריד חפץ חמש פעמים?
כשמדובר על מתאם לחיי היום-יום, הכוח הכללי שתפתח הוא זה שישפר לך את איכות החיים. אם תהיה חזק כתוצאה מהעבודה הכבדה בחדר כושר, כל פעולה אחרת שתעשה תהיה קלה יותר, לא רק התנועות שדומות ביומכנית אלא כל תנועה שתדרוש את השרירים שלך.
גם אם לכאורה אתה עוסק בסבלות, ואתה מרים הרבה דברים מהרצפה, אתה עושה רק חלק אחד מהמטלה. החלק השני הוא שאתה צריך לסחוב את אותם הדברים והדרך היחידה שלך להיות טוב בזה זה אם השרירים שלך יהיו חזקים.

אני מקווה שעכשיו אתה מבין שלהקשות בלי שום סיבה על התרגיל זה לא משהו שבהכרח יהפוך אותך להיות יותר טוב.

ד"א אני המלצתי לך באשכול הקודם למשוך סומו

הסרטון לא עובד לי אז אני לא יכול לתת את דעתי.
אני כן יכול להגיד כשכשעבדנו בזמנו כן הגענו למנח גב תקין אז לא הייתי חורץ גורלות ואומר שאתה פשוט לא יכול לעשות דדליפט רגיל וזהו, אתה כנראה יכול וזה ידרוש עוד פעם הרבה עבודה.
מצד שני אני גם לא רואה שום חיסרון בסומו ואתה יכול לעשות את זה אם אתה מעדיף.

אני כן יכול לתת את דעתי על השטויות שנכתבות פה.
כן - סומו דדליפט היא כנראה אחת התנועות הכי פונקציונליות שתעשו בחד"כ.
נכון שרובנו לא מרימים משקלים כבדים ביום יום חוץ מבחד"כ, אבל כשכן תצטרכו להרים משהו כבד מהרצפה אתם תעשו את זה בדיוק בדרך הזו (ולא בדדליפט רגיל).
גם בבנצ' אתה משתמש ביום יום כשאתה דוחף משהו - אמנם לא בנצ' באותה צורה שאתה עושה בחד"כ, אבל הקירוב האופקי בכתף כנגד משקל עדיין שם.

נקודה שניה היא שאפשר ועוד איך למשוך יותר מ200 בסומו צר, אני עושה את זה כבר די הרבה זמן ולא מרגיש יעילות מכאנית הרבה יותר גדולה בסומו רגיל (חוץ מכאבי ברכיים).

אני בעד מה שאתה קורה "סמי סומו" כי הרבה יותר קל למנוע קריסה פנימית של הברכיים, דבר שלחלק מהאנשים לא יפריע וחלק אחר יפצע.

אתה לוקח דוגמא מאד קואן, שיש לו פרופורציות יוצאות דופן בהשוואה לרוב המתאמנים.

אני בעצמי עושה סמי סומו מהסיבה הפשוטה שיש לי הרבה נסיון עם כל צורות הדדליפט ואני פשוט מרים ככה יותר.
מה שחסר אצלך זה פתיחה של האגן והוצאת ברכיים החוצה (שים לב בסרטונים שהעלו) זה לא נראה שאתה מנסה.

מבט צריך להיות ישר ולא למטה, וגב יותר אנכי (יחסית).

כוח נראה שיש, אבל אין כאן שום דגש לכיוון סומו (גב אנכי, ברכיים החוצה)
כוח נראה שיש, תעלה סרטון של סומו רגיל (אם גמיש מספיק) וקלאסי רגיל ואנסה לשפוט מה יותר טבעי לך. לא נראה לי שסומו.

• פותח/ת השרשור
חבר יש בעיה בלוגיקה שלך, בחיים האמיתיים אין כמעט קשר לתנועות המורכבות שאנו מבצעים.
כשמדובר על מתאם לחיי היום-יום, הכוח הכללי שתפתח הוא זה שישפר לך את איכות החיים. אם תהיה חזק כתוצאה מהעבודה הכבדה בחדר כושר, כל פעולה אחרת שתעשה תהיה קלה יותר, לא רק התנועות שדומות ביומכנית אלא כל תנועה שתדרוש את השרירים שלך.
גם אם לכאורה אתה עוסק בסבלות, ואתה מרים הרבה דברים מהרצפה, אתה עושה רק חלק אחד מהמטלה. החלק השני הוא שאתה צריך לסחוב את אותם הדברים והדרך היחידה שלך להיות טוב בזה זה אם השרירים שלך יהיו חזקים.

אני מקווה שעכשיו אתה מבין שלהקשות בלי שום סיבה על התרגיל זה לא משהו שבהכרח יהפוך אותך להיות יותר טוב.

האמת מי שהמליץ לי על הסמי סומו היה @Savo
אבל מה זה משנה. לגבי החיים האמיתיים - דחיפה / הרמה מהרצפה / נשיאת משקל / קפיצה / כריעה לעמידה / הרמה מעל הראש
אלו דברים שאתה תעשה ביום יום והמקבילים להם הם - בנץ' / דדליפט / farmer carry / סקוואט / מיליטרי
ככל שאתה תתרגל ותתחזק בתרגילים האלה - הפעולות האלו יהיו יותר קלות ולאו דווקא מדובר בכוח כללי

זו דעתי

הסרטון לא עובד לי אז אני לא יכול לתת את דעתי.
אני כן יכול להגיד כשכשעבדנו בזמנו כן הגענו למנח גב תקין אז לא הייתי חורץ גורלות ואומר שאתה פשוט לא יכול לעשות דדליפט רגיל וזהו, אתה כנראה יכול וזה ידרוש עוד פעם הרבה עבודה.
מצד שני אני גם לא רואה שום חיסרון בסומו ואתה יכול לעשות את זה אם אתה מעדיף.

אני כן יכול לתת את דעתי על השטויות שנכתבות פה.
כן - סומו דדליפט היא כנראה אחת התנועות הכי פונקציונליות שתעשו בחד"כ.
נכון שרובנו לא מרימים משקלים כבדים ביום יום חוץ מבחד"כ, אבל כשכן תצטרכו להרים משהו כבד מהרצפה אתם תעשו את זה בדיוק בדרך הזו (ולא בדדליפט רגיל).
גם בבנצ' אתה משתמש ביום יום כשאתה דוחף משהו - אמנם לא בנצ' באותה צורה שאתה עושה בחד"כ, אבל הקירוב האופקי בכתף כנגד משקל עדיין שם.

נקודה שניה היא שאפשר ועוד איך למשוך יותר מ200 בסומו צר, אני עושה את זה כבר די הרבה זמן ולא מרגיש יעילות מכאנית הרבה יותר גדולה בסומו רגיל (חוץ מכאבי ברכיים).

אני בעד מה שאתה קורה "סמי סומו" כי הרבה יותר קל למנוע קריסה פנימית של הברכיים, דבר שלחלק מהאנשים לא יפריע וחלק אחר יפצע.

אני זוכר שהצלחנו להגיע למנח תקין, אבל איכשהו זה התפקשש שוב במהלך הדרך אז החלטתי שכל עוד אני עובד על הגמישות אני יחליף צורה כדי לעבוד כמו שצריך ועכשיו זה פשוט מרגיש לי הרבה יותר נוח וטבעי לעשות את הסמי סומו

אתה לוקח דוגמא מאד קואן, שיש לו פרופורציות יוצאות דופן בהשוואה לרוב המתאמנים.

אני בעצמי עושה סמי סומו מהסיבה הפשוטה שיש לי הרבה נסיון עם כל צורות הדדליפט ואני פשוט מרים ככה יותר.
מה שחסר אצלך זה פתיחה של האגן והוצאת ברכיים החוצה (שים לב בסרטונים שהעלו) זה לא נראה שאתה מנסה.

מבט צריך להיות ישר ולא למטה, וגב יותר אנכי (יחסית).

כוח נראה שיש, אבל אין כאן שום דגש לכיוון סומו (גב אנכי, ברכיים החוצה)
כוח נראה שיש, תעלה סרטון של סומו רגיל (אם גמיש מספיק) וקלאסי רגיל ואנסה לשפוט מה יותר טבעי לך. לא נראה לי שסומו.

תודה על הדגשים קיבלתי

הנה סרטון של דדליפט רגיל שתוכל לראות למה אני מתכוון (לא צולם לאחרונה אבל הבעיה היא אותה בעיה עם הגב התחתון)

תעלה סרטון עם 5-6 חזרות, 2 חזרות זה לא מדד לבדיקת טכניקה באף תרגיל.
יש סרטון של סומו מלא עם טווח חזרות כזה?

• פותח/ת השרשור
תעלה סרטון עם 5-6 חזרות, 2 חזרות זה לא מדד לבדיקת טכניקה באף תרגיל.
יש סרטון של סומו מלא עם טווח חזרות כזה?

סרטון של סומו מלא אין לי

באימון הבא שאני יעשה דדליפט אני יצלם את הסט עבודה (5 חזרות)
ואני יצלם גם סומו מלא 5 חזרות ואני אעלה

רק שאלה...מה המטרה של לצלם את שניהם?

I only told him that he could do semi-sumo instead of sumo cuz he wanted something that is similar to a natural movement, and fact is that semi-sumo is closer to a natural movement than both conventional and sumo.

Saying what u do in the gym has no carryover to natural movements is pretty naive. The movements themselves r natural for the most part, a bench press is similar to pushing someone, squats is similar to, well.. a squat.... And deadlifts is similar to picking up an object from the floor, which is exactly what u r doing.

Remember that strengthening a muscle has A LOT to do with ur CNS, hence y someone can lift 4-5 times heavier than before without gaining more than 2-3kg.
So, no, saying what u do doesn't matter isn't right, the closer the movement to a natural "everyday movement" the stronger ull be at that "everyday movement" since strength isn't just about hypertrophy.

And in general, also for hypertrophy, if u want to have an easier time picking boxes off the floor, do deadlifts that r similar to that movement, because then u do work on the specific muscles used, instead of say, doing barbell rows to strengthen ur "picking up" ability, when that movement obviously neglects and emphasises incorrect muscles...

EDIT: my point was never that he should stop doing conventional, I just pointed out to him that semi-sumo is in fact closer to a natural movement than a conventional deadlift is.
For an all around strong body, conventional is a good idea, but the guy had flexibility issues which had to b sorted out first and might as well do sumo in the meantime while he fixes that.. Unless he likes sumo more, then he can just continue doing sumo.. (Tho less back work being done)

נערך לאחרונה:
I only told him that he could do semi-sumo instead of sumo cuz he wanted something that is similar to a natural movement, and fact is that semi-sumo is closer to a natural movement than both conventional and sumo.

Saying what u do in the gym has no carryover to natural movements is pretty naive. The movements themselves r natural for the most part, a bench press is similar to pushing someone, squats is similar to, well.. a squat.... And deadlifts is similar to picking up an object from the floor, which is exactly what u r doing.

Remember that strengthening a muscle has A LOT to do with ur CNS, hence y someone can lift 4-5 times heavier than before without gaining more than 2-3kg.
So, no, saying what u do doesn't matter isn't right, the closer the movement to a natural "everyday movement" the stronger ull be at that "everyday movement" since strength isn't just about hypertrophy.

And in general, also for hypertrophy, if u want to have an easier time picking boxes off the floor, do deadlifts that r similar to that movement, because then u do work on the specific muscles used, instead of say, doing barbell rows to strengthen ur "picking up" ability, when that movement obviously neglects and emphasises incorrect muscles...

למה צריך שרירי פקטרוליס כל כך חזקים? באיזה סיטואציה אתה צריך להרים חפץ מעל הראש כמו בפרס?
אם מישהו כאן באמת מתאמן בשביל סיטואציות בחיים האמיתיים הייתי ממליץ שיעשה ספרינטים, יש סיכוי יותר גדול שטיגריס ירדוף אחריך מאשר שמישהו ישים לך 200 קילו על הגב ותצטרך לכרוע איתם.

אתה באמת חושב שפותח האשכול צריך לעשות חצי סומו רק בגלל הדימיון לכאורה? גם אם זה אומר שהוא יחזק את שרירי האגן שלו פחות?

למה צריך שרירי פקטרוליס כל כך חזקים? באיזה סיטואציה אתה צריך להרים חפץ מעל הראש כמו בפרס?
אם מישהו כאן באמת מתאמן בשביל סיטואציות בחיים האמיתיים הייתי ממליץ שיעשה ספרינטים, יש סיכוי יותר גדול שטיגריס ירדוף אחריך מאשר שמישהו ישים לך 200 קילו על הגב ותצטרך לכרוע איתם.

אתה באמת חושב שפותח האשכול צריך לעשות חצי סומו רק בגלל הדימיון לכאורה? גם אם זה אומר שהוא יחזק את שרירי האגן שלו פחות?
Let's face it, picking up 200kg off the floor will make a 40kg box feel a lot lighter..
Btw, I don't work out for that matter, I do it cuz it's fun to me, he personally wanted something that resembled a natural movement like picking something off the floor, which is a semisumo...

I'd personally recommend someone do conventional if they lifted for health as it puts more pressure on the spine increasing bone density over time minimizing the chances of a fracture later on in Life.. But that wasn't what OP was looking for as far as I understood..

בדדליפט הרגיל כנראה בעיה של גמישות בהאמסטרינג / גלוטס. גם אם אתה ממשיך עם סומו זו עדיין בעיה שצריך לטפל בה.

• פותח/ת השרשור
בדדליפט הרגיל כנראה בעיה של גמישות בהאמסטרינג / גלוטס. גם אם אתה ממשיך עם סומו זו עדיין בעיה שצריך לטפל בה.

בדיוק. ואני עובד עליה בזמן שאני עושה סומו

לא רציתי להפסיק לגמרי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית