הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוות דעת על התפריט שלי

• פותח/ת השרשור ברר
  • פורסם בתאריך

ברר

משתמש מתחיל
35
7
נק' מוניטין:
10
35
7
היי,
התחלתי להתאמן לפני שבועים .
רוצה את חוות דעתכם על התפריט שלי.

פרטים עליי :
גובה :175
משקל: 70
אחוז שומן : אין לי מושג לדעתי בין 10 ל17

תפריט שאני אוכל כבר שבועיים :

ארוחת בוקר :

שייק :
3 כפות גדושות שיבולת שועל לא מבושל
300 מל חלב 1%
גביע יוגורט ביו
1.5 כף חמאת בוטנים
2 בננות קטנות

ארוחת 10:30

4 פרוסות לחם קל
6 פרוסות פסטרמת הודו דלת שומן
2 ביצה קשה
2 תמרים יבשים
מלפפון
עגבניה

ארוחת 13:00

מנה בינונית של אורז
2 -3 חתיכות בינוניות של חזה עוף/בקר
סלט

ארוחה 16:30

2 לחמניות קלות
6 פרוסות כתף בקר

ארוחה שעתיים לפני אימון 19:00 :

סקופ חלבון
250 מל חלב
2 בננה

ארוחה אחרי אימון 22:45

שייק :

3 כפות גדושות שיבולת שועל לא מבושל
300 מל חלב 1%
2 בננות קטנות
סקופ חלבון
50 גרם אורז מלא לא מבושל
2 תמרים

ערכים :
2919 קלוריות
350 גרם פחממות
72 גרם שומן

216 גרם חלבון

האימון מאוחר בגלל שאני חייל אין אפשרות לשנות את הזמן בנתיים.

מה דתעכם ?
התפריט לא משתנה בין אם יום עם אימון או לא.

הייתי מוריד מהפירות כמו בננה ותמרים שאתה אוכל ומחליף אותם בעוד ירקות
הייתי אולי משאיר את הבננה לפני אימון ואת התמרים אחרי אימון אבל לא שעתיים לפני אלה שעה לפני
עדיף לאכול שלוש שעות לפני אימון ארוחה יותר גדולה עם ירקות שתורמות לתחושת שובע
טוב גם לקבל שומנים מעוד מזונות חוץ מחמאת בוטנים אולי תוסיף כף שמן זית מדי פעם
ו216 גרם חלבון ל70 קילו זה יותר מ3 גרם לקילו שים לב שזה מכביד על הכבד לא צריך להגזים
בהצלחה 😃

כמה הערות -
אם אין לך מושג לגבי האחוז שומן, תעלה תמונה.
רצוי להוריד מעט חלבון לאזור ה190. אפשר להשלים את החסר בעוד קצת שומן.
את הארוחה של לפני האימון תוריד. רצוי שעתיים לפני האימון לאכול פחמימות מורכבות שמתפרקות לאט יותר מאשר פחמימות פשוטות שעדיף לאכול בסמוך לאימון. את אותה ארוחה אפשר לאכול אחרי אימון/לפזר במהלך היום. תאכל ארוחה גדולה יותר כשעתיים לפני האימון ורצוי שאותו שינוי לא יוביל גם לשינוי בכמות הפחמימה(350 גרם פחמימה זה מספיק).

כמה הערות -
את הארוחה של לפני האימון תוריד. רצוי שעתיים לפני האימון לאכול פחמימות מורכבות שמתפרקות לאט יותר מאשר פחמימות פשוטות שעדיף לאכול בסמוך לאימון. את אותה ארוחה אפשר לאכול אחרי אימון/לפזר במהלך היום. תאכל ארוחה גדולה יותר כשעתיים לפני האימון ורצוי שאותו שינוי לא יוביל גם לשינוי בכמות הפחמימה(350 גרם פחמימה זה מספיק).
מה הבעיה בחלבון גבוה?

לנושא, אתה מתקשה להעלות במשקל?

• פותח/ת השרשור
הייתי מוריד מהפירות כמו בננה ותמרים שאתה אוכל ומחליף אותם בעוד ירקות
הייתי אולי משאיר את הבננה לפני אימון ואת התמרים אחרי אימון אבל לא שעתיים לפני אלה שעה לפני
עדיף לאכול שלוש שעות לפני אימון ארוחה יותר גדולה עם ירקות שתורמות לתחושת שובע
טוב גם לקבל שומנים מעוד מזונות חוץ מחמאת בוטנים אולי תוסיף כף שמן זית מדי פעם
ו216 גרם חלבון ל70 קילו זה יותר מ3 גרם לקילו שים לב שזה מכביד על הכבד לא צריך להגזים
בהצלחה 😃

תודה על העזרה 😃
לגבי החלבון , אני צריך בסביבות 150-160,
לחשב את זה מכל התפריט ? או רק מחלבון מן החי?

זה תפריט למסה או לחיטוב?

מסה.

כמה הערות -
תודה על התגובה .
מה אפשרת לאכול 2-3 שעות לפני אימון
שלא צריך לבשל ?
להחליף את הארוחה של 16:30 בארוחה של 19:00 יהיה טוב לדעתך?

מה הבעיה בחלבון גבוה?

עד עכשיו התקשתי אבל מצד שני לא היתי מדויק ועקבי בקלוריות ובערכים.
עם התפריט הזה אני עקבי ועליתי 2 קילו בשבועים.

כמיות של מוזרק
ביזבוז כסף
מספיק לו 140 160 ...
הוא שאל מה דעתך על התפריט לא אם זה משתלם לו כספית, לפעמים זה נוח וכיף יותר לצרוך הרבה חלבון, תן לו לעשות את השיקול הכלכלי.

הוא שאל מה דעתך על התפריט לא אם זה משתלם לו כספית, לפעמים זה נוח וכיף יותר לצרוך הרבה חלבון, תן לו לעשות את השיקול הכלכלי.
הוא כתב שהוא חייל זה מספיק לי לחשוב על צד בכלכלי.
ולפי דעתי בן אדם מתאמן צריך 1.5-2 על כל פר קילוגרם משקל גוף רזה שזה משקל גוף בלי שומן.
שזה אומר 140 מספיק לו. לאוכל כמוית גדולות של חלבון לא יעשו רע וגם לא יועילו כלל.

מה הבעיה בחלבון גבוה?

שאלה טובה
א' יורד בחרא ככה שעדיף להחליף את זה בעוד אבות מזון
ב' צריכת חלבון גבוה גורמת להפרשה מוגברת של שתנן מהכליות ומשפיעה על קצב סינון הכליה
(אני לא אתחיל להרחיב כאן)
ג' מפעילה עומס על הכבד(גם לא ארחיב)
ד' מיותרת
ה' מוזמן לחקור את הנושא 😃

תודה על העזרה 😃
לגבי החלבון , אני צריך בסביבות 150-160,
לחשב את זה מכל התפריט ? או רק מחלבון מן החי?
.
לדעתי ממליץ על צריכה של 1.8-2.5 ממשקל הגוף שלך, אם אתה שוקל כרגע 70 אז בין 126 לבין 175
לחשב מכל התפריט ולחלק את זה נכון שיהיה בכל ארוחה סינתזת חלבון (הכוונה לצרוך בכל ארוחה בין 20 ל30 גרם חלבון)
כמובן שמומלץ לתת דגש גדול לחלבון מן החי (מוצרי חלב, דגים, בשר) שיש בהם את כל חומצות האמינו שהגוף צריך
ותרכוש קצת ידע יהיה לך יותר קל בתהליך בהצלחה 😃

שאלה טובה
ב' צריכת חלבון גבוה גורמת להפרשה מוגברת של שתנן מהכליות ומשפיעה על קצב סינון הכליה
ד' מיותרת
כאן זה פורום שמרחיבים בו, אז בבקשה רק תרחיב ואנחנו נגלה כמה אתה מדבר שטויות.
כשהחלבון מתפרק משתחרר חנקן וזה יוצר אמוניה שהיא מסוכנת אז הגוף הופך את זה לשתנן שנמהל במים וכל עוד אתה לא צורך כמויות הזויות של חלבון ו/או שותה קצת מים אתה תסתדר גם עם 350 גרם חלבון ביום.

שום עומס על הכבד לא נוצר, זה תהליך טבעי של מתאמנים שמגדיל את כמות אינזמי הכבד ורק האידיוטים חושבים שזה מרמז על כבד בעייתי.

אתה מוזמן לצרף מחקרים או הסברים מכאניים מרחיבים או לשתוק.

@יהושע64
@Tom

שאלה טובה
ד' מיותרת

לדעתי ממליץ על צריכה של 1.8-2.5 ממשקל הגוף שלך, אם אתה שוקל כרגע 70 אז בין 126 לבין 175
לחשב מכל התפריט ולחלק את זה נכון שיהיה בכל ארוחה סינתזת חלבון (הכוונה לצרוך בכל ארוחה בין 20 ל30 גרם חלבון)
כמובן שמומלץ לתת דגש גדול לחלבון מן החי (מוצרי חלב, דגים, בשר) שיש בהם את כל חומצות האמינו שהגוף צריך
ותרכוש קצת ידע יהיה לך יותר קל בתהליך בהצלחה 😃
אין ביסוס מחקרי הולם לכך שצריכה של 4g לקילוגרם משקל גוף תביא לפגיעה בכבד/כליות.

כאן זה פורום שמרחיבים בו, אז בבקשה רק תרחיב ואנחנו נגלה כמה אתה מדבר שטויות.
כשהחלבון מתפרק משתחרר חנקן וזה יוצר אמוניה שהיא מסוכנת אז הגוף הופך את זה לשתנן שנמהל במים וכל עוד אתה לא צורך כמויות הזויות של חלבון ו/או שותה קצת מים אתה תסתדר גם עם 350 גרם חלבון ביום.

שום עומס על הכבד לא נוצר, זה תהליך טבעי של מתאמנים שמגדיל את כמות אינזמי הכבד ורק האידיוטים חושבים שזה מרמז על כבד בעייתי.

אתה מוזמן לצרף מחקרים או הסברים מכאניים מרחיבים או לשתוק.

@יהושע64
@Tom

מחלות כליה: תזונה העשירה בחלבון מן החי מייצרת מוצרי לוואי חנקניים כתוצאה מפירוק אותם חלבונים. הדבר גורם עומס יתר על הכליה, אשר נאלצת לסלק אותם מהגוף. תזונה דלה בחלבון מן החי חשובה בעיקר לאנשים עם בעיות בכבד או בכליות.

סרטן: לא רק השומן תורם לסיכון למחלות סרטן אלא גם החלבון. אוכלי הבשר הם בסיכון גבוה יותר לסרטן המעי הגס, וזאת עקב הימצאות כמות גבוהה של שומן, חלבון, ומסרטנים טבעיים, בנוסף להיעדר סיבים תזונתיים. הקרן העולמית למחקר הסרטן והמכון האמריקאי לחקר הסרטן קבעו במחקר משנת 1997 שנקרא "מזון, תזונה ומניעת סרטן" שתזונה עשירה בבשר ובחלבון מן החי קשורה לסוגי סרטן מסויימים.

אוסטאופורוזיס ואבני כליה: תזונה עשירה בחלבונים מן החי גורמת להפרשת סידן מוגברת דרך הכליות ומגבירה את הסיכון לאוסטאופורוזיס. מדינות בהן צריכת החלבון מן החי נמוכה, הינן בעלות שיעור האוסטאופורוזיס הנמוך ביותר.

ואתה בטח מבין שעומס אמוניה גורם לכליה לעבוד פי 2 אז תחשוב לבד אם זה בריא
ואם אתה עדיין חושב שאני מדבר שטויות אז סבבה תצרוך כמה חלבון שניראלך לי לא אכפת לי אכפת לתת לבחור דעה לדעתי נכונה הוא יעשה את השיקול שלו גבר 😃

אתה מדבר שטויות ומטעה כי כל זה תיאורתי ויכול להיות נכון כאשר נאכל 6 גרם פר קילו
אנא הבא מחקרים.

גם ציאניד הוא חומר מאד רעיל ונמצא בקליפת שקדים.
למה אתה חושב שכל מה שתיארת יקרה בעד ר גרם פר קילו?
חוזר לנקודה, לא קיים מחקר שיוכיח את זה.
התאוריה קיימת אבל שים את עצמך בפרופורציות.

אתה מדבר שטויות ומטעה כי כל זה תיאורתי ויכול להיות נכון כאשר נאכל 6 גרם פר קילו
אנא הבא מחקרים.
אני כמובן לא יכול להגיד לך פר כמה קילו אבל יכול להגיד לך על צריכת חלבון מוגברת, כל השאר תלוי בתפקוד כליה של הבנאדם וכ'ו
אלו מחקרים לא המצאתי את זה תחפש קצת בגוגל ותראה מחקרים רבים בנושא הזה
יש אפילו מחקר על הקשר בין צריכה מוגברת של חלבונים לשברים בצוואר הירך
בוא נסכם את זה אם אתה חושב שזה לא משפיע תבורך תעשה מה שניראה לך אני חושב שכן ואני לא מרגיש להוכיח לך כי לא באמת משנה לי כמה חלבון תצרוך בסופו של דבר אתה תעשה מה שניראלך לנכון גם ככה אז בהצלחה

אני כמובן לא יכול להגיד לך פר כמה קילו אבל יכול להגיד לך על צריכת חלבון מוגברת, כל השאר תלוי בתפקוד כליה של הבנאדם וכ'ו
אלו מחקרים לא המצאתי את זה תחפש קצת בגוגל ותראה מחקרים רבים בנושא הזה
יש אפילו מחקר על הקשר בין צריכה מוגברת של חלבונים לשברים בצוואר הירך
בוא נסכם את זה אם אתה חושב שזה לא משפיע תבורך תעשה מה שניראה לך אני חושב שכן ואני לא מרגיש להוכיח לך כי לא באמת משנה לי כמה חלבון תצרוך בסופו של דבר אתה תעשה מה שניראלך לנכון גם ככה אז בהצלחה
אההה אתה טבעוני, סליחה לרגע חשבתי שאני מדבר עם בנאדם נורמלי.

חביבי אתה טוען הטענות ואתה מנפנף המחקרים! חובתך היא לצרף אותם כדי שאני אסביר לך למה זה מחקר גרוע, כמו בידוד המשתנים במחקר האוסטופירוזיס.
מדינות בהן יש מעט שעות שמש מכילות אוכלוסיה עם אחוז אוסטופירוזיס גבוה?
מעניין מאד...

בפורום הזה אם אתה טוען להרים משקל מסוים יש לך את חובת ההוכחה, כנ''ל נפנוף במחקרים.

מחלות כליה: תזונה העשירה בחלבון מן החי מייצרת מוצרי לוואי חנקניים כתוצאה מפירוק אותם חלבונים. הדבר גורם עומס יתר על הכליה, אשר נאלצת לסלק אותם מהגוף. תזונה דלה בחלבון מן החי חשובה בעיקר לאנשים עם בעיות בכבד או בכליות.

סרטן: לא רק השומן תורם לסיכון למחלות סרטן אלא גם החלבון. אוכלי הבשר הם בסיכון גבוה יותר לסרטן המעי הגס, וזאת עקב הימצאות כמות גבוהה של שומן, חלבון, ומסרטנים טבעיים, בנוסף להיעדר סיבים תזונתיים. הקרן העולמית למחקר הסרטן והמכון האמריקאי לחקר הסרטן קבעו במחקר משנת 1997 שנקרא "מזון, תזונה ומניעת סרטן" שתזונה עשירה בבשר ובחלבון מן החי קשורה לסוגי סרטן מסויימים.

אוסטאופורוזיס ואבני כליה: תזונה עשירה בחלבונים מן החי גורמת להפרשת סידן מוגברת דרך הכליות ומגבירה את הסיכון לאוסטאופורוזיס. מדינות בהן צריכת החלבון מן החי נמוכה, הינן בעלות שיעור האוסטאופורוזיס הנמוך ביותר.

ואתה בטח מבין שעומס אמוניה גורם לכליה לעבוד פי 2 אז תחשוב לבד אם זה בריא
ואם אתה עדיין חושב שאני מדבר שטויות אז סבבה תצרוך כמה חלבון שניראלך לי לא אכפת לי אכפת לתת לבחור דעה לדעתי נכונה הוא יעשה את השיקול שלו גבר 😃
מידי פעם עדיף פשוט לא להגיב.

• פותח/ת השרשור
אז להשאר ככה או להוריד חלבון ?
הבנתי ש350 גרם פחמימה זה מספיק.
להמשיך עם התפריט רק להחליף בין הארוחה של 4 בצהריים ל7 וחצי בערב ?
רוצה שהמסה תהיה כמה שאפשר נקייה.
אשמח לעוד עצות יש לי הרבה מה ללמוד , תודה לעוזרים.

אז להשאר ככה או להוריד חלבון ?
הבנתי ש350 גרם פחמימה זה מספיק.
להמשיך עם התפריט רק להחליף בין הארוחה של 4 בצהריים ל7 וחצי בערב ?
רוצה שהמסה תהיה כמה שאפשר נקייה.
אשמח לעוד עצות יש לי הרבה מה ללמוד , תודה לעוזרים.
מבחינה בריאותית אין בעיה,
האם אתה צריך כל כך הרבה חלבון? התשובה היא כנראה לא.
השאלה האם אתה רוצה, כמו שאמר @harder זה באמת יקר.
אני אוהב בשר למשל אז כל חלבון ספייר מבורך מבחינתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית