הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון סוג סקוואט ומבנה גוף

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך

DorT

משתמש משקיע
2,363
624
נק' מוניטין:
1,823
2,363
624
הדיון לא על השאלה " מה יותר טוב HB או LB"

הדיון הוא על מה עדיף, LB או HB לבן אדם אם פרופורציות מסוימות.

הייתם ממליצים למישהו עם יחס טורסו\רגליים גדול לעשות LB ולהפך ? או שזה לא שיקול בכלל ?

@stitch @coldfire @MikeRozner @DarY

אם אתה כל כך חושב שזה לא נכון, תסביר לי למה צריך ללמד את ההיפ דרייב? הרי כולנו כששמים עלינו מוט על הגב יהיה לנו דרך אחת לרדת למטה, רק צריך לשמור שהמוט יהיה במרכז כף הרגל, למה שריפטו יגיד לא להרים את הראש? למה הוא כל כך מסביר את החשיבות של ההיפ דרייב??

לא מבין איך כל זה קשור. אתה שואל למה צריך ללמד טכניקה נכונה?

אתה רציני? גם בייספס קרלז לא ראית אותי עושה, זה אומר שאי אפשר לעשות?
בוא אני אענה לך תשובה בסגנון שלך: תנסה באימון הבא, ותספר לי איך היה.

נ.ב. מה עם המאמר המוסגר? התעלמות?

ניסיתי. זה לא עובד.

מה?

לא מבין על מה אתם רבים, בסופו של דבר את הסקוואט המתאמן הולך להתאים לעצמו את הצורה שהוא הולך להסקביט בה.
גם אם זה עומר לרדת מהצורה שריפטו מלמד לעשות בה סקוואט(או שלא, אולי איך שרפטו לימד זה בדיוק הצורה שהכי נוח לו).
למה? כי ככה יותר נוח למתאמן לעשות סקוואט\חזק יותר\ככה הגוף שלו בנוי.

לא מבין על מה אתם רבים, בסופו של דבר את הסקוואט המתאמן הולך להתאים לעצמו את הצורה שהוא הולך להסקביט בה.
גם אם זה עומר לרדת מהצורה שריפטו מלמד לעשות בה סקוואט(או שלא, אולי איך שרפטו לימד זה בדיוק הצורה שהכי נוח לו).
למה? כי ככה יותר נוח למתאמן לעשות סקוואט\חזק יותר\ככה הגוף שלו בנוי.

הויכוח הוא על זה שיש טכניקה אחת טובה, ואי אפשר להרים אותו הדבר בגרסאות אחרות שאנשים ממציאים כאן כמו ״סקוואט היברידי״.

לא מבין איך כל זה קשור
מה לא הבנת?
אתה אומר ביחד עם ביסט, שאתה חייב להיות עם טורסו אופקי בסקוואט עם אתה שם את המוט בלוא בר, ואין דרך לעשות את זה בצורה שונה גם אם הברכיים ידחפו יותר החוצה, כי "המוט יהיה על העקבים" אז לפי זה אם יש דרך אחד לרדת למה ללמד את ההיפ דרייב? הרי ריפטו תמיד אומר שלהרים את הראש בסקוואט מחסל את ההיפ דרייב ומקצר את ההמסטרינגס, די נוגד את הדיון שהיה פה הרגע

מה לא הבנת?
אתה אומר ביחד עם ביסט, שאתה חייב להיות עם טורסו אופקי בסקוואט עם אתה שם את המוט בלוא בר, ואין דרך לעשות את זה בצורה שונה גם אם הברכיים ידחפו יותר החוצה, כי "המוט יהיה על העקבים" אז לפי זה אם יש דרך אחד לרדת למה ללמד את ההיפ דרייב? הרי ריפטו תמיד אומר שלהרים את הראש בסקוואט מחסל את ההיפ דרייב ומקצר את ההמסטרינגס, די נוגד את הדיון שהיה פה הרגע

יש דרך אחת נכונה. אפשר להרים גרוע ולעבוד עם משקלים נמוכים יותר. לא תרים את המקסימום שלך בכמה דרכים.

הויכוח הוא על זה שיש טכניקה אחת טובה, ואי אפשר להרים אותו הדבר בגרסאות אחרות שאנשים ממציאים כאן כמו ״סקוואט היברידי״.
אז צריך לגרום לאנשים להבין שאין טכניקה אחת טובה.

לא תרים את המקסימום שלך בכמה דרכים
איזה מצחיק אתה, את המקסימום אני ירים עם היפ דרייב, אבל אם מישהו יעשה LB וירד אם גב יותר אנכי הוא אמנם ירים פחות אבל זה לא אומר שזה לא אפשרי ואי אפשר להתאמן ככה. ועל זה הדיון

מה שאנשים ממציאים זה שמאמנים עולמיים מדברים שטויות, מרמים, עובדים עם משקלים קלים.

• פותח/ת השרשור
LOL פשוט לא להאמין ששוב זה ידרדר ל"איך להרים"....
@coldfire אתה גם טוען שכולם צריכים להרים בLB בלי קשה לפרופורציות גוף שלהם? יש לך מה להוסיף למה שביסט כתב בעמוד הראשון?

איזה מצחיק אתה, את המקסימום אני ירים עם היפ דרייב, אבל אם מישהו יעשה LB וירד אם גב יותר אנכי הוא אמנם ירים פחות אבל זה לא אומר שזה לא אפשרי ואי אפשר להתאמן ככה. ועל זה הדיון

יפה. הוכחת את הנקודה שלי.
מה שאנשים ממציאים זה שמאמנים עולמיים מדברים שטויות, מרמים, עובדים עם משקלים קלים.

קדימה, אני מחכה לסרטון.
LOL פשוט לא להאמין ששוב זה ידרדר ל"איך להרים"....
@coldfire אתה גם טוען שכולם צריכים להרים בLB בלי קשה לפרופורציות גוף שלהם? יש לך מה להוסיף למה שביסט כתב בעמוד הראשון?

אין מישהו שאלמד אותו לעשות HB, אלא אם כן יש לו בעיות בכתפיים והוא לא יכול להחזיק את המוט במצב הנכון.

אני מחכה לסרטון שבו אתה עושה את ה-5RM שלך בהייבריד ונכשל.
אחר כך תקבל את שלי.

בקלות, מספיק שאני מרים את החזה טיפה מוקדם מדי באחת החזרות אני נכשל. אז בגרסה המטופשת הזאת זה יהפוך במקרה הטוב ל 2RM.
אז אתה אומר שכל אחד צריך לעשות סקוואט עם רוחב עמידה זהה,מנח גב זהה,רוחב אחיזה זהה, והכל זהה?

לא. יש מודל זהה לכולם. זה לא אומר שהסקוואט יראה אותו הדבר לכל בן אדם.

• פותח/ת השרשור
אז אתה אומר שכל אחד צריך לעשות סקוואט עם רוחב עמידה זהה,מנח גב זהה,רוחב אחיזה זהה, והכל זהה?
מנח הגב תלוי בין היתר בפרופורציות ( וגם ברוחב עמידה וכמה מוציאים ברכיים החוצה). אז אם ל2 אנשים אין אותן פרופורציות הם לא יוכלו לשפוף עם מנח גב זהה (במידה ורוחב העמידה זהה)

בקלות, מספיק שאני מרים את החזה טיפה מוקדם מדי באחת החזרות אני נכשל. אז בגרסה המטופשת הזאת זה יהפוך במקרה הטוב ל 2RM.
צודק. לא חשבתי על זה.
מה נעשה?....
יש לי רעיון. אל תרים את החזה טיפה מוקדם מדי.

צודק. לא חשבתי על זה.
מה נעשה?....
יש לי רעיון. אל תרים את החזה טיפה מוקדם מדי.

כן, צודק. עדיף שאני אתיישב מראש זקוף יותר ולא אשתמש בשרשרת האחורית בצורה יעילה לאורך כל הדרך. זה בטח ישפר את התנועה.

כן, צודק. עדיף שאני אתיישב מראש זקוף יותר ולא אשתמש בשרשרת האחורית בצורה יעילה לאורך כל הדרך. זה בטח ישפר את התנועה.
למה אתה מתעקש? אני רוצה להשתמש בקוואדס. אני רוצה להפעיל יותר אותם על חשבון השרשרת האחורית. אני רוצה להעמיס פחות על גב תחתון. ועדיין יותר נוח לי להחזיק את המוט על הדלתא האחורית. בסדר?
אני אזרום איתך שזה לא ה-RM של ה-LB, כי ב-LB מרימים יותר מאשר ב-HB, טוב? אז הורדתי קצת משקל. עכשיו תסביר לי למה זה לא אפשרי.

למה אתה מתעקש? אני רוצה להשתמש בקוואדס. אני רוצה להפעיל יותר אותם על חשבון השרשרת האחורית. אני רוצה להעמיס פחות על גב תחתון. ועדיין יותר נוח לי להחזיק את המוט על הדלתא האחורית. בסדר?
אני אזרום איתך שזה לא ה-RM של ה-LB, כי ב-LB מרימים יותר מאשר ב-HB, טוב? אז הורדתי קצת משקל. עכשיו תסביר לי למה זה לא אפשרי.

אפשרי. אם אתה רוצה להרים בצורה לא יעילה ולדמיין שהארבע ראשי עובד יותר, אני לא אתנגד. רק אל תנסה לשכנע אותי שזה סקוואט נכון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית