הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרע מלא ברצועה הצולבת הקדמית

• פותח/ת השרשור Fax
  • פורסם בתאריך

Fax

משתמש פעיל
369
11
נק' מוניטין:
41
369
11
קרעתי את ה ACL לפני 3 וחצי חודשים. בחודש הראשון צלעתי, לא יכולתי לכופף את הרגל כי משהו בלם אותי, ווכל תזוזה כאבה. היום אני מצליח ללכת ואפילו לרוץ, ויכול לכופף כמעט עד הסוף. לעיתים רחוקות מרגיש בריחה קטנה. עד הניתוח מתרגל סקוואטים והרמות רגל כי השריר ממש הידלדל.

מטרת הפיזיותרפיה לפני הניתוח היא להחזיר את טווחי התנועה הרגילים - פשוט להמשיך לתרגל? יש כמות מסויימת של סטים

יש אנשים שעברו ניתוח כזה וחזרו לספורט וקרעו שוב את הרצועה!זה קורה בגלל שיקום לקוי? בגלל חזרה מהירה מדי לספורט כשהרצועה עדיין חלשה?

קרעתי את ה ACL לפני 3 וחצי חודשים. בחודש הראשון צלעתי, לא יכולתי לכופף את הרגל כי משהו בלם אותי, ווכל תזוזה כאבה. היום אני מצליח ללכת ואפילו לרוץ, ויכול לכופף כמעט עד הסוף. לעיתים רחוקות מרגיש בריחה קטנה. עד הניתוח מתרגל סקוואטים והרמות רגל כי השריר ממש הידלדל.

מטרת הפיזיותרפיה לפני הניתוח היא להחזיר את טווחי התנועה הרגילים - פשוט להמשיך לתרגל? יש כמות מסויימת של סטים

יש אנשים שעברו ניתוח כזה וחזרו לספורט וקרעו שוב את הרצועה!זה קורה בגלל שיקום לקוי? בגלל חזרה מהירה מדי לספורט כשהרצועה עדיין חלשה?

למה אתה עושה ניתוח בעצם?

• פותח/ת השרשור
המלצות מאורטופדים ומדברים שקראתי באינטרנט, במקרה של קרע מלא לא ניתן להחזיר עם פיזיותרפיה את הרצועה למצב תקין ועם השנים פשוט תהיה קריסת סחוסים. חוץ מזה שאני צעיר ומה שעושים זה ניתוח.

בנוסף לכך אני רוצה להיות באתלטיקה ולהשתתף בתחרויות...

השאלה העיקרית שלי מופנת לאנשים שמבינים דבר או שניים בכל הדברים האלה, ויגידו לי האם זה הגיוני שפתאום עברו הכאבים העזים שהיו פעם, וטווח התנועה של הברך השתפר, ואני מצליח אפילו לרוץ קצת? כשבחודש הראשון צלעתי והכל כאב לי? או שיכול גם להיות דבר כזה כי בכל זאת עברו 3 חודשים?

לא זוכר איזה רצועה הוא קרע, אבל אני זוכר משהו לגבי זה
@Crossfiter

המלצות מאורטופדים ומדברים שקראתי באינטרנט, במקרה של קרע מלא לא ניתן להחזיר עם פיזיותרפיה את הרצועה למצב תקין ועם השנים פשוט תהיה קריסת סחוסים. חוץ מזה שאני צעיר ומה שעושים זה ניתוח.

בנוסף לכך אני רוצה להיות באתלטיקה ולהשתתף בתחרויות...

השאלה העיקרית שלי מופנת לאנשים שמבינים דבר או שניים בכל הדברים האלה, ויגידו לי האם זה הגיוני שפתאום עברו הכאבים העזים שהיו פעם, וטווח התנועה של הברך השתפר, ואני מצליח אפילו לרוץ קצת? כשבחודש הראשון צלעתי והכל כאב לי? או שיכול גם להיות דבר כזה כי בכל זאת עברו 3 חודשים?

יש הרבה מקרים של שיקום שמרני מוצלח ללא ניתוח.
לאור השיפור שאתה מתאר יתכן מאוד שכדאי לך לשקול שיקום שמרני.
האם התייעצת גם עם פיזיותרפיסט לגבי העניין?

ולגבי העניין של ה"שחיקת סחוס" - הסיכוי לזה הוא שווה ערך גם בניתוח.
Anterior cruciate ligament tears: conservative or surgical treatment? A critical review of the literature. - PubMed - NCBI

למעשה , יש גם סקירות שמצאו ששכיחות האוסטיאוארתריטיס (ה"שחיקה") גבוהה יותר באנשים שעברו את הניתוח לעומת כאלו שלא.
Function, osteoarthritis and activity after ACL-rupture: 11 years follow-up results of conservative versus reconstructive treatment - Springer

• פותח/ת השרשור
אתה אומר שיש הרבה מקרים שבהם שיקום שמרני מצליח. אני מסכים איתך, אבל יש ויש. במקרה שלי - רצועה צולבת ACL לא מתאחה לבד לא משנה מה. חוץ מזה אני רוצה לחזור לפעילויות של שינויי כיוון. אני רואה שכל ספורטאי שקורע ACL, מנתח ולאחר תקופה חוזר לאותה פעילות שעסק בה.

קראתי עוד קצת ופשוט בכל מקום כתוב שמבחינת השפעות לטווח ארוך: ברך ללא רצועה צולבת תפתח שינויים ניווניים (פגיעה בלתי הפיכה בסחוס)מהר יותר מברך עם רצועה צולבת.

אכן קרעתי את הצולבת, חזרתי לשחק אחרי חצי שנה.

אבל ישי לציין שקרעתי את התחת בשיקום והבנתי שהשיקום זה חלק מאד חשוב אחרי ולפני הניתוח.
אני מכיר חבר'ה שקרעו, עשו ניתוח ועדין לא הצליחו לחזור כמו שצריך

• פותח/ת השרשור
תודה..
אני צריך להמשיך בפיזיותרפיה, הארבע ראשי ברגל הפצועה הידלדל וכמה שאני מנסה את התרגילים שנתנו לי, היא לא חוזרת לגודל שהייתה.
הרגל השנייה חזקה יותר. אני מתאמן בבית - מתח, שמיכה, אחורית, קדמית ובטן.
ניסיתי לעשות סקוואטים עם משקל גוף 15*3 אבל מתחיל לכאוב לי ואני לא יודע אם זה בסדר, או שאני צריך להפסיק.
חוץ מזה אני עושה תרגיל שבו אני שוכב על הגב ומרים את הרגל הפצועה, משאיר באוויר ומוריד אחרי כמה שניות - 10*2

אז איזה תרגילים חשוב לעשות כדי לחזק את השרירים ברגל הפצועה?

אני זוכר שהייתי עושה המון תרגילי יציבות והמון תרגילים לשיפור הטווח. בשלב מסויים התחלתי לשלב סקוואט בטווח קצר יחסית ולאט לאט ירדתי יותר ויותר.
אני ממליץ על פיזיוטרפיסט פרטי שמבין בפציעות האלו.

• פותח/ת השרשור
אני חייל אחי אין לי כסף לפרטי.
מחר יש לי פיזיותרפיה בחר"פ במסגרת הצבא
אני אשאל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית