הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתמטיקאים אני צריך עזרה

• פותח/ת השרשור ZzZeus
  • פורסם בתאריך

ZzZeus

משתמש קבוע
1,293
138
נק' מוניטין:
319
1,293
138
גרוע
שלום,
יש לכם רעיון איך לפתור את זה?
עשיתי פעם שאלה דומה אבל הקיץ דפק לי את הראש :(

קבצים מצורפים

• image.jpg
    image.jpg
    KB 36.2 · צפיות: 282
אני חושב שהצלחתי.
אתה יכול לחפוף את fdc ו bpc לפי צלע זווית צלע: זווית bdc שווה לזווית bca כי האלכסונים חוצים את זוויות הבסיס ל45 ו 45 מעלות. pc שווה ל fd נתון, ו dc שווה ל bc כי בריבוע כל הצלעות שוות. תסמן את זווית fcd ו pbc באלפא, הן שוות כי זוויות מתאימות במשולשים חופפים שוות. זווית dfc שווה 135 מינוס אלפא כי סכום זוויות במשולש fdc 180 מעלות, ולכן זווית cfb הצמודה לה שווה 45 פלוס אלפא. זווית dbe שווה 45 מינוס אלפא כי כל זווית dbc שווה 45 וזווית ebc שווה אלפא, וזווית bof שווה 90 כי סכום זוויות ב bfe 180 מעלות.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שהצלחתי.
אתה יכול לחפוף את fdc ו bpc לפי צלע זווית צלע: זווית bdc שווה לזווית bca כי האלכסונים חוצים את זוויות הבסיס ל45 ו 45 מעלות. pc שווה ל fd נתון, ו dc שווה ל bc כי בריבוע כל הצלעות שוות. תסמן את זווית fcd ו pbc באלפא, הן שוות כי זוויות מתאימות במשולשים חופפים שוות. זווית dfc שווה 135 מינוס אלפא כי סכום זוויות במשולש fdc 180 מעלות, ולכן זווית cfb הצמודה לה שווה 45 פלוס אלפא. זווית dbe שווה 45 מינוס אלפא כי כל זווית dbc שווה 45 וזווית ebc שווה אלפא, וזווית bof שווה 90 כי סכום זוויות ב bfe 180 מעלות.
תודה רבה 😃
ואני גם צריך לחפוף את משולש FDC עם משולש PCB נכון?

כל נושא אחר הייתי עוזר לך בכיף אני טוב במתמט..אבל גיאומטריה/טריגו במרחב אני אחד הגרועים

דווקא אלגברה יותר קשה
לא עשיתי בערך חצי מהשאלות מרוב שאני לא זוכר
אלגברה זה מאוד טכני ולרוב מאוד פשוט ודורש נטו תרגול. זה למה זה גם נמצא בסוף של הבחינות. כי זה חלק הרבה פחות חשיבתי.

• פותח/ת השרשור
אלגברה זה מאוד טכני ולרוב מאוד פשוט ודורש נטו תרגול. זה למה זה גם נמצא בסוף של הבחינות. כי זה חלק הרבה פחות חשיבתי.
כן בגאומטריה פשוט צריך ראש ולחשוב גם מחוץ לקופסא
ואצלנו שמים קודם אלגברה ואז גיאומטריה

• פותח/ת השרשור
שלום,יש לי עוד שאלה:s29:
בינתיים חפפתי את משולשים fcg וeod.
הסתכלתי עכשיו לפני שבאתי לפרסם על השאלה ועלה לי רעיון אבל אני לא יודע אם אפשר לעשות את זה.
להמשיך את ef לad(בניית עזר) ולקרוא לנקודה Z,להגיד שcf=zd ושהם גם מקבילים כי זה ריבוע ואז זה מקבילית ואז fz מקביל לdc ואז ef מקביל לdg וסיימתי
ולא רציתי לכתוב את המשפטים כי חפרתי מספיק 😃
תודה

קבצים מצורפים

• image.jpg
    image.jpg
    KB 86.2 · צפיות: 141
,להגיד שcf=zd
על סמך מה אתה יכול להגיד שהם שווים?

התחלת את ההוכחה נכון עם החפיפה. אני אתן לך רמז להמשך: לא השתמשת בנתון שDE חוצה זווית. תחשוב איך אתה יכול להשתמש במידע הזה כדי להוכיח שזו מקבילית.

התחלת את ההוכחה נכון עם החפיפה. אני אתן לך רמז להמשך: לא השתמשת בנתון שDE חוצה זווית. תחשוב איך אתה יכול להשתמש במידע הזה כדי להוכיח שזו מקבילית.
האמת שלא ממש צריך את הנתון הזה, ברגע שהוא חופף את המשולשים שהוא כבר חפף הוא דיי פותר את התרגיל, רק נשאר לו להסיק מסקנות מהחפיפה והוא יסיים.

האמת שלא ממש צריך את הנתון הזה, ברגע שהוא חופף את המשולשים שהוא כבר חפף הוא דיי פותר את התרגיל, רק נשאר לו להסיק מסקנות מהחפיפה והוא יסיים.
אז בבקשה, תוכיח בלי להשתמש בנתון.

• פותח/ת השרשור

הצלחתי תודה רבה ! 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית