הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חיטוב ?דיאטה?מה לעשות עכשיו?

ashourse

משתמש מתחיל
15
0
נק' מוניטין:
0
15
0
שלום,
אני מבקש סיוע במצב שבו אני תקוע.
לפני קצת יותר מחודשיים שקלתי 105 ק"ג (גובה 1.83) , עשיתי דיאטה (לא מאוזנת) וירדתי למשקל 95 ק"ג לאחר מכן
המשכתי לאכול בגרעון קלורי אך לא הרעבתי את עצמי.
כיום אני שוקל 90 ק"ג.
אני מתאמן כבר כ-3 חודשים כיום נמצא בתוכנית אימון AB כאשר כל אימון אני פותח בכ-35 דק' ריצה ועוד 10 דק הליכה מהירה
בשיפוע.
אומנם ירדתי במשקל אך הגוף שלי ממש לא חטוב / מעוצב וכו'.
מאחר ואני נמצא במרחק 10 ק"ג ממשקל תקיןן אני לא מבין אם אני אמור להמשיך לאכול בגרעון קלורי או לשנות הרגלי אכילה כי אני
מתאמן אימוני כח בכדי .
שרירי היד שלי מעט גדלו מעבר לכך אין שרירים שממש נראים לעין...

מה עושים?להכנס שוב לדיאטה חריפה בכדי להוריד 10 ק"ג או לאכול כנדרש ולהתאמן אחרת?

לצערי אין לי תפריט תזונה מסודר אני פשוט שם לב שאני אוכל ארוחות מסודרות לא צורך לחם/שתיה מתוקה/חטיפים.

נ.ב
אנ כמעט בטוח שאני לא אוכל מספיק חלבון לכן התחלתי לשתות אבקת חלבון בימי אימון (100 קל' ו20 גרם חל' למנה - 2 מנות ביום אימון)

תודה מראש,

תבנה לך תפריט או שתחשב כל יום את הערכים אתה צריך פי 1.5-2 גרם חלבון מהמשקל שלך בחיטוב (אני עושה בסביבות 1.8) אין מה לשתות סתם אבקות חלבון כי עם אתה מגיע לערכים שלך אז אתה סתם זורק כסף/מעלה ערך קלורי... חוץ מי זה זה יבוא עם הזמן מבחינת השרירים שמע אני דיי גמד וכיום אני שוקל 68.3 קילו מה קטע? שירדתי 24 קילו ועליתי כבר 17.3 קילו במסה את השרירים אתה תראה יותר כשתהיה על אחוז שומן יחסית יותר נמוך ואחרי מסה נ.ב. עם אתה מסתכל לפי BMI זה מדד לא תמיד נכון מדוע? יש אנשים שהם שוקלים 90 קילו על 10 אחוז שומן בגובה 1.65 כמוני והBMI שלהם ענק אבל זה לא בגלל שהם שמנים אלה בגלל שיש להם מסת שריר דיי גדולה

דבר ראשון כל הכבוד על ירידה של 15 קילו.
אומנם ירדתי במשקל אך הגוף שלי ממש לא חטוב / מעוצב וכו'.
גוף חטוב/שרירי/מעוצב משיגים לא רק על ידי ירידה במשקל (בעצם יותר נכון להגיד ירידה באחוזי שומן כי המטרה היא להוריד דווקא את השומן כשיורדים במשקל) אלא גם על ידי הגדלת מסת שריר. בד"כ שני התהליכים לא קורים בו זמנית (יוצא מהכלל זה מתאמן מתחיל וזה יכול לקרות לזמן מוגבל או מתאמן שמשתמש בחומרים כאלה ואחרים). כלומר אתה צריך להחליט אם אתה רוצה להוריד עוד שומן או להתחיל להעלות מסת שריר, אם אתה רוצה עזרה להחליט אתה מוזמן להעלות תמונות שלך כאן וננסה לייעץ מה עדיף (בסופו של דבר כמובן ההחלטה שלך).
מאחר ואני נמצא במרחק 10 ק"ג ממשקל תקיןן
הנתונים והטבלאות האלה של "משקל תקין" ו BMI זה תקף לאנשים שלא מתאמנים, כשתתחיל להעלות מסת שריר המשקל שלך יעלה אבל זה לא אומר שהוא יהיה לא תקין. לדוגמה אני שוקל 103 על גובה 1.84, אני לא אומר שאני חטוב ומעוצב, יש לי עודף שומן, אבל ממש לא 20 קילו מעל ל"משקל תקין".
לצערי אין לי תפריט תזונה מסודר אני פשוט שם לב שאני אוכל ארוחות מסודרות לא צורך לחם/שתיה מתוקה/חטיפים.
באופן כללי אני חושב שזה נחמד להימנע משתיה מתוקה וחטיפים, לחם אני לא רואה סיבה להימנע, אבל הכי טוב זה להרכיב תפריט, או פשוט לספור מה שאתה אוכל מבחינת ערכים, ככה תדע בטוח אם אתה מכניס מספיק חלבון ושומן, ואם אתה מכניס מספיק קלוריות או יותר מדי/פחות מדי. כי גם מ"ארוחות מסודרות" אפשר להגיע ליותר מדי קלוריות, אפשר גם להגיע למעט מדי.
אנ כמעט בטוח שאני לא אוכל מספיק חלבון לכן התחלתי לשתות אבקת חלבון בימי אימון (100 קל' ו20 גרם חל' למנה - 2 מנות ביום אימון)
שוב, תפריט ו/או חישוב הערכים יעזור לדעת בטוח ולא כמעט בטוח, כי אולי זה סתם מיותר האבקת חלבון שאתה שותה.

באופן כללי אני חושב שזה נחמד להימנע משתיה מתוקה וחטיפים, לחם אני לא רואה סיבה להימנע
לחם רגיל אינו שונה בהרבה מחטיפים שונים מבחינת משק הסוכר.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התגובות.
אני עדיין רוצה להוריד שומן בבטן עם זאת אני מתאמן בחדר כושר.
בניתי תפריט ואני עוקב אחרי המזון וזה כרגע מסתדר לי.
תודה רבה נקווה שיהיו תוצאות שריר טובות

Back
למעלה תחתית