הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון טכניקת סקוואט

• פותח/ת השרשור
כבר אמרתי לך.. אולסטאר. 200 שקל ברוב החנויות וזה ישרת אותך המון זמן.. יש אנשים שיש להם את הנעל הזאת 5+ שנים והם עדיין משתמשים בה להתאמן כל הזמן.
אוקיי תודה רבה 😃
הוצאת חודשית של אוכל זה יותר משתיהם ביחד

אוקיי ו?
על אוכל אתה מתקיים וחי.
אתה יכול לחיות יפה מאוד גם בלי נעליים וחגורה.
אפשר להתייחס לטכניקה שלי ולא לנעליים שאני לובש?

אוקיי תודה רבה 😃

אפשר להתייחס לטכניקה שלי ולא לנעליים שאני לובש?
הנעלים משפיעות מאוד על הטכניקה (אם אלו נעליים שלא מתאימות.. יהיה לך הרבה יותר קשה להיות יציב וכו').. זה נשמע כאילו אתה חושב שיש לנו בעיה עם הנעליים שלך ספציפית.. זה פשוט נעלי ריצה לא מתאימים לפעילויות כאלה.

• פותח/ת השרשור
הנעלים משפיעות מאוד על הטכניקה (אם אלו נעליים שלא מתאימות.. יהיה לך הרבה יותר קשה להיות יציב וכו').. זה נשמע כאילו אתה חושב שיש לנו בעיה עם הנעליים שלך ספציפית.. זה פשוט נעלי ריצה לא מתאימים לפעילויות כאלה.
אה לא ידעתי, בכל מקרה אני חושב שלא אוכל לקנות בינתיים נעליים בהודעה דיי קצרה יקח לי שבוע לפחות, לבנתיים להיות בלי נעליים עדיף?
אממ מישהו?

אה לא ידעתי, בכל מקרה אני חושב שלא אוכל לקנות בינתיים נעליים בהודעה דיי קצרה יקח לי שבוע לפחות, לבנתיים להיות בלי נעליים עדיף?
אממ מישהו?
אני חושב שעדיף בלי נעליים בנתיים..

@Tank
יש גם אנשים שעושים LB ולא מרימים את המרפקים לאחור

נכון יש כאלה. וכשאני פוגש אותם אני אומר להם להרים מרפקים לאחור

אז איך אפשר להחזיק את המוט על הגב בלי להרים את המרפקים?
מי בא להגיד למלאניצ'ב להרים מרפקים לאחור?

מי בא להגיד למלאניצ'ב להרים מרפקים לאחור?

בחיים לא ראיתי ליפטר שמסקוויט מעל 300 קילו ועובד בטכניקה של ריפטו by the book. מאמין שבמשקלים ממש גבוהים המפרק לא מספיק חזק כדי להשתמש בו לשמירה על יציבות של המוט. אבל אנחנו לא מלאניצ'ב נכון?

• פותח/ת השרשור
רציני אין לי מושג מה קורה פה, אפשר עזרה ???

בחיים לא ראיתי ליפטר שמסקוויט מעל 300 קילו ועובד בטכניקה של ריפטו by the book. מאמין שבמשקלים ממש גבוהים המפרק לא מספיק חזק כדי להשתמש בו לשמירה על יציבות של המוט. אבל אנחנו לא מלאניצ'ב נכון?
לא נראה לי שזה בגלל חוזק המפרק, אני חושב שפשוט בנאדם עם נסיון מסויים באימונים בסופו של דבר מאמץ טכניקה שהוא הכי חזק בה. נתתי דוגמה קיצונית, רק רציתי להראות שאפשר לעשות LB עם מרפקים למטה, אפילו ממש למטה. בכל מקרה הטכניקה שריפטו מלמד היא סבבה לבנאדם שמתחיל, כי במקום לסבך אותו שיחפש איך יותר נוח לו עדיף ללמד אותו טכניקה מסויימת, אבל אני לא חושב שזה אומר שהטכניקה אידאלית לכולם (אגב אני אישית אוהב את הטכניקה הזאת)
אבל אנחנו לא מלאניצ'ב נכון?
כמעט

• פותח/ת השרשור

לא נראה לי שזה בגלל חוזק המפרק, אני חושב שפשוט בנאדם עם נסיון מסויים באימונים בסופו של דבר מאמץ טכניקה שהוא הכי חזק בה. נתתי דוגמה קיצונית, רק רציתי להראות שאפשר לעשות LB עם מרפקים למטה, אפילו ממש למטה. בכל מקרה הטכניקה שריפטו מלמד היא סבבה לבנאדם שמתחיל, כי במקום לסבך אותו שיחפש איך יותר נוח לו עדיף ללמד אותו טכניקה מסויימת, אבל אני לא חושב שזה אומר שהטכניקה אידאלית לכולם (אגב אני אישית אוהב את הטכניקה הזאת)

כמעט
אני מודע לזה שאתם לא חייבים לי משהו, אבל זה באמת זלזול מוחלט, אני מניח כשגם אתם הייתם מתחילים לא התחלתם עם טכניקה מושלמת, וגם אחרי שראיתם שתי סרטונים וחצי הטכניקה לא הייתה מדהימה, ואני מניח שגם מי שלימד/עזר לכם, לא התעסק במרפקים של איזה דוב שמרים 500 קילו(בלי לזלזל, כל הכבוד לו ) אלא במפרקים שלכם, אז בבקשה , אם יש טעויות תתקנו, תעזרו, אין בעיה שתדיינו פה, אבל לפחות לעזור... סליחה..

אני מודע לזה שאתם לא חייבים לי משהו, אבל זה באמת זלזול מוחלט, אני מניח כשגם אתם הייתם מתחילים לא התחלתם עם טכניקה מושלמת, וגם אחרי שראיתם שתי סרטונים וחצי הטכניקה לא הייתה מדהימה, ואני מניח שגם מי שלימד/עזר לכם, לא התעסק במרפקים של איזה דוב שמרים 500 קילו(בלי לזלזל, כל הכבוד לו ) אלא במפרקים שלכם, אז בבקשה , אם יש טעויות תתקנו, תעזרו, אין בעיה שתדיינו פה, אבל לפחות לעזור... סליחה..
טוב אולי זה קצת גלש מהנושא להעלות את הסרטון הנ"ל. בכל אופן ממה שראיתי בשרשור הסבירו לך מה שאפשר, לי אישית אין מה להוסיף.

• פותח/ת השרשור
טוב אולי זה קצת גלש מהנושא להעלות את הסרטון הנ"ל. בכל אופן ממה שראיתי בשרשור הסבירו לך מה שאפשר, לי אישית אין מה להוסיף.
לא ראיתי שמישהו עזר לי בדדליפט עד כה.. חוץ מזה אני בטוח שיש לי עוד בעיות חוץ ממה שאופק ציין בסקוואט..

חבר'ה אתם אומרים לכווץ את הגב חזק, זה אחד הדברים שגורמים דווקא לבאט ווינק וסיבוב אגן לאחור בתחתית.
כי המתאמן המתחיל חושב שיש לכווץ את הגב עוד מההתחלה וליצור הייפראקסטנשן, ואני לא בטוח באיך, אבל אני יודע שזה גורם
לסיבוב אגן לאחור, מאשר לשמור על מינח ניטטרלי ולשמור על אותה כיווץ סטטי בבור.

לפותח הנושא,
אל תחזיק את הגב חזק בהתחלה בשלב העמידה,
הגב שלך בטבעי בצורה קצת כעורה, כשאתה יורד למטה, נסה לשמור על הגב במצב הזה ככל שאתה יכול,
זה לא אומר לכווץ חזק מההתחלה, אלא לבנות את הלחץ.

• פותח/ת השרשור
חבר'ה אתם אומרים לכווץ את הגב חזק, זה אחד הדברים שגורמים דווקא לבאט ווינק וסיבוב אגן לאחור בתחתית.
כי המתאמן המתחיל חושב שיש לכווץ את הגב עוד מההתחלה וליצור הייפראקסטנשן, ואני לא בטוח באיך, אבל אני יודע שזה גורם
לסיבוב אגן לאחור, מאשר לשמור על מינח ניטטרלי ולשמור על אותה כיווץ סטטי בבור.

לפותח הנושא,
אל תחזיק את הגב חזק בהתחלה בשלב העמידה,
הגב שלך בטבעי בצורה קצת כעורה, כשאתה יורד למטה, נסה לשמור על הגב במצב הזה ככל שאתה יכול,
זה לא אומר לכווץ חזק מההתחלה, אלא לבנות את הלחץ.
מה זאת אומרת ? ככל שאני יורד לחזק את הגב ?איך אני עושה את זה ?
אם אני לא מחזק את הגב אני שם לב שכשאני למטה הגב מעט מתעקם (עם משקל גוף אם זה משנה ) אם אני מחזק זה נשאר כמו שצריך אני חושב.

חוץ מזה אני בטוח שיש לי עוד בעיות חוץ ממה שאופק ציין בסקוואט..
לגבי מיקום המוט תראה את הסרטון הזה

והסרטון שטנק שם בעמוד הראשון סבבה.
לגבי נעליים, עדיף לעשות יחף מאשר עם נעלי ריצה.

• פותח/ת השרשור
לגבי מיקום המוט תראה את הסרטון הזה

והסרטון שטנק שם בעמוד הראשון סבבה.
לגבי נעליים, עדיף לעשות יחף מאשר עם נעלי ריצה.

חוץ מזה אין שום בעיה ? בטוח ?
ולגבי הדדליפט ?

מה זאת אומרת ? ככל שאני יורד לחזק את הגב ?איך אני עושה את זה ?
אם אני לא מחזק את הגב אני שם לב שכשאני למטה הגב מעט מתעקם (עם משקל גוף אם זה משנה ) אם אני מחזק זה נשאר כמו שצריך אני חושב.
זה נראה הגיוני להחזיק את הגב מכווץ מההתחלה עוד כשאתה סתם עומד עם המשקל, למעשה זה לא.
הגב צריך להיות חזק באופן יחסי אבל לא נכנס למצב כעור מידי, ברור?
קוראים לזה מינח נייטרלי, ועל זה אנחנו רוצים לשמור.

ככל שאתה יורד למטה עם המשקל, שני דברים קורים:
1)הגב נכנס לזווית יותר קטנה עם הירך
2)האגן מגיע לקצה התנועה ונכנס פנימה כדי להמשיך (לאגן יש יכולת להסתובב קדימה ואחורה)
או ששריריי המקרבים מגיעים למתיחה מקסימלית.

גב תחתון חזק שומר על הגב שלנו במינח נייטרלי ככל האפשר, ולכן באופן הדרגתי נפעיל כוח כדי לשמור על המצב הזה.

נסה להכנס לתחתית הסקוואט, ובתחתית יישר את הגב וכווץ אותה, נסה לסובב את האגן פנימה ("תחת למעלה")
או אם תרצה להחזיק את הגב כמה שאפשר במינח שהתחלנו את התנועה.

קשה להסביר בכתב...

• פותח/ת השרשור
זה נראה הגיוני להחזיק את הגב מכווץ מההתחלה עוד כשאתה סתם עומד עם המשקל, למעשה זה לא.
הגב צריך להיות חזק באופן יחסי אבל לא נכנס למצב כעור מידי, ברור?
קוראים לזה מינח נייטרלי, ועל זה אנחנו רוצים לשמור.

ככל שאתה יורד למטה עם המשקל, שני דברים קורים:
1)הגב נכנס לזווית יותר קטנה עם הירך
2)האגן מגיע לקצה התנועה ונכנס פנימה כדי להמשיך (לאגן יש יכולת להסתובב קדימה ואחורה)
או ששריריי המקרבים מגיעים למתיחה מקסימלית.

גב תחתון חזק שומר על הגב שלנו במינח נייטרלי ככל האפשר, ולכן באופן הדרגתי נפעיל כוח כדי לשמור על המצב הזה.

נסה להכנס לתחתית הסקוואט, ובתחתית יישר את הגב וכווץ אותה, נסה לסובב את האגן פנימה ("תחת למעלה")
או אם תרצה להחזיק את הגב כמה שאפשר במינח שהתחלנו את התנועה.

קשה להסביר בכתב...
אה הבנתי פחות או יותר, אנסה לעשות את זה .
אגב זה קעור* לא כעור, לילה טוב ותודה 😃
אף אחד לא יכול לעזור לי לגבי הדדליפט?

אף אחד לא יכול לעזור לי לגבי הדדליפט?
צריך לשים משקל שקצת מאתגר אותך בשביל מתיחה בהאמסטרינג ולראות את מנח הגב שלך.. אתה עושה עם משקל קל מדי

• פותח/ת השרשור
צריך לשים משקל שקצת מאתגר אותך בשביל מתיחה בהאמסטרינג ולראות את מנח הגב שלך.. אתה עושה עם משקל קל מדי
עשיתי עם 30 קילו .. לעלות בעוד 5 קילו או עשר? וגם אם עם 30 קילו אני עושה לא נכון( כנראה) אז למה שעם משקל כבד אני אעשה נכון?

נערך לאחרונה:
עשיתי עם 30 קילו .. לעלות בעוד 5 קילו או עשר? וגם אם עם 30 קילו אני עושה לא נכון( כנראה) אז למה שעם משקל כבד אני אעשה נכון?
כי כל אחד יכול לעשות טכניקה טובה במשקל שממש קל.. צריך לראות במשקל שקצת מאתגר אותך כדי לראות באמת תטכניקה, ואז לזהות מה באמת בעיה

Back
למעלה תחתית