הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מבקש חוות דעת על abc

שלומי שבתאי

משתמש מתחיל
120
13
נק' מוניטין:
29
120
13
שלום חברים אני חדש כאן קצת פרטים על עצמי לפני השאלה.
בן 24 מתאמן כ-4 חודשים גובה 1.79 משקל 76 ק"ג.
עליתי ב4 חודשים 7 קילו ברור לי שלא הכל מסת שריר אבל התפתחתי יפה.
אני עובד היום abc רציתי לקבל חוות דעת על התוכנית
A : חזה יד קדמית
חזה: בנץ פרס שיפוע רגיל 2 חימום 4 סטים עבודה.
דאמבלים בשיפוע חיובי * 4
מוט בשיפוע שלישי סופר סט עם פרפר *3
פרפר משקל חופשי *3
יד קדמית: מוט ישר *4
משקולות פירמידה 3 משקלים *3
פטישים בעמידה פירמידה 2 משקלים * 3

B גב יד אחורית.
גב:
מתח *4 משקל גוף בלבד מקסימום חזרות
פולי רחב לפנים ולאחור בסופר סט*3
חתירה בפולי בסופר סט עם פול עובר*3
חתירה משקולות חופשים *4

יד אחורית:
לחיצה צרפתית *4
מקבילים בסופר סט עם מכונה בפולי*3
משקולות מאחורי העורף בישיבה פירמידה 2 משקלים * 3

C רגלים כתפים
רגליים:
סקוואט *4
לנצים *4
פשיטה במכונה *3
כפיפה במכונה *3

כתפים:
לחיצת כתפים משקולות חופשים *4
משקולות לפנים בעמידה *3
הרחקת כתפים לצדדים בשכיבה בשיפוע *3
טרפזים *3

כל התרגילים מבוצעים בטווח חזרות של 8-10
מטרת האימון היא עלייה במסה
בתקופה האחרונה נתקעתי קצת במשקלי עבודה בגלל זה אני מבקש חוות דעת על התוכנית.
זמן אימון ממוצע כשעה ורבע.
מתאמן בין 4-5 פעמים בשבוע.
אוכל כל 3 שעות ולוקח גיינר מאס עלית של דיימטייז.
לפני שבועים התחלתי לקחת קריאטין 5 גרם ביום ללא העמסה אשמח לדעת גם מתי הקריטין אמור להתחיל להשפיע על הגוף.

תודה ולכולם ושבת שלום!

אהלן שלומי, אומנם אני לא רוצה לבאס אותך אבל לצערי אין לי ברירה. זרוק את התוכנית הזאת לפח, למתאמן עם 4 חודשים וותק אין מה לחשוב על ABC.
יש לי כמה תוכניות יפות לדוגמא בחתימה שמתאימות למתאמן עם הותק שלך שיוכלו לעזור לך להשתפר באספקט של כוח ושל היפרטרופיה בו זמנית
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
שלום tank תודה רבה על התגובה המהירה משום מה לא מצליח לראות את החתימה שלך.
יש לך תוכנית ספציפית להביא לי.?
בחודש הראשון עבדתי fbw חודשיים לאחר מכן עבדתי ab ששמה היה לי עליות במשקלים כמעט כל אימון.
בחודש האחרון אני עובד עם הabc שנתתי פה ותקוע במשקלי עבודה.
ועוד שאלה קטנה תוך כמה זמן אני אמור להרגיש את השפעת הקריאטין?

• פותח/ת השרשור
התוכנית הנ"ל נראת לי קצת ריקה מידי ויש לי ימים שאני הולך למכון יום אחרי יום כיוון שהעבודה שלי לא מאפשרת לי אחרת.
אשמח לקבל המלצה נוספת ל-4 פעמים בשבוע ושאין בעיה להתאמן יום אחרי יום.
שוב תודה רבה!

התוכנית הנ"ל נראת לי קצת ריקה מידי ויש לי ימים שאני הולך למכון יום אחרי יום כיוון שהעבודה שלי לא מאפשרת לי אחרת.
אשמח לקבל המלצה נוספת ל-4 פעמים בשבוע ושאין בעיה להתאמן יום אחרי יום.
שוב תודה רבה!
איזה ימים אתה יכול להתאמן?

אני עובד משמרות באבטחה וזה מאוד משתנה משבוע לשבוע
אז אתה אומר שיש בעיה להתאמן 3 פעמים בשבוע עם יום מנוחה בין כל אימון אבל יותר ריאלי בשבילך מבחינת התנאים של העבודה לעבוד 4 פעמים בשבוע עם יומיים אימון ברצף? במקרה הזה לדעתי הAB תתאים לך (זאת בלינק שנתתי)

• פותח/ת השרשור
בידיוק... לפעמים יוצא לי שאני יכול להתאמן ראשון שני רביעי וחמישי ולפעמים רק בשלישי חמישי ושישי.
זה מאוד משתנה בכל אופן תודה על ההמלצה אני אנסה את התוכנית למרות שיהיה לי מוזר לעבור ממה שהייתי עובד לתוכנית הזו התרגלתי לעבוד 20 סטים על שריר גדול ו12 על קטן התוכניות האלו נראות לי ריקות כנראה שבגלל שהתרגלתי לעומס גבוה

בידיוק... לפעמים יוצא לי שאני יכול להתאמן ראשון שני רביעי וחמישי ולפעמים רק בשלישי חמישי ושישי.
זה מאוד משתנה בכל אופן תודה על ההמלצה אני אנסה את התוכנית למרות שיהיה לי מוזר לעבור ממה שהייתי עובד לתוכנית הזו התרגלתי לעבוד 20 סטים על שריר גדול ו12 על קטן התוכניות האלו נראות לי ריקות כנראה שבגלל שהתרגלתי לעומס גבוה
לצערי הרב התרגלת למשהו לא נכון למתאמן ברמה שלך. מקווה שתצליח בתוכנית שלי, אם לא מוזמן להתייעץ ונעשה שינויים בהתאם!

כמה זמן אתה ממליץ לעבור עם הab שנתת?
טווח חזרות נראה לי מאוד נמוך וכנ"ל גם הכמות של הסטים זה בסדר.?
טווח החזרות והסטים בסדר גמור, למרות שהם לא תואמים את הסטנדרטים של הרבה ממאמני הכושר בארץ, שלצערי, מעבר להכשרה שלהם להיות מאמני כושר לא למדו את מה שאתה באמת צריך לדעת כדי לבנות תוכנית מוצלחת.
כמה זמן? זה תלוי מאוד בך. אני מאמין שהתוכנית תקדם אותך חודשים ארוכים, ואם לא, תמיד אפשר לעשות שינויים קטנים פה ושם למטרות שונות בלי לשנות את התוכנית לגמרי.
אני אישית גם לא חושב שכדאי לך לעבוד בתוכנית פיצולים ועדיף ללכת על תוכנית כוח כללית, לפחות עד שתצבור מספיק כוח כדי לבנות בסיס התקדמות לעתיד, אבל עם תנאי העבודה שלך זה לא ילך כמו שצריך.

• פותח/ת השרשור
Tank יש לי שאלה נוספת במהלך היממה האחרונה יצא לי לקרוא הרבה על תוכניות אימונים וחשבתי לעצמי מדוע הabc שאני עובד איתה היום לא מתאימה לי?
אני מתאושש טוב מאימון לאימון
השריר מקבל הרבה גירוי מה שמרגיש לי שעבדתי טוב באותו אימון
התפתחתי יפה במהלך התקופה.
הרי מבחינת היגיון אישי שלי בלבד שהוא לא מקצועי כל כך ככול שהשריר יקבל יותר גירוי ויותר עבודה כך הוא יתחזק ויגדל יותר.
אשמח לקבל ממך תשובה מקצועית.
תודה!

אני מתאושש טוב מאימון לאימון
יכול להיות שאתה מתאושש טוב מאימון לאימון בצורה טבעית, ויכול להיות שאתה לא מרים מספיק כבד כדי באמת להתעייף. רוב המתאמנים המתחילים לא יודעים מה זה לעבוד בעצימות גבוהה. זה אומר שאם רשום לך בתוכנית לבצע סטים של 10 חזרות לדוגמא, המשקל שאתה צריך להרים אמור לגרום לך להצליח לסגור 10 חזרות, ככה שחזרה מספר 11 לא תעלה בשום סיכוי. הרבה מתאמנים חדשים שפגשתי לא ידעו את זה ולא עבדו בצורה הזאת ופגעו בכך בתוצאות של עצמם. ראיתי אותם מבצעים 10 חזרות בתרגיל מסוים ואומרים שהם לא התעייפו כי הם עבדו עם משקל שהיו יכולים להרים גם ל15 ו20 חזרות
השריר מקבל הרבה גירוי מה שמרגיש לי שעבדתי טוב באותו אימון
גם אם תעשה סטים של 50 שכיבות שמיכה תרגיש שהשריר עבד ממש טוב, אבל אתה יודע שאין בזה תועלת כמו באימונים בחדר כושר
התפתחתי יפה במהלך התקופה.
כשמתאמן שלא אומן בעבר מתחיל להתאמן הוא יכול להתפתח יפה גם מלעשות ספינינג. ככה זה תקופת התחלה של מתאמן. בהתחלה אתה מתקדם מהר וטוב כמעט מכל תוכנית שתנסה, ואחר כך ההתקדמות מאיטה בצורה אקספוננציאלית
הרי מבחינת היגיון אישי שלי בלבד שהוא לא מקצועי כל כך ככול שהשריר יקבל יותר גירוי ויותר עבודה כך הוא יתחזק ויגדל יותר.
ההגיון הזה לא תקף לאימונים בחדר הכושר. לצערי העבודה הכי קשה שלי בפורום הזה היא לשכנע מתאמנים חדשים שבאו מעולם בתי הספר והחינוך וחושבים ש"כמה שיותר יותר טוב" שזה לא נכון. הגוף הרבה יותר מורכב ועל מנת להגיע לאפקט הסופרקונפנסציה צריך לעבוד בצורה שתתאים גם לשרירים וגם למערכת העצבים, כאשר האימון האידיאלי למתאמן המתחיל לא יכלול עבודה בנפח גבוה כי היא לא מאפשרת אדפטציה טובה של מערכת העצבים כי אין התקדמות לינארית במשקלי העבודה שתדרוש מהגוף להתרגל אליה.

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובה המפורטת אז בשורה התחתונה אתה ממליץ לי על הab שלך בלינק ראיתי לדוגמה שיש סך הכל 2 תרגילים לחזה בנץ פרס ופרפר השאלה שלי אם אפשר לעלות את כמות הסטים ל4 בכל תרגיל ואם אפשר להוסיף תרגיל נוסף לדוגמה לחיצת חזה משקולות חופשיים בשיפוע עליון?
תרגיל נוסף ליד קדמית? הרי יש בתכנית תרגיל 1 ליד קדמית מבחינת היגיון קשה לי לקבל את זה למרות שהרי ידוע לי שאני כנראה טועה

השאלה שלי אם אפשר לעלות את כמות הסטים ל4 בכל תרגיל
תעבוד עם משקל עבודה כזה שבו התוכנית שלי תהיה מאתגרת עבורך. יותר חשוב להתקדם במשקלי העבודה ולא להוסיף סטים מיותרים.
אם אפשר להוסיף תרגיל נוסף לדוגמה לחיצת חזה משקולות חופשיים בשיפוע עליון?
לא ממליץ להוסיף כלום לתוכנית שלי מעבר למשקלי עבודה
תרגיל נוסף ליד קדמית?
גם לא
הרי יש בתכנית תרגיל 1 ליד קדמית מבחינת היגיון קשה לי לקבל את זה למרות שהרי ידוע לי שאני כנראה טועה
תשכח מההגיון שלך לגמרי. או שבעצם לא, כל דבר שנראה לך הגיוני, הדבר ההפוך ממנו הוא הנכון. ככה העולם שלנו עובד וככה מגיעים לתוצאות.

• פותח/ת השרשור
גם היום אני עובד בצורה מאתרגת במשקלים תמיד אני עובד עם חבר כשאני מגיע לחזרה השמינית כמעט תמיד מגיע לכשל והחבר עוזר כבר בסוף התרגיל.
בכל אופן ממחר אני יתחיל את התוכנית שלך נשמע מעניין שבדיוק מה שההיגיון אומר ההפך הוא הנכון.
כמה זמן אתה ממליץ מנוחה בין סט לסט ובין תרגיל לתרגיל?
עכשיו ראיתי שהתרגילים לא מסודרים בצורה כזאת של עבודה על החזה ואז כספים ואז יד אחורית כל פעם תרגיל לשריר אחר זה בכוונה ככה או שאין חשיבות לסדר התרגילים?

כמה זמן אתה ממליץ מנוחה בין סט לסט ובין תרגיל לתרגיל?
בעקרון כל זמן בין 2 דקות ל5-6 דקות הוא זמן סביר, כשהזמן אמור לשאוף ל2 דקות בתרגילים פשוטים ויותר בתרגילים מורכבים. המטרה היא להבין לפי הגוף שלך כמה זמן אתה צריך לנוח כדי להצליח להרים את המשקל לכמות הסטים הדרושה. זה אומר שבהתחלה כשמשקלי העבודה נמוכים יותר אולי אפילו תסתדר עם דקה וחצי ו2 דקות מנוחה אבל בעתיד ככל שמשקלי העבודה יעלו תדרש להוסיף עוד לזמן המנוחה
עכשיו ראיתי שהתרגילים לא מסודרים בצורה כזאת של עבודה על החזה ואז כספים ואז יד אחורית כל פעם תרגיל לשריר אחר זה בכוונה ככה או שאין חשיבות לסדר התרגילים?
ברור שיש חשיבות, פשוט אני נותן פריוריטיזציה אחרת בסידור שלי. אני מחליט שהחלק החשוב ביותר הוא ביצוע תרגילי הבסיס בתחילת האימון, ולאחר מכן סידור לפי שרירים. זה אומר שאם באימון A אני מבצע חזה כתפיים ויד אחורית, למרות שמבצעים כתפיים אחרי חזה אני בכל זאת אעביר את המיליטרי פרס לתחילת האימון כי הוא תרגיל בסיס.

• פותח/ת השרשור
2 שאלות נוספות ואחרונות
התוכנית מתאימה להגדלת מסת שריר או להתחזקות ועליה במשקלים ?
לגבי זמני מנוחה לפי הידע שלי זמן מנוחה להגדלת מסת שריר הוא 60-90 שניות גם זה מיתוס מוטעה?

התוכנית מתאימה להגדלת מסת שריר או להתחזקות ועליה במשקלים ?
גם וגם
לגבי זמני מנוחה לפי הידע שלי זמן מנוחה להגדלת מסת שריר הוא 60-90 שניות גם זה מיתוס מוטעה?
בהחלט. ישנם אתלטים, ואפילו באדיבילדרים מקצועיים שכן יראו תוצאות במנוחות קצרות בגלל אלמנט הTIME UNDER TENSION ועבודה על היפרטרופיה סרקופלזמית (שיעילה יותר לבילדינג) אבל אני כרגע נותן לך עצות שיועילו לך בתור מתאמן מתחיל שעוד רחוק שנות אור מניצול מלא של מלוא הפוטנציאל שלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית