הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקת טכניקה HB Squat

Shtreimel

משתמש קבוע
1,115
276
נק' מוניטין:
635
1,115
276
בזמן האחרון עברתי לHB בשביל הWeight lifting, אשמח לקבל ביקורת על הסקוואט:

שמתי לב ל2 דברים:
1. כפות הרגליים יותר פונות החוצה ממה שצריך, אני לא מצליח לרדת עם זווית יותר קטנה, יש תרגילים מומלצים שיכולים לעזור לי לשפר את הטווח תנועה בשביל זה? (דבר זה קורה לי גם ב Over Head Squat)

2. אני מרגיש קצת את הברכיים בסקוואט , טיפים/cues בשביל לתקן/לשפר את המצב?

@stitch @MikeRozner @Crossfiter
מצטער שאני מתייג אותכם כל הזמן, אני לא מכיר פה עוד חברה שעוסקים בWL.

אני לא רואה כאן בעיה טכנית עם כפות הרגליים.
לדעתי אתה מרגיש את הברכיים כי המשקל קל לך מדי, ולא בכל החזרות יש באונס.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני לא רואה כאן בעיה טכנית עם כפות הרגליים.
לדעתי אתה מרגיש את הברככים כי המשקל קל לך מדי, ולא בכל החזרות יש באונס.
יכול להיות שלא רואים טוב מהזווית הזאת אבל כפתו הרגליים ממש פונות החוצה, מעריך 60 מעלות.
אנסה לנצל את הבאונס יותר טוב, יש איזה cue לזה?
ואיך זה שמרגישים את הברכיים דווקא במשקלים הקלים?

יכול להיות שלא רואים טוב מהזווית הזאת אבל כפתו הרגליים ממש פונות החוצה, מעריך 60 מעלות.
אנסה לנצל את הבאונס יותר טוב, יש איזה cue לזה?
ואיך זה שמרגישים את הברכיים דווקא במשקלים הקלים?

que - לרדת מבוקר ולקום מיד כשהדרך למטה נגמרה.
במשקלים קלים אין מתח שרירי גדול. להבדיל - ב-LB תראה הרבה אנשים שמקבלים באט ווינק במשקלים קלים בדיוק מאותה סיבה. אין מספיק מתח בשביל לשמור על זוקפים מכווצים.

• פותח/ת השרשור
que - לרדת מבוקר ולקום מיד כשהדרך למטה נגמרה.
במשקלים קלים אין מתח שרירי גדול. להבדיל - ב-LB תראה הרבה אנשים שמקבלים באט ווינק במשקלים קלים בדיוק מאותה סיבה. אין מספיק מתח בשביל לשמור על זוקפים מכווצים.
בקשר לנושא של עד כמה לרדת, יש הבדל משמעותי מלרדת עד שהיריכיים נוגעות בתאומים ללרדת עד הסוף?
כי מה שניסיתי בסטים היום זה לרדת עד שהיריכיים נוגעות בתאומים.

בקשר לנושא של עד כמה לרדת, יש הבדל משמעותי מלרדת עד שהיריכיים נוגעות בתאומים ללרדת עד הסוף?
כי מה שניסיתי בסטים היום זה לרדת עד שהיריכיים נוגעות בתאומים.

אתה לא צריך לשאוף באופן מכוון שהירכיים יגעו בתאומים. אתה צריך לשאוף לקבל באונס, תוך כדי שמירה על כל הקיוז-ברכיים בחוץ, לא גולשות ולא קורסות וגו מתוח. באונס מהסוג שאתה מדבר עליו הוא לא הבאונס המומלץ.

• פותח/ת השרשור
אתה לא צריך לשאוף באופן מכוון שהירכיים יגעו בתאומים. אתה צריך לשאוף לקבל באונס, תוך כדי שמירה על כל הקיוז-ברכיים בחוץ, לא גולשות ולא קורסות וגו מתוח. באונס מהסוג שאתה מדבר עליו הוא לא הבאונס המומלץ.
בקשר לגו - לכווץ את הגב התחתון החוצה? או שלשמור על מנח ניטרלי ולכווץ את הבטן? (שאני עושה את שניהם ביחד הכיווץ בבטן מרגיש לי ממש רע)

אתה יכול לשים קישור שמדגים את הבאונס שאתה מדבר עליו?
בהיי באר אני פשוט מכיר רק את ה"קפיץ" שלוקחים מהתאומים, שאם הבנתי נכון לא אליו אתה מתכוון.

• פותח/ת השרשור
אגן מסובב כלפי מעלה + חזה בחוץ.
אמרת שצריך מנח נייטרלי ,כיווץ בטן ולא 'לכווץ גב תחתון החוצה' אלא מנח נייטרלי אבל אם האגן מסובב כלפי מעלה אז זה לא מנח נייטרלי וזה מרגיש לי רע לכווץ את הבטן עם אגן מסובב כלפי מעלה.

(לפני כמה הודעות כשכתבתי לכווץ גב תחתון החוצה התכוונתי האם לסובב את האגן כלפי מעלה)

אמרת שצריך מנח נייטרלי ,כיווץ בטן ולא 'לכווץ גב תחתון החוצה' אלא מנח נייטרלי אבל אם האגן מסובב כלפי מעלה אז זה לא מנח נייטרלי וזה מרגיש לי רע לכווץ את הבטן עם אגן מסובב כלפי מעלה.

(לפני כמה הודעות כשכתבתי לכווץ גב תחתון החוצה התכוונתי האם לסובב את האגן כלפי מעלה)

כנראה אתה עושה היפר אקסטנשיין. אבל בכל סקוואט/דדליפט צריך להוציא קצת את התחת החוצה, כך שעצמות הישיבה יופנו כלפי מעלה ושהחזה יהיה בחוץ.

• פותח/ת השרשור
כנראה אתה עושה היפר אקסטנשיין. אבל בכל סקוואט/דדליפט צריך להוציא קצת את התחת החוצה, כך שעצמות הישיבה יופנו כלפי מעלה ושהחזה יהיה בחוץ.
אז מה שצריך לעשות זה לכוון את האגן ולא לכווץ אותו? אני חושב שאני עושה את זה כבר עכשיו.. בסירטון זה נראה בסדר?
פשוט זה היה נראה לי מוזר כי כשאני מסובב את האגן כלפי מעלה חזק זה מרגיש לא טבעי וחלש יותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית