הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה בבניית תרגיל לבטן וגב תחתון

• פותח/ת השרשור dandi2
  • פורסם בתאריך

dandi2

משתמש מתחיל
14
2
נק' מוניטין:
10
14
2
אז עד עכשיו עשיתי פשיטת גו בכיסא לגב תחתון עם 10 ק"ג 3x12 והמאמן אמר לי להוריד משקל ולעשות 3x15,20 רגיל בלי משקל, אז מה לעשות ? יש לכם עצות בכללי אולי לשנות עוד את ההרכב של התרגיל?

ואותו דבר גם בכפיפות בטן במכונה עשיתי עם 10 ק"ג 3x15 והוא אמר להוריד את המשקל ולעשות גם 3x20 אז מה לעשות ? גם לזה אם אפשר עצות מה לשנות ? (מתחיל)

אני מעדיף לעשות פחות חזרות, יותר משקל, גם בתרגילי בטן/גב.
זה גם תלוי בתוכנית שלך, אחרי סקוואטים כבדים למשל לא כדאי להעמיס משקל ועדיף לעשות יותר באיזי.
מה המאמן שלך הסביר? מה היו הנימוקים שלו?

אני מעדיף לעשות פחות חזרות, יותר משקל, גם בתרגילי בטן/גב.
אני פחות אוהב עצימות גבוהה כשזה מגיע לתרגילי בטן, בעיקר כי ככל הנראה זה ייעשה בשיפוע שלילי ובזווית גבוהה מידיי שעלולה לגרום לכאבי גב בטווח הרחוק.
אני יותר בעד תרגילי בסיס ואם ממש רוצים, כפיפות בטן על קרקע.
אפשר עם משקל.. אבל לא בעלייה גבוהה מידיי של הטורסו.

אז עד עכשיו עשיתי פשיטת גו בכיסא לגב תחתון עם 10 ק"ג 3x12 והמאמן אמר לי להוריד משקל ולעשות 3x15,20 רגיל בלי משקל, אז מה לעשות ? יש לכם עצות בכללי אולי לשנות עוד את ההרכב של התרגיל?

ואותו דבר גם בכפיפות בטן במכונה עשיתי עם 10 ק"ג 3x15 והוא אמר להוריד את המשקל ולעשות גם 3x20 אז מה לעשות ? גם לזה אם אפשר עצות מה לשנות ? (מתחיל)
אני חושב שיש תרגילים טובים יותר לבטן והזוקפים, כמו "פלאנק דוג" או עבודה עם רולר.
אני לא מאמין בעבודה קונצנטרית של שרירים אלו, ומעדיף את התרגילים האיזומטרים.
אני פחות אוהב עצימות גבוהה כשזה מגיע לתרגילי בטן,
גם אני חושב כמוך, לעבוד בעצימות גבוהה בתנועות קונצנטריות במפרק עמוד שדרה לא נשמע לי רעיון טוב.

שוב לפי דעתי, אם זה עבודה איזומטרית זה כבר סיפור אחר במנח נייטרלי של עמ"ש הכוח מתפזר בצורה טובה ואפשר להעמיס יותר.

בעיקר כי ככל הנראה זה ייעשה בשיפוע שלילי ובזווית גבוהה מידיי
חס ושלום, לא לזה התכוונתי. התכוונתי לתוספת משקל. שום זויות ושום היתלות מהסמית כמו איזה קופיפו.
אתה יודע שאני אישית לא ממש טורח עם תרגילי הבידוד, אבל אני מנסה להיות עם ראש פתוח! תלמד ממני! 🤡

אני פחות אוהב עצימות גבוהה כשזה מגיע לתרגילי בטן, בעיקר כי ככל הנראה זה ייעשה בשיפוע שלילי ובזווית גבוהה מידיי שעלולה לגרום לכאבי גב בטווח הרחוק.
אפשר עם משקל.. אבל לא בעלייה גבוהה מידיי של הטורסו.
מיישם 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית