עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
1500 קלוריות למישהו ששוקל 60 קילו, זה פחות מהנייטראלי ולכן תהיה ירידה במשקל.אם נגיד בנאדם שוקל 60 על מטר 75 ( סתם דוגמא )
והוא אוכל 1500 קלוריות, אבל מכניס 250 פחמימה
האם הוא עולה בשומן או שיורד?
שמת לב למה ששאלתי בכלל?אם הוא מכניס יורת קלוריות מאשר שורף ולא מתאמן הוא ישמין . אם לא אז לא .
מישהו אמר שאני מדבר עליי ספציפית או ספציפי על מישהו?הגעת למאזן קלורי חיובי?
התכוונתי שגם החלבון והשומן תואם לתפריט ולמשקל גוף של הבנאדם וכמה שהוא צריך.1500 קלוריות למישהו ששוקל 60 קילו, זה פחות מהנייטראלי ולכן תהיה ירידה במשקל.
מכיוון שתפריט של 1500 קלוריות שמתוכו 1000 קלוריות הן פחמימות הוא דל מדי בחלבון ושומן, אז התוצאה תהיה בטווח הארוך אובדן מסת שריר על חשבון ירידה בשומן.
בשורה התחתונה זה תפריט רע שיגרום למראה גופני פחות טוב
אחינו לא צריך להיות תקיף... אנשים מנסים לעזור לך.... ועם השומן+חלבון תואם והוא מגיע לפלוס קלורי אז הוא יעלה במשקל עם הוא במאזן קלורי שלילי הוא ירד במשקל...שמת לב למה ששאלתי בכלל?
שאלתי אם אם בנאדם בגובה הזה ובמשקל הזה מכניס 1500 קלוריות, אבל מכניס 200-250 פחמימה (חלבון ושומן אגב בהתאם למשקל גוף)
האם הוא יעלה בשומן או בכל זאת יירד באחוזי שומן?
מישהו אמר שאני מדבר עליי ספציפית או ספציפי על מישהו?
התכוונתי שגם החלבון והשומן תואם לתפריט ולמשקל גוף של הבנאדם וכמה שהוא צריך.
שמת לב למה ששאלתי בכלל?
שאלתי אם אם בנאדם בגובה הזה ובמשקל הזה מכניס 1500 קלוריות, אבל מכניס 200-250 פחמימה (חלבון ושומן אגב בהתאם למשקל גוף)
האם הוא יעלה בשומן או בכל זאת יירד באחוזי שומן?
נו ומה הבעיה בתשובה שלי ? אם 1500 קלוריות זה מאזן חיובי בשבילו אז הוא ישמין [אם לא מתאמן . אם כן חלק ילך לשרירים ] .
סביר להניח שב1500 הוא יהיה במאזן שלילי . ואז תקרא את מה שחנן כתב .
ואני חשבתי שזה בדיוק התהליך שגורם לבני האדם, עם התזונה מרובת הפחמימות שלהם, להשמין.ממחקרים שנערכו על התהליך הזה התגלה שהתהליך כמעט ולא משפיע על השמנה בבני אדם
רק רוצה לצטט את המקור שממנו הבאתי את המידע הזה למקרה שבאמת חשבת אחרתואני חשבתי שזה בדיוק התהליך שגורם לבני האדם, עם התזונה מרובת הפחמימות שלהם, להשמין.
Excess dietary carbohydrates can be converted to fat in the liver through a process called
de novo lipognesis (DNL). However short term studies show that DNL does not contribute
21
significantly to fat gain in humans. As long as muscle and liver glycogen stores are not
completely filled, the body is able to store or burn off excess dietary carbohydrates. Of course
this process occurs at the expense of limiting fat burning, meaning that any dietary fat which is
ingested with a high carbohydrate intake is stored as fat.
Under certain circumstances, excess dietary carbohydrate can go through DNL, and be
stored in fat cells although the contribution to fat gain is thought to be minimal (14). Those
circumstances occur when muscle and liver glycogen levels are filled and there is an excess of
carbohydrate being consumed.
The most likely scenario in which this would occur would be one in which an individual was
inactive and consuming an excess of carbohydrates/calories in their diet. As well, the
combination of inactivity with a very high carbohydrate AND high fat diet is much worse in
terms of fat gain. With chronically overfilled glycogen stores and a high carbohydrate intake, fat
utilization is almost completely blocked and any dietary fat consumed is stored.
This has led some authors to suggest an absolute minimization of dietary fat for weight
loss (15,16). The premise is that, since incoming carbohydrate will block fat burning by the body,
less fat must be eaten to avoid storage. The ketogenic diet approaches this problem from the
opposite direction. By reducing carbohydrate intake to minimum levels, fat utilization by the
body is maximized.
בודאי שחשבתי אחרת, ואני עדיין חושב אחרת. גם הקטע שציטטת אומר שזה מה שקורה כשמאגרי הגליקוגן מלאים, וזה בדיוק מהמצב של כל האנשים שהדיאטה שלהם מפוצצת בפחמימות, כלומר לאדם הממוצע שאתה פוגש ברחוב. חלק קטן מהפחמימות הנצרכות משמש למילוי מה שחסר במאגרים (שדי מלאים מהארוחות הקודמות) וכל השאר שאינו נחוץ לאנרגיה מיידית הופך לשומן (ומעט מאד לחלבון, נדמה לי שיש איזו ח. אמינו שהגוף יודע לייצר מפחמימות ו-NO או משהו כזה). כמות הגלוקוז בדם נמוכה מאז - גרמים בודדים.למקרה שבאמת חשבת אחרת
שוב, אתה מתאר פה מצב די קיצוני של דיאטה דלת שומן ומרובת פחמימות. כל עוד יש כמות שומן בדיאטה הגוף יאגור אותו לפני תהליכים לא יעילים כמו DNL.בודאי שחשבתי אחרת, ואני עדיין חושב אחרת. גם הקטע שציטטת אומר שזה מה שקורה כשמאגרי הגליקוגן מלאים, וזה בדיוק מהמצב של כל האנשים שהדיאטה שלהם מפוצצת בפחמימות, כלומר לאדם הממוצע שאתה פוגש ברחוב. חלק קטן מהפחמימות הנצרכות משמש למילוי מה שחסר במאגרים (שדי מלאים מהארוחות הקודמות) וכל השאר שאינו נחוץ לאנרגיה מיידית הופך לשומן (ומעט מאד לחלבון, נדמה לי שיש איזו ח. אמינו שהגוף יודע לייצר מפחמימות ו-NO או משהו כזה). כמות הגלוקוז בדם נמוכה מאז - גרמים בודדים.
אם התאור הזה לא נכון, איך אנשים בדיאטה דלת שומן משמינים?
לפי מה שאני הבנתי DNL מתרחש רק כשמאגרי הגליקוגן מלאים. אולי הבנתי לא נכון? אשמח אם תסביר.גם הקטע שציטטת אומר שזה מה שקורה כשמאגרי הגליקוגן מלאים,
שוב, מתנצל שאני מדבר רק לפי ציטוטים, אבל זה מה שכרגע יש לי להציע עד שאבין את זה יותר לעומקחלק קטן מהפחמימות הנצרכות משמש למילוי מה שחסר במאגרים (שדי מלאים מהארוחות הקודמות) וכל השאר שאינו נחוץ לאנרגיה מיידית הופך לשומן
הציטוט הזה גם כן מהספר The Ketogenic Diet של לייל והוא סותר את הטענה שלך שחלק קטן מהפחמימות הנצרכות משמש למילוי מה שחסר במאגרים. למי כדאי לי להאמין? ולמה?The body has three storage depots of fuel which it can tap during periods of caloric
deficiency: protein, which can be converted to glucose in the liver and used for energy ;
carbohydrate, which is stored primarily as glycogen in the muscle and liver ; and fat , which is
stored primarily as body fat.
קודם כל, אם אתה צריך להחליט ביני לבין לייל, ללא ספק תאמין לו.למי כדאי לי להאמין? ולמה?
נכון. אני אמרתי משהו אחר? אני רק אומר שהמצב הרגיל של בני האדם לא פעילים בתזונה מערבית מקובלת הוא שמאגרי הגליקוגן שלהם כמעט מלאים בדרך כלל. כשאנחנו מדברים על אדם עם עודף קלורי, וכרגע אנחנו מסתכלים על עודף קלורי שמקורו בפחמימות, מה כבר יכול הגוף לעשות איתן אם לא לצבור אותן כשומן?לפי מה שאני הבנתי DNL מתרחש רק כשמאגרי הגליקוגן מלאים
איפה הסתירה? לייל ואני מסכימים שמאגרי הגליקוגן הם המקום לצבירת עודף פחמימות, וגם מסכימים על כך שהמאגרים מוגבלים לכמה מאות גרם. אם הם ריקים, מאות גרם של פחמימות ייצברו בהם ואז באמת אין טעם להתייחס לתהלית ה DNL שמתבצע, אם בכלל, בכמויות מזעריות. אבל אם הם לא ריקים?הוא סותר את הטענה שלך שחלק קטן מהפחמימות הנצרכות משמש למילוי מה שחסר במאגרים
ומה הוא יעשה עם הפחמימות העודפות (כלומר לאחר שמאגרי הגליקוגן התמלאו)? בסדר, הוא יכול להגביר קצת את קצב המטבוליזם, אבל אם הוא היה עושה זה בצורה רצינית הרי שמגיפצ השמנה העולמית לא היתה קימת.כל עוד יש כמות שומן בדיאטה הגוף יאגור אותו לפני תהליכים לא יעילים כמו DNL
כאן:איפה הסתירה?
ולייל אומר שחלק קטן מהפחמימות הנצרכות משמש למילוי מה שחסר במאגרים
אני עדיין לא רואה איפה אי ההתאמה.אתה אומר דבר אחד והוא אומר דבר אחר
אני כנראה לא מבין מספיק את מה שאני קורא כדי להבין על מה אנחנו מתווכחים 😆אני עדיין לא רואה איפה אי ההתאמה.
המשפט המודגש שציטטת אומר בעברית: הפחמימות נאגרות בעיקר בגליקוגן השרירי והכבדי. אני מסכים, כמובן. הציטוט לא מדבר על השאלה מה קורה עם הפחמימות שאינן יכולות להאגר בצורה המוגבלת הזאת (מוגבלת מבחינת גודל של כמה מאות גרם). אני אומר שהן הופכות לשומן, ובינתיים לא ראיתי משהו שעומד בסתירה לזה.
יש לי הרגשה שאני לא מבין את הנקודה שלך או אתה את שלי. אולי צד שלישי יכול לעזור לנו כאן. מישהו?
נשאיר את זה פתוח עד שלאחד משנינו יפול האסימון.אני כנראה לא מבין מספיק את מה שאני קורא כדי להבין על מה אנחנו מתווכחים