הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתי כדאי לשתות שייק חלבון?

יקיר1990

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
שלום לכולם,
התחלתי להתאמן לפני שבועיים והמטרה שלי בינתיים היא חיטוב בעיקר, התוכנית אימונים שלי בנויה כך שאני מתחיל עם חימום 10-15 דקות אירובי, אחר כך עושה אימון כוח ומסיים עם 45-60 דקות של אירובי. רציתי לדעת באיזה שלב כדאי לשתות את השייק חלבון, האם אחרי האימון כוח ולפני האירובי או אחרי האירובי?

חלבון תמיד אוכלים בלי קשר למסה או חיטוב
2גרם לכל קילו מסת גוף רזה

המטרה של אבקת חלבון היא לעזור לך להגיע לכמות הזו אם באותו היום לא הצלחת להגיע מאוכל.

מה שכן אתה תרצה לצרוך חלבון לפני ואחרי האימון(לא יקרה משהו משמעותי אם לא)
כדי שבגוף שלך יהיה את כל חומצות האמינו בשביל לתת לגוף סביבה נוחה יותר לבנות שריר בזמן שהוא הכי פגיע.

לדוגמא אתה צריך לצרוך 140 גרם חלבון
ואתה מתאמן בערב
אכלת בבוקר את כל ה 140 ואחרי האימון בערב לא צרכת שום חלבון עד למחרת בבוקר

כנראה שזה יהיה פחות טוב מלחלק את החלבון למהלך היום ולהכניס יותר ממנו בסביבת שעות האחרי/לפני אימון.

הפוסט הזה רלוונטי יותר למתאמני היפרטרופיה

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה על התגובות, כמובן שאני אוכל חלבון לאורך כל היום, השייק חלבון נועד להקל עליי להכין ארוחה חזה עוף למשל אחרי האימון וגם לצרוך חלבון בלי הרבה שומן, כמו כן הוא הרבה יותר נוח כי אני יכול לקחת ולצרוך אותו מיד לאחר האימון ובכמה מקומות קראתי שהכי טוב לצרוך את החלבון כחצי שעה לאחר האימון שאז הספיגה היא אידיאלית, בגלל זה אני שואל האם החצי שעה לאחר האימון הכוונה לאחר אימון הכוח שאז השרירים באמת עבדו קשה או לאחר שאני עושה גם את האירובי?

תודה על התגובות, כמובן שאני אוכל חלבון לאורך כל היום, השייק חלבון נועד להקל עליי להכין ארוחה חזה עוף למשל אחרי האימון וגם לצרוך חלבון בלי הרבה שומן, כמו כן הוא הרבה יותר נוח כי אני יכול לקחת ולצרוך אותו מיד לאחר האימון ובכמה מקומות קראתי שהכי טוב לצרוך את החלבון כחצי שעה לאחר האימון שאז הספיגה היא אידיאלית, בגלל זה אני שואל האם החצי שעה לאחר האימון הכוונה לאחר אימון הכוח שאז השרירים באמת עבדו קשה או לאחר שאני עושה גם את האירובי?
חלון הזדמנויות לאחר אימון

ככה היו חושבים פעם - חלון הזדמנויות
זה הקצנה של מה שבאמת נכון

אין חשיבות לצרוך חלבון מיד אחרי או לתזמן אותו במיוחד בהתאם לאירובי / התנגדות

יקיר כמה אתה שוקל
יכול להיות שתוכל להגיע לחלבון הזה רק מאוכל וחבל שתבזבז כסף על חלבון
זה לא תמיד עניין של האם זה הכרחי להשתמש בחלבון. זה פשוט נוח, טעים (מה שיכול למנוע צ'יטים לא מתוכננים) וקל להכניס. לא צריך לשקול 100 קילו כדי להשתמש באבקת חלבון, למרות שאני מסכים שתמיד עדיף להכניס אוכל אמתי.

לנושא:
זה לא כזה קריטי, אבל בין הכוח לאירובי הייתי שותה את השייק (או במהלך האירובי).

זה דיי הכרחי, נניח הוא שוקל 50 קילו או 55
110 גרם חלבון ביום
לקחת 25-40 רק מאבקה זה לא טוב לגוף, כי זה יהיה 30% או יותר מהכמות חלבון היומית שלו מאבקה, ולאכול 110 גרם חלבון ביום זה לא קשה בכלל

ואני לא בטוח איך אפשר לעשות אירובי אחרי שייק :X

• פותח/ת השרשור
אני שוקל 87 והגובה שלי 1.81. אני עובד על פי המדריך הזה http://www.israelbody.org/המדריך-לחיטוב-עיצוב-הגוף-וירידה-באחוז-שומן-המדריך-השלם
בגדול אומרים בו לאכול 2-2.2 גרם חלבון לכל קילוגרם משקל גוף ולכן אני נעזר גם בשייק חלבון שמהווה חלבון איכותי ודל שומן.
אין עם זה בעיה,אבל אתה יכול להשיג את כל החלבון מאוכל,במיוחד שאתה לא שוקל הרבה.
אם לא נוח לך מסיבות כלכליות,או שאתה סתם עצלן להכין אוכל (קורה לטובים ביותר) אתה יכול לקחת מנה אם זה עוזר לך להגיע לחלבון היומי ...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית