הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

להשלים מ3 ל4 או ל5?מתמטיקה.

11870722_979957408692594_8649152855928622408_n.jpg
לפעמים פשוט קשה לי לראות את הטמטום שבו אנשים מפרשים טבלאות ונתונים.

לא יודעים להבדיל בין סיבה לתוצאה.

נתון: רוב אצני ה100m הטובים בעולם הם שחורים. מסקנה: אם תשתפר בריצת 100 מטר סביר להניח שתהפוך לשחור. לא ככה?

רוב האנשים הכשרוניים עשו 5 יחידות. רוב האנשים הכשרוניים מרוויחים יותר מאלה שפחות כשרוניים.
זה שהם עשו 5 יחידות לא הפך אותם לכשרוניים, הם עשו 5 יחידות כי הם היו כשרוניים.

נערך לאחרונה:

נתון: רוב אצני ה100m הטובים בעולם הם שחורים. מסקנה: אם תשתפר בריצת 100 מטר סביר להניח שתהפוך לשחור. לא ככה?

רוב האנשים הכשרוניים עשו 5 יחידות. רוב האנשים הכשרוניים מרוויחים יותר מאלה שפחות כשרוניים.

"מעריב לנוער שלום, קיבלתי 79 ב5 יחידות מתמטיקה. מתי אקבל משכורת של 11,281?
אגב מזל שלא ערערתי על הציון, אחרת הייתי מקבל רק 11,001 שקלים"

פסיכומטרי הוא המבחן המקביל לS.A.T האמריקאי שמבוסס בכלל על מבחן IQ. פסיכומטרי הוא מבחן כישורים, ז"א שהוא משתמש בנושאים שאינם דורשים כמעט שימוש בידע על מנת לעשות השוואה בין קבוצות אנשים בעלי יכולות שונות. סוגי השאלות בבחינה באות לבדוק את חדות המחשבה שלך, ולכן ישנה מגבלת זמן משמעותית שמונעת מהתלמיד להספיק להתעמק ולענות על כל השאלות שכן המטרה כאן היא לבדוק את מכלול הכישורים שלך ולא את ההיכרות שלך עם הנושא. בנוסף, הציון תמיד יתוקנן אח"כ על פי גרף הפעמון כי ככל שמתפרסמים יותר בחינות התלמידים מתורגלים יותר ולכן מצליחים יותר, בניגוד לנושאים שבהם תרגול אינו דבר רע להתמקצעות שלך, בפסיכומטרי זה מצב לא רצוי שכן מטרתו לאמוד את יכולות התלמיד.

הקשר ל5 יח"ל הוא שלהתקבל למקצועות ההנדסה/רפואה אין רק צורך בציון בגרות אלא לרוב מה שיקבע את המקצוע שלך לתואר ראשון הוא הפסיכומטרי שלך ( =IQ) שכן אם מספיק רצון וזמן לגשת למספר בחינות בגרות יש הרבה שיצליחו לעמוד בדרישות ללימודים להשכלה אקדמאית. על מנת למנוע מאנשים לא מוכשרים שאינם רוצים להיות מוסכניקים להציף את האונבירסיטה, יעשו שימוש במבחן הפסיכומטרי להשאיר אותם אל מחוץ למוסד.

עשיתי שני קורסי פסיכמוטרי - אחד ביואל גבע ואחד בקידום 700 ויצא לי ללמוד את האופי של האנשים שם. קורסי ההכנה היוקרתיים האלה הם בדיחה למה שמקבלים מהם בפועל. אם בעבר לכאורה היה אפשר להצליח בבחינה על פי מניפולציות שהמדריכים מכירים, היום כמעט ואין נושאים כאלה והשיפור בציון הסופי הוא מינורי. רוב הקורס מתעסק בללמד אותך את הכמה מעט ידע שיש בבחינה ולכן בעיקר מבזבזים זמן בללמוד את הנושאים ברמת החט"ב רק כדי ליישר קו עם אנשים אנאלפביתים.

שיפרתי גם ל5 יח' מתמטיקה ופיסיקה ויצא לי לשמור על קשר עם חלקם. לא הופתעתי לראות שמי שהוציא פסיכומטרי גבוה הלך ולמד מה שרצה באוניברסיטה ומי שלא בזבז זמן וכסף על קורס ובסוף הלך ללמוד במכללה ששם הדרישה היא גם ל4 יח'.

אני חושב, שמי שיש לו בעיית זמן/כסף צריך להתחיל קודם עם הפסיכומרי כדי לראות אם הוא בכלל מתאים. לצערי גם אם אתה חכם וגם אם לא, כולנו שומעים סיפורים על חברים שעשו קורס והתקבלו לרפואה ובמציאות זה יקרה רק למתי מעט. צריך לדעת שהחיים לא פיירים ולהתמודד עם זה.
אם הפסיכומטרי שלך הוא 600 והבגרות שלך בינונית, זה נטול היגיון לגשת למכינות היוקרתיות האלה.

פסיכומטרי לא בודק IQ ולא בודק כלום, הוא כלי סינון אחיד למוסדות הלימוד בגלל שהם לא בוטחים במבחני הבגרות.

בשנת 2002 ניראה לי ביטלו את הפיסכומטרי, התקבלו המון ערבים למוסדות הלימוד בגלל שאצלהם בבחינה המורה עושה איתם, הם לא החזיקו מעמד אפילו שנה בתארים (המוסד נשאר עם פחות מחצי סטודנטים במחזור ולכן מפסיד כסף) ולכן החזירו את הפסיכומטרי.

נגיד ברוסיה אתה נבחן לכל פקולטה בנפרד, וכמובן שפקולטות ריאליות בודקות מתמתיקה ואחרות אולי הבעה (לא יודע אם זה עוד ככה).
אבל זה לא הכי נוח לבן אדם שלא בדיוק יודע לאיפה הוא יוכל להתקבל ולאן הוא יצליח ולכן המציאו את הפסיכומטרי.
אם הבגרויות היו מספיק משקפות לא היה בכלל פסיכומטרי.

המדד היחיד שיש בין פסיכומטרי להצלחה בלימודים זה מידת הנשירה בשנה הראשונה. כל שאר המדדים הפסיכומטרי נכשל. כלומר ציון גובהה בפסיכומטרי לא מצביעה על ממוצע יותר גבוהה בסוף הלימודים.

לסיכום: אין שום קשר בין ציון פסיכומטרי למנת משכל של בן אדם.

מסכים עם ההצעה של ללכת קודם לפסיכמוטרי בגלל שזה יתן אינדיקציה מה יהיה בהמשך (אני שיפרתי ממבחן למבחן ב 100 נקודות כאשר מבחן ראשון היה לפני בצא והשני היה אחרי).

@FuriousLift עצה שלי כזאת.

אם יש לך כוח רצון ללמוד לבד תלמד לבד, זה בזבוז כסף וזמן ללכת למקומות האלו.
תקח מבחן לדוגמא של הפסיכומטרי, תעשה אותו על זמן בשבילך ותראה מה הציון שאתה מוציא בלי ללמוד.
אם יש לך עכשיו קרוב ל 550 המצב שלך טוב, אם יש לך קרוב ל 400 זה לא סוף העולם אבל זה אומר שאתה תצטרך ללמוד יותר זמן (כלומר סבב אחד לא יספיק לך כנראה) ותצטרך בערך 8 חודש להגיעה ל 700.

והסתד של המבחנים צריך להיות לפי לוח זמנים, כאשר לבגרות אתה תצטרך כ 4-5 חודש ולסבב של פסיכומטרי גם כ 4 חודש.

בהצלחה.

שמת לב שפירסמתי רק את התמונה ללא הבעת דעה עלייה?(לטובה או לרעה)
אני גם חושב שזה שטות,מי שפירסם את הדבר הזה הוא נפתלי בנט ע"מ להעלות את אחוז התלמידים שלומדים 5יחידות מתמטיקה.
ברור לי שאנשים שעושים 5 יחידות יותר כשרוניים והסיכוי שלהם להרוויח יותר הוא יותר גבוה.

זה לא בדיחה, הנתונים עצמם כנראה נכונים ( למרות שגם זה לא בטוח).

מה שהוא מנסה להגיד פה זה בדיחה
מה נכון בזה בדיוק? זה אפילו לא ממוצע.
תן את הטבלה הזאתי לקבלנים, לעובדי ממשלה, עובדי נמל (אוי שיט) לרוב אנשי העסקים (כן, מספר לא מבוטל לא ממש עשו 5 יחידות)
שכמובן, מרווחים יותר מהבחור שלמד וחוזר כל ערב מההייטק ב9 בלילה.
בקיצור, אתה חיי בסרט. אתה עוד אחד מאלה שמאכילים אותם לוקשים.

אם יש לך כוח רצון ללמוד לבד תלמד לבד, זה בזבוז כסף וזמן ללכת למקומות האלו.
תקח מבחן לדוגמא של הפסיכומטרי, תעשה אותו על זמן בשבילך ותראה מה הציון שאתה מוציא בלי ללמוד.
אם יש לך עכשיו קרוב ל 550 המצב שלך טוב, אם יש לך קרוב ל 400 זה לא סוף העולם אבל זה אומר שאתה תצטרך ללמוד יותר זמן (כלומר סבב אחד לא יספיק לך כנראה) ותצטרך בערך 8 חודש להגיעה ל 700.

והסתד של המבחנים צריך להיות לפי לוח זמנים, כאשר לבגרות אתה תצטרך כ 4-5 חודש ולסבב של פסיכומטרי גם כ 4 חודש.

בהצלחה.

השיטה שלך נוראית. דבר ראשון מה הקטע לעשות מבחן פסיכו לפני שעברת על החומר? זה כמו להגיד "לך תעשה שאלון של 5 יח' מת' ותראה כמה אתה מוציא בלי ללמוד". דבר שני, ללמוד 8 חודש לפסיכו' ואפילו 4 חודש זה ממש מוגזם. אני גם אכלתי את העצות האלה, התחלתי לפני 3 וחצי חודש, ופשוט היו תקופות שמצאתי את עצמי לומד 40 דק' ביום או לא לומד בכלל כדי לא לגמור את כל החומר ולהשאר בלי כלום לפני המבחן. רק למי שהאנגלית שלו בקרשים הייתי ממליץ ללמוד כל כך הרבה זמן לפני, פשוט כי שפה לוקח זמן ללמוד.

ומגוחך להגיד שזה מבחן IQ כשזה בכלל לא מתיימר להיות כזה. הגיוני שאנשים עם IQ גבוה יצליחו יותר, אבל זה לא הופך את זה למבחן אייקיו, כי באותה מידה הם גם יצליחו בלימודים יותר, ובערך בכל דבר שדורש חשיבה.

לגבי נתוני השכר קחו בחשבון שמדובר רק בשכירים ולא לוקח בחשבון עצמאיים.
שלא תתבלבלו הסיני שאתם רואים נוסע על אופניים ומלוכלך מחומרי בנייה יכול להרוויח גם 20,000 ש"ח בחודש, רק שאצלו זה נקי...

בלימודים שלי היינו משווים בין אלה שיש להם ראש לאלה שיש להם תחת, בסוף שני הטיפוסים יעבדו אצל מי שיש לו ביצים.
גנן יכול להשתכר יותר ממהנדס חשמל ויש עוד דוגמאות כאלה...

השיטה שלך נוראית. דבר ראשון מה הקטע לעשות מבחן פסיכו לפני שעברת על החומר? זה כמו להגיד "לך תעשה שאלון של 5 יח' מת' ותראה כמה אתה מוציא בלי ללמוד". דבר שני, ללמוד 8 חודש לפסיכו' ואפילו 4 חודש זה ממש מוגזם. אני גם אכלתי את העצות האלה, התחלתי לפני 3 וחצי חודש, ופשוט היו תקופות שמצאתי את עצמי לומד 40 דק' ביום או לא לומד בכלל כדי לא לגמור את כל החומר ולהשאר בלי כלום לפני המבחן. רק למי שהאנגלית שלו בקרשים הייתי ממליץ ללמוד כל כך הרבה זמן לפני, פשוט כי שפה לוקח זמן ללמוד.

ומגוחך להגיד שזה מבחן IQ כשזה בכלל לא מתיימר להיות כזה. הגיוני שאנשים עם IQ גבוה יצליחו יותר, אבל זה לא הופך את זה למבחן אייקיו, כי באותה מידה הם גם יצליחו בלימודים יותר, ובערך בכל דבר שדורש חשיבה.

לא יודע אם זה היה מכוון אלי אבל בשום מקום לא רשמתי שזה מבחן IQ להיפך אמרתי שזה ממש לא.

כמעט כל קורס פסיכומטרי פותח את הקורס במיני מבחן של 3 פרקים של "סימולציה" של המבחן זה מה שהצאתי לבחור לעשות. זה נותן אינדיקציה מה המצב שלך ואיך אתה במחן הזה.

ללמוד מילים במיוחד של העיברית דורש השקעה גדולה, אני מניח שהוא יעבוד טיפה תוך כדאי ולכן 4 חודש לימוד זה בערך מה שעושים בקורס.
אם כמובן יש לו עיברית ברמה גבוהה ואנגלית גם, אז בחודש אפשר להיות מוכן למבחן (אם אין בעיות של זמן בפתרונות שאלות)

עצה שלי אליך תתן עצות אחרי שעשיתה פסיכומטרי ולא לפני.

לגבי נתוני השכר קחו בחשבון שמדובר רק בשכירים ולא לוקח בחשבון עצמאיים.
שלא תתבלבלו הסיני שאתם רואים נוסע על אופניים ומלוכלך מחומרי בנייה יכול להרוויח גם 20,000 ש"ח בחודש, רק שאצלו זה נקי...

בלימודים שלי היינו משווים בין אלה שיש להם ראש לאלה שיש להם תחת, בסוף שני הטיפוסים יעבדו אצל מי שיש לו ביצים.
גנן יכול להשתכר יותר ממהנדס חשמל ויש עוד דוגמאות כאלה...
כל מה שאתה כותב נכון, אבל אם מישהו יכול לבחור בין להיות מהנדס חשמל לגנן, תוחלת הרווח שלו כמהנדס חשמל תהיה גבוהה יותר.
מצד שני מי שהולך ללמוד תואר ראשון בניהול במכללה מסוג ז' רצוי שישקול קריירה חלופית כגנן / נהג משאית / איש מכירות ויחסוך לעצמו את הזמן והכסף.

@FuriousLift ללמוד ל 5 יחידות זה מטרה נחמדה, אבל לפני שאתה משקיע זמן וכסף. תחשוב מה אתה רוצה להשיג ומה הדרך היעילה לעשות את זה. אם אין לך פסיכומטרי ובגרות מספיק טובה. האופציה הטובה שלך תהיה ללמוד במכינה

פסיכומטרי הוא העתק של הSAT שאכן פותח במקור כמבחן איקיו. האוניבסטיאות תמיד השתמשו במבחן אינטליגנציה כדי לעשות סינון, כחלק מהמטלות הייתה צריך לבחור צורה אנליטית מתאימה להשלמת החסר, המספר שממשיך את המשך הסדרה החשבונית דברים שהם נטו שייכים לIQ.
המרכז הארצי הוקם במקור כגוף שיחליף את הבחינה הייחודית שכל מוסד מבצע בבחינה אחת אוניברסילית, ואכן בעבר לא היה נגישות לבחינות הפסיכומטריות כדי למנוע ירידה מהערך של מטרת הבחינה.
אם לכאורה פסיכומטרי היה כלי לבחינת יישום ידע בסיסי, היינו מצפים שגם מגזרי מיעוט שלא קיבלו חינוך טוב היו יכולים להצליח בבחינה היות והרמה נמוכה.
אך גם כאן, קיימים אותם פערים גזעיים שקיימים במבחני אייקיו.

אני מסכים שאפשר לעשות שיפור גדול בפסיכומטרי, אבל זה בעיקר למי שלא היה לו שום רקע על הבחינה לפני.
בחינה פסיכומטרית היא בסה"כ בחינה מאוד שונה משאר הבחינות בחיים ויש חשיבות להיכרות איתה היות והזמן בה הוא גורם מכריע בציון.
ברגע שהתלמיד צובר ניסיון עם הנושאים בבחינה ומבין את סוג החשיבה בבחינה ע"י תרגול של פרקים/מבחנים השיפור נהיה מינורי.

השיפור בבחינה הוא על ע"י התמודדת קודמת עם אופי הבחינה ע"י כך שכבר פתרת בחינות קודמות, לא ע"י מורה פסיכומטרי נחות שמלהיב אותך בכמות הדרכים שהוא יכול לפתור. אבל מבזבז 10 דק' על שאלה שיש לך דקה לפתור.
ברגע שעברת את נקודת השיא, זה הרגע שבו השיפור נגמר.
451538701000100408341no.jpg

שים לב להבדל בין הממוצע למי שניגש ל2 לעומת 3 בחינות פסיכו'.
כמו בכל דבר בחיים, כמה שתעשה משהו יותר אתה תעשה אותו יותר טוב עד גבול מסוים.
ברור שלאדם חכם יש סיכוי גבוה יותר להצליח, אבל זה ממש לא הופך את הפסיכומטרי למבחן איטילגנציה.

בכמה מבחני SAT במתמטיקה שלקחתי לאחרונה קיבלתי 100% בכולם במגבלת הזמן, ועדיין אני חושב שאם אעשה פסיכו עכשיו בלי לרענן את כל השיטות שנלמדות בקורס (או לבד מספרים, זה לא משנה) אני אקבל פחות ממה שקיבלתי.

אני קיבלתי ציון ששם אותי באחוז יחסית נמוך של אנשים ואני לא רואה עצמי כבן אדם חכם.
עדיין אם הייתי לומד יותר הייתי מקבל יותר וראיתי לא מעט טמבלים שהוציאו ציונים יפים רק כי הם חרשו את החיים ויודעים להתמודד עם לחץ.

לכל מי שהעיר על הIQ. זה נכון שפסיכומטרי לא בא להציג את מידת האינטלגינציה שלך, אבל כן קיימת קורלציה בין הציון בבחינת IQ לציון בפסיכומטרי היות והמבחן מבוסס במקור על מבחן אינטלגינציה.
לרוב מי שמוציא ציון גבוה מ700 בפסיכומטרי הוא מי שתמיד היה תלמיד חכם שלא התקשה בבית הספר ואותו האוניבריסיטה רוצה, זה לא אומר שלא תמצאו גם פרופרסים באת"א עם אייקיו 100, זה פשוט פחות נפוץ כי יש להם פחות סיכוי להתקבל לשם.

לטובת מי שלא רוצה להפוך המבורגרים עד גיל 24 ואז רק ללמוד, אני ממליץ שלקראת סוף השחרור יבחן בבחינה הפסיכומטרית אם יש כסף אז בקורס ואם לא אז באופן עצמאי. התקופה הזאת תרגיש כמו קייטנה כי בפסיכומטרי כמעט ואין דברים שקשים להבנה וזה הכל תרגול.
גם כאן צריך להפעיל את הראש ולא להתלהב מכל מה שהמורה הנחות אומר לכם לעשות אם זה נראה לכם בזבוז זמן.
אם הוצאתם ציון שהוא יחסית גבוה, תתכנו את לוח ההשלמות שלכם לעתיד. תפעילו שיקול דעת, אפשר להיבחן במתמטיקה פיסיקה והיסטוריה ברמת תיכון ולהצליח בכולם אם אתם תלמידים טובים. אין טעם למרוח את זה על שנתיים כמו שהרבה אחרים עושים.

לעיניין ההשלמות, מומלץ לעיין במסמך הבא:
קבלת רפואה למטומטמים

מה נכון בזה בדיוק? זה אפילו לא ממוצע.
תן את הטבלה הזאתי לקבלנים, לעובדי ממשלה, עובדי נמל (אוי שיט) לרוב אנשי העסקים (כן, מספר לא מבוטל לא ממש עשו 5 יחידות)
שכמובן, מרווחים יותר מהבחור שלמד וחוזר כל ערב מההייטק ב9 בלילה.
בקיצור, אתה חיי בסרט. אתה עוד אחד מאלה שמאכילים אותם לוקשים.
אתה שוכח שאחוז מאוד קטן מהאוכלוסייה עשה 5 יחידות, אז מן הסתם אתה תכיר יותר עשירים שלא עשו 3 יחידות. טוב לא נורא, אולי לא עשית 5.... סתם צוחק

אוקיי וכמה כאלה כבר יש ? אתה שוכח את רוב האוכלוסיה בארץ, שעד כמה שזכור לי הם לא מנכ"לים ואנשי עסקים גדולים

אתה שוכח שאחוז מאוד קטן מהאוכלוסייה עשה 5 יחידות, אז מן הסתם אתה תכיר יותר עשירים שלא עשו 3 יחידות. טוב לא נורא, אולי לא עשית 5.... סתם צוחק

אוקיי וכמה כאלה כבר יש ? אתה שוכח את רוב האוכלוסיה בארץ, שעד כמה שזכור לי הם לא מנכ"לים ואנשי עסקים גדולים
ממתי קבלנים מנכלים.. אני עשיתי 4 יחידות וזה לא תרם לי יותר מדיי. אבל מי שחושב שיש פאקינג קשר בין ציון במתמטיקה למשכורת חודשית הוא אדיוט, בינתיים האנשים שמנהלים תמדינה המזוינת הזאתי ברובם בלי בגרות. בקיצור אני לא מופתע שאתה מדבר ככה, אתה הבנאדם הממוצע שדוחפים לו דברים לגרון.

ממתי קבלנים מנכלים.. אני עשיתי 4 יחידות וזה לא תרם לי יותר מדיי. אבל מי שחושב שיש פאקינג קשר בין ציון במתמטיקה למשכורת חודשית הוא אדיוט, בינתיים האנשים שמנהלים תמדינה המזוינת הזאתי ברובם בלי בגרות. בקיצור אני לא מופתע שאתה מדבר ככה, אתה הבנאדם הממוצע שדוחפים לו דברים לגרון.
😵
בכלל קראת את ההודעה הראשונה בעמוד הזה ?

לכל מי שהעיר על הIQ. זה נכון שפסיכומטרי לא בא להציג את מידת האינטלגינציה שלך, אבל כן קיימת קורלציה בין הציון בבחינת IQ לציון בפסיכומטרי היות והמבחן מבוסס במקור על מבחן אינטלגינציה.
לרוב מי שמוציא ציון גבוה מ700 בפסיכומטרי הוא מי שתמיד היה תלמיד חכם שלא התקשה בבית הספר ואותו האוניבריסיטה רוצה, זה לא אומר שלא תמצאו גם פרופרסים באת"א עם אייקיו 100, זה פשוט פחות נפוץ כי יש להם פחות סיכוי להתקבל לשם.

לטובת מי שלא רוצה להפוך המבורגרים עד גיל 24 ואז רק ללמוד, אני ממליץ שלקראת סוף השחרור יבחן בבחינה הפסיכומטרית אם יש כסף אז בקורס ואם לא אז באופן עצמאי. התקופה הזאת תרגיש כמו קייטנה כי בפסיכומטרי כמעט ואין דברים שקשים להבנה וזה הכל תרגול.
גם כאן צריך להפעיל את הראש ולא להתלהב מכל מה שהמורה הנחות אומר לכם לעשות אם זה נראה לכם בזבוז זמן.
אם הוצאתם ציון שהוא יחסית גבוה, תתכנו את לוח ההשלמות שלכם לעתיד. תפעילו שיקול דעת, אפשר להיבחן במתמטיקה פיסיקה והיסטוריה ברמת תיכון ולהצליח בכולם אם אתם תלמידים טובים. אין טעם למרוח את זה על שנתיים כמו שהרבה אחרים עושים.

לעיניין ההשלמות, מומלץ לעיין במסמך הבא:
קבלת רפואה למטומטמים
ברור לך שזה הגיוני לגמרי שמי שחכם יותר יקבל ציונים גבוהים יותר ממישהו טיפש בהינתן אותם התנאים בדברים שדורשים חשיבה? זה מקביל בדיוק לאלה שגנטית מתאימים יותר לאימוני כוח ומתחזקים מהר יותר ממך גם אם תשקיע בדיוק כמוהם וככה זה בכל דבר בחיים.

מצד שני בוא נהיה ריאלים, ראיתי מספיק טמבלים שסיימו הנדסות ומדעים מדויקים באוניברסיטאות..

ברור לך שזה הגיוני לגמרי שמי שחכם יותר יקבל ציונים גבוהים יותר ממישהו טיפש בהינתן אותם התנאים בדברים שדורשים חשיבה? זה מקביל בדיוק לאלה שגנטית מתאימים יותר לאימוני כוח ומתחזקים מהר יותר ממך גם אם תשקיע בדיוק כמוהם וככה זה בכל דבר בחיים.

מצד שני בוא נהיה ריאלים, ראיתי מספיק טמבלים שסיימו הנדסות ומדעים מדויקים באוניברסיטאות..
אני נוטה לחשוב שחוכמה לא מוגדרת רק ע"י מבחנים שדורשים חשיבה X. יש מספיק אנשים שמראים חשיבה טובה אבל לא הצליחו במבחנים (אנשים עם הפרעות קשב, אנשים איטיים). ויש גם דרכים אחרות שבהן חוכמה מופיעה כמו למשל בדיחה מצחיקה או שחקן כדורגל עם אסטרטגיית משחק טובה.
לדעתי, מהנדס שלמד להציב בנוסחאות והיום מרוויח 20K בחודש, הוא נחות לפיסיקאי עם חשיבה יצירתית שעוזר לעולם בידע שהוא מפתח, גם אם למהנדס IQ גבוה יותר.
אני כן אגב נותן קרדיט למבחני איקיו שהם כן לרוב מצליחים לאתר אנשים עם פוטנציאל גבוה.

בכל מקרה צריך לזכור שפסיכומטרי היא לא 'סתם בחינה מטומטמת' כמו אנשים מייחסים אליה. היא בחינה עם מטרה מאוד ספציפית והיא להשאיר אנשים לא מוכשרים אל מחוץ לאוניברסיטה.

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם.
בנוסף ארצה להודות למשתמש @Leon שהציע לי את אתר מלומד.
מחר אני קונה את החומר ל4 יחידות לימוד באתר לשנה,ואחרי שאשלים 4 אשלים את חמש.
באמת אתר מצויין ממליץ לכל אחד למרות שעוד לא חוויתי אותו,מחר אתחיל.
שוחחתע גם עם בעל האתר שהביא יחס מיוחד ועזר לי זמן רב בטלפון,וטרח להסביר איך הכל עובד.

לא קראתי את כל הנושא אבל למה להשלים ל4 ואז ל5? זה פחות או יותר נושאים דומים עד כמה שאני זוכר, והבונוס של 5יחל הוא קריטי...
אם אתה בקטע של אתרים גם GOOL נחמד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית