ייעוץ עצות לגבי פחמימות איכותיות

• פותח/ת השרשור fabian
  • פורסם בתאריך

fabian

משתמש פעיל
527
0
נק' מוניטין:
322
527
0
אהלן.
יש לי בבקשה שאלה, ביומיים האחרונים קראתי את הספר של לייל מקדונלד UD2
קודם כל, אחלה ספר מומלץ לכל מי שעוד לא קרא אותו, קצת ממקם בפרופורציות.
בכל מקרה, אני כבר הרבה מאד זמן בדיאטה, בהתחלה הייתה לי דיאטה יחסית קיצונית עם מעט פחמימות וממש מעט שומן, זה עזר לי לרדת בהתחלה כשהיה לי 13 קילו יותר די בקלות, אבל זה עשה לי תופעות לוואי נוראיות(כמו למשל עצירות שלא מהעולם הזה), אחרי שהתחלתי לקרוא באתר והתייעצתי עליתי בכמות השומן קצת בפחמימות והיום הדברים הסתדרו. אבל בכל מקרה, לפני שאני נכנס לדיאטה חדשה ובגלל שאני פחות או יותר באותה מתכונת כבר כמה חודשים טובים אני רוצה לתת לעצמי קצת זמן לאיזון הורמונלי, שבוע-שבועיים ככה של אכילת מה שצריך עם אולי עוד טיפה.(ועם תקווה לעלות אולי טיפה שריר מי יודע...)
עכשיו די התרגלתי לתפריט שלי אז לא כל כך בא לי להחריב אותו לגמרי 😃, בא לי להלביש עליו פשוט עוד פחמימות. כשאני רוצה להוסיף שומן אז אני לוקח שומן איכותי, אגוזי מלך ואגוזי קשיו.
כשאני רוצה להוסיף חלבון זה בכלל פשוט מיוגורטים 0%, פולי סויה, בשר בשר בשר, אבקת חלבון, ברוך השם יש איך.
הבעיה היא עם פחמימות: אני לא רוצה להוסיף לתפריט פחמימות "זבל" אני לא חושב שלשתות פחית קוקה קולה תעזור לי, אני רוצה להוסיף פחמימות "איכותיות" על מה הייתם ממליצים לי ? (ברור לי שלהוסיף פיצה או איזה ג'אנק פוד כל יום לתפריט שלי יכול לפתור לי את הבעיה הקלורית אבל אני רוצה משהו יותר טוב מזה)

תודה 😃

1. אין דבר כזה שומן איכותי ושומן לא איכותי (חוץ מטראנס אבל הוא לא נפוץ ליומיום אלא אם אוכלים כל היום בורקסים).
2. אין דבר כזה פחמימה איכותית ופחות איכותית, לחם לבן = לחם מלא, ההבדל היחיד הוא סיבים תזונתיים (שאפשר לקבל מירקות במקום) ובויטמינים ומינרלים (כנ"ל).
משולש פיצה = 300~ קלוריות, ב 300 קלוריות אפשר לאכול 5 דנונה 0% שזה משהו כמו ליטר יוגורוט, הכל עניין של כמות/תועלת.
3. בגלל שאני יודע למה התכוונת, אז: לחמים, פסטה, אורז, תפוח אדמה, כל פחמימה בקיצור שמתבשלת במים - אתה יכול לקחת דוגמאות מהפורטל מאמרים בתפריטי תזונה (תסתכל על של הנשים יותר, השקענו להן בפחמימות - יותר נכון אזולאי)

פחמימה איכותית = ירקות ופירות.
הרבה יותר סיבים, מינרלים, ויטמינים ופיטוכימקלים (נוגדי חימצון וכל מיני תרכובות שונות ומוזרות שיש עדויות מפה ומשם שהם טובים לנו).

בלחם, פיצה, אורז ותפוח אדמה אין כמעט כלום חוץ מפחמימות (אנרגיה) בעלת ערך גליקמי גבוה במקרה הטוב וכל מיני חולות רעות במקרה הרע (גלוטן, phytic acid).

מרגישים שאני קורא את הספר של קורדיין Paleo diet שוב? 😃

• פותח/ת השרשור
היי זה מעליב קצת!! עכשיו אני מרגיש כמו כוסית.... (כן דיאטה גורמת לבעיות הורמונאליות... 😃 )

מה אתם אומרים, אני לא חושב שאני אעשה אחד לאחד את UD2 אלא אני אעשה וריאציה שיותר תתאים לי ולאורך חיים שלי (אני אשתמש בקפאין ויוהמבין, יוהמבין רק בימים של אירובי) וממה שראיתי שם אולי גם בטירוזין וגלוטמין (אני אשמח לשמוע מה אתם חושבים על זה)
זה נשמע לי קצת מוזר לחזור פתאום לאכול רגיל לגמרי, כאילו אני לא רגיל וכמעט לא יודע איך לעשות את זה 😃 כאילו ברור, לעלות שומן ופחמימות.
אבל מה אתם אומרים שווה אולי לא לעלות לגמרי את השומן ולנסות לקדם קצת את השריפה שלו בכל זאת (אני אפילו לא בטוח באיזה אחוז שומן אני, יש מצב בסביבות ה 15-16 אין לי שמץ וכרגע אני רוצה בעיקר להתאזן)

• פותח/ת השרשור
הבנתי שיש בעיה עם פירות בעיקר ופרוקטוז לפחות שהוא פחות טוב למילוי הגליקוגן בשרירים לא ?

פרוקטוז לא טוב למילוי גליקוגן מהיר לאחר אימון. הוא כן ממלא גליקוגן בכבד שיותר מאוחר יכול לשמש למילוי גיקוגן שריר אם אתה במצב של צריכת פחמימות מאוד נמוכה בהמשך.
פירות מכילים גם גלוקוז (יש יותר ויש פחות).
אם אתה לא מתכוון להשתתף בספורט שדורש מאמצים מאוד ממושכים או מספר אימונים ביום (פחות משמונה שעות בין מאמצים) אתה לא צריך לחשוב על מילוי גליקוגן מהיר. כפי שקראת ב- UD2 עדיף להיות במצב מרוקן גליקוגן במשך חלק לא קטן מהשבוע.

נערך לאחרונה:
לא. לחם לבן זה זבל.
אם אתה רוצה למקסם גלוקוז לך על בטטה או בננה או כל ירק/פרי שמכיל עמילן (starch).

לינקים לעניין:
http://robbwolf.com/?p=634
http://robbwolf.com/?p=272

למה לחם לבן זה זבל?

היי זה מעליב קצת!! עכשיו אני מרגיש כמו כוסית.... (כן דיאטה גורמת לבעיות הורמונאליות... 😃 )

מה אתם אומרים, אני לא חושב שאני אעשה אחד לאחד את UD2 אלא אני אעשה וריאציה שיותר תתאים לי ולאורך חיים שלי (אני אשתמש בקפאין ויוהמבין, יוהמבין רק בימים של אירובי) וממה שראיתי שם אולי גם בטירוזין וגלוטמין (אני אשמח לשמוע מה אתם חושבים על זה)
זה נשמע לי קצת מוזר לחזור פתאום לאכול רגיל לגמרי, כאילו אני לא רגיל וכמעט לא יודע איך לעשות את זה 😃 כאילו ברור, לעלות שומן ופחמימות.
אבל מה אתם אומרים שווה אולי לא לעלות לגמרי את השומן ולנסות לקדם קצת את השריפה שלו בכל זאת (אני אפילו לא בטוח באיזה אחוז שומן אני, יש מצב בסביבות ה 15-16 אין לי שמץ וכרגע אני רוצה בעיקר להתאזן)

אם אתה 15-16% אין לך מה לגעת ביהומבין, לא יעיל וביזבוז כסף, יהומבין יעיל באחוזי שומן נמוכים 12% ומטה (יש האומרים גם 10% ומטה)

לחם לבן זה זבל כי זה מוצר מזון מתועש מרוקן מכל תוכן תזונתי מלבד פחמימות. הוא מלא בגלוטן ואנטי-נוטריינטים אחרים.
אם אתה רוצה אני יכול לשלוח לך רשימת קריאה מלאה על ה- paleo diet ולמה דגנים (ובעיקר אלה שמכילים גלוטן) הם שטניים.

מה כל כך טוב בלחם לבן? אם אתה מדבר על פוקצ'ה שיצאה כרגע מתנור אני עוד יכול להבין, אבל השיט שקונים בשקיות זה באמת לא משהו שאני מתגעגע אליו.

אתה חי קצת בסרט, הספרים האלו עושים לך רע...
ואילו ערכים תזונתיים אתה צריך עוד חוץ מפחמימות? למה לחפש סיבים וויטמינים ומינרלים בלחם? יש לך ירקות ופירות שמכילים כמויות גדולות פי כמה וכמה (לא לדבר על מולטיויטמין).
גם בפרוסת לחם מלא יש משהו כמו 1-2 גרם סיבים תזונתיים, במלפפון אחד מסכן יש יותר.
תשלח לי למה מוצרים שמכילים גלוטן שטניים ולא דרך ה paleo diet כי גם אני יכול להוציא ספר שללכת על המדרכה מזיק לעולם וצריך ללכת על הכביש, תראה לי מסמכים מדעיים.

אתה חי קצת בסרט, הספרים האלו עושים לך רע...
ואילו ערכים תזונתיים אתה צריך עוד חוץ מפחמימות? למה לחפש סיבים וויטמינים ומינרלים בלחם? יש לך ירקות ופירות שמכילים כמויות גדולות פי כמה וכמה (לא לדבר על מולטיויטמין).
גם בפרוסת לחם מלא יש משהו כמו 1-2 גרם סיבים תזונתיים, במלפפון אחד מסכן יש יותר.
תשלח לי למה מוצרים שמכילים גלוטן שטניים ולא דרך ה paleo diet כי גם אני יכול להוציא ספר שללכת על המדרכה מזיק לעולם וצריך ללכת על הכביש, תראה לי מסמכים מדעיים.

אני לא מחפש תזונה בלחם כי היא פשוט לא שם. במקום זה אני אוכל פירות וירקות. מכיוון שצריכת האוכל שלך סופית (ואני מנסה לא להשתגע עם כמות פחמימות בפרט) הם אחד על חשבון השני. אם אני אוכל שתי פיתות ביום זה אומר שאני לא יכול לאכול כמה פירות שאני רוצה.
הספר של קורדיין מגובה באינספור מחקרים. בדיוק כמו כל ספר טוב יש לו בגב רשימת רפרנסים מפה ועד הונלולו. אני לא מסכים עם כל מה שהוא כותב ויש דברים שהתחדשו מאז שהספר יצא. זה לא תנ"כ אבל העובדות מוצקות.

תתחיל פה:

קבצים מצורפים

• Cordain1.pdf
    KB 225.8 · צפיות: 331
  • cordain2.pdf
    KB 84 · צפיות: 209
  • cordain3.pdf
    KB 268.9 · צפיות: 148
  • פותח/ת השרשור
הממ... אז אתה אומר שהשומן העקשן מתחיל רק בסביבות ה 12% ?

וואו אני כבר מבולבל לגמרי... מה צריך לעשות כדי לחשוף קצת את הקוביות המזדיינות האלה ?!?! 😃
מאיזה %שומן בכלל הן מתחילות לבצבץ בממוצע ?

אתה לא מצפה שאני יעבור על כל זה באמת, תפנה אותי לפיסקה הרלוונטית ולמחקר הרלוונטי

זה לא מחקר בודד שמראה שגלוטן זה רעל. לא תמצא אחד כזה. זה גוף שלם של ראיות שכוללות אפידימיולגיה, מחלות, מחקרים מבוקרים, אנקדוטות, אנתרפולוגיה שביחד מביאות אותך למסקנה שאתה יכול להמשיך לאכול לחם, אבל יותר חכם אם תפסיק.
אין דרך קיצור, צריך לקרוא הכל. או למצוא מישהו שאתה סומך עליו ולתת לו לסכם עבורך. זה מה שאתה עושה עם לייל מקדונלד. הרי לא קראת את כל המאמרים שלייל קרא. אני חובב גדול של לייל וגם של קורדיין באותה צורה.

פביאן, אני מתנצל על חטיפת הת'רד.

א. אם אתה לא בנוי גנטית לקוביות אל תגיע לשם בכלל (כן מצער אבל לא תחזיק מעמד, אלא אם תתחתן עם התפריט
ב. לא לכולם יש שומן עיקש, יותר קשה לשבור SET POINT זה כן אבל זה לא מחייב. ובאזור ה 10-12% מתחילים לראות בבירור איפה השומן מתרכז ואז אפשר לטפל בבעיה (יש גם משחות יהומבין שנראו כיעילות לא יודע כמה זה אמין)

• פותח/ת השרשור
נראה לי שכבר התחנתי עם התפריט שלי בערך 😃
היום שהתחלתי כאילו לאכול ברמה של תחזוקה (פלוס מינוס) זה מרגיש נורא מוזר כי אני לא מסופק מהתוצאות שקיבלתי עד עכשיו.
מה גם שלהיות בלי קפאין גמר אותי היום, אחרי כמה שבועות של איזה 800 מ"ג ביום, אומנם אין לי תופעות של כאב ראש או משהו כזה אבל העיייפפוווות.... 😃

מאיזו בחינה גלוטן הוא רעל ? ממה שאני מבין כמו כל חלבון בעולם (גם לצורך העניין רעל של נחשים) אם תאכל אותו לא יקרה לך כלום כי הוא יעבור דנטורציה ויתפרק לחומצות אמינו בקיבה.

טוב אני חושב שאני אחזור לרמה נמוכה של פחמימות אחרי יום כיפור, וגם ככה יוצא לי לעשות סייקלים כשאני חוזר הביתה להורים בסופי שבוע שם אין ברירה אז אוכלים... 😃

אני רוצה להגיע לקוביות משם והלאה נראה מה עושים אבל אני רוצה להגיע לזה.
הממ... מה אתם אומרים על לקחת לפני אימון או אולי עם השייק אחרי האימון ALA כדי להגביר את הרגישות של אינסולין ואולי לשמור יותר על מסת שריר ?

פביאן, אתה all over the place.
אם המטרה שלך זה לראות קוביות אז תעשה את זה בצורה הפשוטה ביותר:
2.5 גרם חלבון לכל קילו גוף. 50 גרם שומן איכותי (שמן זית, אגוזים, אבוקדו). 50 גרם פחמימות מירקות. קלוריות = משקל גוף כפול 20. את הרווח תמלא בשומן כלשהו.
תתמיד עם זה עד שיש לך קוביות או עד שאתה נשבר.
אתה יכול להוסיף כל מיני שטויות (קפאין, יהומבין, אפדרין, חומצות אמינו כאלה ואחרות) זה לא ישנה הרבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית