מידע סקוואט שאלה על טווח תנועה

golangm

משתמש פעיל
633
79
נק' מוניטין:
124
633
79
שלום,
כשעושים סקוואט אמורים להגיע ל 90 מעלות ומטה? (יותר קרוב לרצפה עם התחת) או לשאוף ל90?
אם לשאוף ל90, כמה בדיוק צריך?
והאם יש דבר כזה שנגיד משקלים גבוהים עושים עד X מעלות, לשאוף ל90 נגיד, ומשקלים פחות גבוהים צריך לעשות 90 מעלות ואפילו לשבור מקביל?
אם אפשר הסבר מפורט כמה שאפשר בקטע הזה אני אשמח, תודה רבה

הזוית שעליה אתה מדבר תלוי בין היתר במרחק שאתה שולח את הברכיים קדימה, בקיצור זה לא אינדיקציה טובה.

אתה צריך לשבור מקביל, או במילים אחרות, שהתחת שלך יהיה נמוך מהברך.

לדעתי גם בחימום וגם במשקלי עבודה אתה צריך להגיע לאותו עומק. זה לא תורה מסיני אני מניח שיש אנשים שיסכימו ויש כאלה שלא.

אתה צריך לרדת מתחת ל90 מעלות,זה נקרא לשבור מקביל. (לא בודקים מקביל לפי מעלות,אבל עדיין)
תשמע,הכל תלוי איך אתה עושה את החימום.
אצלי חימום,משקלים עולים בפירמידה,אני עושה דיפ סקוואט עד שהמשקל ניהיה כבד מדי בשביל דיפ.

אומנם צריך "לשבור מקביל" אבל כשמדובר בסקוואט שהוא לואו באר הירידה היא דיי תלויה באנטרופומטריה של המתאמן, בגמישות ההאמסטרינג וביכולת ביצוע תנועה נכונה. לפעמים הדבר הנכון לעשות הוא לרדת מעל ל90 מעלות במידה ויש התעגלות גב בלטי נשלטת, ולטפל בזה בהמשך, למרות שכמו שדור אמר מעליי, האידיאל הוא לשבור מקביל ולרדת קצת מתחת ל90 מעלות.

אתה צריך לרדת מתחת ל90 מעלות,זה נקרא לשבור מקביל. (לא בודקים מקביל לפי מעלות,אבל עדיין)
תשמע,הכל תלוי איך אתה עושה את החימום.
אצלי חימום,משקלים עולים בפירמידה,אני עושה דיפ סקוואט עד שהמשקל ניהיה כבד מדי בשביל דיפ.
אומנם צריך "לשבור מקביל" אבל כשמדובר בסקוואט שהוא לואו באר הירידה היא דיי תלויה באנטרופומטריה של המתאמן, בגמישות ההאמסטרינג וביכולת ביצוע תנועה נכונה. לפעמים הדבר הנכון לעשות הוא לרדת מעל ל90 מעלות במידה ויש התעגלות גב בלטי נשלטת, ולטפל בזה בהמשך, למרות שכמו שדור אמר מעליי, האידיאל הוא לשבור מקביל ולרדת קצת מתחת ל90 מעלות.
למה אתם ממשיכים עם ה90 מעלות ?
זה מושג שתקוע בראש להרבה מתאמנים חדשים ( כמו פותח האשכול) והוא פשוט לא נכון. מסיוני זה גם יבוא עם "לברכיים אסור לזוז קדימה במהלך התנועה".

למה אתם ממשיכים עם ה90 מעלות ?
זה מושג שתקוע בראש להרבה מתאמנים חדשים ( כמו פותח האשכול) והוא פשוט לא נכון. מסיוני זה גם יבוא עם "לברכיים אסור לזוז קדימה במהלך התנועה".
90 מעלות זאת אינדיקציה לאנטרופומטריה הממוצעת (אם מישהו שואל איך אני מגדיר אנטרופומטריה ממוצעת, אז ההתייחסות שלי הוא ליחס נורמאלי בין הפמור לטורסו כאשר סקוואט אידיאלי במצב כזה יהיה עם גלישת ברכיים של 2ס"מ מעבר לאצבעות כף הרגל) לסקוואט הממוצע בתור זווית שאם אתה עובר אותה אתה שובר מקביל. רוצה שאני לא אכתוב זוויות? סבבה אין לי בעיה, אני פשוט אגיד לו לשבור מקביל, פשוט נראה לי שלתת קצת מספרים עוזר לפעמים.

90 מעלות זאת אינדיקציה לאנטרופומטריה הממוצעת (אם מישהו שואל איך אני מגדיר אנטרופומטריה ממוצעת, אז ההתייחסות שלי הוא ליחס נורמאלי בין הפמור לטורסו כאשר סקוואט אידיאלי במצב כזה יהיה עם גלישת ברכיים של 2ס"מ מעבר לאצבעות כף הרגל) לסקוואט הממוצע בתור זווית שאם אתה עובר אותה אתה שובר מקביל. רוצה שאני לא אכתוב זוויות? סבבה אין לי בעיה, אני פשוט אגיד לו לשבור מקביל, פשוט נראה לי שלתת קצת מספרים עוזר לפעמים.

90 מעלות זו אינדיקציה לחצי סקוואט.

90 מעלות זאת אינדיקציה לאנטרופומטריה הממוצעת (אם מישהו שואל איך אני מגדיר אנטרופומטריה ממוצעת, אז ההתייחסות שלי הוא ליחס נורמאלי בין הפמור לטורסו כאשר סקוואט אידיאלי במצב כזה יהיה עם גלישת ברכיים של 2ס"מ מעבר לאצבעות כף הרגל) לסקוואט הממוצע בתור זווית שאם אתה עובר אותה אתה שובר מקביל. רוצה שאני לא אכתוב זוויות? סבבה אין לי בעיה, אני פשוט אגיד לו לשבור מקביל, פשוט נראה לי שלתת קצת מספרים עוזר לפעמים.[/QUOTE
90 מעלות יהיה מקביל רק אם השוק מאונכת לרצפה. אני לא מכיר מישהו שעושה סקוואט והברכיים שלו לא זזות מילימטר קדימה.

90 מעלות זו אינדיקציה לחצי סקוואט.
צודק, טעות שלי 90 מעלות זה יותר מדי, יותר באזור ה80 (לפי התמונה הימנית)
front-squat-vs-backsquat.jpg

גם לא, וגם אין טעם לדבר על זה.

גם לא, וגם אין טעם לדבר על זה.
סבבה, בלי מעלות בכלל, שום דבר לא מעניין, יורדים עד מתיחה מקסימלית של ההאמסטרינג וכאן נגמר העניין.
האם עכשיו הצלחתי לרצות את הפרופסור?

אולי 60 זה הממוצע. אתה כנראה לא הבנת את הכוונה ל90 מעלות. מדובר על הזווית בין השוק לירך

אולי 60 זה הממוצע. אתה כנראה לא הבנת את הכוונה ל90 מעלות. מדובר על הזווית בין השוק לירך
אני חושב שהראיה הגאומטרית שלי קצת משובשת. כשלמדתי איך להסקוויט מהספר הזוית הזאת:
kneeangle.png

הKNEE ANGLE נראתה לי כמו כמעט 90. עכשיו כשאני מביט בזה שוב בעיון זה נראה יותר קרוב ל60 מהאשר ל90

אני חושב שהראיה הגאומטרית שלי קצת משובשת. כשלמדתי איך להסקוויט מהספר הזוית הזאת:
צפה בקובץ המצורף 29287
הKNEE ANGLE נראתה לי כמו כמעט 90. עכשיו כשאני מביט בזה שוב בעיון זה נראה יותר קרוב ל60 מהאשר ל90
אני לא רואה איך אפשר לתת המלצה כללית לזווית הזאת ולמה לעשות את זה. "שובר מקביל" מתייחס לזווית בין הרצפה לקו דמיוני שמחבר בין הברך לנודת כיפוף הירך, והיא 0 מעלות, או 180 מעלות.

אני לא רואה איך אפשר לתת המלצה כללית לזווית הזאת ולמה לעשות את זה. "שובר מקביל" מתייחס לזווית בין הרצפה לקו דמיוני שמחבר בין הברך לנודת כיפוף הירך, והיא 0 מעלות, או 180 מעלות.
הסיבה שנתתי תשובה במעלות היא כי לא לכולם, בעיקר למתאמנים חדשים, יש את הKINESTHETIC SENCE כדי לדעת מתי הם שברו מקביל אז אני מנסה לכוון אותם קצת יותר עם המלצת זווית.

הסיבה שנתתי תשובה במעלות היא כי לא לכולם, בעיקר למתאמנים חדשים, יש את הKINESTHETIC SENCE כדי לדעת מתי הם שברו מקביל אז אני מנסה לכוון אותם קצת יותר עם המלצת זווית.
בגלל זה הייתי ממליץ לרדת כמה שהם יכולים תוך שמירה על כיווץ, אם העומק לא מספיק בגלל איזה בעיית גמישות או מהו אז לחשוב איך פותרים את זה, ואם העומק "נמוך מדי" אני לא רואה בזה בעיה אלא אם הבנאדם מתחרה וקיצוץ בעומק יוסיף לו משקל על המוט.

לא לשבור מקביל זה מסוכן למתאמן המתחיל
התנועה בסקוואט טוב הופכת מאקצנטרית לקוצנטרית בגלל המקרבים שנמתחים וה"באונס"
שיוצר שינוי כיוון בריא וטבעי מאשר לעצור את כל המומנט של התנועה, שבסקוואט הוא כבד, במכה, כל זה עובר לברכיים, שכן ב90 מעלות אין מוערבות מספקות של ההמסטרינג אשר שומרים על הברך ולוקחים מהעומס.

הרבה מתאמנים מגיעים למשקלים כבדים שאינם מסוגלים להתמודד איתם אבל הם מצליחים לעשות איתם חצאי תנועה, וכמה שזה לא טוב לברכיים.

גם בבנץ' הנגיעה בסטרנום היא חשובה, אבל בנץ' נוטה להיות במשקלים יותר קלים לכן זה פחות קריטי למניעת פציעה.

אז אם לא לשבור מקביל, ניחא לא כל זקן או זקנה שמתאמנים מחוייבים לזה, אבל להגיע לטווח תנועה מלא יחסי שיצור מתיחה?
זה בהחלט.

Back
למעלה תחתית