הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה בתוכנית מתחיל

helpme232

משתמש מתחיל
10
1
נק' מוניטין:
1
10
1
היי, השבוע התחלתי ללכת לחדר כושר ואני אשמח לעזרה בנוגע לתוכנית לעלייה במסה.
אני מעוניין להתחיל FBW, אז בעיקרון זה מה שאני רוצה לעשות:
רגליים: סקוואט עם מוט 3X8
חזה: לחיצת חזה עם מוט 3X8
כתפיים: לחיצת כתפיים עם משקולות 3X6
יד אחורית: פשיטת מרפקים עם משקולות 2X8
יד קדמית: כפיפת מרפקים עם משקולות 2X8
גב:פולי עליון 3X8
בטן:כפיפות בטן 2X10

ויש לי שאלה, בעיקרון מה עדיף, משקולות או מוט? יותר נוח לי עם משקולות מאשר מוט אבל בסקוואט ולחיצת חזה אני מעדיף מוט. תודה מראש 😃

נערך לאחרונה:
אני מעוניין להתחיל FBW, אז בעיקרון זה מה שאני רוצה לעשות:
התוכנית שלך סבירה למרות שאני מאמין יותר במבנים של התוכניות שבניתי ונמצאות בחתימה שלי. אם תרצה אסביר לך את ההבדלים ולמה החלטתי שהם עדיפים למתחיל.
ויש לי שאלה, בעיקרון מה עדיף, משקולות או מוט?
למתאמן מתחיל שמטרתו להתקדם במשקלי העבודה עדיף לעשות כל דבר עם מוט

• פותח/ת השרשור
התוכנית שלך סבירה למרות שאני מאמין יותר במבנים של התוכניות שבניתי ונמצאות בחתימה שלי. אם תרצה אסביר לך את ההבדלים ולמה החלטתי שהם עדיפים למתחיל.

למתאמן מתחיל שמטרתו להתקדם במשקלי העבודה עדיף לעשות כל דבר עם מוט
אשמח להסבר על ההבדלים, ולמה דווקא מוט עדיף.
חוץ מזה אני לא מעוניין להיכנס לSS בתקופה הקרובה ומעדיף להישאר בFBW ואז לעבור לAB וגם אני לא יודע איך עושים דדליפט, ניסיתי לראות סרטונים אבל אני עדיין מתקשה בטכניקה, ובגלל שאין לי טכניקה מושלמת אני מעדיף קודם ללמוד ואז להוסיף אותו מאשר להוסיף ולגרום לפציעה.

אשמח להסבר על ההבדלים
1. כמות החזרות האידיאלית להעלאה שבועית במשקלים תוך שמירה על הטכניקה ללא איבוד ריכוז בתרגילים מורכבים היא 5 חזרות, בגלל זה אני ממליץ לעבוד ב5 חזרות בתרגילי הבסיס.
2. צריך לעשות את כל תרגילי הבסיס בתוכנית שלך גם אם אתה עובד בFBW, ולכן פיצלתי את הFBW לאימון A1 וA2 על מנת שיתאפשר לעשות את כל תרגילי הבסיס במשך השבוע אבל באותו הזמן לא לעשות את כולם באותו האימון
ולמה דווקא מוט עדיף.
המטרה של כל מתאמן חדש ומתחיל היא לנצל את אפקט המתאמן המתחיל כמה שיותר, ועל מנת לנצל אותו, עליו להתקדם כמה שיותר במשקלי העבודה תוך עליה פרוגרסיבית מאימון לאימון או משבוע לשבוע. כדי להגיע למטרה זו חייב לעבוד עם מוט כי במשקולות הרבה יותר קשה להוסיף משקל מאימון לאימון בגלל אלמנטים של שילוב שרירים מייצבים, המשקל שעולה בדאמבלים שאי אפשר לשלוט בו ולהוריד אותו וכו.
חוץ מזה אני לא מעוניין להיכנס לSS בתקופה הקרובה ומעדיף להישאר בFBW ואז לעבור לAB
מכבד את הרצון שלך. בגלל זה לא הפניתי אותך לSS
אני לא יודע איך עושים דדליפט

ניסיתי לראות סרטונים אבל אני עדיין מתקשה בטכניקה
המלצה שלי תהיה לקחת מאמן פרטי ל1-2 אימונים כדי שהוא יסגור לך את הטכניקה. אם אתה מעוניין, תגיד באיזה אזור אתה ואני אקשר אותך למאמן מהפורום מהאזור.
ובגלל שאין לי טכניקה מושלמת אני מעדיף קודם ללמוד ואז להוסיף אותו מאשר להוסיף ולגרום לפציעה
כל עוד תשאר בגישה הזאת אתה תגיע רחוק! שאפו!

• פותח/ת השרשור
1. כמות החזרות האידיאלית להעלאה שבועית במשקלים תוך שמירה על הטכניקה ללא איבוד ריכוז בתרגילים מורכבים היא 5 חזרות, בגלל זה אני ממליץ לעבוד ב5 חזרות בתרגילי הבסיס.
2. צריך לעשות את כל תרגילי הבסיס בתוכנית שלך גם אם אתה עובד בFBW, ולכן פיצלתי את הFBW לאימון A1 וA2 על מנת שיתאפשר לעשות את כל תרגילי הבסיס במשך השבוע אבל באותו הזמן לא לעשות את כולם באותו האימון

המטרה של כל מתאמן חדש ומתחיל היא לנצל את אפקט המתאמן המתחיל כמה שיותר, ועל מנת לנצל אותו, עליו להתקדם כמה שיותר במשקלי העבודה תוך עליה פרוגרסיבית מאימון לאימון או משבוע לשבוע. כדי להגיע למטרה זו חייב לעבוד עם מוט כי במשקולות הרבה יותר קשה להוסיף משקל מאימון לאימון בגלל אלמנטים של שילוב שרירים מייצבים, המשקל שעולה בדאמבלים שאי אפשר לשלוט בו ולהוריד אותו וכו.

מכבד את הרצון שלך. בגלל זה לא הפניתי אותך לSS

המלצה שלי תהיה לקחת מאמן פרטי ל1-2 אימונים כדי שהוא יסגור לך את הטכניקה. אם אתה מעוניין, תגיד באיזה אזור אתה ואני אקשר אותך למאמן מהפורום מהאזור.

כל עוד תשאר בגישה הזאת אתה תגיע רחוק! שאפו!

אוקיי אז איזה תוכנית עליי לעשות בינתיים עד שאלמד כמו שצריך את הדדליפט?
ואני מבאר שבע, נראלי שיהיה בעיה לקחת מאמן פרטי אין לי כסף כל כך אז...

אוקיי אז איזה תוכנית עליי לעשות בינתיים עד שאלמד כמו שצריך את הדדליפט?
אתה יכול ללכת על הFBW שלי ולעשות בה תרגול לטכניקה
ואני מבאר שבע, נראלי שיהיה בעיה לקחת מאמן פרטי אין לי כסף כל כך אז...
תלמד מסרטונים ביוטוב, תעלי סרטוני טכניקה שלך ואנחנו נתקן לך אותם

• פותח/ת השרשור

סבבה תודה רבה 😃

סתם שאלה, כאשר אני עובד על הטכניקה בדדליפט ועובד כמו שצריך על שאר הגוף ועולה במשקלים, זה לא יגרום לפיגור בגב ביחס לשאר הגוף?
עכשיו עוד עזרה ששכחתי לדבר איתך, אממ כשאני עושה אוברהד פרס זה דיי קשה לי גם בלי מוט(לא יודע אם זה קשור אבל עשיתי בסמיט משין ולא נראלי שבכלל אמורים לעשות שם XD, באימון הבא אנסה שוב במוט חופשי). כשאני עושה סקוואט או בנץ פרס זה לא הרגיש לי קשה כמו הפרס.

סתם שאלה, כאשר אני עובד על הטכניקה בדדליפט ועובד כמו שצריך על שאר הגוף ועולה במשקלים, זה לא יגרום לפיגור בגב ביחס לשאר הגוף?
אתה צריך להתרכז במטרה אחת כל פעם. מה שאמור לעניין אותך כרגע זה להתחזק. כשיגיע הזמן תוכל לדאוג גם לפרופורציות וכו, חוץ מזה אם האלטרנטיבה היא לעשות דד ליפט לא נכון אז היא לא אלטרנטיבה טובה

• פותח/ת השרשור
אתה צריך להתרכז במטרה אחת כל פעם. מה שאמור לעניין אותך כרגע זה להתחזק. כשיגיע הזמן תוכל לדאוג גם לפרופורציות וכו, חוץ מזה אם האלטרנטיבה היא לעשות דד ליפט לא נכון אז היא לא אלטרנטיבה טובה
כל הקטע בבניית גוף ושרירים זה אסתטיקה ... לא? וחשבתי אוליי להוסיף תרגיל בנוסף לעבידה על הטכניקה, לא להוציא את הדדליפט לגמרי או לעבוד עם טכניקה גרוע....
ועוד משהו, בבנץ פרס הידיים שלי טיפה זזות קדימה ואחורה ולא נשארות במקום, זה סבבה או שלא?מה לעשות? (עובד עם מוט ריק בינתיים)

כל הקטע בבניית גוף ושרירים זה אסתטיקה ... לא?
יש זמן לכל דבר. כאשר מתאמן חדש מגיע למכון, או מתאמן מתחיל לצורך העניין, הוא צריך לדאוג לניצול אפקט המתאמן המתחיל על ידי פיתוח המערכת העצבית והתקדמות פרוגרסיבית במשקלי העבודה. מה שאומר שבשלב הזה צריך להבין שאסטטיקה ופרופורציות הם עניין של העתיד שלא אמורים לעניין אותך בכלל. כשתגיע למצב שבו תהיה מספיק חזק כדי לא להיות מסוגל להתקדם משבוע לשבוע במשקלים, זה יהיה הזמן להתחיל לבנות תוכנית אדפטיבית למטרות שהצבת לעצמך.
חשבתי אוליי להוסיף תרגיל בנוסף לעבידה על הטכניקה, לא להוציא את הדדליפט לגמרי או לעבוד עם טכניקה גרוע....
תלוי איזו תוכנית אתה לוקח. אם אתה לוקח את אחת מהתוכניות שלי אז הן מספיק עמוסות כדי לא להוסיף להם כלום גם אם אתה עושה דד ליפט רק בתור עבודה על טכניקה
ועוד משהו, בבנץ פרס הידיים שלי טיפה זזות קדימה ואחורה ולא נשארות במקום, זה סבבה או שלא?מה לעשות? (עובד עם מוט ריק בינתיים)
קודם כל, עליך ללמוד על הLEG DRIVE כי אחת הסיבות שהמוט שלך זז היא כי אתה לא יודע איך להעמיד נכון את הרגליים והגוף שלך לא יציב.
תראה את זה:

בנוסף לכך תלמד איך ללחוץ נכון

והסיבה העיקרית שהידיים שלך זזות היא כי אתה חדש ועוד לא רגיל לתרגיל, עם הזמן אתה תרגיל את מערכת העצבים לאימונים ותנועת הלחיצה תהפוך לטבעית עבורך

• פותח/ת השרשור
יש זמן לכל דבר. כאשר מתאמן חדש מגיע למכון, או מתאמן מתחיל לצורך העניין, הוא צריך לדאוג לניצול אפקט המתאמן המתחיל על ידי פיתוח המערכת העצבית והתקדמות פרוגרסיבית במשקלי העבודה. מה שאומר שבשלב הזה צריך להבין שאסטטיקה ופרופורציות הם עניין של העתיד שלא אמורים לעניין אותך בכלל. כשתגיע למצב שבו תהיה מספיק חזק כדי לא להיות מסוגל להתקדם משבוע לשבוע במשקלים, זה יהיה הזמן להתחיל לבנות תוכנית אדפטיבית למטרות שהצבת לעצמך.

תלוי איזו תוכנית אתה לוקח. אם אתה לוקח את אחת מהתוכניות שלי אז הן מספיק עמוסות כדי לא להוסיף להם כלום גם אם אתה עושה דד ליפט רק בתור עבודה על טכניקה

קודם כל, עליך ללמוד על הLEG DRIVE כי אחת הסיבות שהמוט שלך זז היא כי אתה לא יודע איך להעמיד נכון את הרגליים והגוף שלך לא יציב.
תראה את זה:

בנוסף לכך תלמד איך ללחוץ נכון

והסיבה העיקרית שהידיים שלך זזות היא כי אתה חדש ועוד לא רגיל לתרגיל, עם הזמן אתה תרגיל את מערכת העצבים לאימונים ותנועת הלחיצה תהפוך לטבעית עבורך

בסרטון הראשון שנתת, לא הבנתי כל כך מה עושים, פשוט להפעיל את השרירים ברגליים סטייל לדחוף את הספסל (או איך שלא קוראים לזה) ולחזק את הגב/כתפיים? ותודה רבה חבר 😃

Back
למעלה תחתית